budyń - 12640 przepisów (strona:127/843)

Ciasto z masą budyniową i truskawkami 134

drugą opcją.  2. Przelewamy do blaszki wyłożonej papierem. 3. Pieczemy w 180 stopniach około 30-35 minut do tzw. "suchego patyczka"  Studzimy, przekrawamy na pół. Masa: 2 budynie (2x40 g ) bez cukru 500 ml mleka  2 łyżki cukru 200 g masła 50-100 g czekolady gorzkiej 1. Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu(...)zrobienia zużywamy 500 ml mleka. Ugotowany budyń odstawiamy do wystudzenia. 2. Czekoladę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. 3. Miękkie masło ucieramy, następnie dodajemy porcjami wystudzony budyń, jak składniki nam się połączą, to dodajemy startą gorzką czekoladę, mieszamy.  Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe truskawki 1. Galaretki rozpuszczamy w takiej ilości wrzątku jak na jedną. Odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia

kruche babeczki
Ciasto rumowe 80

gotowych (amerykańskich) mieszanek na ciasto, jako że gotowców nie stosuję, postarałam się przygotować przepis tak, aby każdy mógł przygotować ciasto ze składników ogólnodostępnych. We wcześniejszym wpisie podałam przepis na budyń domowy specjalnie do tego ciasta. Oczywiście możecie użyć budyniu kupionego ze sklepu. Oczywiście zważając na ilość użytego rumu, ciasto jest ciastem dla dorosłych! Życzę smacznego! Print Ciasto rumowe .wprm-recipe(...)masła 190 g drobnego cukru 150 ml oleju roślinnego 230 g mąki pszennej typ 450 3 łyżeczki proszku do pieczenia 20 g mąki ziemniacznej 1 szczypta soli 60 g budyniu domowego lub kupnego o smaku waniliowy - proszek 4 duże jajka 130 ml rumu 1 łyżka ekstraktu waniliowego 180 ml mleka Składniki na syrop rumowy 35 g masła 80 g cukru

SprawdzonaKuchnia.pl
Orzechowa delicja bez pieczenia 100

bardzo proste i szybkie do zrobienia. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 70szt. kakaowych herbatników 2szkl. zmielonych orzechów włoskich 2szkl. mleka (500ml) 4 czubate łyżki cukru pudru 2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g 1 łyżeczka kakao naturalnego 200g miękkiego masła 1 słoiczek dżemu brzoskwiniowego lub pomarańczowego 1 galaretka pomarańczowa 1 łyżeczka żelatyny 0,5szkl. wody 4 łyżki mleka(...)drugiej szklance mleka rozmieszałam proszki budyniowe i wlałam je do masy orzechowej. Cały czas mieszając, doprowadziłam masę do zagotowania, a następnie gotowałam ją aż dobrze zgęstniała. Tak ugotowany orzechowy budyń odstawiłam do wystygnięcia. Dżem przełożyłam do rondelka. Mój miał cząstki owoców, więc go zblendowałam na gładką masę. Do dżemu dolałam 0,5szkl. przegotowanej wody i wymieszałam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rondel

Waniliowe Improwizacje
Zielone naleśniki z budyniem waniliowym / Green pancakes with vanilla pudding 96

recipe in English. Witajcie! Czas na kolejny zielony przepis ;) Jak przemycić szpinak komuś, kto za nim nie przepada? Oczywiście w naleśnikach, które chyba wszyscy uwielbiają! :) Naleśniki, jak i budyń o smaku waniliowym, przygotowałam na roślinnym napoju ryżowym od Inki. Napój jest tak przyjemnie słodki, a jest to słodycz naturalna, że do ciasta naleśnikowego dodałam tylko łyżkę cukru. To co jutro(...)dużych naleśników) 1 szkl. napoju ryżowego od Inka 50 g. świeżego szpinaku 1 jajko 1 łyżka cukru 1 łyżka oleju + 1 łyżka do smażenia 120 g. mąki pszennej Budyń waniliowy 1,5 szkl. napoju ryżowego od Inka 1 żółtko 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka pasty waniliowej Szpinak włóż do wąskiego

Delicious Place
Roślinny jadłospis na cały tydzień #3 102

rozgrzej olej koksowy z cynamonem. Podsmażaj na nim jabłka. Tosty podawaj z karmelizowanymi jabłkami. RAZEM: 2296 kcal / W: 397,5 g / B: 84 g / T: 54 g PIĄTEK Śniadanie: Budyń jaglany z masłem orzechowym [450 kcal/ W: 64 g/ B: 18 g/ T: 14 g] 50 g kaszy jaglanej 150 ml napoju sojowego 100 ml wody 15 g masła orzechowego(...)daktyle suszone cynamon Przepłucz kaszę jaglaną kilka razy w gorącej wodzie. Zagotuj mleko roślinne. Wsyp kaszę, dodaj daktyle. Gotuj pod przykryciem 15 minut. Zblenduj ciepłą kaszę na gładki budyń z masłem orzechowym i cynamonem. Drugie śniadanie: Jogurt kokosowy z gruszką, nerkowcami i rodzynkami [382 kcal/ W: 62 g/ B: 10 g/ T: 14 g] 12 g otrębów pszennych

365 dni dookoła kuchni
ciasto Jakuba 158

drugim ciastem. Pieczemy ok. 20 -25 min. w 180 st. C. Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia. Z pozostałymi postępujemy tak samo. składniki na krem budyniowy: 750 ml mleka 2 budynie (po 40 gr) 2 żółtka 100 g cukru 200 g masła w temperaturze pokojowej wykonanie: 500 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy żółtka oraz budynie(...)wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na gładki krem. Gotowym kremem przekładamy wystudzone ciasta. Wierzch oprószamy cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
Jabłkowa fantazja 147

pieczenia 2 łyżeczki, cukier kryształ 200 g, skórka starta z cytryny 1 łyżeczka, Warstwa jabłkowa: jabłka 1 kg, cukier 2 łyżki, galaretka pomarańczowa 1 szt, Krem: mleko 500 ml, budyń waniliowy 1 szt, cukier 5 łyżek, masło 200 g, Polewa: czekolada mleczna 100 g, mleko 4 łyżki, Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Składniki ciasta siekamy nożem(...)kolejnym blatem.  1,5 szklanki, mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier i stawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy. Gdy mleko zacznie wrzeć to wlewamy rozpuszczony budyń i energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Gotujemy przez 2 min. Gotowy budyń przykrywamy folią i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy po łyżce ostygniętego budyniu

kulinarne odsłony pati
Fit ciasto 3 bit 120

Kruche ciastko, karmel, kremowy budyń waniliowy i czekolada, czyli… słodki, warstwowy 3 bit w zdrowszej wersji. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement("script"); script.setAttribute("type", "text/javascript"); script.setAttribute("src", "//partnerzyapi.ceneo.pl/External/ap.js?"+stamp); script.setAttribute("charset", "utf-8"); var head = document.getElementsByTagName("head")[0]; head.appendChild(script); } CeneoAPOptions[CeneoAPOptions.length] = { ad_creation(...)łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na karmel: – 150 g daktyli – 2 łyżki masła orzechowego – szczypta soli Składniki na masę budyniową: – 500 ml mleka – 2 budynie waniliowe – 2 łyżki erytrytolu – 100 g masła (miękkie) Dodatki: – 200 g śmietany 36% – gorzka czekolada, 3 bit Sposób przygotowania Ciasto: Mąki przesiej na stolnicę. Dodaj pokrojone

Mrs. Endorfina
Mini ptysie z kremem budyniowym 113

szklanka 250 ml (porcja na ok 60 sztuk) Cisto: Woda szklanka Masło 100 g Mąka pszenna szklanka Proszek do pieczenia łyżeczka Jajka 5 Krem: Mleko 750 ml Cukier szklanka Budyń waniliowy 2 Masło 100 g Przygotowanie: Wodę zagotować z masłem. Do gotującej wody wsypać proszek do pieczenia i mąkę i energicznie wymieszać. Zdjąć z ognia i przestudzić. Po przestudzeniu dodać(...)wyciskać małą ilość ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Jeśli nie mamy szprycy to możemy zrobić łyżką małe kleksiki. Pieczemy ok. 15 minut  temperaturze 190 stopni. Budynie wymieszać w szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Gdy mleko się zagotuje wlać rozrobiony budyń i energicznie wymieszać, gdy budyń zgęstnieje zdjąć z ogni i przestudzić. Po przestudzeniu zmiksować

Kulinarne przygody
Cytrynowe tartaletki z bezą włoską 78

tartaletki z bezą włoską Tartaletki: 100 g mąki 50 g schłodzonego masła 50 g drobnego cukru 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody 1 szczypta soli Krem cytrynowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 4 łyżki lemon curd Beza włoska: 1 szklanka cukru 1 / 4 szklanki wody 3 duże białka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Tartaletki: Przesiać(...)tartaletek, ponakłuwać widelcem. Piec 10-15 minut w piekarniku z termoobiegiem w 180 o C. Odstawić do wystygnięcia. Krem cytrynowy: Z mleka odlać 1 / 2 szklanki, rozprowadzić w niej budyń. Pozostałe mleko wraz z cukrem zagotować, wlać mleko z budyniem, zagotować. Pozostawić na małym ogniu, cały czas mieszając gotować, aż budyń zgęstnieje. Odstawić, dodać lemon curd, dokładnie wymieszać. Na masę

niecodziennikpary
Sernik gotowany z solonym karmelem i orzechami włoskimi 84

karmelem i orzechami włoskimi Gotowany sernik: 1 kg sera z wiaderka (w temperaturze pokojowej) 4 jajka wielkości L 200 g masła 1 szklanka cukru 2 opakowania cukru wanilinowego 2 budynie śmietankowe (po 40 g bez cukru) 200 ml mleka skórka starta z cytryny Solony karmel: 200 g cukru 300 ml śmietany kremówki 30% 50 g masła 1 łyżeczka gruboziarnistej soli(...)herbatników 1 / 2 szklanki posiekanych orzechów włoskich (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Gotowany sernik: Dno blachy do pieczenia (25/25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć warstwę herbatników. W mleku rozmieszać budynie. W dużym garnku na małym ogniu rozpuścić masło z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać biały ser oraz startą skórkę ze sparzonej i wyszorowanej cytryny, wymieszać. Wbijać po jednym jajku, przed

niecodziennikpary
RAFAELLO BEZ PIECZENIA + FILMIK 91

rzadka ani za gęsta. Herbatniki na drugi dzień ładnie miękną i ciasto jest mięciutkie i pyszniutkie, polecam.  SKŁADNIKI :  2 duże paczki herbatników 1 litr mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 2 łyżki z czubkiem, mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru  1 cukier wanilinowy 200 g masła  250 g wiórków kokosowych  2 kieliszki wódki(...)PRZYGOTOWANIE :  Mleko przelewamy do garnka, cześć zostawiamy i mieszamy w nim budynie i mąk ę . Do mleka w garnku wsypujemy cukier i ogrzewamy, wlewamy budynie i mieszając zagotowujemy aż powstanie gesty budyń.  Studzimy.  Herbatniki układamy na dnie blaszki ( 25/30 ) wyłożonej papierem do pieczenia.  Masło o pokojowej temperaturze ucieramy, następnie dodajemy po łyżce zimnego budynu i cały

Kulinarne Fantazje Marioli
Cytrynowiec 154

mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju Masa cytrynowa: sok z 2-3 cytryn + woda (w sumie soku i wody powinno być 1,5 szklanki / 375ml) 2 budynie śmietankowe 200 g cukru 1 kostka masła w temp. pokojowej Pianka cytrynowa: 500 ml śmietany 30-36% 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa rozpuszczona w niepełnej szklance wody Dodatkowo(...)Piec w 180st.C przez 35 minut. 2. Zrobić masę budyniową: sok z cytryny dopełnić wodą, by w sumie było 1,5 szklanki płynu. Zagotować z cukrem. W osobnym naczyniu budynie rozpuścić w 1/2 szklance wody. wlać do gotującego się soku z wodą, chwilkę gotować, by budyń zgęstniał. Następnie odstawić do wystudzenia. Wystudzony budyń utrzeć z masłem w temperaturze pokojowej

Kuchnia domowa Ani
BROWNIE Z BURAKIEM I BANANEM 133

Pyszne, czekoladowe ciasto przekładane słodkim budyniem waniliowym i owocowym żelem z lekko kwaskowatych czerwonych porzeczek. Dla tych, którzy mają wątpliwości, co do buraka w cieście - bez obaw, praktycznie jest nie wyczuwalny, za to nadaje ciastu odpowiednią konsystencję, wpływa nieco na kolor oraz smak (tutaj głównie chodzi o słodkość).  Składniki: 140 g gotowanych buraków 140 g dojrzałych bananów(...)jasnej  30 g kakao 50 g erytrytolu  50 g oleju kakaowego  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g soku z buraków  90 g budyniu waniliowego bez cukru (ALLNUTRITION - SFD) 300 g czerwonych porzeczek w żelu (ALLNUTRITION - SFD) dowolne kremy NUTWHEY, u mnie czekoladowy i kokosowy (ALLNUTRITION - SFD) Przygotowanie: Banany z burakami i jajkami zmiksuj

Zdrowie na języku :P