digestive, korzenne, owsiane, bezglutenowe) 405 gramów mleka skondensowanego light 500 gramów jogurtu naturalnego typu greckiego 500 gramów czerwonych oraz czarnych owoców sezonowych (ja użyłam truskawek, czerwonych porzeczek, jagód oraz jeżyn) 30 gramów cukru waniliowego plus cukier drobny do wypieków (ilość dowolna, ja dodałam 4 łyżeczki) Wykonanie: Ciasteczka należy drobno pokruszyć (na piasek) i wymieszać z dwoma łyżkami stołowymi mleka skondensowanego
Garniec Magaliekwaśnej śmietany 12% 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 3 białka szczypta soli 3 łyżki cukru pudru 300 g żurawiny 200 g jagód 200 g jeżyn 100 g białej czekolady WYKONANIE Masło pokroić nożem na mniejsze kawałki. Do miski lub na stolnicę wsypać mąkę, kakao, dodać masło, żółtka, cukier i wodę, zagnieść szybko ciasto (do uzyskania
Passions hobbies lifemąki pszennej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy 1/2 szklanki mleka 500 g owoców (najlepiej kwaśnych) u mnie 1 jabłko, 1 gruszka, mrożone jagody, jeżyny i czerwone porzeczki cukier puder lub lukier do dekoracji Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do ubitych jajek dodajemy olej (cienką strużką) ciągle ubijając, następnie przesianą mąkę
Rozpustne gotowaniejogurtu naturalnego 230 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500-700 g owoców sezonowych (u mnie 2 pokrojone jabłka, po garści mrożonych porzeczek, wiśni, malin, jeżyn i jagód) cukier puder do posypania gotowego ciasta Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175-180 stopni C. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i cukier waniliowy, mieszamy mątewką lub łyżką
Rozpustne gotowanieczubate łyżki kakao szczypta soli 1 jajko krem 250 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone sok z 1 cytryny cukier puder do smaku ( 2-3 łyżki) dodatkowo maliny jeżyny jagody poziomki lub inne ulubione owoce 2-4 beziki pół tabliczki mlecznej czekolady świeża mięta SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Masło z cukrem utrzeć na jednolitą masę. Dodać jajko i sól
DefinicjaSmakułyżeczki konfitury z jeżyn lub 10 świeżych 6-8 białych malin sok z połowy cytryny 4cl Ginu 2 cl Cointreau syrop cukrowy do smaku Owoce ugnieść mudlerem w szklanicy barmańskiej dodać pozostałe składniki, wyszejkerować z lodem i przelać do szklanki wypełnionej lodem lub koktajlówki
Jemy PijemyBlueberry Corner by "jagodzianka" Pierwszy raz robiłam nalewkę z jeżyn. Przepis jest prosty, jednak przygotowywanie nalewki wymaga dość dużo cierpliwości oraz czasu. Mimo to … Przeczytaj cały artykuł Post Nalewka jeżynowa pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerjagodzianka" Od pewnego czasu zaczęłam tworzyć nalewki i likiery. Cieszą mnie zwłaszcza jesienią i zimą, gdy słota lub mróz trzymają zbyt … Przeczytaj cały artykuł Post Świąteczna nalewka z jeżyn pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Corneruwielbiam to połączenie smaków! Kruszonka jest pyszna, jeśli chcecie żeby było jej więcej zróbcie z półtorej porcji ;) Składniki: 800 g nektarynek i brzoskwiń - obranych i wypestkowanych, 150 g jeżyn, ew. 1-2 łyżki cukru trzcinowego Kruszonka: 40 g mąki razowej, 30 g płatków owsianych zwykłych, 2 łyżki cukru trzcinowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 45 g masła Umyte i oczyszczone
Plate of Joycukru pudru, 35 g kakao, 260 ml śmietany kremówki 30% Mascarpone zmiksować razem z kakao i cukrem pudrem, następnie dodać śmietankę i miksować do uzyskania gęstego, gładkiego kremu. owoce : jeżyny, maliny Wystudzone ciasto przekroić na dwie części. Połowę kremu rozsmarować na dolnej części, rozłożyć owoce, nałożyć drugą część ciasta, na której należy rozsmarować pozostały krem i ułożyć owoce. Schłodzić przed
Plate of Joyrodzinę i przyjaciół. Deser Piankowy (Deser z Piankami Marshmallow) - Składniki (na ok. 4 duże desery): czerwona galaretka (np. truskawkowa, malinowa, z owoców leśnych) ok. 100 g dowolnych owoców (np. jeżyny, maliny, borówki, truskawki) 200 ml mleka ok. 180 g pianek marshmallow 350 ml mocno schłodzonej śmietanki kremówki 30% Deser Piankowy (Deser z Piankami Marshmallow) - Sposób przygotowania: Galaretkę rozpuszczamy
Słodka Stronamasę. Do jajek dodać mleko z mąką, zmiksować. Pozostałe mleko zagotować, dodać mieszankę i ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. Zimny budyń zmiksować z masłem. Owoce 250g malin 250 g jeżyn 250 g jagód 250 g czerwonych porzeczek 1/2 opakowania galaretki np. o smaku owoców leśnych Owoce umyć i osączyć. Galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Odstawić do wystygnięcia. Złożenie
Pełny talerzowsianych 3/4 szklanki migdałów (obranych) 1/2 szklanki sezamu 1/2 szklanki otrąb owsianych 4 łyżki siemienia lnianego 1/2 łyżeczki cynamonu dowolne owoce sezonowe do podania np.: truskawki, maliny, borówki, jagody, jeżyny, porzeczki Piekarnik rozgrzać do 160°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. W rondelku na małej mocy rozpuścić tahini z miodem, cukrem i olejem, zamieszać. Masa powinna być jednolita. Mogą pozostać
Pełny talerzRóżowa pianka: Puszka mleka skondensowanego niesłodzonego (waga 411 g); 2 łyżki cukru pudru; 2 czerwone galaretki (u mnie truskawkowe, każda po 75g). Dodatkowo: 125 g świeżych owoców (u mnie jeżyny). Sposób przygotowania: Herbatniki pokruszyć na bardzo drobne kawałeczki. Masło rozpuścić w rondelku (lub w mikrofalówce) i jeszcze ciepłe wlać do pokruszonych herbatników. Do herbatników z masłem dodać kakao
Gospodyni Miejskazawartości pektyn nie wymaga dodawania żel-fiksów czy cukrów żelujących i jest całkowicie naturalny. Ciekawy posmak, szczególnie dla herbaciarzy, daje earl grey. SKŁADNIKI: 900g czerwonych porzeczek 900g malin 300g jeżyn 1kg cukru 2 saszetki herbaty earl grey WYKONANIE: Słoiki sterylizujemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 100 stopni C. Owoce myjemy, porzeczki obieramy z łodyżek, zasypujemy cukrem i odparowujemy
Pyry na Gaz