budyń - 12640 przepisów (strona:119/843)

BUDYŃ TRUSKAWKOWO-RABARBAROWY 182

BUDYŃ TRUSKAWKOWO-RABARBAROWY Rabarbar staram się w tym roku wykorzystać maksymalnie w rożnych przepisach, a że świetnie komponuje się on z truskawkami, których jest własnie zatrzęsienie na straganach, ugotowałam szybciutko budyń :)  Domowy, aksamitny budyń truskawkowo-rabarbarowy z nutką wanilii. Prosty i szybki deser, którym zajadały się moje Dzieci, ale i mąż nie pogardził porcją, musiał więc być(...)żółtkami, ziarenkami wanilii, cukrem i mąką ziemniaczaną.  Na gorące mleko z owocami wlej mleko z żółtkami oraz dodatkami i zagotuj całość chwilę, aż odpowiednio zgęstnieje (około 1 minuty). Budyń rozlej do pucharków i podawaj np. ze świeżymi truskawkami. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Domowy budyń czekoladowy z cynamonem i truskawkami 154

Pozostajemy w temacie budyniowym z poprzedniego wpisu :) Jeśli zawsze smakował Wam ciepły budyń na podwieczorek to z pewnością przypadnie polubicie ten pomysł. Przygotowanie domowego budyniu to nic trudnego. Należy pamiętać jedynie, aby dobrze rozmieszać mąkę i nie przypalić gotującego się budyniu :) Starałam się, aby moja wersja była jak najbardziej dietetyczna, ale Wy nie musicie przestrzegać tej zasady i dodać dowolną(...)łyżeczka lnu mielonego 1 łyżeczka kakao Żółtko zmiksować z mąką, miodem, kakaem, cynamonem i 4 łyżkami mleka. Pozostałą część mleka zagotować. Wlać masę jajeczną i gotować, mieszając, aż budyń zgęstnieje.  Podawać z truskawkami lub orzechami. Smacznego! *lub więcej do smaku

Chocolate Muffin Blog
Pychotka - budyń, dżem wiśniowy, beza i orzechy 103

tych, którzy jej nie znają nieco ją przybliżę. Ciasto składa się z kruchego spodu posmarowanego dżemem wiśniowym i bezy posypanej orzechami. Taki blat przygotowujemy podwójnie i przekładamy warstwą budyniu. Brzmi pysznie prawda?  Ciasto : 400 g mąki pszennej 200 g masła 150 g cukru pudru 2 łyżki śmietany 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Składniki połączyć i wyrobić(...)wiśniowego. Białka ubić na sztywno z cukrem. Wyłożyć na dżem. Całość posypać orzechami. Piec w 175°C  przez ok. 40 minut. Wyjąć, wystudzić. Tak samo przygotować drugi blat. Budyń : 500 ml mleka 3/4 szklanki cukru 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka masła  Mleko zagotować z cukrem. Z 500 ml mleka odlać trochę i rozmieszać

Chocolate Muffin Blog
Ciasto "Weselna Dama" z Masą Budyniową i Makowym Biszkoptem 9159

Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklani mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki suchego maku  cukier waniliowy (opakowanie 16 g) masa: 500 ml mleka budyń waniliowy łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru 125 g miękkiego masła cukier waniliowy ok. 100 g herbatników wódka do nasączenia  polewa: 100 g białej czekolady 30 ml śmietanki kremówki(...)stopni. Pieczemy ok. 20-30 minut do "suchego patyczka". Po całkowitym wystudzeniu biszkopt przekrawamy na dwie części. Masa: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy.  Resztę mleka gotujemy wraz z cukrami, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - studzimy.  Masło miksujemy

Słodka Strona
Ciasto Rajski Obłok 161

duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Masa kokosowa: 500 ml mleka (1,5%) 100 g cukru 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżki mąki pszennej budyń waniliowy 150 g masła 150 g wiórek kokosowych Pianka owocowa: 200 g mrożonych owoców – (ja dałam mieszkankę do smoothie: banan, jabłko, truskawki) 2 galaretki (truskawkowe) 330 ml śmietany 30% Ponadto(...)jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy ciasto się piecze, możemy przygotować masę budyniową. Półtora szklanki mleka zagotowujemy z cukrem. Do pozostałego mleka wsypujemy mąkę ziemniaczaną, pszenną i budyń. Miksujemy blenderem lub mieszamy trzepaczką. Do gotującego mleka wlewamy powoli zmiksowaną masę. Zagotowujemy, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Kiedy budyń zgęstnieje, zdejmujemy go z palnika i odstawiamy do wystudzenia

e-PrzepisyKulinarne
Budyń waniliowy 88

wiem, że można iść “na łatwiznę” i kupić budyń w proszku tylko po co?? Czas zrobienia tego sklepowego i domowego jest taki sam, ale efekt zupełnie inny. Domowy budyń waniliowy z prawdziwą wanilią jest aromatyczny, nie ma chemicznych dodatków. Co tu dużo gadać, domowy budyń jest smaczniejszy. Polecam :). Nowy post Budyń waniliowy pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
Kubanka 211

ciasto: 2 szklanki mąki kostka margaryny szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 4 jajka 3 łyżki śmietany 18% Krem czekoladowy: 0,5 l mleka 2 budynie czekoladowe 1/2 kostki  masła  3 łyżki cukru Krem śmietanowy: 500 ml śmietany  3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru dodatkowo paczka duża herbatników dżem śliwkowy kakao gorzkie tabliczka(...)mieszamy aż do ich połączenia. Gotową masę przelewamy do formy i pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Masa: Część mleka odlewamy do szklanki a resztę podgrzewamy. Do szklanki wsypujemy budynie i mieszamy aż się rozpuszczą, Następnie wlewamy je na gotujące się mleko (jeżeli na opakowaniu pisze aby dodać cukier należny to zrobić). Cały czas energicznie mieszamy aż budyń się zetnie

ciastkarnia na kruchym spodzie
Wielkanocne Babeczki - Gniazdka z Jajeczkami 235

masła w temperaturze pokojowej 150 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy (16 g) szczypta soli  2 łyżki kakao  Krem: 500 ml mleka łyżka mąki pszennej budyń czekoladowy 1/3 szklanki cukru ok. 100 g masła 2 łyżki kakao ok. pół szklanki wiórków czekoladowych ok. 80 g draży w kształcie "jajeczek" Wielkanocne Babeczki - Gniazdka z Jajeczkami - Sposób przygotowania(...)Masa: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń oraz mąkę - dokładnie mieszamy.  Resztę mleka gotujemy wraz z cukrem, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - całkowicie studzimy.  Masło miksujemy na jasną, puszystą masę i ciągle miksując stopniowo dodajemy po łyżce budyniu oraz kakao. Gotową masę umieszczamy w lodówce do momentu lekkiego

Słodka Strona
Wiosenne Babeczki - Kwiatuszki z Marshmallows 164

cukru łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy (16 g) szczypta soli  łyżka kakao  ok. 1-2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie) Krem: 500 ml mleka łyżka mąki pszennej budyń waniliowy (lub śmietankowy) 1/3 szklanki cukru ok. 100 g masła ok. 150 g pianek marshmallow garść lentilków (smarties lub innych kolorowych draży)  Wiosenne Babeczki - Kwiatuszki z Marshmallows - Sposób przygotowania(...)Masa: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń oraz mąkę - dokładnie mieszamy.  Resztę mleka gotujemy wraz z cukrem, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - całkowicie studzimy.  Masło miksujemy na jasną, puszystą masę i ciągle miksując stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Gotową masę umieszczamy w lodówce do momentu lekkiego stężenia. Ciasto

Słodka Strona
Domowy budyń 139

Walentynki wprawdzie były wczoraj, ale uważam, że bliskich trzeba częściej rozpieszczać niż raz w roku. Mój P. uwielbia budyń i pomyślałam, że zrobię mu tę przyjemność i wykonam domowy budyń. Budyń przyozdobiłam malinami i polałam syropem żurawinowym:)   Składniki: - 0,5 l mleka - 1 łyżka masła - pół opakowania cukru wanilinowego - pół laski wanilii - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 żółtka Wyskrobać(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/domowy-budyn/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('07afd5a47bcb9b76782e9cc444571732').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Domowy budyń appeared first

dom-agi.pl
Budyń morelowy z mleka owsianego 138

przypuszczałam, że mleko owsiane tak posmakuje mojemu synkowi, a jednak Lubi pić świeże, jak i jeść w postaci budyniu ze słodkimi suszonymi morelami. Świetna propozycja na podwieczorek dla malucha. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://coolinarnie.pl/2015/02/16151/budyn-morelowy-z-mleka-owsianego&blog=http://coolinarnie.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('52297e94570f58bbeb38f2d6cda43377').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Budyń morelowy z mleka owsianego Drukuj przepis Składniki 1 szklanka mleka owsianego 2-3 suszone morele glukoza (do posłodzenia) ewentualnie łyżeczka mąki ziemniaczanej listonic_name = "Budyń morelowy z mleka owsianego (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1

