budyń - 12640 przepisów (strona:134/843)

ANANASEK CYTRYNOWY 132

zmielonego 20 dag kokosu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: puszka ananasów 2 paczki delicji ( malinowe) 2 galaretki cytrynowe  2 galaretki czerwone ( malinowe) 25 dag masła 5 żółtek budyń śmietankowy 1/2 l mleka Ciasto: białka ubijamy na sztywno,dodajemy cukier, mak,kokos oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy w 180 st.C(...)Masa: Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 szklance wody. Galaretki czerwone rozpuścić według przepisu na opakowaniu.  W odrobinie mleka roztrzepać żółtka i budyń,resztę mleka zagotować - ugotować budyń. Masło utrzeć,dodać przestudzony budyń oraz tężejącą cytrynową galaretkę. Masę podzielić na dwie części.  Przełożenie ciasta: Ciasto - 1/2 masy - ułożyć ananasy - 1/2 masy - ułożyć delicje - zalać tężejącą czerwoną galaretką Ciasto można

Niespełnione zdolności kulinarne
Dwukolorowe ciasto na budyniach 164

Ciasto na budyniach zagościło u nas zupełnie przypadkiem w ramach wykorzystania zalegających budyni w proszku i towarzyszyło nam przez całą wielkanoc. Z powodzeniem można upiec je w formie na babkę i udekorować wedlug gustu. Cięższe i o zwartej konsystencji, ale wspaniale swieże i kruche. Połączone z polewą z mlecznej czekolady i płatkami migdałowymi świetnie pasuje do popołudniowej kawy. Ciasto piekłam(...)formie keksówce ok 30x10cm Składniki (10 porcji) -1,5 szkl. mąki -3/4 szkl. cukru -cukier wanilinowy -4 budynie smietankowe -6 jajek -1 kostka margaryny -10 łyzek oleju -2 łyżeczki proszku do pieczenia -3 łyżki kakao -100 g mlecznej czekolady -100 ml śmietanki UHT -garść płatków migdałowych Przygotowanie Margarynę rozpuścić i odstawić do ostygnięcia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić

Zielona Kuchnia
Tartaletki z kremem chałwowym i owocami 153

przez 30 – 35 minut (do uzyskania złotego koloru). Kruche spody wyjmujemy delikatnie z foremek, kiedy są jeszcze ciepłe i pozostawiamy do wystudzenia. KREM CHAŁOWY Zaczynamy od przygotowania budyniu. W garnku zagotowujemy 1,5 szklanki mleka z cukrem. Do pozostałej ilości zimnego mleka (pół szklanki), wsypujemy mąkę, dokładnie łączymy aby nie było grudek. Wlewamy zawiesinę do gotującego mleka, mieszając energicznie(...)rózgą, aż osiągnie konsystencję budyniu. Pozostawiamy do wystudzenia. W misie miksera umieszczamy masło i miksujemy na wolnych obrotach. Do roztartego masła dodajemy porcjami pokruszoną chałwę. Następnie do utartej masy, zaczynamy dokładać po łyżce przestudzonego budyniu. Ważne, aby masa cały czas, ucierała się na wolnych obrotach a chałwę i budyń dodawać małymi porcjami. Istotne jest też to aby produkty były

Kierunekuchnia
Princessa – ciasto bez pieczenia! 1310

masą budyniowo-czekoladową oraz dżemem malinowym a całość dopełniona lekką kokosową nutką. Deser, który wprost rozpływa się w ustach…     Składniki: ok 25 sztuk kakaowych herbatników 3 budynie śmietankowe (bez cukru) + 3 łyżki cukru 3,5 szklanki mleka 1 kostka masła lub margaryny (200g) 1 biała czekolada (90 g ) 3 łyżki cukru pudru 1 słoik dżemu malinowego(...)dnie blaszki wykładamy warstwę herbatników (moja blaszka ma wymiary 24×24 cm) *** *** Przygotowujemy krem: z mleka odlewamy jedną szklankę. Resztę mleka zagotowujemy. W odlanym mleku mieszamy cukier oraz budynie. Masę wlewamy do gotującego się mleka, cały czas mieszamy i gotujemy aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń studzimy. Masło ucieramy razem z cukrem pudrem i stopniowo dodajemy zimny budyń. Całość dokładnie

Blog z Apetytem
Ciasto Spartak-kakaowy przekładaniec z kremem 234

spodów) 100g masła 2 jajka 4 łyżki kakao 2 łyżki miodu 1,5 łyżeczki sody 400g mąki 180g cukru KREM 750ml mleka 3 żółtka 300g cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 40g 2 łyżki mąki 300g masła   POLEWA -1 tabliczka mlecznej czekolady ok 100g -50g masła -5 łyżek mleka  Do garnka dajemy masło,cukier i miód(...)same.  Piec przez 6-7 minut w temperaturze 180 ° C. Krem 500ml mleka dajemy do garnka i włączamy gaz. W osobnej misce mieszamy 250ml mleka, 3 żółtka, cukier,budyń waniliowy (proszek) i mąkę. Powstałą masę wylewamy na gotujące  się mleko i mieszamy do uzyskania gładkiej, gęstej konsystencji. Polecam mieszać trzepaczką, wtedy nie powstają żadne grudki.  Powstały budyń

