Przepis na : śniadanie
Cały czas trwa szparagowy karnawał kulinarny ! Gdzie się nie obejrzymy tam... szparagi 😍. O słusznie, bo są zdrowe i niskokaloryczne. Korzystajmy więc, bo sezon na te pyszne i hodowane w Polsce warzywa nie trwa długo. Zielone szparagi, to moja ulubiona odmiana i dziś zapraszam Was na kolejną odsłonę przygotowanego na ich bazie dania, czyli przed Wami omlet ze szparagami i chili. Smacznego ! Parę słów o szparagach Szparagi to rośliny z rodzaju szparagowatych, a nazwa wywodzi się od greckiego słowa asparagus, c... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...