Chroń jedzenie i oszczędzaj
Chroń jedzenie i oszczędzaj
Zdarzyło się Wam, że wędlina w lodówce przebrała zielonkawy kolor, a w dotyku była oślizgła niczym wąż. Może Wasz ulubiony ser pokrył się pleśnią, a przywiezione z zagranicznych wojaży przyprawy i kawa straciły swój cudowny aromat ? W przypadku wielu produktów spożywczych i gotowych już potraw możemy przedłużyć ich świeżość i okres przydatności do spożycia, a dzięki temu uniknąć marnowania jedzenia i wyrzucania pieniędzy. Pierwsze próby pakowania próżniowego podjęto jeszcze w XIX wieku, ale ta metoda przedłużania... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, brokuły, zupa, mięsa pieczone, fasolka szparagowa, shoarma, brokuł, szparagi, brukselka, jabłka, wieprzowina, z jagodami, ryż, kapustą, kalafiorem, ryby, wołowina, chleb, fasolka, kalafior, sałatka, sałatki, ciasto, truskawka, truskawki, sosy, makarony, bigos, maliny, gulasz
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz