Faszerowana cukinia, 12. Multimedia Happy End Festiwal

Faszerowana cukinia, 12. Multimedia Happy End Festiwal

Faszerowana cukinia, 12. Multimedia Happy End Festiwal

Cukinia w nieco innym wydaniu. Zamiast grzybów można też dodać  kapary lub  drobno pokrojone suszone pomidory. Smacznego! Składniki: ½ szklanki kaszy jaglanej ½ szklanki kaszy gryczanej 2 szklanki pokrojonych grzybów leśnych masło/olej do smażenia 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 małe cukinie ½ opakowania fety natka pietruszki sól, pieprz lubczyk, majeranek Ugotuj obie kasze w jednym garnku (ok. 10 minut). Grzyby podsmaż na tłuszczu. Drobno pokrój cebulę i czosnek i również podsmaż. Cukinie przekrój na p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia faszerowana, ser feta, feta, grzyby, kasza, cukinia, czosnek, cebula, kasza jaglana, kasza gryczana, pomidor, suszone pomidory, pietruszka, stir fry

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.