CoolinarniePL
Ciasto "Fiona" - bez pieczenia 12769

Fiona " - bez pieczenia - Składniki: Masa Budyniowa: 250 ml prawdziwego soku malinowego 450 ml wody (sok i wodę można zastąpić 700 ml napoju o smaku malinowym i kolorze różowym) 2 budynie malinowe (bez cukru, po 40 g) cukier (według uznania, jego ilość powinna być uzależniona od "słodkości" soku) Masa Śmietanowa: 300 ml śmietanki kremówki 30% galaretka malinowa + 450 ml wody(...)wymiarach ok. 20x28 cm wyścielamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem i wykładamy warstwę biszkoptów. Masa Budyniowa: Sok oraz wodę łączymy ze sobą. W ok. 150 ml napoju rozpuszczamy budynie.  Resztę soku zagotowujemy wraz z cukrem.  Następnie wlewamy rozrobiony budyń i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy. Gdy odrobinę przestygnie, wlewamy "budyń" do formy wyłożonej biszkoptami. Całkowicie studzimy. Masa

Słodka Strona
Ciasto "Shrek" - bez pieczenia 2602

ciekawy, prosty i orzeźwiający deser idealny np. na dziecięce przyjęcia.    Ciasto "Shrek" - bez pieczenia - Składniki: Masa Budyniowa: 700 ml napoju w kolorze zielonym (np. frugo zielone) 2 budynie śmietankowe (bez cukru, po 40 g) cukier (według uznania, jego ilość powinna być uzależniona od "słodkości" soku, do frugo dodałam 1/3 szklanki) Masa Śmietanowa: 300 ml śmietanki kremówki 30% galaretka(...)Sposób przygotowania: Dno formy o wymiarach ok. 20x28 cm wyścielamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem i wykładamy warstwę biszkoptów.   Masa Budyniowa: W ok. 150 ml napoju rozpuszczamy budynie. Resztę soku zagotowujemy wraz z cukrem. Następnie wlewamy rozrobiony budyń i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy. Gdy odrobinę przestygnie "budyń" wlewamy do formy wyłożonej biszkoptami. Całkowicie studzimy. Masa Śmietanowa: Galaretkę

Słodka Strona
ZAPIEKANA KASZA MANNA Z OWOCAMI 386

obiady czy podwieczorki na słodko. Jest smacznie! Jest szybko! Jest zdrowo! Dziś mam dla Was przepis na fantastyczną zapiekaną kaszę mannę o waniliowym smaku …. z owocowym budyniem. Do jego zrobienia śmiało możecie użyć owoców mrożonych , tak jak ja to zrobiłam … albo użyć ulubionych sezonowych. Polecam! SKŁADNIKI: KASZA ZAPIEKANA: * kasza manna – 2/3 szkl * cukier – 2 łyżki * napój(...)waniliowy Alpro - 1 szkl * sok z cytryny – 1 łyżka * małe jajko – 1 szt * masło – 1 łyżka BUDYŃ OWOCOWY: * ulubione, soczyste owoce ( u mnie truskawki i borówki ) – 200 g * mleko – 250 ml * mąka ziemniaczana – 1 czubata łyżka * cukier – 2 łyżki * masło – 1 łyżeczka * żółtko – 1 szt Napój waniliowy Alpro możecie zastąpić mlekiem

Ostra na Słodko
Kruche babeczki z budyniem 133

wykroić foremkami ciasto, ja natomiast wylepiam ciastem foremki bez żadnego rozwałkowywania. Gotowe foremki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190 stopni C ok. 12 minut. Przygotować budyń: 2 budynie mleko cukier Każdy budyń ugotować oddzielnie, dodając pół szklanki mniej mleka ( jeżeli przepis jest na 0,5 litra mleka) Kłaść gorący budyń na gotowe babeczki. Pozostawić do ostudzenia Smacznego

Na słodko lub wytrawnie