Mam nadzieję, że nie zanudzam Was moimi szparagowymi inspiracjami, ale teraz taki szparagowy czas, więc trudno się im oprzeć w sklepie i nie kupić :). Dzisiejszy przepis, czyli pieczone szparagi z cytryną i parmezanem nie jest żadnym specjalnym odkryciem, natomiast uważam, że w prostocie siła i taki właśnie jest ten przepis. Kilka dobrej jakości składników i pyszne danie gotowe. Tym razem po raz pierwszy miałam okazję jeść fioletowe szparagi. Jak widzicie po upieczeniu filetowy kolor znikł, a w smaku nie różnił... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...