Dzisiaj meksykańska klasyka czyli popularne chili con carne. Niby nic trudnego, bo wystarczy połączyć mięso, fasolę, kukurydzę i pomidory... ale to nie prawda, bo smak tkwi w szczegółach: w przyprawie kumin i zróżnicowanych dodatkach zawierających chilli. Ja dodaję zarówno tabasco zielone, jak i chilli w proszku a także świeżą ostrą, tajską papryczkę.. wynik jest naprawdę ostry i boski... dodatek placków tortilli łagodzi trochę ten smak. Zapraszam. Czytaj więcej » czytaj dalej...
Już dawno nie jadłam chilli con carne! Dobry pomysł na dzisiejszy obiad.. z torttilla zapiekana serem jeszcze nie próbowałam,wygląda mega apetycznie!
PYSZNE !! Super przepis ! Od siebie dodam, że zrobiłem z połowy proponowanych ilości składników i wystarczyło dla 4 dorosłych osób ;) Proponuje od siebie dać odrobinę mniej chili, a więcej np tabasco jalapeno, lub w ogóle chilli w proszku zastąpić czerwonym tabasco.Cudowny przepis i świetny blog :)