obtaczamy w bułce tartej i startej mozzarelli na dno foremki do pieczenia kilka kropli oliwy z oliwek potem warstwa pomidorków na to Mozzarella, pokrojone filety, a na wierzch znów pomidory i starty ser:) całość wstawiamy do nagrzanego do 200"C piekarnika i zapiekamy przez ok 30 minut. Podajemy z penne, ryżem lub puree, banalnie proste a jakie pyszne
Luźna Kuchniałyżeczki kurkumy 3 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki sosu sojowego 4 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki białego octu winnego 4 łyżki miodu lipowego pieprz 1 słoiczek suszonych pomidorów 1 kubek tartego parmezanu 1 kostka serka topionego typu emmentaler 1 kubeczek gęstej śmietany 18% 1 kubek dobrej jakości Cydru Lubelskiego Przygotowanie: filety myjemy, osuszamy, przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy
Luźna KuchniaChrupiąca skórka, zapach lata, mięciutki miąższ oto moje dzisiejsze bagietki. Pomidory suszone na słońcu w pełni lata więc są aromatyczne i pachnące, podczas pieczenia wydzielają niesamowity aromat. Zachęcam do pieczenia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezrobiłam sałatkę z brokułem w towarzystwie pomidorków koktajlowych, jajek i kukurydzy. Podałam ją z sosem czosnkowym. Wyszła pyszna. Polecam Post Sałatka z brokułem, jajkiem i pomidorem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeczęsto mieszając. W międzyczasie pokroić pierś kurczaka na niewielkie kawałki. Posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Dorzucić na patelnię i dobrze zrumienić. Kiedy kurczak będzie rumiany dodać pomidory z puszki. Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru. Doprowadzić do wrzenia, gotować na średnim ogniu 3 minuty. Dodać serek mascarpone. Mieszać aż się rozpuści. Spróbować sos i w razie konieczności
W kuchni wieczoremskładamy na pół.Omlet czeka na talerzu, a my przygotowujemy na tej samej patelni sos. Siekamy cebulę i czosnek. Wrzucamy na rozpuszczone masło. Podsmażamy do miękkości, dolewamy bulion i pomidory z puszki. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy, aż sos będzie gęsty. Na koniec dodajemy sól, pieprz, szczyptę cukru, rozmaryn i bazylię. Gotujemy 1 minutę. Kroimy złożony omlet
W kuchni wieczoremkoktajlowe pomidorki – ajj!Idealna na obiad dla całej rodziny!Spróbujcie!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* pierś z kurczaka – 2 szt* marchew – 2 szt* czarne oliwki – ok.50 g* pomidory ( koktajlowe lub zwykłe ) – 150 g* kukurydza – 50 g* cebula – 1 szt* czosnek – 2 ząbki* bulion warzywny – 150 m* oliwa z oliwek – 4 łyżki* makaron
Ostra na Słodkoostropestu wraz z bombą witaminowa z młodego jęczmienia który dodatkowo odkwasza nasz organizm (alkohol mocno zakwasza) szybko postawią Was na nogi. Duże ilości potasu i fosforu wraz likopenem z pomidora odświeżą organizm uzupełniając niedobory tych pierwiastków i elektrolity. Czosnek, hibiskus i cytryna pomoże w walce z kacem jak i zapobiegnie infekcjom. Polecam ten zestaw jako remedium na każde zatrucie
Kuchnia PROzdrowotnagrecku? Może szybka, lekka i aromatyczna ryba pieczona pod warzywną salsą? Duża oszczędność czasu :)Czas przygotowania:25 minutPorcje: 2 Składniki:filet z czarniaka ok. 500 g,2 pomidory bez skóry i gniazd nasiennych,1 papryka,2 papryczki chili,sok i skórka z 1 limonki,½ cebuli,ząbek czosnku,po 1 łyżce posiekanej natki pietruszki i tymianku,1 łyżeczka brązowego
SzczyptaSmaQłyżki oliwySospuszka pokrojonych pomidorówsól i pieprzkilka ząbków czosnkuoliwaoreganocebula pokrojona w kostkę Dodatki 125 g mozzarelli100 g dowolnej szynkipęczek bazyliistarty parmezan do posypaniaPrzygotowaniePrzygotować sos:Pomidory wraz z sokiem przełozyć do rondelka. Dodać cebulę, czosnek, sól, pieprz, oregano i kilka łyżek oliwy. Zagotować mieszając a następnie podgrzewać na małym ogniu przez ok 40 min - sos zrobi się gęstyWyrobić
Stare Garyobciąć końce, ugotować w osolonej wodzie - kilkanaście minut od zagotowania wody.aby była miękka ale nie rozgotowana, albo na parze. Lekko przestudzoną fasolke podzielć na mniejsze kawałki. Pomidory pokroić w kostkę, dodać do fasolki. Wymieszać z posiekanym koperkiem, kaparami, oliwą, płatkami chili, szczypiorem, posolić i popieprzyć. Można dodać dowolne kiełki. Smacznego
Stare Garypodaniasólpieprzoliwa z oliwekprzygotowaniepapryczkę włożyć do piekarnika z włączoną funkcją grill. Opiekać tak długo aż skórka się przypiecze i można będzie ją bez kłopotu zdjąć. Obrać papryczkę i wypestkować. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Cebulę obrać, pokroić na mniejsze kawałki.Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i dobrze zmiksować. Można zupę przetrzeć przez sito, jak kto lubi, nie jest
Stare Garykeczupuparę gałązek tymiankupuszka czerwonej fasoliprzygotowanieNagrzać misę wolnowaru zgodnie z instrukcją obsługi.Skropić wnętrze oliwą ( najlepiej spryskiwaczem, lub posmarować pędzelkiem )Warzywa umyć. Paprykę pozbawić pestek, pokroić w paski, pomidory i cukinię pokroić w sporą kostkę, cebule obrać i pokroić w piórka.Czosnek pokroić w plasterki. Chorizo pokroić w pasterki, lekko przesmażyć na patelni - tylko aby trochę
Stare Gary