Chrupiąca tortilla z sadzonym jajkiem i cukinią - jedzona na łonie natury

Chrupiąca tortilla z sadzonym jajkiem i cukinią - jedzona na łonie natury

Chrupiąca tortilla z sadzonym jajkiem i cukinią - jedzona na łonie natury

Super propozycja na śniadanie, chociaż ja ją robiłam na kolację :PSkładniki na 1 porcję:1 placek tortilla (u mnie pełnoziarnista)1 jajko1 pomidorpół małej cukinii50 g żółtego, tartego serazioła prowansalskieszczypiorek lub świeża bazyliałyżka masłaoliwaPomidor kroimy w plastry. Cukinię kroimy w plastry i podsmażamy na grillowej patelni (na oliwie). Doprawiamy solą, pieprzem oraz ulubionymi ziołami. Na rozgrzanym masełku podpiekamy tortillę. Następnie przewracamy ją na drugą stronę, posypujemy tartym serem, ukła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.