Ciabatta

Ciabatta

Ciabatta

Pyszne domowe ciabatty. Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Nadają się do zapieczenia i zrobienia panini. Dobrze smakują również świeże, wyjęte prosto z piekarnika. Porcja na sześć dość dużych bułek lub dwa bochenki. 320 g mąki pszennej (+ do podsypywania) 2 łyżki mleka 3 łyżki oliwy 3 łyżeczki soli 2,5 szklanki ciepłej wody 50 g świeżych drożdży Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie. Wymieszać z mlekiem i solą. Dodać mąkę i oliwę i wyrobić ciasto. Zostawić w ciepłym miejscu, pod przykryciem na około 1 godzin... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bullio

Autor

BullioBullio

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

panini, bułki, ciasto, pieczenie, drobiowe, ciabatta, rukola, kiełbasa, pomidor, chleb, pizza , pieczywo, pizza przepis, domowa pizza, domowe pieczywo, bułka pszenna, chleb na drożdżach , lekkie ciasto, pyszne ciasto, ciasto na pizze

Inne przepisy z Bullio

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.