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Biskwity z kremem budyniowym 217

Składniki: ciasto: 2 jajka L 2 łyżki cukru pudru 4 łyżki mąki pszennej szczypta soli krem: 400 ml  mleka bez laktozy od Mlekovita 2 łyżki cukru 1 op. budyniu śmietankowego na 500 ml mleka 100 g masła bez laktozy kilka świeżych truskawek cukier puder do posypania Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Oddzialamy(...)odwróconej blaszce do pieczenia babeczek). Krem: Do garnka wlewamy 300 ml mleka, dodajemy cukier i podgrzewamy. W pozostałym mleku rozprowadzamy proszek budyniowy i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy budyń. Ugotowany budyń odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej ubijamy mikserem na puszystą masę, następnie dodajemy po 1 łyżce zimnego budyniu i miksujemy razem na krem. Truskawki myjemy, odcinamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Różowe naleśniki budyniowe 120

słodko, ale właściwie na słono również możemy ją przerobić nie dodając cukru. Delikatne, cieniutkie a do tego bardzo elastyczne. Takie naleśniki przygotowujemy podobnie jak klasyczne ciasto naleśnikowe. Dodajemy tylko budyń, ale ciasto powinno być nadal płynne. Do środka dodajemy budyń waniliowy lub smakowy, w zależności od Waszych preferencji smakowych. Ja dodałam budyń malinowy, dzięki temu naleśniki uzyskały fajny kolor(...)smak.    Składniki na około 8 naleśników: 2 jajka 1 szklanka mleka 1 op. budyniu smak dowolny, u nas malinowy stąd różowe naleśniki 5 czubatych łyżek mąki  1 łyżka cukru 3 łyżki oleju  Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy do miski lub kielicha od blendera, musimy dobrze je wymieszać trzepaczką, mikserem lub blenderem kielichowym właśnie. Patelnię rozgrzewamy bez tłuszczu

Życie zaczyna się w kuchni
Tort chałwowy ze słonymi orzeszkami ziemnymi 129

rozgrzewamy do 175 C, czas pieczenia 30-35 minut. Po upieczeniu przekładamy na kratkę kuchenną do wystudzenia. Masa chałwowa: - 40 dag chałwy - 30 dag masła - 750 ml mleka - 2 budynie śmietankowe - 2 łyżki cukru pudru Alkohol opcjonalnie jeśli macie ochotę. 1. Z mleka, cukru pudru i budyniu gotujemy budyń wg. przepisu, odstawiamy do zupełnego wystudzenia. Masło miksujemy na puszystą masę(...)łączymy z chałwą, miksujemy. Następnie dodajemy wystudzony budyń, mieszamy do zupełnego połączenia składników. Masa czeko-wiśnia: - 2 słoiki dżemu wiśniowego ok 60 dag - 3 łyżki naturalnego kakao 1. Połączyć dżem z kakao, dokładnie wymieszać. Dodatkowo do posypania wierzchu: - 30 dag solonych orzeszków ziemnych Poncz: - woda z cytryną lub limonką (opcjonalnie jeśli lubicie wilgotne torty) Wystudzone i przekrojone blaty można nasączyć

Apetyczna babeczka
EKLERKI TOFFI Z BORÓWKAMI 144

uznaje za zakończone sukcesem ! Nie przypuszczałam nawet że ptysie czy eklerki są tak proste do zrobienia a całość wykonania zajęła mi nie więcej niż godzinę J Jako nadzienie użyłam budyniu toffi ale można użyć innego smaku lub wypełnić ciastka ulubionym kremem ! Szybki deser na dwa kęsy !                      SKŁADNIKI(...)mąki pszennej                      3 jajka                      1 opakowanie budyniu toffi                      Borówki amerykańskie PRZYGOTOWANIE: 1.W rondelku podgrzewamy mleko, pokrojone masło, cukier i sól.  Doprowadzamy do wrzenia. 2. Następnie

Marcepanowa kuchnia
Rurociąg- pyszne ciasto bez pieczenia! 13734

zmiękną i nie ma żadnego problemu z krojeniem. Polecam!     Składniki: ok 25 sztuk kakaowych herbatników 1,5 opakowania rurek waflowych zebra z kremem o smaku czekoladowym 3 budynie śmietankowe (bez cukru) + 3 łyżki cukru 3 szklanki mleka 1 kostka masła lub margaryny (200g) 4 łyżki cukru pudru 1 czekolada mleczna lub deserowa + 6 łyżek mleka opcjonalnie 1/2 białej(...)dnie blaszki wykładamy warstwę herbatników (moja blaszka ma wymiary 24×24 cm) *** *** Przygotowujemy krem: z mleka odlewamy jedną szklankę. Resztę mleka zagotowujemy. W odlanym mleku mieszamy cukier oraz budynie. Masę wlewamy do gotującego się mleka, cały czas mieszamy i gotujemy aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń studzimy. Masło ucieramy razem z cukrem pudrem i stopniowo dodajemy zimny budyń. Całość

Blog z Apetytem
Pyszne ciasto ambasador-z masą orzechowo-czekoladową i cytrynową. 1020

gorąco i zapraszam. SKŁADNIKI *przepis na blaszkę ok 10x35cm-duża keksówka BISZKOPT -3 jajka -0,5 szkl cukru -3/4 szkl mąki pszennej tortowej KREM -900ml mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej -3/4 szkl cukru -300g masła lub margaryny DODATKOWO -150g obranych migdałów -200g orzechów włoskich -1 tabliczka(...)było łatwiej wyciągnąć z blaszki polecam wyłożyć ja folią spożywczą i dopiero wtedy dać biszkopt i kremy. KREM 700ml mleka wlewamy do garnka i właczamy gaz. W 200ml mieszamy budynie, mąkę oraz cukier. Całość wylewamy na gotujące się mleko i mieszamy do uzyskania gładkiego budyniu. Studzimy. Masło lub margarynę w temp pokojowej ucieramy na puch. Dodajemy stopniowo budyń. Powstały krem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kakaowy placek z wkładką serową 90

przygotowanej formy i piec w temperaturze 180 stopni przez 35 minut. Składniki na wkładkę serową: Ser biały 60 dag Jajka 6 szt. Cukier 20 dag Cukier waniliowy 1 szt. Budyń śmietankowy 2 łyżki lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej Margaryna 15 dag Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Wykonanie sernika: Zmielony ser utrzeć z żółtkami, cukrami, margaryną. Następnie wsypać budyń, proszek(...)przygotowanej formy i piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Składniki na masę budyniową: Mleko ½ litra Cukier 5 łyżek Żółtka jaja 3-4 szt. Budyń śmietankowy 5 łyżek Cukier waniliowy 1 szt. Masło 1 ½ kostki Wykonanie masy budyniowej: Wszystkie składniki prócz masła wymieszać dokładnie w mleku i gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Przygotowany budyń

Tradycyjna Kuchnia
Torcik " Niebieska laguna " 151

Czas pieczenia : ok. 40 minut Składniki: Biszkopt: 60 g mąki pszennej 60 g mąki ziemniaczanej 180 g cukru pudru 5 jaj szczypta soli Krem budyniowy: 1 torebka budyniu waniliowego 100 g cukru 500 ml mleka 250 g masła Ponadto truskawki galaretka niebieska  brzoskwinie Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Cukier wsypujemy do miski z żółtkami i miksujemy ( zostawiamy(...)upieczeniu rzucamy go o podłogę i znowu wstawiamy do piekarnika , uchylamy drzwiczki piekarnika i czekamy aż ostygnie. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem , czy biszkopt się upiekł.   Krem : Gotujemy budyń z cukrem i mlekiem według przepisu na opakowaniu. Lekko studzimy, cały czas mieszając, aby nie powstał kożuch.. Miękkie masło ucieramy na puszystą masę i cały czas miksując, dodajemy budyń. Dobrze

Różne smaki w kuchni
CIASTO ADWOKATA 190

wszelkie uroczystości lub po prostu jako dodatek do niedzielnej kawy. Polecam :) SKŁADNIKI: BISZKOPT   Z TEGO PRZEPISU KREM: 30 dag masła w temp. pokojowej 1,5 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy puszka masy krówkowo adwokatowej (Helio) temp. pokojowa ORAZ: opakowanie okrągłych biszkoptów ok. 0,5 szklanki słodzonej kawy do nasączania POLEWA ZROBIONA Z POŁOWY PORCJI   Z TEGO(...)PRZEPISU WYKONANIE: Pieczemy 2 biszkopty w formie 25/40 cm. KREM: Szklankę mleka gotujemy, w pozostałym mieszamy budyń. Wlewamy i chwilkę gotujemy cały czas mieszając. Nakrywamy folią spożywczą tak, żeby dotykała budyniu. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu aż do wyczerpania. Następnie dokładamy po łyżce masy krówkowej. Dobrze miksujemy. SKŁADANIE: Biszkopt nasączamy, smarujemy połową kremu. Układamy okrągłe biszkopty

Pani na deser

Proponowane wyszukiwania