Tagliatelle ze szpinakiem i mięsnymi kulkami
Tagliatelle ze szpinakiem i mięsnymi kulkami
Proste ,szybkie i aromatyczne danie. Składniki Pulpeciki: 200 g mięsa mielonego wieprzowego (szynka) 3 ząbki czosnku por (biała część) jajko bułka tarta łyżeczka sosu sojowego mielona słodka papryka sól ,pieprz 1 l bulionu drobiowego 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego Sos szpinakowy: 200 g mrożonego szpinaku łyżka śmietany cebula łyżeczka masła ząbek czosnku 75 ml bulionu warzywnego pieprz 400 g makaronu tagliatelle Przygotowanie Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen
Autor
Arkadiusz Gie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, tarta, sosy, mięso, makarony, makaron, mięso mielone, por , papryka, pulpeciki, bułki, szpinak, jajko, sos do jajek, makaron tagliatelle, drobiowe, szynka, tagliatelle, sos do mielonego , dania z makaronem, sos do makaronu, tarta na słodko, makaron ze szpinakiem, makaron z szynką, makaron na słodko, mięso duszone, szynka gotowana
Inne przepisy z R'n'G Kitchen
Dodaj komentarz