pomidory - 2500 przepisów (strona:103/167)

Tartaletki z krewetkami i pastą z awokado 348

przygotowana przekąska zachwyci każdego z gości. Pasta z awokado idealnie pasuje do krewetek i dodatków takich jak papryka, pomidory koktajlowe i pietruszka. Właśnie do tego dania użyłabym blendera Braun MQ9. Idealnie poradziłby sobie z pastą z awokado. SKŁADNIKI Na kruche ciasto: 260 g mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) duża szczypta soli 125 g zimnego masła 1 żółtko 2 łyżeczki

Passions hobbies life
Podpłomyki gryczano-kukurydziane z tapenadą, grillowanym fenkułem, pomidorami i serem feta 146

łyżki kaparów 2 duże filety anchois 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka oliwy z oliwek szczypta płatków chili opcjonalnie sól do smaku Dodatkowo: 1 fenkuł (koper włoski) 10 pomidorów koktajlowych 1 opakowanie sera feta Arla Apetina Snack Pack garść listków świeżej bazylii * PRZYGOTOWANIE Podpłomyki Wszystkie suche składanki wrzuć do miski i dokładnie wymieszaj. Wlej wodę oraz olej i zagnieć ciasto

Food Square
Pizza ze cukiniōm (Pizza z cukinią) 169

wice 17 . Jak sie fajnie przibrōnołci, to jōm wyciōngcie, posujcie po wiyrchu orygano i smacznego 1 znów powiedzą 2 potrafi 3 czas 4 wydziwiać 5 pół 6 góra 7 pomidor 8 oregano 9 przesypcie 10 mocno 11 dosypać 12 proszę wziąć 13 wałek do ciasta 14 paski 15 zwykłą 16 zetrzyjcie 17 dowcipy Artykuł Pizza ze cukiniōm (Pizza z cukinią

Chop w kuchni
MAD MOXXI’S PIZZA – BORDERLANDS 2 – pizza z pepperoni 177

zredukuje) wlewamy oliwę z oliwek lub olej, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, nieco cukru oraz szczyptę soli. Mieszamy i smażymy to około 30 sekund, następnie wlewamy zawartość puszki z pomidorami, dodajemy jedną łyżkę koncentratu pomidorowego, mieszamy i gotujemy aż do zredukowania ok. 15 min, często mieszając. Pod koniec dodajmy bazylię (i ewentualnie inne ulubione zioła oprócz oregano), sól oraz pieprz

Nerds Kitchen
Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowym 239

cannelloni pod sosem pomidorowym wg naszego przepisu. Chociaż to danie „całoroczne”, sugerujemy, aby w miarę możliwości, zwłaszcza jesienią, dodać do farszu dynię. To warzywo doskonale łączy się bowiem z pomidorami czy czosnkiem. Poza sezonem dyniowym można jednak spokojnie użyć marchewki. To w gruncie rzeczy bardzo łatwe i nieszczególnie czasochłonne w przygotowaniu danie. Więcej uwagi należy poświęcić jedynie początkowym etapom przygotowania

Kulinarna Pokusa
Sałatka z łososia z orzechami włoskimi 226

float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-137 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-137 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Uprażone orzechy, pokrojone pomidory i camembert Sałatka z łososia z orzechami włoskimi Post Sałatka z łososia z orzechami włoskimi pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Klopsiki a'la gołąbki 205

tarta oraz przyprawami. Dodajemy posiekaną kapustę. Z masy mięsnej formujemy kulki nieco większe od orzecha włoskiego.  Przesmażamy na rozgrzanym oleju na złoto ze wszystkich stron. Podlewamy przecierem lub pomidorami pelatti. Doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Dusimy pod przykryciem około 15 minut.  Klopsiki serwujemy z powstałym sosem pomidorowym

Pyry na Gaz
Pomidorki faszerowane serkiem kremowym 165

Kolejna szybka propozycja na przekąskę.   Składniki: opakowanie pomidorów koktajlowych 250 g opakowanie setka kremowego Arla Apetina z czosnkiem i ziołami 150 ml octu balsamicznego 2 g agaru  Wykonanie: Ocet łączymy z agarem i doprowadzamy do wrzenia. Chwilkę gotujemy i odstawiamy aby delikatnie ostygło. Następnie nabieramy płyn w strzykawkę i z wysokości ok 15 cm wpuszczamy po kropelce

Malinowe Pocałunki
Sałatka nicejska 298

niej przynajmniej słyszało. Jej znakami rozpoznawczymi są z jednej strony tuńczyk, sardela (anchois) i jajko (zwykle na twardo), a z drugiej spora dawka warzyw, w szczególności zielona fasolka, pomidory, ziemniaki, oliwka i sałaty. A wszystko to zaprawione mniejszą lub większą ilością winegretu. Wymieniony skład sałatki nicejskiej może ulegać wprawdzie pewnym modyfikacjom, ale w ogólnym zarysie jest dość stały. Dlatego

Kulinarna Pokusa
Ratatouille (Ratatuj) 141

Blueberry Corner by "jagodzianka" Ratatouille to tradycyjne francuskie danie z duszonych bakłażanów, cukinii, papryki, cebuli i pomidorów, przyprawione tymiankiem lub innymi ziołami prowansalskimi. Może … Przeczytaj cały artykuł Post Ratatouille (Ratatuj) pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Jajka zapiekane w kokilkach z szynką, serem i papryką 197

postaci jajecznicy lecz nawet tyle sposobów może się znudzić. Macie rano troszkę czasu lub po prostu chcecie poeksperymentować ? Zachęcam do wypróbowania tego przepisu. Dodatki można dowolnie skomponować, wykorzystać świeże pomidory, kiełbaskę i ulubione przyprawy. Pół godzinki i ciekawe śniadanko gotowe :)   Składniki na 3 kokilki: 6 jajek pół średniej cebuli 3 plasterki szynki 3 łyżki oliwy 2 plasterki papryki konserwowej

Chocolate Muffin Blog
Foccacia z mozzarellą, zielonym pesto, pomidorkami i parmezanem 145

Foccacia to rodzaj włoskiego pieczywa, które jest podstawą do przygotowania pizzy. Daje nam dużą dowolność w wyborze dodatków, mogą to być dowolne sery, pesto, oliwki, pomidory koktajlowe lub szynka parmeńska oraz wiele innych. Moja jest posmarowana zielonym pesto bazyliowym, wyłożona serem mozzarella i pomidorkami koktajlowymi, całość posypana startym parmezanem... pyszności :) Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 350 ml wody

Chocolate Muffin Blog
Spaghetti z klopsikami 234

mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki śmietany papryka słodka suszona bazylia sól, pieprz Cebulkę podsmażamy w większym rondelku na maśle, dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku. Kiedy cebulka ma już złoty kolor, dodajemy pomidory, ew. przecier i gotujemy razem ok. 10 minut. Dodajemy mąkę ziemniaczaną (najlepiej trochę rozcieńczoną zimną wodą, aby uniknąć grudek). Doprawiamy do smaku papryką, bazylią, solą i pieprzem. Następnie całość miksujemy

bistro mama
Pulpety w sosie pomidorowo-śmietanowym 160

samą patelnie (NIE MYĆ) wrzucić mąkę i zrobić zasmażkę, dolać bulion i mieszać do uzyskania sosu. Dodać passatę pomidorową, pół łyżeczki cukru (cukier wydobywa głębie smaku z pomidorów). Gotować około 10 minut. Dodać śmietanę, posiekany koperek i natkę pietruszki i doprawić do smaku. Wrzucić podsmażone, odłożone pulpety i gotować jeszcze 10-15 minut. Smacznego function load(url, callback

dom-agi.pl
Faszerowane małe kalmary 192

łyżki  natki pietruszki, posiekanej 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 2-3 ząbki czosnku, posiekanego 1 średnia czerwona cebula, drobno posiekana 1/2 szklanki wody na sos 2 pomidory (ok 400 g) - drobno pokrojone ( może być puszka) 1/3  - 1/2 szklanki wina sól, pieprz dodatkowo wykałaczki przygotowanie Kalmary oczyścić - usunąć szkielet,  z tuby wyjąć tułów, odciąć macki  - zachować

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania