Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne

Dzisiaj meksykańska klasyka czyli popularne chili con carne. Niby nic trudnego, bo wystarczy połączyć mięso, fasolę, kukurydzę i pomidory... ale to nie prawda, bo smak tkwi w szczegółach: w przyprawie kumin i zróżnicowanych dodatkach zawierających chilli. Ja dodaję zarówno tabasco zielone, jak i chilli w proszku a także świeżą ostrą, tajską papryczkę.. wynik jest naprawdę ostry i boski... dodatek placków tortilli łagodzi trochę ten smak. Zapraszam.   Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Jak pączek w maśle, 7 maja 2014 09:23:31

Już dawno nie jadłam chilli con carne! Dobry pomysł na dzisiejszy obiad.. z torttilla zapiekana serem jeszcze nie próbowałam,wygląda mega apetycznie!

Justyna Żak, 7 maja 2014 11:06:08

wygląda świetnie:)

Majana, 7 maja 2014 20:34:20

Pysznie podane. Cudownie wygląda.

chochlik-reims, 11 maja 2014 16:05:27

Piękne zdjęcie :)

Bernadeta, 13 maja 2014 01:23:42

spróbuj bo to fajne połączenie.

Bernadeta, 13 maja 2014 01:24:01

dziękuję.

Bernadeta, 13 maja 2014 01:24:24

ciesze się, dziękuje i pozdrawiam.

Bernadeta, 13 maja 2014 01:24:37

dziękuje.

Anonymous, 20 maja 2014 20:20:53

PYSZNE !! Super przepis ! Od siebie dodam, że zrobiłem z połowy proponowanych ilości składników i wystarczyło dla 4 dorosłych osób ;) Proponuje od siebie dać odrobinę mniej chili, a więcej np tabasco jalapeno, lub w ogóle chilli w proszku zastąpić czerwonym tabasco.Cudowny przepis i świetny blog :)