papryka faszerowana - 2440 przepisów (strona:47/163)

Babka z kurczaka z pieczarkami 104

Babka z kurczaka z pieczarkami Takie danie możemy podać na ciepło jak również na zimno. Mięso z kurczaka przyprawione aromatyczną przyprawą, faszerowane pieczarkami i papryką. Czas przygotowania 60 minut 8   porcji Składniki: ·        1 podwójny filet z kurczaka ·        1 cebula

Kulinarna Chwila
Kolorowe polędwiczki w sosie serowym 106

Kolorowe polędwiczki w sosie serowym Delikatne, kruche, soczyste mięso, faszerowane pieczarkami i papryką. Składniki: ·        1 polędwiczka wieprzowa ·        Sól ·        Pieprz ·        10 dag sera żółtego ·        ½ cebuli

Kulinarna Chwila
Jak ugotować kaszę pęczak? 110

oraz minerały: magnez, fosfor, cynk, selen, miedź. Kasza gruboziarnista korzystnie wpływa na nasz przewód pokarmowy i przemianę materii. Kasza pęczak może stanowić: dodatek do sałatek  składnik do faszerowania warzyw np. papryki składnik farszu do gołąbków  dodatek do gulaszu połączenie z różnymi sosami dodatek do mięsa na pulpety bazę do krupniku kotleciki, placuszki z kaszy składnik kutii na Wigilię

Gotuj w domu
Jajka w sosie tatarskim 116

tatarskim[/caption] Zobacz inne przepisy na przystawki z jajkami w roli głównej: Jajka W Sosie Chrzanowym Na Zimno Jajka W Sosie Rzodkiewkowym Jajka Faszerowane Łososiem Jajka Faszerowane Jajka Faszerowane Szynką I Papryką Artykuł Jajka w sosie tatarskim pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka - kasza jaglana z pomidorami suszonymi i oliwkami 167

Składniki: 100 g kaszy jaglanej 15 szt pomidorów suszonych (w oliwie) 20 szt oliwek zielonych (faszerowanych czosnkiem lub papryką) 4 łyżki pestek słonecznika 1/2 czerwonej cebuli 1 pęczek natki pietruszki 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy (z pomidorów) 2 łyżeczki musztardy sarepskiej Sposób wykonania: Kaszę gotujemy na sypko, studzimy. Pomidory kroimy w paski, oliwki w plasterki a cebulę

Qchnia po prostu
Imprezowe menu nie tyko na sylwestra 896

kabanosem i sosem czosnkowym Inne przekąski  Frytki z cukinii  Krokiety Francuskie ślimaki hit imprezy Chrupiące zapiekanki  Smażony ser Panierowane pieczarki Zapiekanki z czerstwego chleba Faszerowana i zapiekana papryka Pizza

W Moim Magicznym Domu
Kurki smażone z cebulą i chili 161

tartach, babeczkach, zapiekankach, na tostach, - kurki jako farsz do krokietów, naleśników, pierogów, - jako główny składnik zup i sosów, - kurki marynowane, - jako farsz do pieczonych warzyw, np. faszerowane kurkami pomidory, papryki, kabaczki czy bakłażany, - risotto z kurkami, - zamknięte z mięsem w placku calzone, - smażone z dodatkami i podane z kaszą, makaronem, na kanapce, - w omletach, plackach, minifritatach, - podsmażone z cebulą podane

Zasmakuj Kuchni
Cukinia faszerowana mięsem i papryką 92

cukinia. To smaczne warzywo można jeść na wiele sposobów. Delikatny miąższ cukinii jest niskokaloryczny i lekkostrawny. Cukinia zawiera też sporo witamin i minerałów. Dziś na obiad była cukinia faszerowana mięsem i papryką. Pychota . Składniki 4 okrągłe cukinie 1 czerwona papryka torebka ryżu długoziarnistego 30 dkg mięsa mielonego 1 ząbek czosnku posiekana natka pietruszki sól i pieprz do smaku Cukinie myjemy

Kasia i jej kobiecy świat
Pasta z fety i pomidora na kanapki 113

dojrzewania sera to co najmniej 3 miesiące; ser kruchy, który bardzo dobrze sprawdza się w wysokich temperaturach (szybko się topi), można go swobodnie dodawać do zapiekanek makaronowych lub faszerowania warzyw, np. papryk, bakłażanów, cukinii, które następnie zapiekamy w piecu; idealny dodatek do sałatek (słynna sałatka grecka składająca się z grubo pokrojonych pomidorów, ogórków, czerwonej cebuli w plastrach, słodkiej papryki

Zasmakuj Kuchni
Hasło tygodnia - "nadziewane". 116

konkretnej grupy produktów. Odstąpiłam jednak od tego pomysłu, zostawiając nam spore pole do kuchennych działań. Zaserwować możemy przecież wszelkiego rodzaju pierogi, knedle, pyzy. Albo naszą uwagę poświęcić faszerowanym warzywom, chociażby papryce, która pod tym względem jest produktem idealnym. Wybierając jarzyny o neutralnym smaku powinniśmy zdecydować się na wyrazisty, esencjonalny farsz. I odwrotnie. Im warzywo intensywniejsze w smaku, tym mniej wyraziste

zadanie-gotowanie
Cukinia faszerowana oscypkiem 184

wydrążamy środki. Cebulę, czosnek, paprykę oraz środek cukinii kroimy w kosteczkę. Cebulę z czosnkiem podsmażamy, dodajemy do niego mięso mielone i chwilę podsmażamy. Do przygotowanego mięsa dodajemy cukinię, paprykę oraz przyprawy. Faszerujemy cukinię a wierzch posypujemy startym oscypkiem.Pieczemy 1 godzinę

Zainspirowana w kuchni
Jajka faszerowane pastą z pieczonej papryki 129

Idealne na świąteczny stół. Inna odsłona jajek zachwyci z pewnością wszystkich amatorów uroczystych spotkań :) Prosty przepis na smaczną przekąskę. Zapraszam! Jajka faszerowane pastą z papryki Składniki: 5 jajek (ugotowanych na twardo) 150 ml śmietany kremówki 1 czerwona papryka natka pietruszki (mała garść) sól, pieprz Przygotowanie: Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego. Pieczemy 20 minut w 190'C. Po tym czasie przykrywamy

Tagebuch po polsku
12 pysznych sylwestrowych przekąsek 149

klikając w niego zostaniecie przeniesieni do posta z przepisem :) #1 Brokuły w cieście __________________________________ #2 Pieczywo czosnkowe __________________________________ #3 Pieczone ziemniaczki __________________________________ #4 Szaszłyki z kurczaka i indyka z pieczarkami i papryką __________________________________ #5 Pieczarki faszerowane __________________________________ #6 Mini tortille __________________________________ #7 Sałatka z brokułem i kalafiorem __________________________________ #8 Muffinki z serem i szynką __________________________________ #9 Sałatka gyros __________________________________ #10 Warkocz z ciasta francuskiego z kurczakiem i brokułami

Kolejny blog o gotowaniu
30 pomysłów na cukinie 163

zamykaniem cukinii w słoikach, zresztą nigdy tego nie robiłam i nie planuję. Warzywo to coraz popularniejsze w Polsce i chętnie używane do przygotowywania różnych dań, często do faszerowania podobnie jak papryka. Najsmaczniejsze są małe cukinie, znacznie bardziej chrupiące i idealne do jedzenia nawet na surowo. Jeśli nie jesteście przekonani to tego warzywa, dzisiejsza inspiracja jest właśnie dla Was, a jeśli

Moja smaczna kuchnia
Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem 192

Faszerowane warzywa to ciekawy pomysł na zdrowy, lekki i letni obiad.  Prezentowałam już  cukinie faszerowane , więc teraz przyszła pora na... papryki!  W najbardziej znanej, klasycznej (i ulubionej!) wersji - z mięsem mielonym i ryżem. Nie chciałam za bardzo kombinować, bo zależało mi na sprawdzonym smaku. Do nadzienia wykorzystałam mięso mielone z indyka i ryż parboiled. To wszystko podsmażyłam

Kuchnia Ellie
Grecka uczta z Pascalem 127

pyszne zamieszanie zorganizowała, wszystko, co wykorzystaliśmy do jej wyprawienia. A wyprawiliśmy bardzo duże przyjęcie na milion osób! Naprawdę… Na pierwszy ogień poszły dania meze. Czerwone cebule faszerowane mielonym mięsem, papryką, kolendrą. Połowa z cynamonem, połowa na ostro. Do tego baba ghanoush z pieczonych bakłażanów – gdybyście powtarzali w domu, przebijcie je wiele razy widelcem, inaczej Wasz piekarnik, kuchnia

