Jak ugotować kaszę pęczak?

Jak ugotować kaszę pęczak?

Jak ugotować kaszę pęczak?

Przepis na : obiad

Kasza pęczak to idealny dodatek do obiadu, dobrze sprawdza się zarówno w sałatkach, jak i na słodko. Pęczak to zdrowy rodzaj kaszy jęczmiennej zrobionej z całych ziaren jęczmienia. Jęczmień zawiera gluten, dlatego kasza pęczak nie jest odpowiednia dla osób na diecie bezglutenowej. Kasza pęczak to źródło rozpuszczalnego błonnika i węglowodanów. Zawiera witaminy z grupy B, witaminy E i K oraz minerały: magnez, fosfor, cynk, selen, miedź. Kasza gruboziarnista korzystnie wpływa na nasz przewód pokarmowy i przemianę m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj w domu

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchcik gotujeKuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

obiad, sałatki, sałatka, desery, ryż, gołąbki, deser, dieta, pulpety, ziemniaki, gulasz, bezglutenowe, sosy, placuszki, krupnik, mięso, papryka faszerowana, sałatka do obiadu, sałatka z ryżem, lekkie sałatki, ryż z warzywami

Inne przepisy z Gotuj w domu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.