06 . 06.2018 Magda Letnie dni zachęcają do spożywania prostych, szybkich, opartych na świeżych smakach dań. Świeży makaron z domowym pesto, a do tego słodkie od słońca pomidorki świetnie wpisują się w temat letniego obiadu. Przygotowanie jest ekspresowe i proste a efekt smakowy bardzo zadowalający. Lekko pikantne pesto z rukoli, ze słodką nutą pieczonego czosnku, a do tego aromatyczne, pieczone pomidory to duet doskonały. Składniki (na 2 porcje): 200g świeżego makaronu – użyłam tagliatelle z Lidla 250... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.