GRUBY WAŁEK
Pieczarki faszerowane mięsem i papryką 191

tradycyjne koreczki, kanapeczki i szaszłyki? Czas na faszerowane pieczarki :) Pieczarki możemy faszerować na wiele sposób i dzisiaj taki prosty oto pomysł, który świetnie sprawdza się na przekąskę. Pieczarki faszerowane mięsem i papryką SKŁADNIKI: 4 duże pieczarki 2 łyżki mięsa mielonego wieprzowego 2 plastry papryki czerwonej 2 plastry cebuli białej olej sól i pieprz 1 łyżka tartej mozzarelli szczypiorek do dekoracji

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ryż z cukinią i fenkułem na ostro 150

Przepis na FASZEROWANE CUKINIE I PAPRYKI BRĄZOWYM RYŻEM, FENKUŁEM I WOŁOWINĄ ( NA OSTRO ) Składniki potrawy, którą wykonałam w woku: 400 g mielonej wołowiny (dobrego gatunku) 2 młode cukinie  2 białe papryki 2 woreczki ugotowanego al dente brązowego ryżu 1 mały fenkuł 1/4 papryczka  chili 100 g sera mozzarella 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 wiązanka natki pietruszki

Bon Appetit Małgorzaty
Dieta śródziemnomorska - zasady diety 232

jednorazowo spożywano ok 60 g ( pamiętacie, co pisał Dr. Henry Blackburn – „trochę jagnięciny” ). Grecy są mistrzami w tworzeniu dań łączących warzywa z niewielką ilością mięsa , pamiętam np. gemistę – papryki i pomidory faszerowane ryżem i odrobinką mielonego mięsa. Nieduże ilości mięsa podaje się również w przystawkach – przykładem mogą być dolmades , liście winogron faszerowane ryżem oraz mięsem. Oczywiście w kuchni greckiej znajdziemy

Chilli Czosnek i Oliwa
Cukinia po meksykańsku 110

Cukinia po meksykańsku Cukinia faszerowana mięsem mielonym, fasolką, papryką, ryżem oraz sosem pomidorowym i zapiekana pod pierzynką z żółtego sera to wspaniały pomysł na smaczny i szybki obiad lub przystawkę na przyjęcie. Polecam!     Składniki: 3-4 młode cukinie średniej wielkości 300g mięsa mielonego – wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku pół czerwonej papryki 1 pomidor pół szklanki kukurydzy konserwowej

Blog z Apetytem
Faszerowany bakłażan z wędzona papryka 102

FASZEROWANY  BAKŁAŻAN                            Z WĘDZONĄ PAPRYKA                        SKŁADNIKI: 2 Bakłażany 1 Słodka papryka  czerwona Mozzarella Pieczarki 1 Natka pietruszki 1/2 natki kolendry 1 szczypior pół pora Wędzona papryka w proszku sól,pieprz(...)również kroimy drobno. Paprykę i pieczarki tarkujemy na dużych oczkach Wszystko wrzucamy do miski dodajmy jajko ,sól pieprz i wędzoną paprykę (papryki nie za wiele) Wszystko razem mieszamy. Wyciągamy nasze bakłażany,i jak troszkę przestygną faszerujemy je. Smarujemy pędzelkiem  Oliwą z oliwek i pieczemy pod przykryciem następne 30 min na programie fun 150 C * Cebule delikatnie nacinamy jedna warstwę

Viola cooks with passion
Parówki faszerowane 864

window.adsbygoogle || []).push({}); Parówki faszerowane to bardzo smaczne danie obiadowe. Są one bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a smakują naprawdę wyśmienicie. Do ich przygotowania potrzebujemy niewielu składników. Produkty te z pewnością większość z Was posiada w swojej kuchni, a jeśli nie, możecie je zakupić w każdym sklepie. Do przygotowania parówek faszerowanych potrzebujemy oczywiście parówek, sera żółtego, papryki, ogórków konserwowych oraz(...)nimi parówki. Kolejno wstawić do piekarnika i zapiec. Proste prawda? A jakie smaczne! Parówki faszerowane to idealny pomysł nie tylko na obiad, ale także na kolację czy ciepłą przekąskę, kiedy odwiedzą nas znajomi. PRZEPIS NA PARÓWKI FASZEROWANE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 5 parówek 1/3 czerwonej papryki 1 mała cebula czerwona 4 ogórki konserwowe 100 g żółtego sera pęczek szczypiorku Wykonanie

Przepiski.pl
Papryka faszerowana mięsem i warzywami 158

Nadszedł czas, kiedy postanowiłam zająć się białą papryką. Jest idealna do faszerowania. To propozycja podania, która smakuje mi najbardziej. Polecam ten przepis, ponieważ połączenie wieprzowiny z papryką, cukinią świetnie ze sobą współgra. Składniki: 6 białych papryk średniej wielkości 1/2 kilograma łopatki wieprzowej mielonej 2 cebule 1.2 papryki czerwonej 1/2 cukinii 1 jajko 1 łyżka bułki tartej natka pietruszki 2 ząbki

tojestpyszne.blogspot.com
Cukinia faszerowana quinoa i warzywami 43

Cukinia faszerowana quinoa i warzywami to bardzo sycąca propozycja, która sprawdzi się zarówno na obiad jak i kolację. Wykorzystanie komosy ryżowej wzbogaca to danie o pełnowartościowe białko i z powodzeniem może się ono znaleźć w diecie dla wegetarian. Quinoa to także bogate źródło kwasów tłuszczowych nienasyconych, głównie kwasu linolenowego, oleinowego i linolowego. Ich spożycie przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu(...)faszerowana quinoa i warzywami – składniki (dla dwóch osób): 2 średnie cukinie, 80g komosy ryżowej, 1/2 żółtej papryki, 1/2 białej cebulki, 8 suszonych pomidorów, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, 1/2 łyżeczki suszonej bazylii, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 2 łyżki oliwy z oliwek. Cukinia faszerowana quinoa i warzywami – sposób przygotowania Najpierw myjemy, osuszamy cukinie i przekrawamy je na pół. Połówki cukini

Natka Pietruszki
Faszerowane jajka z curry 48

oglądania się na korzenie i historię warto często używać jej w kuchni. Faszerowane jajka z curry – jak je podać? Jeśli zrobisz faszerowane jajka z curry, z pewnością szybko przekonasz się, że nie potrzebują one zbyt wielu dodatków. W tym wypadku wystarczy odrobina ostrej papryki na wierzchu i trochę świeżych ziół do dekoracji. Warto wykorzystać je jako element większej deski(...)jajka faszerowane z szynką i chrzanem lub wiosenne jajka faszerowane . Do przygotowania nadzienia możesz idealnie nada się również musztarda, pieczarki lub suszone pomidory. Jedynym ograniczeniem pozostaje twoja wyobraźnia. Jajka faszerowane z curry Przepis na faszerowane jajka z curry Składniki na faszerowane jajka z curry 4 jajka 1 łyżka majonezu 1,5 łyżeczki curry w proszku Sól, pieprz Szczypta papryki

okolicepalnika.pl
Papryka faszerowana czerwonym ryżem i dodatkami 124

Cena papryki w sklepach jest już do zniesienia. Zrobiłam więc na obiad faszerowaną czerwonym ryżem i innymi dodatkami. Lubię takiego typu dania. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Papryka faszerowana kaszą i orzechami 110

przykryciem 8-10 minut. Farsz mięsno-warzywny łączymy z kaszą i orzechami. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Papryki myjemy, przekrawamy na pół, wydrążamy gniazdo nasienne i faszerujemy. Można wg gustu wierzch papryki posypać startym żółtym serem lubparmezanem. Zapiekamy w 180 stopniach C przez 20-25 minut. Czas przygotowania: 45 ' Trudność: łatwe Ilość porcji: 6 Kaloryczność: 49 0 kcal / porcja

Pyry na Gaz
Faszerowany bakłażan 161

Pyszny faszerowany bakłażan. Wymaga trochę pracy, ale można wszystko przygotować wcześniej. Bakłażany należy upiec, przygotować farsz i  trzymać w lodówce. Przed pieczeniem wyjąć z lodówki, bakłażany napełnić farszem, przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika, bez posypywania serem i dopiero jak będą dobrze zagrzane zdjąć folię, posypać serem i piec jak podano w przepisie. Przepis ze strony  BBC Food(...)Recipes składniki  4 bakłażany 6 łyżek oliwy z oliwek 1 cebula, posiekana 4 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 duża czerwona papryka, nasiona usunięte, posiekana 1 ½ łyżeczki świeżo zmielony kminek 1 łyżeczka mielonego cynamonu ½ łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka Pimentón dulce (wędzona papryka słodka hiszpańska) duża szczypta pokruszonych suszonych chilli 500 g  jagnięciny mielonej 6 łyżek sosu

Stare Gary
Papryczki faszerowane 122

Papryczki faszerowane to klasyczne jesienne danie. Niezwykle proste w przygotowaniu a podane z sosem pomidorowym robi dobrze kubkom smakowym. Składniki na papryczki: 7-8 średnich papryczek żółtych  250 gr mięsa mielonego 100 gr ryżu 1 jajko sól pieprz papryka słodka wędzona / opc. ostra gotowy bulion ewentualnie kostka rosołowa Przygotowanie : Papryczki płuczemy w wodzie i wycinamy z nich szypułkę razem(...)papryczki układamy na stojąco w niedużym wysokim garnku np. rondlu i zalewamy ciepłym bulionem. Całość stawiamy na piec i zagotowujemy. Później zmniejszamy ogień i dusimy do miękkości papryki (sprawdzamy to wykałaczką). Papryczki faszerowane mięsem mielonym podajemy na ciepło polane sosem pomidorowym. Przepis na sos pomidorowy << Kliknij

Mechanik w kuchni
Nadziewana karkówka pieczona w kapuście 5018

przecinamy do końca, dół mięsa ma pozostać w całości) *** *** Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem oraz przeciśniętym czosnkiem *** *** Cebulę oraz boczek kroimy w plasterki *** *** Następnie mięso faszerujemy boczkiem oraz cebulą *** *** Papryki kroimy w paseczki *** *** Między plastry karkówki układamy naprzemiennie raz czerwoną, a raz żółtą paprykę *** *** Nafaszerowane mięso układamy w żaroodpornym naczyniu i obkładamy kiszoną kapustą. Całość przykrywamy folią aluminiową *** *** Wstawiamy

Blog z Apetytem
Pieczarki faszerowane wołowiną 130

Dzisiaj polecam kolejny mój pomysł na to danie: Pieczarki faszerowane wołowiną. Pyszne, proste i szybkie danie mięsne. Do farszu wykorzystałam mieloną wołowinę, podsmażone ogonki pieczarek, por, paprykę, ser mozzarella. Przepis na pieczarki faszerowane wołowiną, warzywami i serem mozzarella. Składniki na 8 sztuk dla 2 osób: 8 dużych pieczarek posiekane ogonki pieczarek 1 mały por 150 g mielonej wołowiny 2 łyżki(...)Wykręcamy ogonki i siekamy je w bardzo drobną kostkę. Por i paprykę kroimy w kosteczkę, dodajemy pokrojone ogonki pieczarek i podsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju rzepakowym. Doprawiamy odrobiną soli. Gdy farsz wystygnie, dodajemy mieloną wołowinę wraz z siekanym serem mozzarella. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Faszerujemy pieczarki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do chwili rozpuszczenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Papryki faszerowane mięsem i pieczarkami 118

smaku. 4. Na sam koniec dorzuć na patelnie pokrojone pieczarki i smaż 3-4min. 5. Całość połącz z ugotowaną kaszą i przypraw ostrą papryką. 6. Papryki rozkrój na pól i faszeruj przygotowanym farszem. 7. Ser zetrzyj na grubych oczkach i posyp przygotowane papryki. 8. Piecz w piekarniku w temp. 200'C przez ok 30min. Smacznego

FITBUuK
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 445

świeży kurczak - 2 kg, 500 g mięsa mielonego, 10 pieczarek, 1 cebula, 2 łyżki oliwy, 1 jajko, 2-3 łyżki kaszy manny, sól, pieprz, majeranek, słodka papryka.     Polecam także  kurczaka faszerowanego pieczarkami, przepis tutaj . Przygotowanie:   Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Pozbawiamy go kości, czyli tzw. luzowanie kurczaka. Kurczaka kładziemy na blacie piersiami do dołu. Nacinamy

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania