budyń - 12640 przepisów (strona:120/843)

Tort ambasador 88

Zagotować 500 ml mleka (2 szklanki). Jedną szklankę mleka wymieszać na jednolitą masę z żółtkami, cukrem i mąką ziemniaczaną. Następnie powoli wlać mieszaninę do zagotowanego mleka, cały czas mieszając. Budyń zagotować ciągle mieszając i wystudzić. Masło utrzeć i zmiksować z zimnym budyniem. Masę podzielić na 2 części do jednej dodać pokrojonego ananasa oraz kawałki orzechów. Drugą część masy wymieszać(...)tort startą czekoladą. Krok po kroku: 1. Ubić białka z cukrem 2. Zmiksować resztę składników i wymieszać z pianą z białek 3. Upiec biszkopt i nasączyć wodą 4. Zrobić budyń 5. Utrzeć masło i dodać budyń 6. Do połowy masy dodać kakao, rodzynki i czekoladę 7. Drugą część połączyć z kawałkami ananasa i orzechów 8. Wyłożyć na biszkopt masy

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto Jakuba z jabłkami 112

proszku do pieczenia szklanka śmietany 18% 1/2 szklanki cukru pudru Beza z kisielem: 6 białek 6 łyżek cukru 3 kisiele wiśniowe (lub innego smaku) Krem: 600 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 10 łyżek cukru 200 g masła w temperaturze pokojowej Dodatkowo: 600 g jabłek (waga po obraniu i wycięciu gniazd nasiennych) 2 łyżki cukru cukier puder do oprószenia(...)sposób przygotowujemy pozostałe dwa ciasta. Kiedy mamy gotowe wszystkie trzy ciasta, które się studzą przechodzimy do kremu. W rondelku podgrzewamy 400 ml mleka z cukrem. W pozostałej części rozpuszczamy budynie, a później dodajemy go do gotującego się mleka. Chwilę podgrzewamy, cały czas energicznie mieszając żeby się nie przypaliło. Budyń przykrywamy folią spożywczą i odkładamy w zimne miejsce do całkowitego wystudzenia

PatiGotuje
Ciasto Parada 243

Miksujemy, by proszki dokładnie się rozprowadziły i nie było grudek. Następnie uzyskaną mieszaninę wlewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszamy na ogniu, do momentu uzyskania gęstej konsystencji budyniu. Budyń przykrywamy folią spożywczą tak, aby dotykała ona powierzchni budyniu i studzimy. Miękkie masło kroimy na kawałki, wrzucamy do miski i ucieramy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy(...)łyżce wystudzonego budyniu i miksujemy do uzyskania jednolitego kremu. Polewa: Czekoladę siekamy na mniejsze kawałki. W garnuszku podgrzewamy śmietankę - nie zagotowujemy! Dodajemy posiekaną czekoladę i wszystko mieszamy, aż czekolada się rozpuści i uzyskamy gładką polewę. Studzimy. Zaparzamy kawę, studzimy i mieszamy z wódą. Kawę i wódkę możemy zastąpić gotową nalewką kawową - ja miałam domową nalewkę ( przepis z Ebooka ). Ciasto: Biszkopt

Kuchnia MagdaLeny
Wielkanocny deser z ajerkoniakiem 128

rozmieszać w nim proszek budyniowy, dodając 1 łyżkę cukru. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka dodać rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając zagotować, do momentu, aż budyń zgęstnieje. Gotowy budyń odstawić z palnika do całkowitego wystudzenia. Powierzchnię budyniu, można przykryć folią spożywczą (tak, żeby dotykała powierzchni), żeby nie powstał nam zbędny kożuch. Teraz należy przygotować krem śmietanowy(...)śmietanę kremówkę oraz przesiany przez sitko cukier puder. Za pomocą miksera ubijać całość (przez około 2-3 minuty), tak żeby powstał jednolity, gęsty krem. Wstawić do lodówki. Do wystudzonego budyniu dodać ajerkoniak. Za pomocą rózgi połączyć całość do uzyskania jednolitego, gładkiego sosu. Herbatniki wyjąć z opakowania i przełożyć do melaksera. Zmielić dokładnie na "piasek". Schłodzoną śmietankę do dekoracji, ubić

Świat Domowej Kuchni
Truskawkowa Finezja 100

cukru 100 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej szczypta soli KREM 400 ml mleka 10 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 1 budyń waniliowy (40g) 100 g masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); GALARETKA 400 g truskawek (mogą być mrożone) 2 galaretki truskawkowe 500 ml wody Przygotowanie: BISZKOPT Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Następnie(...)minut, grzanie góra-dół. Biszkopt odstawiamy do ostygnięcia, a następnie przekrawamy na dwie części. KREM 250 ml mleka zagotowujemy z dodatkiem cukru. Do pozostałej części mleka wsypujemy sproszkowany budyń i mąkę, dokładnie mieszamy. Następnie wlewamy do gotującego się mleka, gotując mieszamy, do momentu uzyskania gęstego budyniu. Pozostawiamy do ostygnięcia. Masło miksujemy na krem, następnie dodajemy do niego stopniowo po łyżce

Przepiski.pl
Ciasto w 10 minut bez pieczenia 85

minut! Przyda się, gdy w progu staną niezapowiedziani goście. Składniki ok. 50 sztuk herbatników 1 litr mleka 2 żółtka poł szklanki mąki pszennej pół szklanki cukru duży budyń waniliowy 2 cukry waniliowe pół kostki masła Przygotowanie Część mleka zagotować z cukrem i masłem, a w 2 części mleka roztrzepać żółtka, mąkę, budyń, cukry waniliowe. Dodać do gotującego się mleka(...)mieszać aż zgęstnieje. Ciastka rozłożyć w blaszce średniej wielkości, wylać gorący budyń i przykryć kolejna warstwą ciastek. Posypać cukrem pudrem i odstawić w chłodne miejsce aż ciastka zmiękną. Masło można też utrzeć z przestudzonym budyniem i dopiero przełożyć na ciastka. Jak ktoś lubi bardziej maślany smak można zużyć cała kostkę masła. Ja zwykle dodaje masło do gotującego się mleka. Autor

Wasze Przepisy
Kora orzechowa 181

kokosowych 100 g rodzynek 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: sok z 1 puszki (820g) brzoskwiń 1 i 3/4 szklanki wody 5 łyżek cukru 2 budynie śmietankowe 1 łyżka mąki pszennej 4 żółtka 300 g masła ponadto: 1 podwójna  paczka delicji pomarańczowych 1/4 szklanki mocnego naparu kawy 50 ml spirytusu osączone brzoskwinie z 1 puszki(...)wylać na blaszkę o wym. 25/29 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 35 minut w temp. 170*C. Sok z brzoskwiń zagotować z 1 szklanką wody i cukrem. Budynie zmieszać z mąką,rozpuścić w 3/4 szklanki wody,zmieszać z żółtkami. Wlać do gotującego się soku i ugotować gęsty budyńBudyń należy wystudzić i zimny utrzeć z masłem na puszysty

Kolorowa kuchnia Elki
tort czekoladowo kokosowy z masą kawową 113

przez ok 25-30 min. Upieczone ciasto pozostawiamy w formie przez ok. 10-15 min. składniki na krem kawowy: 375 ml mleka 1 budyń waniliowy 3 żółtka 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 125 g cukru 200 g masła w temperaturze pokojowej 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, suchej wykonanie: 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem. Pozostałe mleko dokładnie mieszamy z żółtkami(...)budyniem oraz mąką ziemniaczaną i wlewamy do gotującego się mleka. mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch a następnie stopniowo dodajemy budyń. Pod koniec miksowania dodajemy kawę. Około 3 łyżki kremu przekładamy do osobnej miseczki. dodatkowo poncz do nasączenia biszkoptów: ok. 120 ml posłodzonego, mocnego naparu kawy wymieszanego

Domowy Smak Jedzenia
Rurki z kremem budyniowym 141

sztuk 150 gramów zimnego masła 250 gramów mąki pszennej tortowej 150 gramów kwaśnej śmietany 18 % 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru szczypta soli Krem budyniowy  2 budynie waniliowe każdy po 40 gramów 600 ml mleka 3 łyżki cukru 200 gramów masła Mąkę przesiać dodać sól, cukier, żółtko i pokrojone na kawałki zimne masło całość siekamy nożem aż składniki się(...)pieczenia. Piekarnik wcześniej nagrzać do 190-200 stopni  i piec rurki aż nabiorą złotego koloru około  10-13  minut. Upieczone studzimy na kratce. Krem budyniowy Budynie wymieszać z 100 ml zimnego mleka. 500 ml mleka zagotować z cukrem dodać mieszankę budyniową i energicznie mieszając doprowadzić do wrzenia. Budyń wystudzić przykrywając go folią spożywczą aby nie powstał kożuch

Andzia Pichci
Ciasto z herbatnikami, masą krówkową i budyniową 89

ciasto bez pieczenia wykonasz w mgnieniu oka. Jest delikatne i słodkie – sprawdzi się na wyjątkową okazję! Składniki: 4 budynie waniliowe lub śmietankowe (po 2 szt. na każdą warstwę) 2 puszki masy krówkowej 3 duże paczki herbatników śmietana 30% czekolada do starcia na wierzch Sposób przygotowania: Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Na blachę wykładamy warstwę(...)herbatników na nie budyń, warstwa herbatników, masa krówkowa, herbatniki, budynie, herbatniki, bita śmietana na wierzch ścieramy mleczna czekoladę na grubych oczkach. Wkładamy do lodówki na godzinę. Autor przepisu: Justyna Ziętek Artykuł Ciasto z herbatnikami, masą krówkową i budyniową pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto Rafaello bez pieczenia 106

Sposób przygotowania: 1 i ½ szklanki mleka mieszamy z cukrem, mąką pszenna i ziemniaczaną, żółtkami, cukrem wanilinowym. Miksujemy. Resztę mleka trzeba przegotować, gdy się przegotuje stopniowo dodajemy ww. mieszankę. Gdy budyń zrobi się gęsty i się zagotuje odstawiamy go do wystudzenia (jak zrobią się grudki można je rozdrobnić mikserem). Kiedy budyń stygnie, ubijamy masło w temperaturze pokojowej na piankę. Wystudzony budyń(...)mieszamy z masłem, dodając wiórki kokosowe. Tortownica śr. 26 cm, na sam dół kładę dwie warstwy ciemnych herbatników a na górze dwie jasne. Wystarczy około 500g ciastek. Przekładamy budyń razem z ciastkami. Ostatnią warstwą musi być masa budyniowa. Wtedy posypujemy ją grubo wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. W zasadzie można jeść już po chwili ale lepszy

Wasze Przepisy
3 bit po mojemu 130

życzę :-) Blaszka: 23 x 33 cm Biszkopt: 4 jajka M 2 łyżko oleju 4 łyżki mąki 4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru (każdy po 40g) 500 ml mleka 150 g masła 2 - 3 łyżki cukru Masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 30% 1 - 2 łyżki cukru pudru(...)Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Po upieczeniu studzimy. Masa budyniowa: 1. Połowę mleka gotujemy, w drugiej rozrabiamy nasze budynie. Jak mleko zacznie się gotować wlewamy i ciągle mieszając gotujemy budyń. Jak zgęstnieje, odstawiamy do wystudzenia. 2. Po wystudzeniu kostkę masła ucieramy z cukrem na jasną, puszystą masę. Stopniowo dodajemy budyń

kruche babeczki
Ciasto snickers 85

rozpływa się w ustach. Smakuje niemal tak samo jak popularny batonik. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl. cukru 1,5 szkl. mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 budyń waniliowy 1,5 szkl. mleka 1 szkl. cukru 1 margaryna Dodatkowo: 1 puszka kajmaku orzeszki solone do posypania 0,5 kostki czekolady Sposób przygotowania: Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać(...)wymieszać. Wyłożyć na blachę i upiec. Upieczony i wystudzony biszkopt przeciąć na dwie części. Masa: szklankę mleka zagotować z 1/3 kostki margaryny i szklanką cukru. W pozostałym mleku rozpuścić budyń i dodać do gotującego mleka. Powstały budyń wystudzić. Pozostałą część margaryny utrzeć mikserem i stopniowo dodawać wystudzony budyń. Powstałą masę podzielić na dwie części. Jedną cześć wyłożyć na ciasto

Wasze Przepisy
Budyń czekoladowy 73

drodzy, kończymy z kupnymi budyniami. Już z pół roku zbierałam się do zrobienia domowego budyniu, zawsze jakoś ciągle było nie po drodze. Dziś zdecydowanie po drodze się zrobiło i tak oto właśnie skończyłam wchłaniać pyszny deser. Tytułowy budyń czekoladowy składa się z dobrych składników, jest prosty w obsłudze, o smaku nawet nie wspomnę. Jeżeli uzupełnicie zawartość miski o ulubiony dżem(...)resztę mleka, dokładnie mieszamy. Do gotującego mleka powoli wlewamy zawartość miski, ciągle mieszamy – aż do zgęstnienia. Wyłączamy gaz i wrzucamy czekoladę, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Artykuł Budyń czekoladowy pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Ciasto Pani Walewska 158

Walewska: 300 g herbatników maślano-kakaowych (u mnie Bonitki) 1 słoiczek (290 g) powideł śliwkowych lub dżemu z czarnej porzeczki 600 ml mleka 6 łyżek cukru 2 żółtka 2 budynie (2×40 g) waniliowe bez cukru 1 kostka (200 g) masła kilka kropel esencji waniliowej Do dekoracji: 3 łyżki płatków migdałowych kilka niedużych bez (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasta(...)wymieszać do połączenia składników. Następnie przygotowaną mieszaninę wlewać do gotującego się mleka i cały czas mieszać, aby nie powstały grudki. Gotować na niedużym ogniu do momentu, aż powstanie gęsty budyń i zacznie się bąblić. Zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić do wystudzenia. Miękkie masło przełożyć do miski i zmiksować na puszystą masę. Następnie dodawać (ciągle miksując) po łyżce przestudzonego budyniu

Danka Pichci