budyń - 12640 przepisów (strona:125/843)

tort czekoladowo kokosowy z masą kawową 79

przez ok 25-30 min. Upieczone ciasto pozostawiamy w formie przez ok. 10-15 min. składniki na krem kawowy: 375 ml mleka 1 budyń waniliowy 3 żółtka 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 125 g cukru 200 g masła w temperaturze pokojowej 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, suchej wykonanie: 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem. Pozostałe mleko dokładnie mieszamy z żółtkami(...)budyniem oraz mąką ziemniaczaną i wlewamy do gotującego się mleka. mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch a następnie stopniowo dodajemy budyń. Pod koniec miksowania dodajemy kawę. Około 3 łyżki kremu przekładamy do osobnej miseczki. dodatkowo poncz do nasączenia biszkoptów: ok. 120 ml posłodzonego, mocnego naparu kawy wymieszanego

Domowy Smak Jedzenia
Rurki z kremem budyniowym 108

sztuk 150 gramów zimnego masła 250 gramów mąki pszennej tortowej 150 gramów kwaśnej śmietany 18 % 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru szczypta soli Krem budyniowy  2 budynie waniliowe każdy po 40 gramów 600 ml mleka 3 łyżki cukru 200 gramów masła Mąkę przesiać dodać sól, cukier, żółtko i pokrojone na kawałki zimne masło całość siekamy nożem aż składniki się(...)pieczenia. Piekarnik wcześniej nagrzać do 190-200 stopni  i piec rurki aż nabiorą złotego koloru około  10-13  minut. Upieczone studzimy na kratce. Krem budyniowy Budynie wymieszać z 100 ml zimnego mleka. 500 ml mleka zagotować z cukrem dodać mieszankę budyniową i energicznie mieszając doprowadzić do wrzenia. Budyń wystudzić przykrywając go folią spożywczą aby nie powstał kożuch

Andzia Pichci
Ciasto z herbatnikami, masą krówkową i budyniową 62

ciasto bez pieczenia wykonasz w mgnieniu oka. Jest delikatne i słodkie – sprawdzi się na wyjątkową okazję! Składniki: 4 budynie waniliowe lub śmietankowe (po 2 szt. na każdą warstwę) 2 puszki masy krówkowej 3 duże paczki herbatników śmietana 30% czekolada do starcia na wierzch Sposób przygotowania: Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Na blachę wykładamy warstwę(...)herbatników na nie budyń, warstwa herbatników, masa krówkowa, herbatniki, budynie, herbatniki, bita śmietana na wierzch ścieramy mleczna czekoladę na grubych oczkach. Wkładamy do lodówki na godzinę. Autor przepisu: Justyna Ziętek Artykuł Ciasto z herbatnikami, masą krówkową i budyniową pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto Rafaello bez pieczenia 71

Sposób przygotowania: 1 i ½ szklanki mleka mieszamy z cukrem, mąką pszenna i ziemniaczaną, żółtkami, cukrem wanilinowym. Miksujemy. Resztę mleka trzeba przegotować, gdy się przegotuje stopniowo dodajemy ww. mieszankę. Gdy budyń zrobi się gęsty i się zagotuje odstawiamy go do wystudzenia (jak zrobią się grudki można je rozdrobnić mikserem). Kiedy budyń stygnie, ubijamy masło w temperaturze pokojowej na piankę. Wystudzony budyń(...)mieszamy z masłem, dodając wiórki kokosowe. Tortownica śr. 26 cm, na sam dół kładę dwie warstwy ciemnych herbatników a na górze dwie jasne. Wystarczy około 500g ciastek. Przekładamy budyń razem z ciastkami. Ostatnią warstwą musi być masa budyniowa. Wtedy posypujemy ją grubo wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. W zasadzie można jeść już po chwili ale lepszy

Wasze Przepisy
3 bit po mojemu 96

życzę :-) Blaszka: 23 x 33 cm Biszkopt: 4 jajka M 2 łyżko oleju 4 łyżki mąki 4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru (każdy po 40g) 500 ml mleka 150 g masła 2 - 3 łyżki cukru Masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 30% 1 - 2 łyżki cukru pudru(...)Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Po upieczeniu studzimy. Masa budyniowa: 1. Połowę mleka gotujemy, w drugiej rozrabiamy nasze budynie. Jak mleko zacznie się gotować wlewamy i ciągle mieszając gotujemy budyń. Jak zgęstnieje, odstawiamy do wystudzenia. 2. Po wystudzeniu kostkę masła ucieramy z cukrem na jasną, puszystą masę. Stopniowo dodajemy budyń

kruche babeczki
Ciasto snickers 53

rozpływa się w ustach. Smakuje niemal tak samo jak popularny batonik. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl. cukru 1,5 szkl. mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 budyń waniliowy 1,5 szkl. mleka 1 szkl. cukru 1 margaryna Dodatkowo: 1 puszka kajmaku orzeszki solone do posypania 0,5 kostki czekolady Sposób przygotowania: Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać(...)wymieszać. Wyłożyć na blachę i upiec. Upieczony i wystudzony biszkopt przeciąć na dwie części. Masa: szklankę mleka zagotować z 1/3 kostki margaryny i szklanką cukru. W pozostałym mleku rozpuścić budyń i dodać do gotującego mleka. Powstały budyń wystudzić. Pozostałą część margaryny utrzeć mikserem i stopniowo dodawać wystudzony budyń. Powstałą masę podzielić na dwie części. Jedną cześć wyłożyć na ciasto

Wasze Przepisy
Budyń czekoladowy 38

drodzy, kończymy z kupnymi budyniami. Już z pół roku zbierałam się do zrobienia domowego budyniu, zawsze jakoś ciągle było nie po drodze. Dziś zdecydowanie po drodze się zrobiło i tak oto właśnie skończyłam wchłaniać pyszny deser. Tytułowy budyń czekoladowy składa się z dobrych składników, jest prosty w obsłudze, o smaku nawet nie wspomnę. Jeżeli uzupełnicie zawartość miski o ulubiony dżem(...)resztę mleka, dokładnie mieszamy. Do gotującego mleka powoli wlewamy zawartość miski, ciągle mieszamy – aż do zgęstnienia. Wyłączamy gaz i wrzucamy czekoladę, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Artykuł Budyń czekoladowy pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Ciasto Pani Walewska 122

Walewska: 300 g herbatników maślano-kakaowych (u mnie Bonitki) 1 słoiczek (290 g) powideł śliwkowych lub dżemu z czarnej porzeczki 600 ml mleka 6 łyżek cukru 2 żółtka 2 budynie (2×40 g) waniliowe bez cukru 1 kostka (200 g) masła kilka kropel esencji waniliowej Do dekoracji: 3 łyżki płatków migdałowych kilka niedużych bez (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasta(...)wymieszać do połączenia składników. Następnie przygotowaną mieszaninę wlewać do gotującego się mleka i cały czas mieszać, aby nie powstały grudki. Gotować na niedużym ogniu do momentu, aż powstanie gęsty budyń i zacznie się bąblić. Zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić do wystudzenia. Miękkie masło przełożyć do miski i zmiksować na puszystą masę. Następnie dodawać (ciągle miksując) po łyżce przestudzonego budyniu

Danka Pichci
Ciasto Snickers Bez Pieczenia 84

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA CIASTO SNICKERS BEZ PIECZENIA Składniki: *forma 24×21 650 g herbatników czekoladowych 150 g masła 2 łyżki cukru 400 g masy krówkowej 2 budynie śmietankowe 150 g orzeszków ziemnych solonych Polewa: 100 g czekolady 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki masła 3 łyżki mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Formę wyłożyć folią spożywczą(...)nachodziła na boki. Następnie wyłożyć pierwszą warstwę herbatników. Budynie rozpuścić w 200 ml mleka a pozostałe mleko zagotować z dodatkiem cukru. Po zagotowaniu mleka wlać mieszankę i zagotować budyń. Do budyniu dodać masło i mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy. Możemy zrobić to przy użyciu miksera, na wolnych obrotach. Połowę masy rozsmarować na herbatnikach i przykryć drugą warstwą herbatników. Masę

Przepiski.pl
Ciasto TRIO-czekoladowo-śmietankowe z jabłkami bez pieczenia +FILM 89

SKŁADNIKI *proporcje na małą blaszkę ok 24x24cm *szklanka u mnie to zawsze 250ml MASA CZEKOLADOWA -750ml mleka -150g masła lub margaryny -0,5 szkl cukru -2 budynie czekoladowe po 40g bez cukru -1 łyżka ciemnego kakao PIANKA ŚMIETANKOWA -500ml śmietanki 30% -0,5 szkl cukru pudru -1 łyżka żelatyny -200 ml gorącej wody JABŁKA -1 kg jabłek(...)Brześć 200g Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia i układamy słomkę ptysiową, tak by ciasno przylegała do siebie. Do garnka dajemy 750ml mleka, łyżkę kakao, 1/2 szkl cukru, 2 budynie czekoladowe bez cukru po 40g-wszsytko mieszamy trzepaczką do połączenia, gotujemy by powstał nam gęsty budyń. Do gorącego budyniu dodajemy 150g masła, mieszamy do połączenia. Gorąca masę wykładamy na słomkę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Makowa Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem 69

