budyń - 12640 przepisów (strona:104/843)

Orzechowiec z kremem czekoladowym 485

koniec dodajemy żurawinę, mieszamy łyżką wykładamy na dolny blat. Krem budyniowy, nr 2 - 170 g masła o temp. pokojowej - 3 łyżki cukru pudru - 200 ml mleka - opakowanie budyniu czekoladowego (3/4 opakowania) Wykonanie: Przygotowujemy budyń (gęsty) studzimy. Budyń musi być całkowicie zimny. Masło ucieramy co najmniej 7 minut, dodajemy cukier ucieramy nadal, dodajemy po łyżeczce budyniu, ucieramy bardzo powoli, nie spieszymy(...)się z dodawaniem budyniu. Cały krem ubijamy nie mniej niż 20 minut. Wtedy będzie bardzo puszysty i gładki. Krem wykładamy na drugi blat, przykrywamy trzecim blat z orzechami. Smacznego! Wyjątkowe ciasto orzechowo -piernikowe, szczerze polecam! spróbuj też: Snickers

SMYKWKUCHNI
Podwójnie waniliowe ciasto biszkoptowe 352

bokach około 25x25 cm posmarować tłuszczem, posypać dokłądnie bułką tarta lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać na blachę ciasto biszkoptowe. Piec 15-17 minut w 160 stopniach C. Ugotować budyń. 2/3 napoju Alpro zagotować z cukrem. W pozostałej części napoju waniliowego rozprowadzić żółtka i mąkę ziemniaczaną. Do gotującego się napoju Alpro wlać żółtka z mąką - gotować na małym ogniu, ciągle(...)mieszając, aż zgęstnieje. Budyń odstawić do całkowitego wystygnięcia. Przygotować krem budyniowy. UWAGA ! Budyń i masło muszą mięć temperaturę pokojową ! Masło utrzeć, do uzyskania jasnej puszystej masy. Zmniejszając obroty miksera dodawać po łyżce budyniu, ucierać 15-20 sekund i dodawać koleją porcję budyniu. Na biszkopt wyłożyć 2/3 waniliowego kremu budyniowego. Na kremie ułożyć krakersy. Posmarować krakersy kajmakiem waniliowym i przykryć kolejną

kolorowotorcikowo
CIASTO CYTRYNOWE - CYTRYNOWIEC NA MĄCE ORKISZOWEJ 343

tylko wielbicielom cytryny ;-) Znalezione tutaj . Składniki na biszkopt: -6 dużych jajek (ja dałam 7, bo nie miałam dużych) -3/4 szklanki ksylitolu(lub cukru trzcinowego) -4 łyżki oleju -1 budyń śmietankowy -1 szklanka mąki orkiszowej (lub pszennej) -1 mały proszek do pieczenia Białka oddzielić od żółtek, ubić je z proszkiem do pieczenia i ksylitolem na sztywną pianę.  Żółtka rozmieszać(...)olejem i dodać do ubitych białek. Następnie wsypać mąkę i budyń śmietankowy. Ubić na niskich obrotach, do połączenia składników. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem i piec ok. 30 minut w temp. 170 stopni C. Nie na termoobiegu, tylko góra-dół. Ja piekłam na programie do pieczenia biszkoptów.  Odstawić do wystudzenia, a następnie przekroić na pół.  Poncz

Smaczne Zdrowe
Trzy bit 611

się".  Dlatego ten przepis odpowiada mi najbardziej i z nim się z Wami dzielę. Składniki: 60 herbatników szkolnych 1 puszka masy krówkowej 510 g 30 ml mleka 2 budynie śmietankowe 800 ml mleka 50 g cukru 150 g miękkiego masła 1 łyżka cukru pudru 400 ml kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 50 g mlecznej(...)podgrzewać na lekkim ogniu do połączenia się składników i masa będzie jednolita. Odłożyć do lekkiego przestudzenia. Krem budyniowy: Z mleka odlać pół szklanki mleka i rozmieszać w nim budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać rozmieszane budynie i zagotować. Budyń przykryć folią spożywczą (żeby nie powstał kożuch) i odłożyć do wystudzenia. Mało utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać porcjami zimy budyń

Ala piecze i gotuje
Kruche ciasto z owocami i kokosową kruszonką 330

zerkała na mnie torebeczka z wiórkami  kokosowymi. Trzeba coś z nich zrobić... Po weryfikacji potrzebnych składników i zawartości mojej spiżarni padło na kruche ciasto z owocami i budyniem.  Przepis zaczerpnęłam ze starego zeszytu Mamy i wzbogaciłam pomysłem Liski na cudowną kokosową kruszonkę.  Ciasto z budyniem śmietankowym wyszło pyszne, ale następnym razem wykorzystam sugestię Liski i ugotuję(...)mąki krupczatki  150 g masła lub margaryny Kasia 70 g cukru pudru  2  żółtka  1 cukier waniliowy  1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 2 budynie waniliowe na 0,5 lt każdy 700 ml mleka 4 łyżki cukru, jeśli budyń jest bez cukru 400 g owoców leśnych Kruszonka: 100 gr mąki 50 gr mąki krupczatki

Mia Cucina Sofieta
Aromatyczny czekoladowy przekładaniec z kremem kawowym 231

jesteście wielbicielami ciast czekoladowych, to z pewnością zasmakuje Wam to ciasto:) Baza, czyli ciasto, jest jednocześnie wilgotne, ale także idealnie puszyste. Krem maślany z dodatkiem czekoladowego budyniu, nutki kawy oraz anyżu świetnie współgra z czekoladowym ciastem. Jeszcze tylko trochę czekolady na górę i chrupiące płatki migdałowe... Ciasto: 5 jajek, 200g masła lub margaryny, 200g drobnego cukru do wypieków, 200g mąki(...)przygotowaną tortownicę o śr. 21cm. Piec ok. 55-60 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na 3 części.     Krem: 250g masła, 1 litr mleka, 2 budynie czekoladowe z cukrem, 1/2 szklanki brązowego cukru, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, szczypta mielonego anyżu, 100g mlecznej czekolady, 50g płatków migdałowych Kresto.       W 1/2 szkl. mleka rozrobić budynie. Resztę

Z miłości do słodkości
Cycki murzynki 22344

prawie co weekend (tak nam posmakowało). :) Jest to bardzo proste w przygotowaniu ciasto bez mąki. Smaczny spód makowo-kokosowo-bezowy, do tego krem budyniowy (można wykorzystać krem karpatkowy, gotowy budyń waniliowy/śmietankowy lub własny), biszkopty i polewa czekoladowa. Smaczny kwartet, polecam!  Cycki murzynki   PRZEPIS {blacha: 25x30 cm} Temperatura pieczenia: 180°C | Czas pieczenia: ok. 30-35 min. Ciasto(...)białek (dałam 5) 1 szkl. cukru (użyłam 3/4 szkl.) 1 szkl. wiórek kokosowych (dałam niepełną) 1 szkl. suchego maku (dałam niepełną) 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem 1 op. budyniu śmietankowego (można wykorzystać również krem karpatkowy) 2 szkl. mleka (do przygotowania budyniu) 1 łyżka mąki ziemniaczanej (dodać do proszku budyniowego) 0,5 szkl. cukru 200 g masła 1 puszka ananasów

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto czekoladowe z kremem śmietanowym z wiśniami 383

kawy rozpuszczonej ) 125 g cukru  125 mąki 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 słoik wiśni w syropie ( mogą być z kompotu ) 1 budyń waniliowy ( na 500 ml mleka ) 3 łyżeczki żęlatyny 300 g śmietany kremówki cukier puder do posypania Sposób wykonania: W rondelku podgrzewamy mleko , po czym dodajemy połamaną na kawałeczki czekoladę. Mieszamy(...)odsączamy na sicie. Proszek budyniowy mieszamy z kilkoma łyżkami mleka a resztę mleka należy zagotować w garnuszku. Gdy mleko zaczyna wrzeć wlewamy rozprowadzony proszek i mieszamy do czasu zgęstnienia budyniu. Budyń przelać do miseczki i przykryć folią i odstawić. Żelatynę wymieszać  z małą ilością zimnej wody i poczekać aż spęcznieje. Gdy to nastąpi wlać ją do budyniu , wymieszać

Słodkości i nie tylko
Ciasto budyniowe 377

mleka  2 budynie wianiliowe lub smietankowe 125 g masla w kostce  Od mleka odlewamy szklanke mleka a reszte mleka zagotowujemy  W pozostalym mleku rozpuszczamy budyn z proszku obie torebki  Do gotujacego mleka wlewamy rozpuszczony proszek i gotujemy budyn Gotowy budyn odstawiamy do ostygniecia  Gdy juz budyn ostygnie wrzucamy do niego posiekane maslo i wszystko mieszamy(...)piekarnika i pieczemy ok 45 min w 180C  Smacznego!   Ps Jak widac na zdjeciach ja na wierzch polozylam plat cisata ale nie polecam takiego rozwiazania, poniewaz budyn rozrobiony z maslem pod wplywem ciepla bokami mi wyciekl przez co powstal nie estetyczny wyglad. Oczywiscie w samku bym dobry. No ale wszystko mozna udoskonalic i dzieki temu mozemy miec

Klaudynkowa kuchnia
Ciasto budyniowe 377

mleka  2 budynie wianiliowe lub smietankowe 125 g masla w kostce  Od mleka odlewamy szklanke mleka a reszte mleka zagotowujemy  W pozostalym mleku rozpuszczamy budyn z proszku obie torebki  Do gotujacego mleka wlewamy rozpuszczony proszek i gotujemy budyn Gotowy budyn odstawiamy do ostygniecia  Gdy juz budyn ostygnie wrzucamy do niego posiekane maslo i wszystko mieszamy(...)piekarnika i pieczemy ok 45 min w 180C  Smacznego!   Ps Jak widac na zdjeciach ja na wierzch polozylam plat cisata ale nie polecam takiego rozwiazania, poniewaz budyn rozrobiony z maslem pod wplywem ciepla bokami mi wyciekl przez co powstal nie estetyczny wyglad. Oczywiscie w samku bym dobry. No ale wszystko mozna udoskonalic i dzieki temu mozemy miec

Klaudynkowa kuchnia
Pączki budyniowe 84

Budyń w przypadku pączków zazwyczaj kojarzy nam się z nadzieniem - sama uwielbiam pączki z budyniem, zwłaszcza o smaku toffi 😍 Choć i waniliowym nigdy nie pogardzę! Tym razem jednak zamiast robić nadzienie budyń dodałam bezpośrednio do ciasta. Dzięki temu pączki miały delikatny waniliowy posmak, a z dodatkiem jogurtu ciasto było delikatne i rozpływało się w ustach. Podczas przygotowywania ciasta nie zapomnijcie(...)dodana do ciasta sprawi, że wchłanianie zostanie znacznie ograniczone i nasze pączki nie będą przesączone olejem. Pączki budyniowe - przepis Do przygotowania pączków będą Ci potrzebne: 260g mąki orkiszowej jasnej, budyń waniliowy bez cukru, 400g jogurtu naturalnego, 3 jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki ksylitolu, łyżeczka spirytusu, olej rzepakowy do smażenia, 2 łyżki erytrolu. 1. Wymieszaj mąkę, proszek

Z notatnika dietetyka
Ciasto mozaika malinowa 78

Ciasto mozaika z galaretką na herbatnikach Dziś łatwe ciasto mozaika malinowa z galaretką na herbatnikach bez pieczenia. Mozaika bez pieczenia to jedno z prostszych ciast z budyniem i galaretką. To efektowne ciasto piękne kolorystycznie, jasna masa budyniowa i czerwona galaretka doskonale ze sobą współgrają. Duża ilość budyniu, mała masła sprawia że ciasto jest tanie. Ciasto mozaika bez pieczenia Każdy(...)jest wiele ciast bez pieczenia, tych starych przepisów jak i całkiem nowych odsłon i jeszcze nowszych słodkich wynalazków. Zapraszam na przepis 🙂         Mozaika z galaretką przepis budyń jasny 3 sztuki mleko 1 litr galaretka malinowa mleko w proszku 1 szklanka masło 150 g herbatniki jasne 400 g cukier puder do smaku         Jak zrobić

Dieta moja pasja
Ciasto Maria Antonina – piękny deser na wyjątkowe okazje 126

szklanki) 150 g cukru (3/4 szklanki) łyżeczka proszku do pieczenia   Krem budyniowy: 1250 ml mleka 3 żółtka 5 łyżek cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 g masła   Beza: 3 białka 150 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego szczypta soli   Frużelina porzeczkowa: 800 g porzeczki czerwonej(...)zagotowujemy z cukrem. Resztę mleka mieszamy z żółtkami, mąką pszenną i ziemniaczaną oraz proszkiem budyniowym. Tak powstałą mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Całość energicznie mieszamy do czasu, aż budyń się zagotuje i zgęstnieje. Gorący budyń przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło, które powinno być w temperaturze pokojowej, ucieramy mikserem, aż stanie się puszyste. Do masła dodajemy

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Wścibskiej Sąsiadki – puszysty biszkopt z kremem i galaretką 677

białka jajek 120 g mąki pszennej typ 450 lub 500 (niepełna szklanka) 100 g cukru (pół szklanki) łyżeczka proszku do pieczenia   Krem budyniowy: 1 l mleka 2 opakowania budyniu waniliowego (po około 40 g każde) 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżka mąki pszennej 100 g cukru 2 żółtka 200 g masła   Ponadto: około 150 g marmolady lub dżemu truskawkowego(...)mleka zagotowujemy z cukrem. Resztę mleka mieszamy (najlepiej trzepaczką) z proszkiem budyniowym, mąkami i żółtkami. Gotową mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Całość energicznie mieszamy do czasu, aż budyń się zagotuje i zgęstnieje. Gorący budyń przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia. Masło, które powinno być w temperaturze pokojowej, ucieramy mikserem, aż stanie się puszyste. Do masła dodajemy po kilka

e-PrzepisyKulinarne