jezyny - 1510 przepisów (strona:47/101)

Sernik z owocami leśnymi 142

Genialny wiosenny sernik z owocami, kremowy i delikatny. Możemy do niego dodać mieszankę owoców leśnych, albo wybrać tylko jeden ich rodzaj: maliny, jeżyny, porzeczki, borówki, jagody czy truskawki lub wiśnie. Oczywiście można użyć owoców mrożonych, wystarczy je rozmrozić przed dodaniem do sernika. Można również użyć czekoladowych herbatników lub wymieszać je z rozpuszczoną czekoladą lub masłem. Bardzo polecam! Składniki Spód

Słodkie inspiracje
Zimny deser - kasztanowy budyń ryżowy 120

pasuje do moich majowych marzeń. Kasztanowy budyń ryżowy Składniki: (na 2-3 porcje) 130 g płatków ryżowych 250 ml mleka 250 ml wody 75 g słodzonego kremu kasztanowego dodatkowo: jeżyny czerwone porzeczki Płatki, mleko, wodę i krem kasztanowy umieścić w garnuszku, dokładnie wymieszać. Zagotować, a następnie gotować 3-5 minut. Zmiksować blenderem na gładki krem, w razie potrzeby dolewając nieco

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Letnia sałatka z dressingiem 154

należy pomijać. Polecam dodać olej tłoczony na zimno, np. z pestek arbuza. Składniki (2-3 porcje) Dressing sok z połowy cytryny łyżka miodu łyżka oleju Wszystko wymieszać. Sałatka garść jeżyn garść malin 2 brzoskwinie 1 dojrzałe mango 1 dojrzała gruszka Wszystkie owoce umyć, obrać, pokroić, wrzucić do miski i wymieszać. Polać dressingiem. Polecam dodać też trochę ziaren, np. słonecznika, dyni

Słodkie inspiracje
Omlet cesarski - Kaiserschmarrn 179

Niejeden omlet już usmażyłam ale ten jest rewelacyjny. Kaiserschmarrn czyli omlet cesarski popularny w Austrii deser lub danie śniadaniowe. Na śniadanie z jeżynami było znakomitym pomysłem, polecam i Wam bardzo gorąco. Omlet cesarski - Kaiserschmarrn. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kasza manna z musem z owoców lasu 177

sporą ilość zamrożonych malin i jeżyn i stąd pomysł na ten pyszny deser lub śniadanie. Aromatyczny sos i delikatny, kremowy krem z kaszy manny, pyszny, polecam. Kasza manna z musem z owoców lasu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Nalewka "Owoce lasu" 128

Nalewka jest aromatyczna i bardzo delikatna. Doskonale nada się do ciasta i kawy z kumpelą ale i panowie sobie zachwalają tą nalewkę. Miałam maliny i jeżyny świeże ale doskonale nadają się również do nalewki mrożone. Nalewkę robiłam we wrześniu a dopiero teraz przecedziłam i dojrzewa. Już teraz jest dobra a po dojrzeniu będzie doskonała. Nalewka "Owoce lasu". ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Kruche ciasto z jeżynami i budyniową pianką 190

Następnie powoli wsypywać proszek budyniowy, cały czas miksując, by dobrze się rozpuścił. Strużką wlewać olej, miksując do połączenia. Na podpieczony,zimny spód ciasta wyłożyć ubitą pianę. Wyrównać i poukładać jeżyny delikatnie wciskając je w piankę. Na wierzch zetrzeć mniejszą część zamrożonego ciasta. Piec w temperaturze 190ºC przez około 30-40 minut. Wyjąć, przestudzić, można lekko oprószyć cukrem pudrem

Kolorowa kuchnia Elki
Fioletowy zawrót głowy, czyli koktajl mocno jeżynowy 122

szklance nierówna.  Porcja witamin, jaką dostarczają nam owoce plus jogurt grecki to zestaw, który z pewnością umili nam dostarczenie organizmowi niezbędnych składników. Szybko, smacznie, zdrowo :) Składniki: 1/2 szklanki jeżyn 1/2 szklanki malin 2 brzoskwinie szklanka jogurtu greckiego 1 łyżeczka miodu (dla smaku) Przygotowanie: Brzoskwinie obieramy i usuwamy z nich pestki. Wszystkie owoce, jogurt i miód umieszczamy w misie blendera

ChilliJemy
Koktajl jeżynowo - bananowy 156

Odświeżający, pełen witamin i energii koktajl. Jeżyny nadają przepiękny kolor, a banan zapewnia odpowiednią słodycz. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę i jest banalnie proste. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
FioLeTowA TarTA na MaśLanYm SpoDzie 237

cukru pudru szczypta soli  masa jogurtowa: 3 kubeczki jogurtu greckiego (3x180g) 3 jajka 1 łyżka mąki cukier wanilia  2 łyżki syropu z agawy do dekoracji: 100 g jeżyn 100 g borówek amerykańskich cukier puder, do oprószenia Przygotowanie: mąkę przesiewamy, dodajemy masło i smalec, siekamy szybko nożem do momentu, kiedy ciasto będzie przypominać kruszonkę. Dodajemy cukier, sól, wodę

Luźna Kuchnia
Proste ciasto drożdżowe z owocami 146

Może nie wygląda na zdjęciach na super wyrośnięte, ale z tej w sumie niewielkiej porcji ciasta piekłam dwie blaszki. Ciasto drożdżowe możecie wykonać z dowolnymi owocami. Ja użyłam mieszanki jeżyn, malin, borówek i jagód, bo akurat takie owoce miałam pod ręką. To od Was zależy, ile owoców dodacie. Im więcej, tym smak ciasta jest lepszy. Uwalniający się z owoców

Mieszam w Garnku
Terrina na białym winie z owocami lata 122

wina (słodkie lub półsłodkie będzie najlepszym wyborem) 1-3 łyżek cukru 4 łyżeczki żelatyny 2 nektaryny 300 g borówek amerykańskich 300 g białych winogron 300 g malin 200 g jeżyn 100 g czerwonych porzeczek * PRZYGOTOWANIE Do rondelka wlej wino, wsyp cukier, zagotuj i zestaw z ognia. Żelatynę wsyp do garnuszka, wlej 4 łyżki zimnej wody i wymieszaj, odstaw na kilka

Food Square
Sernik czekoladowy z jeżynami i borówką 226

Lubicie serniki? Ja bardzo! Dziś polecę Wam szybki serniczek z jeżynami, borówkami amerykańskimi i jagodami. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Sernik czekoladowy z jeżynami i borówką 226

Lubicie serniki? Ja bardzo! Dziś polecę Wam szybki serniczek z jeżynami, borówkami amerykańskimi i jagodami. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Ciasto leśne z borówkami i jeżynami 103

cukru 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 4 jajka 80 ml oleju rzepakowego 250 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g borówki amerykańskiej 450 g jeżyn cukier puder WYKONANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C, spód formy o wymiarach 25 x 30 cm posmarować masłem i oprószyć mąką. Owoce

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania