Skoro mają być krewetki to w jak najlepszej odsłonie. Moja propozycja: z tagliatelle, w gęstym sosie śmietanowym, dorzucamy kilka suszonych pomidorów, szczypiorek, świeżą bazylię, zakończymy aromatycznym parmezanem i możemy poczuć się jak we Włoszech :) Inspirowałam się przepisem z książki What Katie Ate. Składnikiok. 300 g makaronu tagliatelle250 g mrożonych krewetek Black Tiger1 szklanka
Pink Envelopemięsa. Z samych warzyw, jarzyn, nawet bez koncentratu i pomidorów. Bo to akurat miałam w domu. A czego użyłam do tego lekkiego, dietetycznego i smacznego dania? -makaron u mnie tagliatelle -kapusta biala -marchewka -kalarepa -seler -cukinia baby -bazylia -kalafior -zielona natka pietruszki -oliwa z oliwek OLITALIA od IndexFood Wszystkie warzywka starłam na tarce o dużych oczkach i poddusiłam
Z Kuchni Do Kuchnibyć spaghetti, ale ze względu na małe dziecko w domu unikam ciągnących klusek - domyślacie się jak wygląda Karola i stół po zjedzeniu przez nią spaghetti, albo tagliatelle... no właśnie. Dlatego tym razem postawiłam na tzw "kolanka". I wyszło bosko! Składniki: puszka pomidorów średniej wielkości cebula (najlepiej czerwona) papryczka chilli chudy boczek - kilka plastrów kilka plastrów szynki
Kulinarne Inspiracjeszału nie ma... ale tu chodzi o smak :) Zjedli, aż im sie uszy trzęsły. Zostawiam Was z prostym, ale smacznym daniem i zmykam pod kołderkę. SKŁADNIKI: 250 g makaronu Tagliatelle 1 szlotka 2 ząbki czosnku 1 mała cukinia 6-7 plasterków szynki 6 pieczarek 200 ml śmietanki 30% sól pieprz parmezan olej A jak to zrobić: Makaron ugotować
Kuchnia w opałachjednym z moich ulubionych blogów . Danie okazało się pyszne, sycące i jestem pewna, że na stałe zagości na moim stole. Polecam Wam ten przepis:) Składniki: 250 g makaronu tagliatelle; 1 pojedynczy filet z kurczaka; 3 łyżki płatków migdałowych; 1 mała szalotka; 3 ząbki czosnku; 250 ml śmietany 30%; szczypta gałki muszkatołowej; 1 łyżeczka curry; sól i biały pieprz; 3 łyżki
In my kitchensmakowało. Składniki: 200 g fasolki szparagowej zielonej, już przygotowane "na parze" Bonduelle, 200 g jak najmniejszych pieczarek, 1 biała cebula, 1 łyżka świeżego, posiekanego tymianku, 150 g makaronu tagliatelle (ok. 6 krążków), 10 zielonych oliwek, pieprz zielony świeżo mielony do smaku, sól himalajska do smaku, świeża bazylia, garść rukoli, ok. 6 łyżek oliwy z oliwek, 1 łyżka
Moniki Smakołykiopisania… Makaron w pięknym zielonym kolorze, kurczak i tuńczyk… Wszystko zatopione w brokułowym beszamalu, posypane serem… Eksplozja smaków… 400 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 200 g tagliatelle o smaku szpinakowym 100 g żółtego sera 130 g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 100 g brokuła 1 szklanka mleka 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej Szczypta gałki
VioletoweKucharzeniegotowania na parze. Naczynie umieścić na garnku, w którym gotujemy sorgo na ok. kwadrans przed zestawieniem sorgo z ognia. Roladki w ten sposób "dojdą" i zrobią się soczyste. Tagliatelle z marchewki Przygotować według przepisu tutaj
Weekendy w domu i ogrodzieoliwek, sok z cytryny i parmezan 2. Całość przyprawić solą 1. Cukinie pokroić w paski- długie wstążki za pomocą mandoliny, noża bądź obieraczki do warzyw. Mają wyjść paseczki szerokości tagliatelle. 2. Paseczki układać na durszlaku i posypać je solą, Po około 30 min sparzyć je wrzącą wodą uważając by się nie poparzyć. 3. Osuszyć makaron papierowym ręcznikiem. Posypać pieprzem
KreatywnePinygotowy. Składniki dla 4 osób: 600 g filetów dorsza 6 łyżek pesto bazyliowo-pietruszkowego ( lub innego zielonego) 125 g mozzarelli 2-3 pomidory 400 g makaronu (ja użyłam pełnoziarnistego tagliatelle) odrobina oliwy odrobina soli i pieprzu Rybę oczyścić z płetw, ości i innych ewentualnych pozostałości. Umyć, osuszyć. Pomidory umyć, pokroić w plasterki. Mozzarellę również pokroić w plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować
Pełny talerzporcję bardzo cienko rozwałkować (jak najcieniej się da), nadając jej kształt prostokąta (można użyć maszynki do makaronu). Placki odłożyć do przesuszenia na 5 minut. Następnie pokroić we wstążki (jak tagliatelle). Ze wstążek formować niewielkie gniazdka. Lekko docisnąć końcówki (inaczej bardzo rozwijają się podczas smażenia). Smażyć po kilka sztuk w głębokim oleju rozgrzanym do 175°C. Osączyć na ręczniku papierowym. Przed
Pełny talerzosób zapracowanych - czas przygotowania mniej niż 30 minut :) Składniki na 2 porcje: 250 g tygrysich krewetek 2 ząbki czosnku masło do smażenia posiekana pietruszka do dekoracji makaron tagliatelle śmietana 30 % (4-5 łyżek) śmietana 18% (1 łyżka) sól, pieprz sok z cytryny 1. Krewetki umyć, osuszyć. Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Do wrzącej osolonej wody wrzucić makaron
Ugotowaćochoty i sił na długie przygotowywanie i gotowanie Sycący obiad w bardzo krótkim czasie. Zaczynamy od gotowania makaronu, bo to zajmuje najwięcej czasu :). Do dzieła! SKŁADNIKI 4 porcje makaronu tagliatelle (ja użyłam wersji z dzikim czosnkiem z Lidla) 2 pojedyncze filety z kurczaka 250 ml śmietany kremówki 30% 125 g sera ricotta 2 żółtka 8 pomidorów suszonych w oleju
zabawa smakiemDodać przyprawy i tabasco. Ustawić program SOUP czas 60 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania dodaje brokuły (różyczki) i obranego, pokrojonego w kostkę batata. Zupę podałam z makaronem tagliatelle z pełnego ziarna
ClauditteMissCookingpoznania dzięki orientalnemu dressingowi z pomarańczy i kuminu. Z marchewki wycięłam długie wstążki przy pomocy obieraczki do warzyw, a następnie krótko zblanszowałam. Tak oto powstały aromatyczne marchewkowe "tagliatelle" :) Możecie je podać jako dodatek np. do falafeli . Marokańska sałatka z marchewki przepis z książki Mediterranean Fresh Joyce Goldstein Składniki (na 4 porcje): 8 średnich marchewek pęczek natki pietruszki lub świeżej
Chilli Czosnek i Oliwa