składników, wymieszać dokładnie łyżką i wylać na blaszkę. Piec 20 minut w 170 stopniach.   Tak samo przygotować i upiec drugi blat, ostudzić. Składniki na krem cytrynowy: 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 375 ml mleka pasteryzowanego! 200 ml soku z cytryny 200 g cukru cukier waniliowy lub otarta laska wanilii lub pół łyżeczki pasty waniliowej 4 żółtka(...)bardzo miękkiego masła Dodatkowo: cukier puder Zimne mleko (musi być pasteryzowane bo inaczej się zwarzy…) wymieszać z sokiem z cytryny. Odlać ok. 120 ml i rozpuścić w tym budynie, cukier i cukier waniliowy. Następnie dodać żółtka i jeszcze dobrze wymieszać. Pozostałą mieszankę zagotować i wlać do niej rozpuszczony budyń z żółtkami. Stale mieszając gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia

UgotujmyTo.pl
Torcik kawowo - migdałowy 96

Deser kawowo – migdałowy, delikatny torcik kawowo - migdałowy, bez pieczenia. 100 g włoskich ciasteczek migdałowych amaretti, 500 ml mleka, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 6 łyżeczek kawy mielonej, 1/2 łyżeczki do kawy cynamonu, 4 – 5 łyżek cukru, 20 -30 ml brandy, 12 g żelatyny, Dno tortownicy (średnica 20 - 22 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Ciasteczka skrop brandy. Mleko zagotuj(...)wsyp do niego kawę, wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 10 minut. Mleko przecedź przez gęste sito. Dopraw do smaku cynamonem. Do miseczki wsyp budyń i cukier, wlej trochę przestudzonego mleka kawowego. Dokładnie wymieszaj. Pozostałe mleko zagotuj, a następnie wlej do niego mleko wymieszane z budyniem i cukrem. Dokładnie wymieszaj i dalej mieszając zagotuj. Żelatynę wsyp do miseczki, wlej

królestwo garów
Ciasto nutka Jabłkowa 70

łyżek cukru ·        200 g margaryny ·        360 g herbatników ·        2 opakowania budyniu waniliowego ·        3¾ szk. mleka ·        10 g orzechów włoskich ·        40 g czekolady białej(...)szklankach gorącej wody i wlewamy do jabłek, 2 minuty gotujemy i odstawiamy do lekkiego stężenia. 3.    Dwie szklanki mleka gotujemy a w jednej szklance mleka rozrabiamy dwa budynie i sześć łyżek cukru i wlewamy do gotującego się mleka, mieszamy aż budyń zgęstnieje, odstawiamy do wystygnięcia. 4.    Margarynę miksujemy mikserem i stopniowo dodajemy wystudzony budyń

Kulinarna Chwila
Ciasto 3 BIT Bez Pieczenia 98

poniższym przepisem. Na pewno nie pożałujecie! PRZEPIS NA CIASTO 3 BIT Składniki: 500 g herbatników 500 g masy krówkowej Składniki na krem budyniowy: kostka masła – 200 g 2 budynie bez cukru – proszek 2 x 40 g 2 szklanki mleka 2% – 500 ml 2 łyżki cukru Składniki na masę śmietanową: 400 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru(...)szklanki mleka oraz dwie łyżki cukru i doprowadź do wrzenia. Zostaw pół szklanki mleka i wymieszaj w niej proszek budyniowy, który wlej do wrzącego mleka. Od razu zacznij mieszać budyń. Budyń odstaw do przestudzania pod przykryciem by nie powstał kożuch. Ubijaj masło mikserem na najwyższych obrotach. Stopniowo dodawaj przestudzony budyń. Przygotowanie formy: Formę wyłóż papierem do pieczenia. Dno wypełnij pierwszą

Przepiski.pl
Domowe Monte 129

Domowe Monte deserek którym zajadają się mali i duzi. Zdrowa przekąska bez zbędnych ulepszaczy. Niewyszukane składniki a przygotowanie jest banalnie proste. 6 małych deserków 1 budyń waniliowy (40g) z cukrem 500 ml mleka 200ml. słodkiej śmietanki do ubijania 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka ciemnego kakao 1 czubata łyżka masła orzechowego Budyń ugotuj według instrukcji na opakowaniu następnie przykryj(...)folią spożywczą tak aby pokrywała całą powierzchnię budyniu i odstaw do całkowitego wystudzenia. (zapobiegnie to tworzeniu się grubego kożucha ) Śmietankę ubij wraz z cukrem pudrem na gęsty krem i dodaj do zimnego budyniu. Zmiksuj całość na niskich obrotach miksera.  Tak przygotowaną masę budyniową podziel na dwie równe części. Do jednej części dodaj kakao, masło orzechowe i zmiksuj do połączenia

Andzia Pichci

Proponowane wyszukiwania