budyń - 12640 przepisów (strona:109/843)

Ciasto budyniowe 314

mleka  2 budynie wianiliowe lub smietankowe 125 g masla w kostce  Od mleka odlewamy szklanke mleka a reszte mleka zagotowujemy  W pozostalym mleku rozpuszczamy budyn z proszku obie torebki  Do gotujacego mleka wlewamy rozpuszczony proszek i gotujemy budyn Gotowy budyn odstawiamy do ostygniecia  Gdy juz budyn ostygnie wrzucamy do niego posiekane maslo i wszystko mieszamy(...)piekarnika i pieczemy ok 45 min w 180C  Smacznego!   Ps Jak widac na zdjeciach ja na wierzch polozylam plat cisata ale nie polecam takiego rozwiazania, poniewaz budyn rozrobiony z maslem pod wplywem ciepla bokami mi wyciekl przez co powstal nie estetyczny wyglad. Oczywiscie w samku bym dobry. No ale wszystko mozna udoskonalic i dzieki temu mozemy miec

Klaudynkowa kuchnia
Pączki budyniowe 29

Budyń w przypadku pączków zazwyczaj kojarzy nam się z nadzieniem - sama uwielbiam pączki z budyniem, zwłaszcza o smaku toffi 😍 Choć i waniliowym nigdy nie pogardzę! Tym razem jednak zamiast robić nadzienie budyń dodałam bezpośrednio do ciasta. Dzięki temu pączki miały delikatny waniliowy posmak, a z dodatkiem jogurtu ciasto było delikatne i rozpływało się w ustach. Podczas przygotowywania ciasta nie zapomnijcie(...)dodana do ciasta sprawi, że wchłanianie zostanie znacznie ograniczone i nasze pączki nie będą przesączone olejem. Pączki budyniowe - przepis Do przygotowania pączków będą Ci potrzebne: 260g mąki orkiszowej jasnej, budyń waniliowy bez cukru, 400g jogurtu naturalnego, 3 jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki ksylitolu, łyżeczka spirytusu, olej rzepakowy do smażenia, 2 łyżki erytrolu. 1. Wymieszaj mąkę, proszek

Z notatnika dietetyka
Ciasto mozaika malinowa 28

Ciasto mozaika z galaretką na herbatnikach Dziś łatwe ciasto mozaika malinowa z galaretką na herbatnikach bez pieczenia. Mozaika bez pieczenia to jedno z prostszych ciast z budyniem i galaretką. To efektowne ciasto piękne kolorystycznie, jasna masa budyniowa i czerwona galaretka doskonale ze sobą współgrają. Duża ilość budyniu, mała masła sprawia że ciasto jest tanie. Ciasto mozaika bez pieczenia Każdy(...)jest wiele ciast bez pieczenia, tych starych przepisów jak i całkiem nowych odsłon i jeszcze nowszych słodkich wynalazków. Zapraszam na przepis 🙂         Mozaika z galaretką przepis budyń jasny 3 sztuki mleko 1 litr galaretka malinowa mleko w proszku 1 szklanka masło 150 g herbatniki jasne 400 g cukier puder do smaku         Jak zrobić

Dieta moja pasja
Ciasto Maria Antonina – piękny deser na wyjątkowe okazje 72

szklanki) 150 g cukru (3/4 szklanki) łyżeczka proszku do pieczenia   Krem budyniowy: 1250 ml mleka 3 żółtka 5 łyżek cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 g masła   Beza: 3 białka 150 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego szczypta soli   Frużelina porzeczkowa: 800 g porzeczki czerwonej(...)zagotowujemy z cukrem. Resztę mleka mieszamy z żółtkami, mąką pszenną i ziemniaczaną oraz proszkiem budyniowym. Tak powstałą mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Całość energicznie mieszamy do czasu, aż budyń się zagotuje i zgęstnieje. Gorący budyń przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło, które powinno być w temperaturze pokojowej, ucieramy mikserem, aż stanie się puszyste. Do masła dodajemy

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Wścibskiej Sąsiadki – puszysty biszkopt z kremem i galaretką 628

białka jajek 120 g mąki pszennej typ 450 lub 500 (niepełna szklanka) 100 g cukru (pół szklanki) łyżeczka proszku do pieczenia   Krem budyniowy: 1 l mleka 2 opakowania budyniu waniliowego (po około 40 g każde) 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżka mąki pszennej 100 g cukru 2 żółtka 200 g masła   Ponadto: około 150 g marmolady lub dżemu truskawkowego(...)mleka zagotowujemy z cukrem. Resztę mleka mieszamy (najlepiej trzepaczką) z proszkiem budyniowym, mąkami i żółtkami. Gotową mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Całość energicznie mieszamy do czasu, aż budyń się zagotuje i zgęstnieje. Gorący budyń przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia. Masło, które powinno być w temperaturze pokojowej, ucieramy mikserem, aż stanie się puszyste. Do masła dodajemy po kilka

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto krówka – bez pieczenia! 46

różnego rodzaju przyjęcia lub po prostu do popołudniowej kawki!  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto krówka – bez pieczenia: 350 g herbatników 1 puszka masy kajmakowej 2 opakowania budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 żółtko 1 litr mleka 6 łyżek cukru 250 g masła 100 g dowolnych orzechów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Blaszkę o wymiarach(...)układamy warstwę herbatników. Masę kajmakową podgrzewamy w garnku, aby łatwiej było ją rozsmarować. Następnie na herbatniki wykładamy połowę kajmaku i dokładnie rozprowadzamy po całej powierzchni, przykrywamy kolejną warstwą ciastek. Budyń rozpuszczamy w szklance mleka, dodajemy cukier, mąkę ziemniaczaną oraz żółtko, dokładnie mieszamy, aby nie było żadnych grudek. Resztę mleka podgrzewamy w garnku, jak się zagotuje to wlewamy budyń i energicznie

Gotuj z Prezesem
Krucha tarta z truskawkami 43

ciasto: pół kostki masła 1 żółtko 1 opakowanie cukru waniliowego 1/3 szklanki cukru 1 1/3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia opcjonalnie 1 łyżka śmietany Dodatkowo: 2 opakowania budyniu śmietankowego, pół kostki masła, kilka truskawek, jedno opakowanie galaretki truskawkowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kruchą tartę z truskawkami: Do miski wsypujemy cukier, proszek do pieczenia oraz przesianą przez sitko(...)mąkę. Mieszamy je dokładnie łyżeczką. Następnie dodajemy masło oraz żółtko. Ciasto wyrabiamy na jednolitą masę i odstawiamy je na 30 minut do lodówki. W międzyczasie możemy przygotować budyń według instrukcji na opakowaniu, tylko, że dodajemy 3 szklanki mleka na dwa opakowania proszku. Po ostygnięciu budyniu dodajemy pół kostki masła i dokładnie mieszamy całość łyżką. Wracamy do ciasta. Wyciągamy

Gotuj z Prezesem
Fale Dunaju 149

łyżeczka proszku do pieczenia 25 dkg cukru pudru 2 łyżki ciemnego kakao 3 łyżki mleka 25 dkg margaryny 40 dkg jabłek cukier waniliowy 1 łyżka budyniu waniliowego Krem budyniowy: 40 gr budyniu waniliowego w proszku 400 ml mleka cukier waniliowy 8 dkg cukru kryształu 25 dkg masła Dodatkowo: 5 dkg tartej gorzkiej czekolady Ciasto Fale Dunaju Jak zrobić ciasto Fale(...)garnka wlać 250 ml mleka, wsypać cukier kryształ oraz cukier waniliowy. Zagotować. W kubeczku wymieszać proszek budyniowy z pozostałym mlekiem i kiedy mleko w garnku zaczyna się gotować zalać budyń z kubeczka. Zmniejszyć ogień na mały i mieszając nieustannie gotować przez 3-y minuty. Ugotowany budyń zdjąć z ognia, przykryć folią spożywczą i wystudzić. Za pomocą miksera rozetrzeć miękkie masło

MeCooks
Ciasto truskawkowa chwila 57

smakuję obłędnie i zadowoli każdego miłośnika słodkości. CIASTO TRUSKAWKOWA CHWILA PRZEPIS Składniki Biszkopt: 4 jajka 140 g mąki pszennej 140 g cukru szczypta soli Masa budyniowa: 1l mleka 3 budynie śmietankowe 140 g cukru 200 g masła Masa truskawkowa: 300 g truskawek 2 łyżki cukru pudru 330 ml śmietanki kremówki 2 łyżki żelatyny 120 ml wody Warstwa z galaretką(...)minut w temperaturze 180 stopni C. MASA BUDYNIOWA Do rondelka wlewamy 700 ml mleka i dodajemy cukier. Mieszamy i doprowadzamy do zagotowania. W pozostałych 300 ml mleka rozpuszczamy budynie. Całość przelewamy do gotującego się mleka i intensywnie mieszamy do zgęstnienia. Naczynie z budyniem przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy

Przepiski.pl
Truskawkowiec na herbatnikach 109

szał. Powstało takie ciacho z tego co miałam pod ręką. Bez pieczenia na herbatnikach, z dużą ilością truskawek i masą budyniową. Po prostu pycha :) składniki: masa budyniowa 2 duże budynie bez cukru  (na 3/4 l mleka) 5 łyżek cukru 1,1 l mleka 200 g miękkiego masła masa tuskawkowa 600 g truskawek 150 g jogurtu naturalnego 2 galaretki truskawkowe(...)400ml gorącej wody oraz ok 400 g herbtników, u mnie kakaowe 450 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 750 ml gorącej wody Ugotować budyń. Do garnka wlać połowę mleka i dodać cukier, zagotować. W pozostałym mleku rozpuścić budyniowy proszek. Wlać do wrzącego mleka i ugotować gęsty budyń. Wystudzić. Utrzeć masło na puszystą masę i porcjami dodawać wystudzony budyń. Zmiksować do połączenia

Monia miesza i gotuje
Domowy budyń waniliowo - kokosowy z jagodami 67

Domowy budyń na śniadanie czy jako deser, któż go nie lubi. Czy jako dzieci też uwielbialiście taki budyń z sokiem malinowym? ja uwielbiałam jak babcia mi taki gotowała. Jak samemu ugotować taki budyń? to bardzo proste, podam Wam receptę a potem już sami gotujcie i dobierajcie smaki. Domowy budyń. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto budyniowy przekładaniec 67

spód: 2 opakowania kakaowych herbatników ok 500 gram 2 opakowania podłużnych biszkoptów ok 300 ml mleka do namoczenia herbatników i biszkoptów Składniki na masę budyniową: 1100 ml mleka 3 budynie waniliowe bez cukru 3/4 lub szklanka cukru w zależności jaką słodycz masy chcemy uzyskać 1 łyżka mąki pszennej 5 żółtek 200 gram masła lub margaryny Składniki na masę śmietanową(...)naprzemiennie jak widać na zdjęciu. Przygotowanie masy budyniowej: w garnku zagotowujemy 900 ml mleka. W misce ucieramy przy pomocy miksera żółtka wraz z cukrem, następnie dodajemy pozostałe mleko z budyniami oraz mąką. Dokładnie wymieszaną masę budyniową wlewamy do gotującego się mleka dokładnie mieszając przez cały czas zagotowujemy ją. Powstały budyń ściągamy z gazu, do zagotowanego budyniu dodajemy pokrojoną w mniejsze

Blog kulinarny S9.PL