pewno ją zrobię! Jedynym problemem, aby zrobić owocową biedronkę było dostanie wszystkich potrzebnych owoców w jednym czasie. Dlatego, gdy ostatniego dnia sierpnia zauważyłam na targu jeżyny, potem maliny i na końcu borówki byłam w totalnym szoku! Zanim Więcej... Artykuł Bezglutenowa tarta czekoladowa Biedronka pochodzi z serwisu Słodki Pomysł
Słodki Pomysłdelikatnym ziołowym posmakiem nawłoci, a do tego naprawdę proste! Skosztujcie ;) Nawłociowe galaretki z owocami Potrzebujesz: 4 kwiatostany nawłoci wrzątek 1 łyżkę brązowego cukru demerara 2 łyżeczki żelatyny truskawki borówki jeżyny Sposób przyrządzenia: 1. Oberwij z łodyg kwiaty nawłoci, umieść w misce i zalej wrzątkiem tak,aby je przykrył- odstaw na 10min. pod przykryciem. 2. Zlej nawłociowy napar i dodaj
Kuchnia w Słońcu Skąpanakwiatów, ogranicza nas wyłącznie nasza wyobraźnia i upodobania smakowe, ponieważ pamiętajmy, że później chcemy to wypić Wykonanie jest banalnie proste, a rezultat zaskoczy wszystkich. Zatem do dzieła! Składniki: maliny jeżyny przeczki borówki truskawki wiśnie czereśnie kawałki cytrusów mięta bazylia lawenda płatki bratka płatki nagietka itd. woda źródlana lub woda przegotowana Przygotowanie: 1) Owoce, zioła i kwiaty dokładnie myjemy
Fitsweet.meciecierzycy 150 g gorzkiej czekolady o zawartości min 65% kakao 4 łyżeczki ksylitolu (może być inny cukier) kieliszek amaretto 200 g malin garść orzeszków lub migdałów dodałam też jeżyny, wiórki kokosowe i wiórki czekolady Czekoladę posiekaj, rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofali. Odstaw do wystudzenia.(czekolada powinna być chłodna i płynna) Wodę z ciecierzycy ubij mikserem na pianę, następnie dodaj
Mój pomysł nazabiorą na pokład wszystko. Bo czasami coś zwykłego i oczywistego podanego inaczej smakuje po prostu lepiej. Spróbujcie. Składniki: 2 banany 4 łyżeczki masła orzechowego kilka malin kilka borówek kilka jeżyn klika kostek czekolady Przygotowanie: 1) Banany obrać i przekroić na pół. 2) Każdą połówkę posmarować łyżeczką masła orzechowego. 3) Na wierzchu każdej łódeczki poukładać owoce i czekoladę. 4) Podawać
Fitsweet.meowsianka z owocami lata Czas przygotowania: 10 minut + 8 godzin Składniki: 3/4 szklanki wrzącej wody 1/2 szklanki płatków owsianych górskich 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 nektarynka garść jeżyn garść borówek amerykańskich garść czerwonych porzeczek opcjonalnie 1 łyżeczka miodu Wykonanie: Płatki wsypujemy do miseczki, zalewamy je wodą, mieszamy. Dodajemy siemię. Miseczkę przykrywamy i odstawiamy na całą noc do lodówki
Kulinarne przygody GatityLekka tarta z jeżynami, która zniknęła tak szybko, że ledwo zdążyłam zrobić zdjęcia przekroju. Ostatnio zrobiłam się ogromną fanką takich delikatnych deserów ale szybkimi krokami zbliża się jesień i pewnie na blogu zaczną się pojawiać „cięższe” desery. Póki co cieszmy się ładną pogodą z kawałkiem pysznego ciasta Tarta jeżynowa z lekkim kremem jogurtowo śmietanowym Ciasto czubata szkl mąki
Pieguskowa Kuchniasuchej komosy ryżowej 1 łyżka (10 g) kolorowego sezamu (może być też biały lub czarny) 1 szklanka (150 g) truskawek 1 szklanka (130 g) malin 1 szklanka (130 g) jeżyn 1 szklanka (130 g) borówek 0,5 szklanki (70 g) zielonych winogron Dodatkowo: miód Przygotowanie: 1) Komosę ryżową ugotować wg przepisu na opakowaniu (w szklance wody, na małym ogniu
Fitsweet.meowocować, i wtedy się porzeczkami nasycę. Póki co stawiam na owoce leśne, w których skład wchodzą właśnie wyżej wymienione czerwone porzeczki, a także ich czarne kuzynki, jagody, maliny oraz jeżyny. Sami widzicie - mieszanka jest odpowiednio kwaskowa, dzięki czemu świetnie kontrastuje z intensywnie migdałową, słodką masą. Zamiast marcepanu użyłam masła migdałowego, w którego skład wchodzą tylko migdały i sól. Jeśli
Pożeraczka, czyli raz adobrzezawsze wolałam sezonowe ciasto. Tym razem wybrałyśmy z mamą sernik na zimno z twarogiem z wiaderka. Za przepiękną owocową dekorację odpowiada mama, a z owoców zostały wykorzystane truskawki i jeżyny. Sernik jest przepyszny i naprawdę mało słodki! Twaróg z wiaderka znakomicie sprawdza się do przygotowania sernika na zimno. Przepis pochodzi z bloga I Love Bake. Składniki
Pasja Smakucukru (fit: ksylitol) 4 łyżki wiórków kokosowych 10 g żelatyny w proszku + 1/4 wrzątku 2 opakowania galaretki owoce leśne + 900 ml wrzątku 500 g owoców leśnych ( u mnie malina, jeżyna, jagoda) Tortownicę o śr 23 cm wyłożyć folią. Ciasteczka zmiksować w rozdrabniaczu, wyłożyć na spód tortownicy dokładnie ugnieść. Z mleczka kokosowego oddzielić śmietankę i wodę do osobnych miseczek. Do wody
Mój pomysł nacytryny 1,5 łyżeczki żelatyny (rozpuszczona wcześniej w 2 łyżkach ciepłej wody) 3 białka jaj szczypta soli 5 łyżek cukru 7 łyżeczek wody Do tego: sezonowe owoce (u mnie: jeżyny, maliny, czereśnie, truskawki, borówki i agrest) Sposób przyrządzenia: 1. Twaróg umieść w robocie kuchennym lub wysokim naczyniu, dolej mleko, żelatynę i sok z cytryny - zmiksuj/ zblenduj na gładką masę
Kuchnia w Słońcu Skąpanatrochę ciepły), można go delikatnie rozprowadzić łyżką, żeby gdzieniegdzie spłynął z tortu. Na wierzchu poukładać ptysie, robiąc piramidę ( patrz FILM ). 14. Tort ozdobić świeżymi owocami i listkami melisy. Trzy jeżyny delikatnie oprószyłam złotym barwnikiem w proszku. Tort porzeczkowo – miodowy z jagodami i ptysiami od razu podawać (uwaga: karmel może delikatnie cały czas spływać z tortu). Udanych wypieków :) Related Images
Mała Cukierenkaśmietanowa: 75 g galaretki cytrynowej (proszek) 150 ml wrzątku 165 ml mleka skondensowanego słodzonego 500 g creme fraiche (18%) wierzch: 25 g czarnej porzeczki 20 g malin 35 g jeżyn 130 g truskawek 400 ml wrzątku 75 g galaretki malinowej (proszek) Ciastka pokruszyć, wymieszać z nutellą. Spód formy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć masę ciasteczkową, dobrze ugnieść. Schłodzić. Galaretkę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeGenialny wiosenny sernik z owocami, kremowy i delikatny. Możemy do niego dodać mieszankę owoców leśnych, albo wybrać tylko jeden ich rodzaj: maliny, jeżyny, porzeczki, borówki, jagody czy truskawki lub wiśnie. Oczywiście można użyć owoców mrożonych, wystarczy je rozmrozić przed dodaniem do sernika. Można również użyć czekoladowych herbatników lub wymieszać je z rozpuszczoną czekoladą lub masłem. Bardzo polecam! Składniki Spód
Słodkie inspiracje