Tagliatelle Festaiola w sosie śmietanowym z borowikami, szpinakiem i boczkiem

Tagliatelle Festaiola w sosie śmietanowym z borowikami, szpinakiem i boczkiem

Tagliatelle Festaiola w sosie śmietanowym z borowikami, szpinakiem i boczkiem

Przepis na : obiad

Jestem dumna z tego dania! Serio. Jest genialne! To prawdziwa bomba smaków i aromatów. Połączenie leśnych grzybów, młodego szpinaku i chrupiącego boczku ze sprężystym, jajecznym makaronem i kremowym sosem śmietanowym. Grzyby i szpinak podsmażyłam z czosnkiem i zalałam gęstą śmietaną, zaś boczek podsmażyłam na złoto na osobnej patelni i wymieszałam z makaronem tuż przed podaniem. Dzięki temu pozostał apetycznie chrupiący. Całość podałam z wiórkami parmezanu. Mmmm... mówię Wam, to danie to prawdziwe niebo w gęb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Inspiracje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.