papryka faszerowana - 2440 przepisów (strona:55/163)

SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z JAJKIEM I OGÓRKIEM (keto, LCHF, redukcja) 139

śledzie to polecam też inne moje przepisy: śledzie pod tłustą pierzynką , śledzie po kaszubsku , śledzie curry , śledzie w porach , śledzie korzenne , śledzie w czerwonej kapuście , śledzie faszerowane kapustą kiszoną , kolorowe śledzie z papryką Składniki – sałatka śledziowa z jajkiem i ogórkiem 200 g filetów śledziowych matias 4 jajka 100 g ogórków kiszonych 50 g cebuli 100 g sera żółtego

Ola la LCHF
Kotlety w muszelkach 85

Kotlety w muszelkach Czy jedliście już takie kotlety? Jak nie to warto, bo są pyszne. Muszelki makaronowe faszerowane mięsem z kurczaka z dodatkiem papryki oraz sera w panierce, takimi kotletami możemy zaskoczyć gości. 17 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        1 papryka czerwona

Kulinarna Chwila
Jajka z delikatnie rybnym nadzieniem 137

Jajka faszerowane to pyszna klasyka. Nie tylko na Wielkanoc. Wersji jest mnóstwo i bardzo dobrze, nie należy się ograniczać. Choć przyznam, że nowości nowościami, ale ja

Pichceniomania
Papryka z nadzieniem serowym. 227

To danie przygotowałam z myślą o sobie! Bardzo lubię wszelkie serowe nadzienia. Słona feta plus kremowy serek i świeży tymianek to był strzał w dziesiątkę. Pewnie

zadanie-gotowanie
Hasło tygodnia - papryka. 139

inspiracji może być w tym tygodniu kuchnia węgierska. Sięgać jednak możemy znacznie dalej, bo do naszej wyobraźni. A ta czasem podpowiada niekonwencjonalne rozwiązania ;) Pewnie będziemy zapiekać, faszerować, blendować. Być może zamiast świeżej papryki użyjemy słusznej porcji suszonej, którą dosmaczymy nasze danie. Można by tak wymieniać bez końca, ale po co? Lepiej zabrać się za gotowanie

zadanie-gotowanie
Kilka pomysłów na... 118

pieczonymi kotletami z batatów i ciecierzycy z sosem z tahini (vegan) dom. tortilla z pure z dyni, z pieczonymi falafelami batatowymi, z sosem z pieczonej papryki i pomidorów  (vegan) pieczony batat faszerowany, kaszą jaglaną z podsmażoną cebulką z suszonymi śliwkami (vegan) cukinia faszerowana czerwoną soczewicą z cebulką i pomidorami; kuskus (vegan) kasza jaglana z pieczona ciecierzycą, marchewką i kalafiorem

More food, love and dreams
Faszerowane skrzydełka 136

nimi ze względu na dużą ilość kości, a małą ilość mięsa? Ja uwielbiam skrzydełka. Zwłaszcza te grillowane. A dzisiaj przygotowałam skrzydełka zupełnie inaczej niż zwykle. Podałam faszerowane skrzydełka mięsem mielonym. pieczarkami i papryką w panierce z płatków kukurydzianych. Skórka wyszła chrupiąca, środek miękki i aromatyczny. Tanim kosztem wyszło bardzo ciekawe i smaczne danie, które z powodzeniem może stanąć na świątecznym

na moim stole...
Weekend z grillem #2 148

pieczenia. Oprószamy mąką, nacinamy ostrym nożem lub żyletką z wierzchu i zostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na jakieś 40 minut. Pieczemy 25 minut w 200 stopniach. FASZEROWANA CUKINIA 4 cukinie 2 czerwone papryki 4 dymki kilka pieczarek suszone pomidory kilkanaście czarnych oliwek 1/2 opakowania sera feta kilka gałązek świeżego oregano oliwa z oliwek sól, pieprz Cukinie kroimy wzdłuż i łyżeczką

Marder&Marder Manufacture
Kura, kura 155

duże cytryny - 1 łyżka oleju Przygotowanie:  Umyć kurę ciepłą wodą, solą i sokiem z  cytryn wewnątrz i zewnątrz. W blenderze miksujemy: czosnek, cebulę, paprykę, kumin, kostki rosołowe i ocet. Faszerujemy kurę zewnątrz, wewnątrz jak i "smarujemy" kurę pod skórą. Wkładamy kurę  do dużej brytfanki i polewamy łyżkę oleju. Wstawiamy do piekarnika na 150 C (piekarnik elektryczny

Smaki Brazylii
Na wielkanocnym stole 197

szynką i ananasem Sałatka z szynką Sałatka z czerwoną fasolą i kurczakiem S ała tka z czerwoną fasolą i kurczakiem II   Sałatka z szynką i papryką konserwową Sałatka żółta Jajka Jajka faszerowane tuńczykiem   Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane chrzanem i szynką   Inne propozycje Chrzan świąteczny Gomółka serowa Żurek Pieczona biała kiełbasa Sos żurawinowo-chrzanowy Galaretka drobiowa

Kuchnia domowa Ani
Jajka faszerowane panierowane 82

twardo 1 jajko surowe 2-3 łyżki bułki tartej łyżka masła 2-3 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz 0,5 łyżeczki słodkiej papryki duża szczypta ostrej papryki bułka tarta do panierowania olej do smażenia Jak zrobić jajka faszerowane panierowane?  Jajka ugotować na twardo, odcedzić.  Nie tłuc!  Zalać zimną wodą i zostawić do pstygnięcia.  Jajka w skorupkach(...)uszkodzić skorupek. Skorupki będą faszerowane farszem jajecznym.  2-3 łyżki bułki tartej przełożyć do niedużej miseczki i zalać 3-4 łyżkami wody lub mleka. Odstawić na chwilę, aby bułka się namoczyła.  Jajka z bułką przepuścić przez maszynkę do mielenia, następnie dodać łyżkę masła, wbić surowe jajko, dodać sól, pieprz, ostrą i słodką paprykę oraz koperek. Wszystko dokładnie wymieszać

Codzienne Gotowanie
Mięso 143

Pity z klopsikami, botwinką i fetą Marokańskie kefty Kiełbaski wieprzowo-ziemniaczane Tażin z klopsikami i jajkiem Tortilla z chorizo i fasolą Greckie klopsiki keftedakia Chorizo z papryką i cebulą Jesienny tażin wołowy Cukinie faszerowane kiełbasą Wiejska zapiekanka po grecku

Chilli Czosnek i Oliwa
Faszerowane patisony 181

wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z dynią. Danie szybkie i proste w przygotowaniu. Najlepiej jest je przygotować w sezonie, kiedy możemy kupić świeże składniki. Czyli późny okres wakacyjny, albo na jesieni. Poniżej przedstawiam listę potrzebnych składników oraz przepis. Składniki: 6 patisonów (małych dyni) 50 dag mięsa mielonego ½ papryki żółtej(...)papryki czerwonej 2 duże pomidory 10 pieczarek 2 – 3 ząbki czosnku Tymianek 10 dag żółtego sera Natka pietruszki Sól Pieprz Przepis na faszerowane patisony Patisony umyj i odetnij wierzch, wydrąż i posiekaj miąższ. Umyj papryki, pomidory oraz pokrój w kostkę. Natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać, ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pieczarki umyj, obierz i pokrój

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami 400

Mięso mielone i ryż to chyba najpopularniejsze składniki na farsz do papryki czy cukinii, ale nam bardzo smakują, więc najczęściej nimi faszerujemy warzywa. Z resztą dużą rolę odgrywa tu doprawienie farszu, najlepiej gdy jest dość pikantny, ponieważ papryka sama w sobie po upieczeniu nie ma zbyt wyrazistego smaku, a gdy dodamy sporo ziół, świeżo mielonego czarnego pieprzu i chilli całe

Simply Food
Grillowany łosoś i faszerowane cukinie 106

zabawy w kuchni i łączenia zarówno pokazanego łososia z innymi produktami, jak i eksperymentowania z faszerowanymi warzywami. Przepis Składniki: 500 g filetu z łososia 2 średniej cukinie ząbek czosnku 50 ml sosu sojowego 1 łyżka miodu pół cytryny 150 g sera feta 1 papryka majeranek sól pieprz łososia można zastąpić inna rybą, należy pamiętać, że powinien to być filet, oraz

KasiaiKrzysiu.pl
Pieczarki faszerowane boczkiem wędzonym 141

Pieczarki faszerowane boczkiem wędzonym to stosunkowo szybkie i proste danie, które powinno zasmakować nie tylko wielbicielom tych grzybów. Pieczarki przygotowane w ten sposób są bardzo smaczne, pachnące wędzonką. Boczek wędzony można zastąpić szynką lub kiełbasą, ale wtedy smak przekąski ulegnie zmianie. W przygotowaniu tego dania nie ma nic skomplikowanego, wystarczy tylko(...)zrobić farsz i napełnić nim kapelusze grzybów, a to jest proste. Pieczarki faszerowane boczkiem wędzonym to pomysł na imprezową przekąskę lub rodzinną kolację. Najlepiej podawać je na ciepło, a w towarzystwie podpieczonej bagietki stanowią prawdziwą ucztę. Robiąc pieczarki faszerowane boczkiem wędzonym możemy do farszu dodać też paprykę lub szpinak w zależności co kto lubi. Moja wersja jest najprostsza. Tak więc

Danka Pichci
Jajka faszerowane pieczarkami i chrzanowym serkiem 53

Jajka faszerowane pieczarkami. Jajka faszerowane pieczarkami     Najlepsze jajka faszerowane pieczarkami , cebulką, kremowym serkiem chrzanowym, majonezem i posiekanym koperkiem. Jajka faszerowane są szybkie i proste w przygotowaniu. Nadzienie można doprawić według własnego uznania - można dodać więcej przypraw i własnych dodatków. Farszu może odrobinę zostać - fantastycznie smakuje do kanapek z dodatkiem szynki i kiszonego ogórka! Jajka faszerowane pieczarkami to efektowna(...)kremowym serkiem z dodatkiem chrzanu to gwarancja niesamowitego smaku. Łatwy i wypróbowany przepis. Jajka faszerowane. Jajka faszerowane      To całkowicie klasyczny przepis na jajka faszerowane, można je jednak przygotować na milion sposobów. Świetnie smakują z dodatkiem chrupiącego boczku, pokrojonych drobniutko ogórków kiszonych lub papryką. Ułożone na talerzu i udekorowane posiekanym szczypiorkiem, koperkiem lub rzeżuchą zaspokoją nie tylko apetyt

Moja Książka Kucharska
Cukinie faszerowane kaszą kuskus i kurczakiem 47

faszerowana kaszą kuskus i kurczakiem. Przepis jest na tyle uniwersalny, że można kombinować ze składnikami, np. kuskus można zamienić na kaszę jaglaną, dodać świeżą paprykę, fetę... Za każdym razem będzie pysznie smakować, sprawdzone;) Polecam! Cukinie faszerowane kaszą kuskus i kurczakiem Składniki na 4 porcje: 2 młode cukinie 1 filet z kurczaka (ok 200g) 0,5 szklanki kaszy kuskus 1 cebula

Obiad gotowy
Najlepsze faszerowane warzywa 95

Nigdy nie byłam fanką faszerowanych warzyw. Powodem było to, że nie potrafiłam zrobić odpowiednio smacznego nadzienia. Zawsze było nijakie w smaku. I warzywa były twarde pomimo długiego pieczenia. I w końcu znalazłam przepis na warzywa idealne. Po upieczeniu są miękkie, farsz jest aromatyczny, mokry. Pycha. Cała blacha pieczonych papryk zniknęła w kilka minut. W tej wersji super sprawdzą się również

wiecejwarzyw.pl
Jajka faszerowane żółtkiem 109

stołu. Aby przekąska wyszła nam idealna trzeba pamiętać o najważniejszej zasadzie. Trzeba mieć dobre, świeże jajka, najlepiej kupione ze sprawdzonego źródła. Idealne proporcje żółtek oraz dodatków sprawią, że jaja faszerowane podbiją serca i podniebienia nawet najbardziej wybrednych gości. Danie to jest bardzo szybkie i proste do przygotowania. W każdym wariancie smakują wyśmienicie, a tych wariacji jest bardzo dużo. Ja jednak(...)Wydrążone miejsca w białku wypełniamy przygotowanym farszem (tak by powstała górka z żółtka). Następnie gotowe jajka układamy na talerzu. Na samym końcu posypujemy delikatnie mieloną słodką papryką i dekorujemy świeżym koperkiem. Artykuł Jajka faszerowane żółtkiem pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem 128

Jedną z moich ulubionych greckich potraw jest gemista  (gr. γεμιστά), czyli warzywa faszerowane ryżem. Mogą to być pomidory, cukinie, papryki, czy bakłażany, jednym słowem - najpiękniejsze warzywa, jakie lato ma nam do zaoferowania. Wprost zajadałam się gemistą w czasie mojego pobytu na wyspie Kos , a potem odtworzyłam przepis na gemistę w domu.  Tym razem postanowiłam danie trochę urozmaicić dodając(...)szybki farsz, a potem wszystko podpiec z piekarniku. Powstała równie pyszna wersja, świetna na lekki obiad, a nawet na przystawkę, bo takie pomidorki możecie też podać na zimno. Pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem Składniki / na 8 pomidorów: 8 dużych pomidorów oliwa 1 średnia cebula, pokrojona w kostkę 150 g ryżu basmati lub innego długoziarnistego 1 łyżeczka przecieru pomidorowego sól, pieprz

Chilli Czosnek i Oliwa
Ruloniki z szynki faszerowane masą jajeczną 115

majonezem. 2. Szczypiorek drobno pokroić. Dodać do masy jajecznej. 3. Masę jajeczną doprawić solą i pieprzem, połączyć z 2 łyżkami chrzanu. 4. Gotową masą faszerować zrolowane plasterki szynki. 5. Ruloniki przystroić rzodkiewką, paskami papryki i szczypiorkiem. Ładnie wyglądają ułożone na półmisku na liściach sałaty. insertCookd("b5305eb85d9531f0a3cc20c54c9a1bca

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania