papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:59/171)

Nadziewana papryka na zimno 163

W ty daniu to papryka spełnia dwie role , talerza i warzywa.  Wpadłam na to przy kolejnej wizycie moich wnuczek. Jak zwykle wpadły do mnie - daj

Eli Gotowanie
Bogaty w smaki wieczór z bakaliami HELIO 148

SEZAMU TEŻ SIĘ POLECA DO CHRUPANIA! OLIWKI, OSTRE PAPRYCZKI NADZIEWANE Są celowo wymienione oddzielnie, bo bez nich nie ma deski serów! Wydrylowane czarne, zielone, nadziewane papryką, serem, na ostro, wytrawne. Podaję także papryczki faszerowane na ostro, z serkiem czy ziołami. ORZECHY Serwuję orzechy brazylijskie, włoskie lub pekan, orzechy nerkowca, pistacje (uwielbiam!) i tu u mnie nowość! wędzone orzechy, mieszanka(...)serów, morele, w sezonie truskawki, maliny, agrest, porzeczki, szczególnie te czerwone i białe. WARZYWA ŚWIEŻE I MARYNOWANE Najbardziej znanym dodatkiem takich warzyw są pomidorki koktajlowe. Sprawdzą się też małe papryki posiekane w paski. Marynowane warzywa. Zaostrzają smak, podkreślają i ciekawie komponują się z wędlinami i serami na desce. Świetnie sprawdzą się na desce serów marynowana papryka, dynia, ogórki, najlepiej takie

Zasmakuj Kuchni
Cukinia faszerowana pieczarkami 152

faszerowana pieczarkami to kolejna moja propozycja na wykorzystanie tego warzywa. Jest to danie, które doskonale sprawdzi się na obiad czy kolację. Taka cukinia faszerowana pieczarkami jeszcze lepiej będzie smakować podana z ulubionym sosem, a w moim przypadku był to sos czosnkowy. Warto dodać, że to warzywo można też nadziewać innymi warzywami albo mięsem, jak kto lubi. Ja cukinię faszerowałam już(...)jeśli szukacie nowego pomysłu na obiad to mam nadzieję, że cukinia faszerowana pieczarkami przypadnie wam do gustu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Cukinię faszerowaną pieczarkami: 1 większa cukinia lub 2 mniejsze 1 nieduża biała cebula 200 g pieczarek 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 mała puszka kukurydzy 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz 1/3 łyżeczki kuminu 60 g żółtego sera 2 łyżki

Danka Pichci
Papryka z kaszą gryczaną PYSZNA! 169

Powróciłam do papryki...wiem, wiem niedawno była... jednak ta jest lepsza. Faszerowana mięsem mielonym,  kaszą gryczaną, pieczarkami, cebulą mmm tyle dobrego w jednej papryczce. Muszę Wam powiedzieć że jest lepsza jeszcze z jednego powodu mianowicie poprzednia była pieczona w piekarniku, z kolei ta duszona w garnku pod przykryciem. Pierwsza wyszła sucha, dzisiejsza dokładnie taka jaka być powinna - rozpływająca się

Kuchenne aromaty
Leczo z kabaczka, papryki i kiełbasy 54

Leczo z kabaczka, papryki i kiełbasy przepis   Leczo z kabaczka, papryki i kiełbasy Leczo z kabaczka, papryki i kiełbasy to prosty przepis na kabaczka, który będzie idealny do wykorzystania w sezonie. Taki duszony kabaczek na obiad smakuje każdemu i nie sposób go zepsuć. Jak smacznie przyrządzić kabaczka? Leczo z kabaczka, papryki i kiełbasy to wspaniałe letnie danie z sezonowych(...)zawiera paprykę, kiełbasę i pomidory. Może też zawierać pieczarki, jeśli je lubicie. Ciekawą wersją leczo jest leczo z kabaczka i piersi z kurczaka. Leczo wegetariańskie zamiast kiełbasy lub mięsa można wzbogacić o ciecierzycę, fasolę lub soczewicę.  Jakie przyprawy dodać do leczo z kabaczka? Leczo z kabaczka, papryki i kiełbasy jest u mnie doprawione ziołami i sporą ilością papryki. Użyjcie

Lekcje w kuchni
Papryki faszerowane 214

zasadzie każde się nadaje :) Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, niewielką ilością czerwonej słodkiej papryki oraz ziołami i czekamy, aż całość się usmaży. W tym czasie możemy zająć się paprykami - odcinamy wierzchnie części, a następnie usuwamy gniazda nasienne. Powinno to wyglądać mniej więcej tak: Gdy mięso jest usmażone, dodajemy ok. 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, tak by całość lekko zmieniła kolor(...)przesady, wszak nie jest to farsz pomidorowy ;) Jeśli trzeba doprawiamy do smaku, a następnie mieszamy całość z ryżem tak, by powstała jednolita masa i można faszerować :) U mnie farszu wystarczyło idealnie do napełnienia pięciu papryk, ale pamiętajcie, że wszystko zależy od ich wielkości. Teraz już z górki - rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C, nasze papryki przekładamy do naczynia żaroodpornego, wypełniamy

Kulinarne zapędy Kokosa
Cukinia faszerowana po meksykańsku – danie z charakterem 77

meksykańsku: 5 niewielkich, młodych cukinii 500 g mięsa mielonego (wieprzowe lub z indyka) papryka czerwona 2 czerwone papryczki pepperoni (lub chili) puszka kukurydzy puszka fasoli czerwonej cebula szklanka passaty pomidorowej 250 g sera żółtego pół łyżeczki cukru sól, pieprz czarny, oregano, pieprz ziołowy, papryka wędzona, papryka ostra (opcjonalnie)   Przygotowanie Cukinie dokładnie myjemy i kroimy wzdłuż na pół. Przy pomocy(...)cebulę przez 2-3 minuty. Następnie dodajemy mięso mielone i smażymy, aż nabierze lekko brązowego koloru. Papryki przekrawamy na pół, wydrążamy im gniazda nasienne i kroimy w paski. Dodajemy je do mięsa wraz z rozdrobnioną cukinią i jeszcze przez chwilę smażymy. Kiedy papryka lekko zmięknie, na patelnię wlewamy passatę pomidorową. Dodajemy również cukier i przyprawy. Całość mieszamy i dusimy przez

e-PrzepisyKulinarne
Grillowanie – bezpiecznie, zdrowo i smaczne 139

surowo, gotowane, pieczone, ale też grillowane. Jakie warzywa się nadają na ruszt? Pieczarki (np. farsz z fety i szczypiorku), cukinia, bakłażan, szparagi, papryka, bakłażan, cukinia, kukurydza … Przyrządź z nich szaszłyki lub grilluj faszerowane. Z surowych warzyw zrób sałatki, które będą doskonałym dodatkiem do mięs czy innych potraw. Mięso… ale jakie? Mięsa, kiełbasy czy warzywa należy umieścić nad żarem(...)naturalne marynaty Gotowe mieszanki przypraw zawierają dużo soli, konserwantów i innych polepszaczy smaku. Lepiej samodzielnie skomponować marynatę z ziół, przypraw i oliwy. Doskonale sprawdzą się tu zioła prowansalskie, mielona papryka, pieprz, kurkuma, curry, szałwia, rozmaryn, oregano czy czosnek. Jak wiadomo zioła mają korzystny wpływ na nasze zdrowie, mogą także obniżyć ilość szkodliwych substancji wytwarzanych podczas grillowania, warto je więc włączyć

Strefa Zdrowego Żywienia
Papryki z farszem mięsno-otrębowym 200

Tak to już jest , że czasem robimy coś podświadomie. Miałam w planie pierogi z wołowiną z zupy, albo krokiety. Wyjmując z lodówki przypomniałam sobie o papryce

Buniabaje w kuchni
Jajka z łososiem 118

wielkanocny stół. Pomysł przyda się również, gdy chcesz przygotować coś dobrego dla alergików pokarmowych (prócz alergii na jajka i ryby)   Inne przekąski… ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Sałatka na pomidorach ** Mini tortille z papryką i ogórkiem ** Domowe pieczywo czosnkowe   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4-5 jajek ugotowanych na twardo 100 g wędzonego łososia w plastrach 2-3 łyżki majonezu

Kulinarny S.O.S.
Jajka nadziewane łososiem 129

posmakuje smakoszom wędzonego łososia Doskonała na śniadanie lub kolację. Sprawdzi się również w postne dni lub na świątecznym wielkanocnym stole.   Inne przekąski… ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Sałatka na pomidorach ** Mini tortille z papryką i ogórkiem ** Domowe pieczywo czosnkowe   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5-6 jajek ugotowanych na twardo 100 g wędzonego łososia 2 łyżki majonezu sól i pieprz

Kulinarny S.O.S.
Zapiekane piersi z kurczaka faszerowane brokułami, papryką i mozzarelą. 2397

sera żółtego.  Piersi z kurczaka przekrajamy w pół, tworząc kieszonki do których włożymy nasz farsz. Piersi bardzo dokładnie solimy, pieprzymy i doprawiamy czerwoną papryką. Na zewnątrz jak i w środku. Następnie faszerujemy piersi wbijając wykałaczki aby warzywa nie wypadły. Na rozgrzanej patelni podsmażamy piersi z obu stron i przekładamy do naczynia żaroodpornego.  Pieczemy przez około

Pan i Pani Smith w kuchni
Sałatka w makaronowych muszlach 313

kroimy w kostkę. Wystudzone mięso kroimy w drobną kostkę. Majonez mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekanym drobno koperkiem, solą oraz pieprzem. Makaron orzo, kurczaka, paprykę oraz ogórki mieszamy z przygotowanym majonezem. Sałatką faszerujemy makaronowe muszle. Sałatka najlepiej smakuje dobrze schłodzona

Smaki Na Talerzu
Jajka faszerowane pastą krabową 142

Jajka faszerowane paluszkami krabowymi z nutą pomidora i ostrej papryki to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Ciekawie będą prezentować się również na świątecznym stole podczas Wielkanocy. Składniki: 6 jajek 150g paluszków krabowych surimi 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego szczypta ostrej papryki koper sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować

Szalona Kuchnia Eweliny
Menu sylwestrowe 432

Pierożki meksykańskie  Parówki z serem Samosa Dania zimne: Klopsiki w occie Roladki z bagietki  Roladki z tortilli Koreczki  Pieczarki marynowane  Pomidorki faszerowane Sałatka z brokułem i słonecznikiem Sałatka z papryką i słonecznikiem Sałatka meksykańska Sałatka z tortellini Sałatka z suszonymi pomidorami Sałatka niemiecka

Pobite gary Barbary