dwoje ;)Polecam!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* makaron ( ja wykorzystałam czarny ryżowy ) – 300 g* tuńczyk w sosie własnym – 100 g* szalotka – 1 szt* kukurydza – 100 g* pomidory koktajlowe – 50 g* masło – 1 łyżka* sól* pieprzSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Jeśli używamy klasycznego makaronu gotujemy go al dente, odcedzamy i odstawiamy w ciepłe miejsce.Jeśli używamy makaronu ryżowego , przygotowujemy
Ostra na Słodkoduża cebula – 1 szt* kalmary – 150 g ( rada poniżej! )* bulion rybny – 100 ml* czerwone wino – 75 ml* passata pomidorowa – ok. 125 ml* pomidory bez skóry – 100 g* oregano – do smaku* liść laurowy – 1 szt* sól – do smaku* pieprz – do smaku* cukier -1 płaska łyżeczka* świeża bazylia – 1 garstka
Ostra na Słodkopodobno zasady ścisłej diety a robi się go następująco:2 kromki hardcorowego razowca smarujemy masłemposypujemy pokrojoną w kosteczkę cebulą (najlepiej czerwoną)wsadzamy do tostera/opiekaczaNa gotowe tosty kładziemy mnóstwo polnych pomidorów (najlepiej malinowych), posypujemy solą pieprzem.Jemy i chudniemy równocześnie
Z butelką mleczka w tlezłoto. Połowę składników przekładamy do osobnego garnka. Do jednego wrzucamy mięso i smażymy do momentu zbrązowienia, natomiast do drugiego dodajemy marchewkę, seler - chwilę smażymy a następnie dodajemy pomidory z puszki - gotujemy. Po kilku minutach wlewamy gorący bulion, sos pomidorowy, koncentrat i dalej dusimy.Łączymy składniki z obu naczyń, doprawiamy i gotujemy pod przykryciem przez ok. 2 godziny.Makaron gotujemy
Słodka StronaMięsem Mielonym - Sposób przygotowania:Cebulę zeszklić, dodać czosnek, podsmażyć po czym wrzucić mięso mielone. Za pomocą widelca "rozgnieść" je na patelni i smażyć do zbrązowienia. Następnie wlać pomidory puszki, chwilę gotować i połączyć z kostką bulionową rozpuszczoną we wrzątku wraz z koncentratem pomidorowym. Wrzucić warzywa na patelnie (wcześniej nie trzeba ich rozmrażać). Całość gotować minimum 40 minut pod przykryciem
Słodka Stronapieprzwarzywa: sałata lodowa (lub inna) ok. 3 pomidory duża cebula duży ogóreksos czosnkowy sos chiliTortilla ze Stripsami z Kurczaka- Sposób przygotowania:Piersi z kurczaka kroimy
Słodka StronaMeksykański - Sposób przygotowania:Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę. Cebulę i czosnek podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy słodką paprykę, chili i dusimy przez ok. 3 minuty. Następnie dodajemy pomidory z puszki i dusimy przez kolejne ok. 5 minut na małym ogniu. Przyprawiamy solą i pieprzem.Moje posty
Słodka Stronaolejem. Pieczemy kurczaka aż się lekko zarumieni.Pomidora i ogórka kroimy na plastry, cebulę na cienkie krążki.W kubeczku łączymy ketchup z majonezem.Bułki przekrawamy na dwie połowy. Kładziemy pomidora, ogórka i cebulę. Na to wszystko kładziemy kurczaka i polewamy sosem majonezowo-ketchupowym. Następnie wszystko przykrywamy drugą połową bułki.Życzę smacznego
Anielska Kuchnia Aniugotowaniu hartujemy zimną wodą.Karczochy (po wystudzeniu) mieszamy z serkiem mascarpone, dodajemy gałkę, pieprz i sól do smaku.Składniki na sos marinara:500 ml pasty pomidorowej (lub 2 puszki pomidorów w kawałkach)1 cebula3 ząbki czosnku20 g anchois20 g kaparówoliwa z oliwekoregano suszonebazylia suszona oraz świeża do posypaniapieprzsólCzosnek i cebulę siekamy w kostkę. Oliwę rozgrzewamy na patelni. Wrzucamy najpierw czosnek
Food Squarepomidory3 papryki (czerwona, żółta, zielona)1 batat1 cebula4 ząbki czosnku w łupinkach1 marchewka3 łyżki oliwy1 litr bulionu1 łyżka koncentratu pomidorowegosól, pieprz Przygotowanie:Do naczynia żaroodpornego wkładamy całe pomidory, papryki, obraną cebulę, czosnek w łupinkach, obrane i pokrojone marchew i batat. Skrapiamy oliwą i pieczemy 40-50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.Upieczone warzywa obieramy, pozbawiamy szypułek, gniazd
Smakowity Blog Kulinarnyprzeróżne rzeczy. W dzień ten zajadamy przeróżne pyszności i dobrze się bawimy z przyjaciółmi. Warto czasem zaskoczyć domowników, przyjaciół wykwintną tartą tym razem będzie to tarta z pomidorami, papryką słodką i ostrą w towarzystwie mozzarelli oraz szpinaku. Dająca mnóstwo energii poprzez kolorystykę swoją i smak. Pełen czarów andrzejkowy wieczór zdarza się tylko raz w roku. Jak mówi stare polskie
Basia w kuchnipatelni. Cebule kroimy w kostkę i dodajemy na patelnie. Podsmażamy na złoty kolor. Następnie dodajemy mięso oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość smażymy. Kiedy mięso będzie usmażone dorzucamy pomidory w puszce oraz oregano i chili. Wszystkie składniki mieszamy i trzymamy na ogniu 2-3 minut. Dodajemy kasze i całość mieszamy. Zestawiamy z ognia. Papryki dokładnie myjemy, przekrajamy na pół
Kolizje Smakówpieczemy do czasu, aż się ładnie zarumienią.W tym czasie przygotowujemy kanapki: smarujemy pieczywo odrobiną masła, układamy na bułce umyte listki sałaty, plasterek sera żółtego, plasterki pomidora i przekrojone na pół ogórki korniszony. Na warzywa kładziemy upieczone chipsy z boczku.Gdy woda w garnku się zagotuje lekko ją solimy, zmniejszamy ogień, aby delikatnie bulgotała, delikatnie wbijamy do niej jedno jajko. Czekamy
W kuchni Katiesól opcjonalnie gdyż inne składniki są posolone.- olej lub masło klarowane do podsmażenia- posiekana pietruszka(garść)Robimy sos pomidorowy według http://jollowanie.blogspot.com/2014/09/sos-pomidorowy.html jeżeli nie mamy świeżych pomidorów używamy tych z puszki. Kroimy szynkę w paski lub kostkę, jak nam wygodnie.Rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy szynkę i chwilę smażymy.Podczas gdy nam się nasza wędlina smażyobieramy pieczarki i dowolnie kroimy.Szynk
Pasje JolkiWpis pochodzi z www.mgotuje.plSałatka stanowi pyszne połączenie makaronu w kształcie ryżu i konserwowych warzyw: takich jak papryka, ogórki, kukurydza, czerwona fasola i suszone pomidory. Jest bardzo smaczna i wyrazista w smaku. Robi się ją bardzo szybko. Polecam Post Sałatka z makaronem w kształcie ryżu pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotuje