budyń - 12640 przepisów (strona:137/843)

MIODOWNIK 159

łyżka sody oczyszczonej Masa orzechowa: 300g posiekanych orzechów włoskich 125g margaryny ½   szklanki cukru 5 łyżek miodu Masa budyniowa ( na drugi raz zrobię krem z 1½ porcji ): 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 400ml mleka 3 łyżki cukru pudru 250g miękkiego masła   Wykonanie: Ciasto: do rondla dodajemy mleko i miód, podgrzewamy do chwili ,aż miód się rozpuści, odstawiamy(...)razem z miodem i cukrem, następnie dodajemy posiekane orzechy   i   smażymy całość na małym ogniu około 5 minut, gotową masę wykładamy na surowe ciasto Krem budyniow y : budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu w 400ml mleka i 3-4 ł yżkami cukru pudru, gotowy odstawiamy do ostudzenia (budyń warto przykryć   folią spożywczą, unikniemy wtedy powstania kożucha ) masło

Słodkie zapomnienie
Pomarańczowo makowe ciasto pod gwiazdami 334

Ciasto które pachnie pomarańczami, czekoladą i makiem. Jest lekkie, delikatne i na pewno szybko zniknie ze stołu. Budyń pomarańczowy ze świeżych pomarańczy jest przepyszny. biszkopt makowy: 4 jajka wielkość M 4 łyżki cukru trzcinowego 50 g maku mielonego 3 łyżki płaskie mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa pomarańczowa: 1 litr soku z pomarańczy świeżo wyciśnięty /oko(...)owoców/ 3 budynie waniliowe bez cukru 3 łyżki cukru trzcinowego pianka: 500 ml śmietany kremówki 36 % 1 puszka mandarynek w syropie 2/3 opakowania galaretki pomarańczowej czekolada gorzka do dekoracji Jajka wyjmuję wcześniej z z lodówki żeby miały temperaturę pokojową. Białka ubijam na sztywno, dodaję stopniowo po łyżce cukru i dalej ubijam, i kolejna łyżka jak poprzedni rozpuści się. Na końcu

wesoła kuchnia
Ekspresowy deser kremowo-bananowy 109

wykonać w mgnieniu oka, a przy tym bardzo smaczny i znikający tak samo szybko jak powstaje. Nie wierzycie? Sprawdźcie sami… Składniki (4 porcje): 1 duże opakowanie (64 g) budyniu śmietankowego 1,5 szklanki (370 ml) mleka 1 duży kubek (330 g) śmietanki kremówki 30% 12 sztuk (80 g) biszkoptów kakaowych “kocie języczki” 0,3 tabliczki(...)gorzkiej czekolady 2 banany 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 0,5 szklanki (125 ml) gorącej wody Przygotowanie: 1) Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu, ale w połowie podanej ilości mleka, a następnie odstawić do wystudzenia (żeby nie powstał kożuch, budyń przykryć folią spożywczą tak, aby do niego przylegała). 2) Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. 3) Cały czas mieszając mikserem

Fitsweet.me
Ciasto piernikowe z masą budyniową 196

szklanki letniego mleka 1 szklanka oleju 1 szklanka miodu 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 opakowanie przyprawy do piernika (15g) Na krem: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe 3 łyżki cukru 200 g masła Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła Dodatkowo: Słoik powideł śliwkowych lub dżemu porzeczkowego Przygotowanie: Ciasto: Jajka ubić z cukrem(...)piec oddzielnie  w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 170 stopni przez 15 min . Wszystkie przygotowane blaty ciasta odstawić do wystygnięcia. Krem: W połowie szklanki mleka rozpuścić budynie i trzy łyżki cukru. Resztę mleka zagotować i przygotować budyń. Ostudzić. Miękkie masło zmiksować na puszystą masę (ok. 5 minut na najwyższych obrotach miksera). Łyżka po łyżce dodawać budyń

Fabryka pomysłów
Oczy carycy wg Aleex 177

jajka • 6 łyżek cukru • 4 łyżki mąki pszennej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 2 łyżki kakao • 1/3 szklanki oleju Krem budyniowy: • 1 i 3/4 szklanki mleka • 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego ( bez cukru ) • 2 łyżki cukru • 1 cukier waniliowy • 200 g masła Dodatkowo: • 2 galaretki ( agrestowe ) • opakowanie okrągłych biszkoptów ( 180 g ) • polewa czekoladowa • posiekane orzechy do posypania Nasączenie biszkoptów(...)szklanki mleka odlać około 1/2 szklanki, rozmieszać w nim proszek budyniowy. 9. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. 10. Na gotujące wlać budyń, gotować do zgęstnienia, wystudzić. 11. Zimny budyń zmiksować z miękkim masłem, dodając stopniowo po jednej łyżce budyniu. 12. Kawę zaparzyć w 1/2 szklanki wrzątku, posłodzić, wystudzić. 13. Galaretki rozpuścić w 1/2 l wrzątku, wystudzić

W mojej kuchni
Ciasto „Stefanka ” z kremem budyniowym 254

miodu 30 ml mleka( 3 łyżki) 10 g proszku do pieczenia(1 łyżeczka) 2 jajka krem 500 ml mleka 250 g masła 150 g cukru 60 g budyniu(1 opakowanie) 30 g cukru waniliowego(3 łyżki) 30 g mąki ziemniaczanej( 3 łyżki) 2 żółtka dekoracja 120 g orzechów włoskich 100 g czekolady 50 g masła Mąkę i proszek do pieczenia(...)piekę na prostokątnej blaszce przez 10 minut w 180 stopniach(wyłożonej papierem do pieczenia). Studzę. 300 ml mleka zagotowuję z cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozpuszczam mąkę, budyń i żółtka. Do gotującego się mleka dodaje zimną mieszankę. Mieszam do ponownego zagotowania. Mieszam do uzyskania gęstego budyniu. Studzę. Miękkie masło ucieram, dodając partiami zimny budyń. chłodzę w lodówce przez

Ciasta z tradycjami
Ciasto budyniowe bez pieczenia 133

Witajcie. Mam dla Was propozycję ciasta na weekend. Robiłam je już jakiś czas temu i było pyszne. Ugotowany budyń w połączeniu z masą kajmakową i masłem to świetne połączenie. Do tego śmietankowa góra...  Zapraszam Składniki: 1 budyń waniliowy w proszku 400 ml mleka 3 łyżki masy kajmakowej 150 g masła 200 g biszkoptów podłużnych 400 ml śmietanki(...)śmietanki w proszku garść płatków migdałowych blaszka 22x22cm Przygotowanie: Budyń gotujemy w 400 ml mleka wg instrukcji na opakowaniu i odstawiamy do przestygnięcia. Następnie dodajemy masy kajmakową i miksujemy aż się połączy z budyniem. Potem dodajemy masło w temperaturze pokojowej i miksujemy aż masło połączy się z masą budyniową i nie będzie grudek. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia

słodkie i nie tylko historie kulinarne
karpatka katarzynka 144

foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 4 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka wody 100 g masła na krem: 4 żółtka 1 litr mleka 2 opakowania budyniu waniliowego  2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki pszennej 5 łyżek cukru 300 g masła 8 pierniczków Katarzynka w czekoladzie dodatkowo: mały słoiczek dżemu pomarańczowego (używam Stovit) 2-3 łyżki(...)piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec jeszcze kwadrans. Wystudzić.  Przygotować krem: żółtka wymieszać z mąkami, budyniem, cukrem i odrobiną mleka. Resztę mleka  zagotować i wlać rozrobione budynie. Ugotować na gęsto i wystudzić. Miękkie masło utrzeć z zimnym budyniem. Ciastka posiekać i delikatnie wmieszać do kremu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szarlotka królewska Krysi 759

pieczenia 6 łyżek mąki 3 łyżki cukru Jabłka: 1,5-2kg jabłek lub 1,5 dużego słoika smażonych jabłek 2 galaretki cytrynowe Krem: 0,5 litra mleka 1 budyń waniliowy kostka masła szklanka cukru spirytus Polewa: 0,5 kostki masła 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżka wody Sposób przygotowania: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną(...)pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec około 25 min. w temperaturze 180 st. C. Wystudzić. Jabłka obrać, pokroić na cząstki, usmażyć, odparować , wsypać cukier. Na końcu dodać galaretki. Ostudzić. Ugotować budyń. Cukier rozpuścić w budyniu. Masło utrzeć mikserem i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Wszystkie składniki polewy rozpuścić i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Układać: biszkopt (można usunąć skórę) - tężejące jabłka

Cukiernia Pychotki
Fale Dunaju z Wiśniami 514

cukru pudru 200 g mąki pszennej 1/3 szklanki oleju 40 ml ciepłej wody dość czubata łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy + 2 łyżki kakao 2 łyżki ciepłej wody Masa: budyń śmietankowy 500 ml mleka łyżka mąki pszennej 1/3 szklanki cukru  + 180 g masła w temperaturze pokojowej Polewa: 125 ml śmietanki kremówki 30% 60 g mlecznej czekolady 65 g czekolady(...)Ciasto umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury ok. 180°C. Pieczemy ok. 35-45 minut do "suchego patyczka". Studzimy. Masa: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku oraz mąkę - dokładnie mieszamy. Resztę mleka zagotowujemy wraz z cukrem, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - całkowicie studzimy.   Masło miksujemy

Słodka Strona
Szarlotka z budyniem 322

pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g masła pokrojonego w kostkę 1 całe jajko 2 żółtka 2 łyżki śmietany 18% Dodatkowo: 1-1,5 kg jabłek cynamon 2 budynie waniliowe 750 ml mleka kilka łyżek bułki tartej cukier puder Wykonanie: Wszystkie składniki zagnieść na ciasto. Podzielić je na 2 równe części. Każdą z nich owinąć folią spożywczą, spłaszczyć ręką(...)obsypać je bułką tartą, żeby lekko zakryć  ciasto (bułka wchłonie wilgoć z jabłek). Jabłka obrać, oczyścić i pokroić w kostkę lub w ósemki. Oprószyć cynamonem i dokładnie wymieszać. Budynie ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, używając jedynie 750 ml mleka. Następnie ułożyć na podpieczonym spodzie pokrojone jabłka  i zalać gorącym budyniem. Na budyń należy zetrzeć drugą część ciasta

The Sweet Damsel
Tarta jagodowa z budyniem 110

Tarta jagodowa z budyniem Przepis na szybką tarte z jagodami i budyniem: - czas przygotowania: 20 minut Składniki: - 200g masła; - 2 szklanki mąki żytniej; - 1 łyżka mąki kokosowej; - 1 łyżka wiórków kokosowych (opcjonalnie); - 1/4 szklanki cukru pudru lub ksylitolu; - szczypta soli; - 1 jajo; - 3 szklanki jagód; - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia; - budyń 80g waniliowy. Sposób przygotowania: - mąkę żytnią wsypać(...)tarty ugniatając palcami; - włożyć na chwilę spód do piekarnika i w tym czasie jagody wymieszać z mąką kokosową oraz wiórkami (można bez wiórek) i łyżką ksylitolu/cukru pudru; - ugotować budyń według instrukcji na opakowaniu - na mleku lub na wodzie lub na napoju ryżowym; - wyjąć z piekarnika spód (powinien lekko się podpiec), następnie wysypujemy całość jagód, na to wlewamy masę budyniową

MintTaste
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #20 Ciasto czekoladowe bez pieczenia 2322

posiedzieć trochę w lodówce, ale na tych 15 minutach wasza praca się kończy Ciasto czekoladowe i to bez pieczenia. A sekret na to ciasto jest jeszcze prostszy: wystarczą herbatniki, budyń czekoladowy no i czekolada. Potrzeba jeszcze kilka innych składników, ale są to rzeczy które zawsze mamy w domu. Ciacho zrobiłam w małej foremce, ale wam polecam od razu przygotować(...)dużej Ciasto czekoladowe bez pieczenia Składniki na kwadratową foremkę 20×20 cm: Masa czekoladowa : – 750 ml mleka – 2 opakowania budyniu czekoladowego (proszek) – 50 g gorzkiej czekolady – 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (można pominąć) – 3/4 szklanki cukru – 1 jajko – 120 g masła – około 400 g herbatników maślanych (kakaowych, pełnoziarnistych lub jeszcze innych

Relaxtime
szarlotka pychotka 529

upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową: 375 ml mleka 180 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki orkiszowej lub pszennej 1 budyń waniliowy 250 g masła, w temperaturze pokojowej wykonanie: 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy budyń oraz obie mąki i wlewamy do gotującego się mleka. Całość gotujemy, aż powstanie(...)gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na gładki krem. składniki masę jabłkową: 2000 g jabłek (u mnie szara reneta) 2 galaretki (u mnie brzoskwiniowa i cytrynowa) wykonanie: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy przez ok. 10 min. Dodajemy suche galaretki, mieszamy chwilkę

Domowy Smak Jedzenia
Biszkoptowy uśmiech 164

stopni C przez około 35-40 minut. Do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do wystygnięcia. Masa budyniowa 1/2 l mleka 250 g masła 2 budynie waniliowe Budynie wymieszać z mlekiem i zagotować, stale mieszając do momentu aż powstanie gęsty budyń. Odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na puszystą masę i dodawać stopniowo wystudzony budyń. Galaretki przygotować

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania