Gęś po polsku w kapuście

Gęś po polsku w kapuście

Gęś po polsku w kapuście

The Polish goose in the ovenSkładniki.2 nogi gęsi50 dag kapusty kiszonej2 ząbki czosnku1 cebula1 papryka zielona2 pomidory1 łyżeczka kminku1 łyżka  majeranku1 łyżeczka mąkisól5 dag smalcu5 dag boczku wędzonego100ml śmietany1 łyżka natki pietruszkiWykonanie.Mięso opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem  i majerankiem. Odstawić na 1 godzinę, najlepiej na noc.Kapustę pokroić, przełożyć do  rondla,  zalać gorącą wodą, dodać kminek  i gotować do miękkości. Czosnek, cebul... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Autor

ChristopherChristopher

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, boczek, papryka, pomidor, cebula, warzywa, pieczenie, kapusta kiszona, czosnek, pietruszka, duszone, ziemniak, mięso, ziemniaki, sosy, warzywa na patelnie, pieczone ziemniaki, pieczony boczek, boczek w sosie, mięso duszone, bez pieczenia, pieczone ziemniaki z czosnkiem, mięsa pieczone

Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.