Makaron z prawdziwkami

Makaron z prawdziwkami

Makaron z prawdziwkami

Danie z kuchni włoskiej. Porcino czyli prawdziwki w połączeniu w makaronem i sosem śmietanowym, cóż chcieć więcej :) Składniki 400 g makaronu wstążki ( np. tagliatelle, papardelle ) 350 g prawdziwków 150 g wątróbek drobiowych 50 g boczku 1 ząbek czosnku 1 cebula pół szklanki białego wina pół szklanki śmietany 22 % 4 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz 3 łyżki masła Przygotowanie Grzyby oczyściłem, pokroiłem na plasterki. Cebulę i czosnek posiekałem. Boczek pokroiłem w kostkę. Na patelni rozgrzałem masło oraz 3 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, sosy, boczek, makarony, makaron, wątróbka drobiowa, drobiowe, tagliatelle, sos do makaronu, makaron tagliatelle, dania z makaronem, sos z grzybów , boczek w sosie, makaron z patelni, makaron smażony

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.