papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:50/171)

Jajka faszerowane, czyli danie na wielkanocne śniadanie 124

naturalnego. W wersji wegetariańskiej można zaś zastąpić szynkę 3 grzybkami marynowanymi. Jajka faszerowane serem żółtym, szynką i ogórkiem Składniki: 8 jajek 2 plasterki szynki pół ogórka konserwowego 1 łyżka żółtego sera startego na tarce o drobnych oczkach 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz czerwona papryka słodka lub ostra do oprószenia jajek Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy (najlepiej(...)mieć gładką konsystencję). Próbujemy masę i w razie potrzeby doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym farszem wypełniamy białkowe „miseczki”. Gotowe jaja przyprószamy z wierzchu czerwoną papryką. Przepis na Jajka faszerowane serem żółtym, szynką i ogórkiem w wersji do wydruku i PDF. Artykuł Jajka faszerowane, czyli danie na wielkanocne śniadanie pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje

KulinarneImpresje.pl
Papryki faszerowane - z mięsem i z brokułami 210

W imieniu sieci   Intermarche , zostałam zaproszona przez firmę Blomedia do przetestowania przepisów znajdujących się w nowej gazetce sklepu. Moim zadaniem było przyrządzenie dania z

Stare Gary
Bułki drożdżowe faszerowane 229

zrobiłam w cieście małe wgłębienie i tam nałożyłam trochę pasty paprykowej, pokrojoną w kostkę żółtą i czerwoną paprykę, kawałki salami i żółtego sera. Farsz dajemy w takiej ilości jak lubimy. Przygotowałam już wcześniej roladki z szynką parmeńską i pizza rolls. Bułki drożdżowe faszerowane są smaczne i sycące, doskonale zastępują kanapki na kolację. Składniki: 3 szkl mąki pszennej, 2 łyżeczki cukru(...)łyżeczka soli, 250 ml wody 1 op. suszonych drożdży, 3 łyżki oleju, pasta paprykowa ser żółty kiełbasa salami- ok. 16 plastrów 1 papryka czerwona i żółta zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE: W rondelku mieszamy wodę z olejem i 2 łyżeczkami cukru i 1 łyżeczką soli, lekko podgrzewamy. Do misy robota wsypujemy 3 szklanki mąki pszennej i mieszamy z suszonymi drożdżami, wlewamy płynne

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wegańska papryka faszerowana ryżem z dodatkami 176

Końcówka lata wiąże się z wykorzystaniem w mojej kuchni dużej ilości pomidorów (mam bzika na punkcie ich smaku, zapachu, kolorów i uprawy) i papryki. Dziś przedstawiam

Weekendy w domu i ogrodzie
Cukinia faszerowana ryżem z dodatkami i "Sekret willi Romantica" 152

świetnie nadaje się do faszerowania. Jeden z okazów miał wrośnięty z boku kwiat, co wzbudziło w nas nie lada emocje, co wykorzystałam przy serwowaniu tego dania dla moich małych gości. Składniki (na 4 porcje): okrągła cukinia (u mnie o średnicy ok. 15 cm) szklanka ugotowanego ryżu 3 łyżki mięsa mielonego (użyłam indyczego) pół czerwonej papryki ćwiartka żółtej papryki 6 liści

Weekendy w domu i ogrodzie
Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami 128

prezentuję się na talerzu. Ci ciekawe, doskonale smakuje na ciepło i na zimno. Faszerowaną cukinię podałam z sosem jogurtowym, do którego dodałam czosnek, wędzoną i ostrą paprykę. Polecam wszystkim miłośnikom cukinii! Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami / 2 porcje Składniki: 1 średnia, gruba cukinia 100 g kaszy kuskus 2 ząbki czosnku 4 kawałki suszonych pomidorów 1/2 małej cebuli 3 łyżki

Moja smaczna kuchnia
Kiszone papryki lekko pikantne. 318

Kiszone papryki, to moje ostatnie odkrycie kulinarne. Dotąd kupowałam takie papryki w warzywniaku, były kiszone w całości i faszerowane kapustą. Jednak niezbyt mi smakowały. Kiszone papryki zrobiłam moim sprawdzonym sposobem na kiszenie og ó rk ó w i cukinii. Papryki udały się doskonale. B ę d ą dodatkiem do kanapek, sałatek, pieczonego mięsa. Jeśli nie lubicie pikantnych przetworów

Codziennik Kuchenny
Faszerowane pieczarki portobello 240

FASZEROWANE PIECZARKI PORTOBELLO są doskonałym pomysłem na szybką przekąskę w czasie... Artykuł Faszerowane pieczarki portobello pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Cukinia faszerowana pełnoziarnistym kuskusem, suszonymi pomidorami, pieczarkami i mozzarellą 172

dole zostało trochę miąższu. Cukinie można pokroić także wzdłuż i wydrążyć je na kształt łódek, do których powędruje farsz, tak jak zrobiłam to w przepisie na cukinię faszerowaną soczewicą, fetą i papryką . Kaszę kuskus zalać wrzątkiem (zgodnie z przepisem na opakowaniu), przykryć spodkiem i odstawić na chwilę. W tym czasie na oleju z suszonych pomidorów podsmażyć posiekaną dymkę, dodać pieczarki(...)drobno. Kaszę wymieszać podsmażonymi pieczarkami i dymką, suszonymi pomidorami oraz posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Cukiniowe krążki wypełnić przygotowanym farszem. Na wierzchu posypać tartą mozzarellą. Faszerowane cukienie zapiekać 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza (grzanie góra – dół). Wyjąć z piekarnika i od razu podawać. 1 porcja (3 krążki) to ok. 160 kcal , węglowodany

