budyń - 12640 przepisów (strona:111/843)

Ciasto Kukułka (bez pieczenia) 100

wymaga pieczenia, warto jednak przygotować je dzień wcześniej aby się przegryzło. Składniki na formę: 30 x 25 cm Składniki na krem: 300 g cukierków Kukułka 1 litr mleka 4 budynie czekoladowe bez cukru (każdy na 0,5 litra mleka) 200 g miękkiego masła 200 g posiekanych orzechów włoskich lub migdałów (u mnie pół na pół) 1/4 szklanki wódki lub Spirytusu(...)budyniowym cały czas mieszając. Doprowadzić do zagotowania cały czas mieszając na średniej mocy palnika, od momentu zagotowania, pogotować około minuty (do momentu, aż w smaku nie będzie wyczuwalna mąka). Budyń przykryć folią spożywczą, tak aby folia dotykała budyniu, odstawić na blat do całkowitego wystudzenia.   Miękkie masło zmiksować na jasną puszystą masę. Cały czas miksując na średnich obrotach, stopniowo , łyżka

moj przepis na
Ciasto góra lodowa 135

wersji bez pieczenia. Efektowny wygląd ciacha sprawia że goście są zachwyceni i zawsze proszą o przepis. Smakowity deser od święta i na co dzień :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 budynie w proszku, u mnie śmietankowe ale mogą być również waniliowe, 2 kostki masła 400 gram 750 ml mleka 2 żółtka 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka cukru 1/2 szklanki wody(...)łyżka kakao 250 gram herbatników 180 gram okrągłych biszkoptów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: do rondelka/garnka wlewamy 500 ml mleka, wsypujemy 1/2 szklanki cukru, gotujemy. W 250 ml mleka rozpuszczamy budynie, mieszamy z żółtkami i mąką pszenną, wlewamy do gotującego się mleka cały czas mieszając, zagotowujemy, gęsty budyń odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, 200 gram masła w temperaturze pokojowej miksujemy na puch

Blog kulinarny S9.PL
Ekspresowy śmietankowo-czekoladowy budyniowiec 526

pieczenia który przygotujemy w niecałe 20 min :). To mój pomysł na ciasto idealne dla zapracowanych jak i leniwców (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 gram herbatników 150 gram masła 4 budynie śmietankowe 1600 ml mleka 4 czubate łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 czubata łyżka kakao 250 gram margaryny lub masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: miksujemy/rozkruszamy herbatniki(...)masę herbatnikową, rozprowadzamy i ugniatamy po całości blaszki, następnie wstawiamy do lodówki na czas zrobienia masy budyniowej, w garnku zagotowujemy 1400 ml mleka, w misce/rondelku mieszamy pozostałe mleko z budyniami,mąką oraz cukrem, wymieszane budynie wlewamy do gotującego się mleka dokładnie mieszając, gdy masa zgęstnieję i zacznie się gotować wyłączamy gaz, do zagotowanego budyniu dodajemy 250 gram pokrojonej w mniejsze

Blog kulinarny S9.PL
Aromatyczny kremowy budyń z szafranem i kardamonem (kesar phirni) 113

Kesar Phirni to deser przyrządzany na bazie mąki ryżowej przypominający budyń. Od budyniu jodróżnia go jednak bardziej kremowa konsystencja oraz smak, który zawdzięcza przyprawom. Jest to lekki, bezgutenowy deser idealnie zwieńczający główny posiłek. Jego przygotowanie zajmuje 10 minut, a jeść można go zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealny zimową porą, kiedy to tylko marzymy o ciepłym kocyku, kapciuszkach(...)minuty cały czas mieszając. Gotowy krem przelej do miseczek, udekoruj posiekanymi migdałami lub płatkami migdałowymi i czym tam sobie jeszcze wymarzysz Smacznego OLYMPUS DIGITAL CAMERA   Artykuł Aromatyczny kremowy budyń z szafranem i kardamonem (kesar phirni) pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Ciasto Princessa 191

miłośników aksamitnej budyniowej masy przełożonej herbatnikami oraz wiórkami kokosowymi :). Szybkie i proste w wykonaniu ciasto bez pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 kostki masła 400 gram, 3 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru, 1 słoik dżemu o smaku owoców leśnych bądź czarnej porzeczki 400-410 gram ( u mnie budyń porzeczkowy), 3/4 szklanki cukru pudru 1 tabliczka białej czekolady 100 gram(...)mleka ok 450 gram herbatników 250 gram wiórek kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: w garnku nastawiamy do zagotowania 800 ml mleka, w pozostałym mleku rozpuszczamy budynie które wlewamy go gotującego się mleka cały czas intensywnie mieszając aby nie powstały grudki, zrobiony budyń odstawiamy do całkowitego wystygnięcia, na tarce o drobnych oczkach ścieramy czekoladę, w misce miksujemy masło w temperaturze pokojowej

Blog kulinarny S9.PL
Budyń jaglany z bananem i brzoskwiniami 103

Budyń jaglany z bananem i brzoskwiniami – to propozycja na zdrowe, dietetyczne śniadanie lub podwieczorek :) Można go również zabrać w pudełeczku do pracy, ponieważ smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno. Budyń z podanych poniżej składn The post Budyń jaglany z bananem i brzoskwiniami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Bezglutenowe brownies z cukinii 128

mocno czekoladowy, o intensywnym zapachu kakao, głęboki w smaku i wilgotny. Aby uzyskać ten efekt okrągłym trzonkiem od drewnianej łyżki zrobiłam symetryczne “dołki” w cieście. Przygotowałam bezglutenowy budyń czekoladowy i po przestudzeniu do każdego otworu nałożyłam budyń a następnie polałam nim całe ciasto. Odstawiłam je do przestudzenia a później na 2-3 godziny do lodówki, żeby polewa trochę(...)kokosowego 40g ksylitolu 60g mąki ryżowej 50g mąki kokosowej 15g mąki z tapioki 90g kakao 150g zmielonych migdałów 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli 300ml domowego budyniu czekoladowego (kliknij po przepis) owoce do dekoracji (opcjonalnie) Przygotowanie 1 Piekarnik rozgrzewam do temperatury 180ºC bez termoobiegu. 2 W misce umieszczam startą cukinię i dodaję do niej jajka, olej kokosowy

Book of spells
Drożdżówki z budyniem i rabarbarem 151

uwielbiam ten czas. Bujna soczysta zieleń dookoła,śpiewy ptaków i zapach bzu. Dla mnie maj mógłby trwać cały rok 😀 Na dzisiejsze święto upiekłam drożdżówki z rabarbarem i budyniem.  ciasto: 500 g mąki pszennej 150 ml ciepłego mleka 50 g drożdży 4 łyżki cukru 2 jajka 1 żółtko 100 g masła szczypta soli 1 łyżka cukru z wanilią ponadto(...)łodyg rabarbaru 600 ml mleka 1 budyń malinowy na 3/4l 3 łyżki cukru kruszonka: 50g masła 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki cukru trzcinowego 50 g mąki pszennej Wlać do garnka 400 ml mleka i zagotować. W 200 ml rozpuścić proszek budyniowy i cukier. Wlać na gotujące mleko i ugotować gęsty budyń. Odstawić do przestygnięcia. Do mleka rozkruszyć drożdże,dodać

Kolorowa kuchnia Elki
Babka waniliowa 198

smak lodów uznaje właśnie waniliowy. Niezastąpiona w deserach, wypiekach… i nie tylko. Babka waniliowa. Składniki na formę keksową o wymiarach 30 cm x 12 cm: - 4 duże jajka - 4 budynie waniliowe bez cukru (4 x po 40g) - ¾ szklanki drobnego cukru do wypieków - 2 łyżki cukru waniliowego - 3 czubate łyżki mąki tortowej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżka octu - ¾ szklanki(...)magiczna pasta (do smarowania formy) - cukier puder do oprószenia * Jedna mała łyżeczka pasty waniliowej odpowiada jednej lasce wanilii. Całe jajka ubijamy z cukrami na puszystą masę. Mąkę przesiewamy z budyniami i proszkiem do pieczenia. Zmieniamy końcówkę robota z ubijającej na mieszadło. Do masy jajecznej wlewamy cienkim strumieniem olej, następnie dodajemy ocet i pastę waniliową. Wsypujemy przesianą mąkę z budyniami

mojewypiekiinietylko
Bomboloni alla crema - włoskie pączki z kremem budyniowym 117

pszennej 100 g cukru 80 g masła 25 g świeżych drożdży  125 ml mleka 125 ml wody szczypta soli Krem budyniowy 1 torebka budyniu waniliowego 400 ml mleka 50 g masła  olej do smażenia cukier puder * Wszystkie składniki do przygotowania pączków powinny być w temperaturze pokojowej. **** INGREDIENTI  (ca. 10 pezzi) 250 g di farina(...)Impastate il tutto per circa 10-15 minuti. Coprite con un canovaccio e lasciate lievitare per circa 2 ore in un luogo tiepido. W międzyczasie przygotowujemy krem.  Budyń gotujemy na mleku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia. Ostudzony budyń miksujemy z miękkim masłem. Jeżeli budyń był bez dodatku cukru, krem dosładzamy cukrem pudrem

La grande e la piccola cuoca
Sernik gotowany 441

błyskawicznie i będzie już bez pieczenia. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta . Składniki: 1 szklanka cukru 4 jajka 200 g masła 1 kg mielonego twarogu 2 opakowania budyniu waniliowego 1 laska wanilii 200 ml mleka 300 g herbatników 100 ml śmietany kremówki 30% 200 g mlecznej czekolady Sposób przygotowania: W dużym garnku na średnim ogniu rozpuszczamy masło. Następnie(...)również zmielony twaróg oraz jajka. Rózgą mieszamy do połączenia się składników. Gotujemy, aż masa serowa będzie gorąca (musimy jednak pamiętać o tym żeby całości nie zagotować), cały czas mieszając. Budynie mieszamy z mlekiem (proporcja według opisu na opakowaniu). Następnie budyń dodajemy do masy serowej. Całość mieszamy dokładnie ze sobą i gotujemy, aż utrzymamy konsystencję budyniu. Blachę do pieczenia wykładamy papierem

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Najlepszy krem budyniowo-chałwowy do ciast i tortów (duża porcja) 111

jego użycia i dodam, że ciasto zniknęło w oka mgnieniu, a sam krem zrobił wielkie wrażenie! 750 ml mleka (3 szklanki o pojemności 250 ml)   2 żółtka 2 budynie śmietankowe 200g masła 300g chałwy (u mnie przeważnie waniliowa)   Z 750 ml mleka odlać odrobinę i rozmieszać w nim budynie z żółtkami. Pozostałe mleko zagotować i następnie połączyć(...)mieszanką budyniowo-żółtkową. Mieszać do zgęstnienia oraz zagotowania się całości. Budyń zdjąć z ognia, przykryć folią spożywczą i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Miękkie (!) masło ubić do białości i stopniowo zmiksować z zimnym budyniem. Na końcu krem dokładnie wymieszać z uprzednio rozdrobnioną (*) chałwą.    (*) Chałwę można drobno pokruszyć, zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach lub delikatnie rozmiksować.   Przykładowe wykorzystanie

Di gotuje
Francuskie ciasteczka z budyniem i owocami 136

się prezentują na stole. Do ich przygotowania nie są potrzebne świeże owoce. Ja np. wykorzystałam mrożone maliny. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 ml mleka 3,5 % 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem dowolne owoce (np. maliny, borówki) cukier puder do dekoracji 1 jajko masło do posmarowania formy WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Wgłębienia formy do pieczenia muffinek(...)posmarować lekko masłem (najlepiej masło stopić i posmarować wgłębienia pędzelkiem). Budyń przygotować według instrukcji na opakowaniu wykorzystując tylko 400 ml mleka. Zostawić do ostudzenia. Owoce umyć i osuszyć. Ciasto francuskie wyciągnąć z lodówki i rozwinąć. Następnie pokroić na kwadraty (u mnie 8 x 8 cm). Każdy kwadrat przełożyć i lekko wcisnąć w wgłębienie formy, dodać łyżkę budyniu, a na wierzch

Passions hobbies life
Ciasto pijana śliwka | Zdrowsza wersja! | 834

ponad stan śliwek. Gotujemy aż będą miękkie, ale nie rozlezione. Studzimy. Kroimy na paski i zalewamy na noc alkoholem. Odstawiamy na noc.  Masa budyniowa: 3 szkl. mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 5 łyżek ksylitolu/erytrolu/cukru 150 g masła Gotujemy mleko. Dodajemy er/ksy//cuk i budynie. Robimy budyń :)  Odstawiamy do wystygnięcia. Masło ucieramy z budyniem (dodajemy łyżka po łyżce

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania