tagliatelle - 1143 przepisów (strona:51/77)

30 pomysłów na cukinie 187

tego warzywa, dzisiejsza inspiracja jest właśnie dla Was, a jeśli już znacie i lubicie cukinie, wypróbujcie połączeń jakie proponuję w dzisiejszym poście. Będzie smacznie, zdrowo i kolorowo!  Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Cukinia zapiekana z pomidorową passatą i mozzarellą Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną

Moja smaczna kuchnia
Kilka pomysłów na... 122

lodowa) z fetą i truskawkami  ziemniaki, fasolka, zielony groszek curry z mleczkiem kokosowym  ziemniaki smażone na patelni z cebulką i kukurydzą, jajko sadzone na maśle Makaron tagliatelle z kurczakiem curry, w mleczku kokosowym i płatkami migdałowymi, z brokułem i kalafiorem Makaron ryżowy z wędzonym łososiem i fasolką w mleczku kokosowym  A na koniec coś na słodko

More food, love and dreams
40 pomysłów na letnie obiady 167

czosnkiem w pomidorach Ratatuja z bobem Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem Spaghetti z kurczakiem, szpinakiem i serem gorgonzola Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową Zupa z żółtą fasolką szparagową

Moja smaczna kuchnia
Makaron z cukinią i bobem 175

duża cebula 3 małe cukinie 4 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 50 g masła 1,5 czubatej łyżeczki ziół prowansalskich 1 czubata łyżeczka oregano sól pieprz 300 g makaronu Tagliatelle Wykonanie: Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i bez obierania kroimy na paseczki. Cebulę i czosnek siekamy w kostkę. Bób gotujemy w osolonej wodzie tak, aby był al dente. Studzimy i obieramy

Smak mojego domu
Makaron z pesto, krewetkami i łososiem 201

nieporównywalnie lepsze od kupnego. Użyłam bazyliowe pesto, ale oczywiście możecie wybrać inne pesto. Makaron z pesto, krewetkami i łososiem Składniki: na 2 porcje 200 g makaronu, u mnie tagliatelle 200 ml domowego pesto, tutaj przepis 2 łyżki utartego parmezanu 200 g krewetek 100 g wędzonego łososia 10 zielonych oliwek Ugotuj makaron al dente, odcedź i wymieszaj z pesto. Dodaj pokrojonego

codojedzenia
Makaron tagliatelle w pomidorowym sosie z krewetkami 121

zrobiła takie zapasy, że wystar-czyłoby do wykarmienia połowy garnizonu ;) Tak też powstał pomysł n a: Tagiatelle w pomidorach z krewetkami.  Składniki (2 porcje): 4-5 gniazdek makaronu tagliatelle - Lubella ma świetny z pełnego ziarna 4 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 150 ml gęstego przecieru pomidorowego z kartonu 100 ml wytrawnego białego wina  50 ml śmietanki kremówki

Spektrum Smaku
Beszamelowe puree z bakłażana z Grecji 211

łatwiej do kupienia 1 czubata łyżka serka kremowego typu Philadelphia szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Na zdjęciu powyżej: na beszamelowym puree z bakłażana podałam makaron tagliatelle z atramentem z mątwy,młody bób i marynowane macki młodej mątwy z patelni. Przepis na pełne danie wkrótce. Wykonanie: Pieczenie bakłażana: nagrzać mocno piekarnik (ok.200*C) Bakłażana nakłuć

Sztuka gotowania w/g Samiry
11 przepisów z oliwkami 170

czerwoną cebulą Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Świderki w pomidorach z brokułami, czarnymi oliwkami i rukolą Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami Zielona soczewica w pomidorach pelati

Moja smaczna kuchnia
Makaron tagliatelle z ricottą i suszonymi pomidorami 144

Inne wykorzystanie sera ricotta Składniki 250 g makaronu tagliatelle 8 suszonych pomidorów 150 g ricotty skórka otarta z 1/4 cytryny 2 łyżki orzeszków piniowych zrumienionych na suchej patelni mały pęczek świeżej bazylii oliwa z oliwek extra vergine , 4 łyżki świeżo mielony czarny pieprz szczypta gałki muszkatołowej 4 łyżki wody z gotującego się makaronu 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól , pieprz kolorowy

R'n'G Kitchen
Tagliatelle z boczniakami 148

Lekka, szybka, aromatyczna, makaronowa kolacja Składniki 25 dag makaronu tagliatelle 3 łyżeczki oliwy z oliwek 35 dag boczniaków 50 dag pomidorów 2 ząbki czosnku 1 pęczek tymianku 100 ml octu balsamicznego 100 ml bulionu warzywnego (kostka) biały pieprz sól Przygotowanie Makaron ugotować w osolonej wodzie. Grzyby oczyścić. Pomidory umyć , osuszyć . Pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić

R'n'G Kitchen
Tagliatelle ze szpinakiem i mięsnymi kulkami 168

drobiowego 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego Sos szpinakowy: 200 g mrożonego szpinaku łyżka śmietany cebula łyżeczka masła ząbek czosnku 75 ml bulionu warzywnego pieprz 400 g makaronu tagliatelle Przygotowanie   Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ,posiekanym porem ,jajkiem ,sosem sojowym i bułką tartą (masa ma być gęsta). Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i papryką

R'n'G Kitchen
Tagliatelle z selerowym pesto 182

zachwyca bogactwem smaków warzyw i oliwy. Wyśmienita mieszanka selera ,parmezanu ,oliwy ,czosnku oraz suszonych pomidorów ,zachwyci nie tylko wegetarian. Polecamy na lekki obiad bądź kolację. Składniki 250 g makaronu tagliatelle 4-5 łodyg selera naciowego 2 ząbki czosnku kilka suszonych pomidorów 5 łyżek startego parmezanu 100 ml oliwy z oliwek garść liści selera naciowego garść natki pietruszki sól ziołowa pieprz

R'n'G Kitchen
Tagliatelle z brukselką 134

Makaron jak zwykle daje się połączyć z różnymi dodatkami. Z brukselką też smakuje wybornie. Składniki 400 g tagliatelle 150 g brukselki 100 g boczku wędzonego 1 cebula 1 łyżeczka smalcu 125 ml bulionu warzywnego sól 125 ml śmietany pieprz biały gałka muszkatołowa Przygotowanie   Makaron ugotowałem w osolonej wodzie, odcedziłem i dokładnie odsączyłem. Brukselkę oczyściłem, opłukałem, i pokroiłem w ćwiartki

R'n'G Kitchen
Tagliatelle z szynką w pomidorach 140

Pyszny ,sycący obiad z dodatkiem konkretnego mięsiwa. Składniki 500 g szynki wieprzowej 300 g makaronu tagliatelle 2 marchewki duża cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 50 ml bulionu warzywnego 1 puszka krojonych pomidorów natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę siekamy i razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem podsmażamy

R'n'G Kitchen
Tagliatelle z przegrzebkami i sosem zabaglione 104

Makaron lubi większość. Przepis z magazynu Kuchnia. Warto spróbować, nam smakowało bardzo. Składniki 200 g solonego masła 1 pomarańcza 3 żółtka 100 g przegrzebków 400 g makaronu tagliatelle 1 pęczek szczypiorku sól pieprz Przygotowanie   Masło roztopiłem i sklarowałem. Sparzyłem wrzątkiem pomarańczę, obrałem cienko ze skórki, wycisnąłem sok. Skórkę pokroiłem na cienkie paski i blanszowałem 2 minuty, osączyłem

R'n'G Kitchen