tagliatelle - 1143 przepisów (strona:54/77)

Makaron w sosie grzybowo-winnym 137

promieniach weekendowego słońca. Nic prócz sosiku dla dwóch osób nie da się zrobić z tą ilością...   Makaron w sosie grzybowo-winnym SKŁADNIKI: makaron np. typu penne lub najlepiej tagliatelle 6 z trudem zebranych podgrzybków 1 cebula 100-150 ml białego wina masło, sól, pieprz, świeża pietruszka, parmezan Grzybki należy przez minimum godzinę namoczyć w wodzie. Następnie gotować

MarciochaKucharzy
Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowo-pietruszkowym 144

Marzenie mojego męża, dziś zostało spełnione:) Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowo-pietruszkowym SKŁADNIKI: 400 g Pappardelle lub tagliatelle 250 g świeżych kurek 500ml śmietany pęczek pietruszki 1 cebula sól, pieprz, lubczyk, masło, parmezan Makaron ugotować aldente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na masełku zeszklić cebulę posiekaną w kostkę. Następnie dodać oczyszczone i pokrojone kurki.  Podsmażyć chwilę, około10 minut

MarciochaKucharzy
Tagliatelle z krewetkami w sosie śmietanowo-pietruszkowym 180

tłustym weekendzie na jarmarku Bożonarodzeniowym w Brnie, czas na coś delikatniejszego :) Tagliatelle z krewetkami w sosie śmietanowo-pietruszkowym SKŁADNIKI: 300-400 g dużych krewetek  400 g makaronu 2-3 łyżki masła 1 biała cebula 3 ząbki czosnku kubek śmietany 18% pęczek posiekanej pietruszki sól, pieprz, białe wino, parmezan Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Sparzone krewetki

MarciochaKucharzy
Pasta z pieczonego bakłażana i oliwek z marchewkowym spaghetti 146

złoty więc warto sobie taką zakupić, ale jeśli nie macie takiej obieraczki, można to zrobić również za pomocą zwykłej, po prostu makaron będzie grubszy i zamiast spaghetti otrzymamy tagliatelle. Składniki: - 1 średniej wielkości bakłażan - mała paczka oliwek ok 195g  - kilka łyżek jogurtu greckiego ( można użyć sojowy w wersji wegańskiej ) - oliwa, lub inny rafinowany olej  - sól, pieprz, przyprawy

zdrowa vege kuchnia
Antica Pasta i sos Bolognese 177

sosem bolognese. Na początek ciekawostka. Nie ma czegoś takiego jak spaghetti bolognese. Bolognese to sos wywodzący się z włoskiego miasta Bolonia. Sos podaje się tradycyjnie z szerokimi wstążkami tagliatelle lub używa do klusek, polenty lub ziemniaków. Sekretem dobrego sosu jest długie gotowanie, ale my pokażemy wam, że nie trzeba na pyszny sos czekać 5h. Potrzebujemy: makaron – my użyliśmy nieortodoksyjnych Gramigna

ladykitchen
Makaron z krewetkami 116

Skoro mają być krewetki to w jak najlepszej odsłonie. Moja propozycja: z tagliatelle, w gęstym sosie śmietanowym, dorzucamy kilka suszonych pomidorów, szczypiorek, świeżą bazylię, zakończymy aromatycznym parmezanem i możemy poczuć się jak we Włoszech :) Inspirowałam się przepisem z książki What Katie Ate. Składnikiok. 300 g makaronu tagliatelle250 g mrożonych krewetek Black Tiger1 szklanka

Pink Envelope
Makaron z wegetariańskim, dietetycznym ...bigosem! 183

mięsa. Z samych warzyw, jarzyn, nawet bez koncentratu i pomidorów. Bo to akurat miałam w domu. A czego użyłam do tego lekkiego, dietetycznego i smacznego dania? -makaron u mnie tagliatelle -kapusta biala -marchewka -kalarepa -seler -cukinia baby -bazylia -kalafior -zielona natka pietruszki -oliwa z oliwek  OLITALIA od IndexFood Wszystkie warzywka starłam na tarce o dużych oczkach i poddusiłam

Z Kuchni Do Kuchni
Chifferi all'amatriciana 177

być spaghetti, ale ze względu na małe dziecko w domu unikam ciągnących klusek -  domyślacie się jak wygląda Karola i stół  po zjedzeniu przez nią spaghetti, albo tagliatelle...  no właśnie. Dlatego tym razem postawiłam na tzw "kolanka". I wyszło bosko! Składniki: puszka pomidorów średniej wielkości cebula (najlepiej czerwona) papryczka chilli chudy boczek - kilka plastrów kilka plastrów szynki

Kulinarne Inspiracje
TAGLIATELLE Z CUKINIOWYM SOSEM ŚMIETANOWYM 164

szału nie ma... ale tu chodzi o smak :) Zjedli, aż im sie uszy trzęsły. Zostawiam Was z prostym, ale smacznym daniem i zmykam pod kołderkę. SKŁADNIKI: 250 g makaronu Tagliatelle 1 szlotka 2 ząbki czosnku 1 mała cukinia 6-7 plasterków szynki 6 pieczarek 200 ml śmietanki 30% sól pieprz parmezan olej A jak to zrobić:  Makaron ugotować

Kuchnia w opałach
Tagliatelle w sosie curry z kurczakiem i migdałami 159

jednym z moich ulubionych blogów . Danie okazało się pyszne, sycące i jestem pewna, że na stałe zagości na moim stole. Polecam Wam ten przepis:) Składniki: 250 g makaronu tagliatelle; 1 pojedynczy filet z kurczaka; 3 łyżki płatków migdałowych; 1 mała szalotka; 3 ząbki czosnku; 250 ml śmietany 30%; szczypta gałki muszkatołowej; 1 łyżeczka curry; sól i biały pieprz; 3 łyżki

In my kitchen
Tagliatelle na zielono 127

smakowało. Składniki: 200 g fasolki szparagowej zielonej, już przygotowane "na parze" Bonduelle, 200 g jak najmniejszych pieczarek, 1 biała cebula, 1 łyżka świeżego, posiekanego tymianku, 150 g makaronu  tagliatelle  (ok. 6 krążków), 10 zielonych oliwek, pieprz zielony świeżo mielony do smaku, sól himalajska do smaku, świeża bazylia, garść rukoli,  ok. 6 łyżek oliwy z oliwek, 1 łyżka

Moniki Smakołyki
Szpinakowe tagliatelle z kurczakiem i tuńczykiem w brokułowym beszamelu 212

opisania… Makaron w pięknym zielonym kolorze, kurczak i tuńczyk… Wszystko zatopione w brokułowym beszamalu, posypane serem… Eksplozja smaków… 400 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 200 g tagliatelle o smaku szpinakowym 100 g żółtego sera 130 g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 100 g brokuła 1 szklanka mleka 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej Szczypta gałki

VioletoweKucharzenie
Roladki z kurczaka z sorgo po tajsku i tagliatelle z marchwi 182

gotowania na parze. Naczynie umieścić na garnku, w którym gotujemy sorgo na ok. kwadrans przed zestawieniem sorgo z ognia. Roladki w ten sposób "dojdą" i zrobią się soczyste. Tagliatelle z marchewki Przygotować według przepisu tutaj

Weekendy w domu i ogrodzie
Cukiniowe tagliatelle z groszkowo-miętowym pesto 185

oliwek, sok z cytryny i parmezan 2. Całość przyprawić solą 1. Cukinie pokroić w paski- długie wstążki za pomocą mandoliny, noża bądź obieraczki do warzyw. Mają wyjść paseczki szerokości tagliatelle. 2. Paseczki układać na durszlaku i posypać je solą, Po około 30 min sparzyć je wrzącą wodą uważając by się nie poparzyć. 3. Osuszyć makaron papierowym ręcznikiem. Posypać pieprzem

KreatywnePiny
Dorsz zapiekany z pesto, pomidorami i mozzarellą 202

gotowy. Składniki dla 4 osób: 600 g filetów dorsza 6 łyżek pesto bazyliowo-pietruszkowego ( lub innego zielonego) 125 g mozzarelli 2-3 pomidory 400 g makaronu (ja użyłam pełnoziarnistego tagliatelle) odrobina oliwy odrobina soli i pieprzu Rybę oczyścić z płetw, ości i innych ewentualnych pozostałości. Umyć, osuszyć. Pomidory umyć, pokroić w plasterki. Mozzarellę również pokroić w plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować

Pełny talerz