Przepis na : deser
Oto jeden z najpiękniejszych i moich ulubionych momentów w roku - przełom lata i jesieni. Wtedy słońce rzuca najpiękniejsze światło i można się w nim ogrzewać i ozłacać, zamiast spiekać do granic. Złocą się też łąki i skraje lasów. To żółte pióropusze nawłoci dają znać, że lato powoli dobiega końca i można zacząć porządkować wakacyjne wspomnienia :) Naprawdę lubię ten czas. Jeszcze nie jesień, a już nie lato. I ten złoty przełom pór roku zainspirował mnie do stworzenia lekkiego deseru, który łączy w sobie letni... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)