Przepis na : obiad
MAKARON Z DOMOWYM PESTO PIETRUSZKOWYM Ten przepis wpadł mi do łowy zupełnie spontanicznie. Miałam w lodówce pęczek pietruszki, do tego prawdziwy włoski parmezan przywieziony przez mojego szwagra z Rzymu i pozostałe składniki, które widzicie poniżej. Tak szybko jak przyszedł mi ten pomysł do głowy, równie szybko go przygotowałam na lunch. Po co przecież kupować gotowce, z różnymi dziwnymi dodatkami jak lizozym, czy różne inne konserwanty, kiedy możemy mieć swój w pełni naturalny, pełnowartościowy produkt,... czytaj dalej...
Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.
Czytaj dalej...