Dietolog
Jajka faszerowane guacamole 614

Jajka faszerowane guacamole Jajeczka nadziane pastą z awokado. Są zdrowe, pyszne i kolorowe, idealne na lekkie śniadanie, kolację lub jako przystawka na przyjęcie. Wyglądają efektownie i wybornie smakują. Polecam!     Składniki: 6 jajek 1 dojrzałe awokado 1 łyżka soku z limonki 1 mały ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 niewielki pomidor pół pęczka szczypiorku szczypta chili, sól(...)odsączamy z soku *** *** Pomidora dodajemy do pasty i delikatnie mieszamy *** *** Białka wypełniamy farszem *** *** Papryki i pozostałe awokado kroimy w drobniutką kosteczkę *** *** Jajeczka dekorujemy z wierzchu kawałkami papryki i awokado **** *** Jajka faszerowane guacamole należy przygotować nie więcej niż kilka godzin przed podaniem i przechowywać w lodówce, gdyż z biegiem czasu awokado będzie ciemniało *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: KOLOROWE JAJECZKA FASZEROWANE PRZEPIS

Blog z Apetytem
10 rzeczy, które warto zjeść w Turcji, czyli nie samym kebabem człowiek żyje 72

zacząć od nich dnia, gdy jestem w Turcji. 2. Menemen Zostajemy w temacie śniadaniem, bo kolejną rzeczą, którą musicie spróbować jest menemen . To danie składające się z podsmażonych pomidorów, papryki i cebuli z dodatkiem jajek. Najczęściej z wyglądu przypomina po prostu jajecznicę z pomidorami, ale czasami jest serwowane z nierozmieszanymi jajkami, jak uwielbiana przez wielu szakszuka . W zestawie z simitem(...)się na śniadanie. Turcy naprawdę są dobrzy w drożdżowe wypieki i różnorodność rodzajów tych bułek jest tego potwierdzeniem. Pogača mogą być bez nadzienia, ale bardzo często są faszerowane serem, cebulą lub papryką. Tak naprawdę, ilu piekarzy, tyle rodzajów tych pysznych bułek. 4. Kawa po turecku Gęsta jak smoła, niesamowicie aromatyczna i stawiająca w mig na nogi – taka jest kawa

Na-talerzu.pl
Keto papryki z farszem z indyka i kalafiora 43

przepisie na nadziewane papryki zastąpił zazwyczaj przeze mnie używany ryż – nie szło poznać, że jest w farszu kalafior. W efekcie wyszło bardzo smacznie, zdrowo, dużo warzyw i smaku. Do całości pyszny sos tzatziki, w greckim stylu, bo gdzieś w tym kierunku poszła inspiracja na te papryki. Składniki (na 2-3 porcje): 3 duże czerwone papryki pół główki małego kalafiora(...)smaku łyżeczka soku z cytryny łyżka drobno siekanego świeżego koperku   Nagrzewamy pierkanik na 200°. Papryki myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Na blaszce do pieczenia (użyłam osobnej blaszki na której nie trzeba papieru ani folii) układamy połówki papryk skórką do dołu. Posypujemy papryki solą, pieprzem i skrapiamy odrobiną oliwy. Wstawiamy do piekarnika na 20 minut

Smaczna Strona
Pieczona szynka faszerowana 756

Pieczona szynka faszerowana Smaczny i treściwy obiad, który w całości przygotujemy w piekarniku! Mięso wieprzowe nadziewane cebulą, wędzonym boczkiem oraz papryką wychodzi bardzo aromatyczne, kruche oraz przepyszne. Do tak przygotowanego obiadu polecam podać pieczone ziemniaczki, które zrobimy w piekarniku, razem z mięsem.     Składniki: ok. 1,3 kg szynki wieprzowej 1 cebula (użyłam pół białej i pół czerwonej) 10dkg(...)kilka godzin lub całą noc *** *** Po tym czasie mięso nacinamy w plastry (ale nie przecinamy do końca, dół mięsa ma pozostać w całości) *** *** Cebulę, papryki oraz boczek kroimy w plasterki *** *** Następnie mięso faszerujemy boczkiem oraz cebulą *** ** Między plastry karkówki układamy naprzemiennie raz czerwoną, a raz żółtą paprykę *** *** Nafaszerowane mięso układamy w żaroodpornym naczyniu *** *** Naczynie przykrywamy żaroodporną pokrywką lub folią aluminiową

Blog z Apetytem
Zrazy faszerowane z mięsa mielonego 139

wieprzowego 1 jajko ½ szklanki bułki tartej ½ szklanki mleka sól, pieprz, majeranek do smaku cebula 2 ogórki kiszone kawałek kiełbasy lub boczku natka pietruszki mąka pszenna olej rzepakowy papryka ostra Jak przygotować zrazy faszerowane z mięsa mielonego. Ogórki kiszone, cebulę i kiełbasę drobno siekamy. 1/2 szklanki bułki tartej zalewamy mlekiem, aby napęczniała. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, doprawiamy solą(...)wody, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką, dusimy zrazy pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie (ok. 15-20 minut) a jednocześnie powstanie pyszny, pieczeniowy sos. Jak ktoś chce, to może dodać do sosu trochę słodkiej śmietany. Podajemy zrazy z gotowanymi ziemniakami i tartymi buraczkami. Smacznego! The post Zrazy faszerowane z mięsa mielonego appeared first on Damsko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię