Pyszne ciasto na upalne dni. Trzeba korzystać z sezonowych owoców ile się da, zanim przyjdzie jesień, a później zima ;-) SKŁADNIKI 150 g masła 100 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 4 jajka 80 ml oleju rzepakowego 250 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g borówki amerykańskiej 450 g jeżyn cukier puder WYKONANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C, spód formy o wymiarach 25 x 30 cm posmarować masłem i oprószyć m... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...