Ciabatta z czarnymi oliwkami
Ciabatta z czarnymi oliwkami
Ciabatta to kolejne cudo, które małym wysiłkiem można wyczarować dzięki drożdżom. Większość czasu zajmuje po prostu... czekanie... Pierwszym etapem jej przygotowania jest zrobienie rozczynu, czyli mieszaniny mąki, wody i małej ilości drożdży, którą zostawia się w temperaturze pokojowej na 10-12 godzin, żeby zaczęły fermentować. Jeśli więc ciabattę mamy piec rano, rozczyn należy przygotować wieczorem poprzedniego dnia. i odwrotnie - do pieczenia bułek wieczorem rozczyn robimy rano. Gdy rozczyn jest gotowy, mie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W SMAK
Autor
Mariusz Wachowicz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczenie, ciasto, placki, bułki, ciabatta, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, pieczywo, suszone pomidory, drożdżowe, pomidor, ciasto z bezami, bułka pszenna, ciasta tortowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia
Inne przepisy z W SMAK
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję