Wytrawne placki ryżowe i "Długie lato w Magnolii"

Wytrawne placki ryżowe i

Wytrawne placki ryżowe i "Długie lato w Magnolii"

Niedawno publikowałam przepis na tzw. mleko ryżowe . We wpisie obiecałam, że napiszę o wykorzystaniu pulpy ryżowej, więc spełniam obietnicę. Jak widzicie po moich wpisach, nie lubię marnować jedzenia i staram się wykorzystać różne resztki do przygotowania smacznego posiłku lub przegryzki. Ostatnio nie jadam niczego (poza miodem i pierzgą) słodkiego, więc pulpa ryżowa musiała być przygotowana na wytrawnie. I pomyślałam o różnych tajskich dodatkach. Składniki (na ok. 8 placków): ok. szklanki ugotowanego ryżu l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.