budyń - 12640 przepisów (strona:123/843)

Ekspresowa napoleonka 78

uwielbia. Dzięki temu przepisowi będziecie mogli ją przygotować w swoich domach w bardzo szybki i łatwy sposób. Zapraszam! Składniki 2 szklanki mleka 2 czubate łyżki cukru 2 budynie śmietankowe 80 g masła 18 herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania Do rondelka wlewamy 1,5 szklanki mleka i dodajemy cukier. Całość zagotowujemy. Do gotującego się mleka wlewamy budynie, rozpuszczone(...)szklanki mleka. Całość gotujemy na małym ogniu do uzyskania gęstego budyniu. Odstawiamy do przestygnięcia. Masło ucieramy na puch, stopniowo dodając przestygnięty budyń. Na dnie naczynia 20×15 cm układamy herbatniki a na nich rozprowadzamy masę budyniową. Na wierzch układamy kolejną warstwę herbatników. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ekspresowa napoleonka pochodzi z serwisu Damusia.pl

Damusia.pl
Pyszne ciasto jabłkowo-orzechowe z kremem+FILM 123

mąki pszennej tortowej -2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -0,5 szkl cukru -200g drobno zmielonych orzechów włoskich KREM -1 litr mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g sztuka  -3/4  szkl cukru -1 kopiasta łyżka maki pszennej tortowej -1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej -250g masła  -2 cukry waniliowe(...)deserowej -40g masła -5 łyżek mleka DODATKOWO -herbatniki kakaowe ok 400g -orzechy do posypania  Na początek polecam zrobić bazę kremu Do garnka dajemy litr mleka, 2 budynie, 3/4 szkl cukru, łyżkę mąki ziemniaczanej i pszennej tortowej, 2 cukry waniliowe wszystko dokładnie mieszamy, gotujemy mieszając by się nie przypaliło. Powstały budyń studzimy. BISZKOPT ORZECHOWY Żółtka oddzielamy od białek. Białka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto KUBANKA -po prostu wspaniałe (czekoladowe z herbatnikami) +FILM 62

250ml*** KAKAOWY BISZKOPT -4 jajka -5 łyżek cukru -3/4 szkl mąki pszennej tortowej -płaska łyżeczka proszku do pieczenia -2,5 łyżki ciemnego kakao KREM -1 litr mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g sztuka  -0,5 szkl cukru -1 kopiasta łyżka maki pszennej tortowej -1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej -200g masła  -ok 3 kopiaste łyżki(...)250g) -opakowanie herbatników ciemnych (ok 250g) -powidła śliwkowe -czekolada do posypania  -kawa rozpuszczalna do nasączenia Na początek polecam zrobić bazę kremu. Do garnka dajemy litr mleka, 2 budynie, cukier, mąkę pszenną i ziemniaczaną i wszystko dokładnie mieszamy. Gotujemy mieszając by się nie zrobiły grudki. Powstały budyń studzimy.  (warto go czymś przykryć by nie zrobił się kożuch) BISZKOPT Żółtka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto – góra lodowa 54

szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na poncz,aby nasączyć biszkopt: 150 ml gorącej wody 3 łyżki kawy rozpuszczalnej Składniki na krem maślany: 1/2 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 2/5 szklanki mleka – (625 ml ) 1 lekko czubata łyżka mąki pszennej tortowej 1 kostka masła 2 żółtka odrobinę soli Składniki na polewę z mleka w proszku(...)minut w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Zimny biszkopt przekrawamy na 2 równe blaty. Przygotowujemy krem. 2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem. Pozostałe pół szklanki mleka mieszamy z żółtkami jajek, budyniem śmietankowym i mąką, aż składniki się połączą. Kiedy mleko będzie się gotowało dosypujemy mieszankę i energicznie mieszamy, aby nie powstały gródki.Gotujemy tak długo ,aż masa będzie bąbelkować. Gotowy budyń

Olcia gotuje!
Pyszne ciasto Truskawkowa Delicja-z kremem i truskawkową pianką +FILM 398

zawsze 250ml* BISZKOPT -4 jajka -1/3 szkl cukru -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -łyżka mąki ziemniaczanej -3/4 szkl mąki pszennej tortowej KREM -1 litr mleka -3 budynie śmietankowe po 40g  bez cukru -3/4 szkl cukru -2 cukry waniliowe -200g masła lub margaryny PIANKA TRUSKAWKOWA -ok 400g truskawek -0,5 szkl cukru -500ml śmietanki(...)łyki żelatyny -125 ml wrzątku  DODATKOWO -2 galaretki truskawkowe -750 ml wrzątku -truskawki  Na początek polecam zrobić bazę kremu-do garnka dajemy mleko, cukier, cukier waniliowy, budynie-dokładnie mieszamy i gotujemy też mieszając tak by się nie przypaliło. Budyń studzimy do temp pokojowej.  BISZKOPT Białka oddzielamy od żółtek, następnie ubijamy je na sztywną pianę, wciąż ubijając dodajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kokosowy 3 bit 126

Kuchnie Świata   Składniki na blaszkę 25/30 cm 40 dag maślanych herbatników 45 dag   masy kajmakowej   Krem budyniowy: 20 dag masła 3 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru   Krem kokosowy: 250 ml kokosowej śmietanki 22% 200 ml śmietany kremówki 10 dag serka mascarpone 10 dag białej czekolady   Dodatkowo: 3 łyżki wiórek kokosowych(...)zmiksować na gęsty krem.   Krem budyniowy: Budnie rozpuścić w ¾ szklanki zimnego mleka, resztę mleka zagotować z cukrem, doprowadzić do wrzenia , wlać rozrobiony proszek budyniowy i ugotować gęsty budyń, gdy dobrze zabulgocze, zestawić z ognia, gdy odparuje przykryć folią aby nie zrobił się kożuch i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Ważne jest aby podczas studzenia budyniu nie mieszać. Miękkie masło utrzeć

Wanilia i Kardamon
Ciasto z ptasim mleczkiem siostry Anastazji 58

cukrem na puch, dodaj przesianą mąkę, kawę i zmiksuj. Zagotuj mleko i zmniejsz ogień. Dość szybko dodaj masę kawową i szybko wymieszaj, najlepiej ręcznym mikserem, aż do uzyskania kawowego budyniu. Zdejmij budyń z ognia, wystudź. Budyń musi mieć temperaturę pokojową, podobnie jak masło. Galaretki rozpuść w 750 ml wrzątku i zostaw do ostygnięcia. Przez 3 minuty ucieraj masło na puch(...)dodawaj stopniowo po łyżce chłodnego budyniu, miksuj do uzyskania gładkiego kremu. Biszkopt I, nasączony włóż razem z papierem do blaszki, w której się piekł i posmaruj połową kremu kawowego. Na wierzchu poukładaj ptasie mleczko w redach o równych wąskich odstępach. Przestrzenie między ptasim mleczkiem zalej już tężejącą galaretką. Nie może być płynna. Wyrównaj i włóż do lodówki, aż całkowicie stężeje

Z Kuchni Do Kuchni
Tort zawijany 69

pół wzdłuż dłuższego boku i od razu zwijam w rulon razem ze ściereczką. Odstawiam do wystygnięcia. W tym czasie przygotowuję krem. Składniki na krem budyniowy: 400 ml mleka 1 budyń 40 g 3 łyżki ksylitolu lub cukru 100 g miękkiego masła Dodatkowo: 1 pomarańcza Ulubiony dżem lub krem czekoladowy, lub czekolada rozpuszczona w niewielkiej ilości śmietanki. Przygotowanie: Odlewam 1/3 szklanki(...)mleka, dodaję proszek budyniowy i cukier i dokładnie mieszam. Resztę mleka zagotowuję, dodaję rozpuszczony w mleku budyń, dokładnie mieszam i gotuję, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do wystygnięcia.   Miękkie masło ucieram mikserem do białości, dodaję partiami wystudzony budyń, sok i skórkę otartą z pomarańczy (krem możesz dosłodzić cukrem pudrem, jeśli wydaje Ci się za mało słodki). Teraz składam tort. Rozwijam

Słodki sentyment
Szybkie ciasto z jabłkami 778

jesteś pewna swoich umiejętności w pieczeniu. Lub po prostu nie chcesz włączać piekarnika, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. To łatwy deser bez pieczenia z dżemem jabłkowym, twarogiem i budyniem. Przepis na szybkie ciasto z jabłkami pozwala na przygotowanie prostego deseru z kilku łatwo dostępnych składników. To ciasto bez mleka, bez jajek i bez oleju. Tylko herbatniki, masa z twarogu(...)budyniu i masła oraz polewa czekoladowa. Wszystko przygotujesz w nie więcej niż 20 – 30 minut. Potem wystarczy ciasto wstawić do lodówki, aby stężało. Nasze szybkie ciasto z jabłkami ze słoika jest lekko kwaśne i kremowe. Smaki się idealnie uzupełniają. Poza tym deser bardzo ładnie się prezentuje i cudownie pachnie. Do masy jabłkowej warto dodać galaretkę agrestową, która wprowadza

Kuchnia Na Wypasie
Cytrynowiec 75

mąka pszenna 3/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, jajka 4 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, mąka ziemniaczana 1 łyżeczka, Krem cytrynowy: cytryny 3 szt,  żółtka 3 szt,  budyń śmietankowy 2 szt,  mąka pszenna 1,5 łyżki,  mąka ziemniaczana 1 łyżka,  cukier 3/4 szklanki,  cukier waniliowy 1 paczka, woda,  masło 250 g,  Krem(...)żółtka, mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i proszek budyniowy. Zmiksować blenderem, tak aby nie było grudek i powoli wlewać do gotującej się wody z sokiem i cukrem. Energicznie mieszać, aby budyń się nie przypalil i aby nie było grudek. Gotować przez 3 min. Budyń przykryć folią spożywczą i odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodawać po łyżce ostygniętego

kulinarne odsłony pati