budyń - 12640 przepisów (strona:137/843)

Rurociąg- pyszne ciasto bez pieczenia! 13685

zmiękną i nie ma żadnego problemu z krojeniem. Polecam!     Składniki: ok 25 sztuk kakaowych herbatników 1,5 opakowania rurek waflowych zebra z kremem o smaku czekoladowym 3 budynie śmietankowe (bez cukru) + 3 łyżki cukru 3 szklanki mleka 1 kostka masła lub margaryny (200g) 4 łyżki cukru pudru 1 czekolada mleczna lub deserowa + 6 łyżek mleka opcjonalnie 1/2 białej(...)dnie blaszki wykładamy warstwę herbatników (moja blaszka ma wymiary 24×24 cm) *** *** Przygotowujemy krem: z mleka odlewamy jedną szklankę. Resztę mleka zagotowujemy. W odlanym mleku mieszamy cukier oraz budynie. Masę wlewamy do gotującego się mleka, cały czas mieszamy i gotujemy aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń studzimy. Masło ucieramy razem z cukrem pudrem i stopniowo dodajemy zimny budyń. Całość

Blog z Apetytem
Pyszne ciasto ambasador-z masą orzechowo-czekoladową i cytrynową. 999

gorąco i zapraszam. SKŁADNIKI *przepis na blaszkę ok 10x35cm-duża keksówka BISZKOPT -3 jajka -0,5 szkl cukru -3/4 szkl mąki pszennej tortowej KREM -900ml mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej -3/4 szkl cukru -300g masła lub margaryny DODATKOWO -150g obranych migdałów -200g orzechów włoskich -1 tabliczka(...)było łatwiej wyciągnąć z blaszki polecam wyłożyć ja folią spożywczą i dopiero wtedy dać biszkopt i kremy. KREM 700ml mleka wlewamy do garnka i właczamy gaz. W 200ml mieszamy budynie, mąkę oraz cukier. Całość wylewamy na gotujące się mleko i mieszamy do uzyskania gładkiego budyniu. Studzimy. Masło lub margarynę w temp pokojowej ucieramy na puch. Dodajemy stopniowo budyń. Powstały krem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kakaowy placek z wkładką serową 82

przygotowanej formy i piec w temperaturze 180 stopni przez 35 minut. Składniki na wkładkę serową: Ser biały 60 dag Jajka 6 szt. Cukier 20 dag Cukier waniliowy 1 szt. Budyń śmietankowy 2 łyżki lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej Margaryna 15 dag Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Wykonanie sernika: Zmielony ser utrzeć z żółtkami, cukrami, margaryną. Następnie wsypać budyń, proszek(...)przygotowanej formy i piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Składniki na masę budyniową: Mleko ½ litra Cukier 5 łyżek Żółtka jaja 3-4 szt. Budyń śmietankowy 5 łyżek Cukier waniliowy 1 szt. Masło 1 ½ kostki Wykonanie masy budyniowej: Wszystkie składniki prócz masła wymieszać dokładnie w mleku i gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Przygotowany budyń

Tradycyjna Kuchnia
Torcik " Niebieska laguna " 139

Czas pieczenia : ok. 40 minut Składniki: Biszkopt: 60 g mąki pszennej 60 g mąki ziemniaczanej 180 g cukru pudru 5 jaj szczypta soli Krem budyniowy: 1 torebka budyniu waniliowego 100 g cukru 500 ml mleka 250 g masła Ponadto truskawki galaretka niebieska  brzoskwinie Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Cukier wsypujemy do miski z żółtkami i miksujemy ( zostawiamy(...)upieczeniu rzucamy go o podłogę i znowu wstawiamy do piekarnika , uchylamy drzwiczki piekarnika i czekamy aż ostygnie. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem , czy biszkopt się upiekł.   Krem : Gotujemy budyń z cukrem i mlekiem według przepisu na opakowaniu. Lekko studzimy, cały czas mieszając, aby nie powstał kożuch.. Miękkie masło ucieramy na puszystą masę i cały czas miksując, dodajemy budyń. Dobrze

Różne smaki w kuchni
CIASTO ADWOKATA 176

wszelkie uroczystości lub po prostu jako dodatek do niedzielnej kawy. Polecam :) SKŁADNIKI: BISZKOPT   Z TEGO PRZEPISU KREM: 30 dag masła w temp. pokojowej 1,5 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy puszka masy krówkowo adwokatowej (Helio) temp. pokojowa ORAZ: opakowanie okrągłych biszkoptów ok. 0,5 szklanki słodzonej kawy do nasączania POLEWA ZROBIONA Z POŁOWY PORCJI   Z TEGO(...)PRZEPISU WYKONANIE: Pieczemy 2 biszkopty w formie 25/40 cm. KREM: Szklankę mleka gotujemy, w pozostałym mieszamy budyń. Wlewamy i chwilkę gotujemy cały czas mieszając. Nakrywamy folią spożywczą tak, żeby dotykała budyniu. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu aż do wyczerpania. Następnie dokładamy po łyżce masy krówkowej. Dobrze miksujemy. SKŁADANIE: Biszkopt nasączamy, smarujemy połową kremu. Układamy okrągłe biszkopty

Pani na deser
Karpatka-super przepis, zawsze się udaje :) 232

mąki KRUPCZATKI (szklanka 250ml) -7 jajek -2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA: -900 ml mleka -2 łyżki mąki pszennej (nie kopiaste) -350g masła lub margaryny -4 żółtka -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -1 cukier waniliowy -3/4 szkl cukru DODATKOWO -cukier puder do posypania ciasta CIASTO PARZONE: Wodę wlewamy do garnka, dodajemy masło lub margarynę i wszystko(...)pozostałe składniki (oprócz masła lub margaryny)  wraz z 0,5 szkl mleka dokładnie miksujemy  i wylewamy na gotujące się mleko, dokładnie mieszamy tak by powstał nam gładki budyń. Budyń studzimy. Masło lub margarynę   w temperaturze pokojowej ucieramy chwilę,  następnie stopniowo dodajemy ostudzony budyń. Całość miksujemy na gładką masę.  ***opcjonalnie do kremu można dodać trochę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Truskawkowy obłoczek 230

kostki margaryny 3/4 szklanki cukru 4 łyżki kakao 1/4 szklanki wody 1 szklanka mąki 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Składniki na krem: 2 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru 200g masła lub margaryny 2 łyżki cukru pudru   Składniki na piankę truskawkową: 0,5 kg mrożonych truskawek 2 galaretki truskawkowe     *** Przygotowujemy ciasto(...)pieczemy 20-25 minut ( do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 180’C *** *** Przygotowujemy krem: z mleka odlewamy pół szklanki. Resztę mleka zagotowujemy. W odlanym mleku mieszamy cukier oraz budynie. Masę wlewamy do gotującego się mleka, cały czas mieszamy i gotujemy aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń studzimy. Masło ucieramy razem z cukrem pudrem i stopniowo dodajemy zimny budyń. Całość

Blog z Apetytem
Sernik drezdeński 198

pieczenia Masa serowa: 2 jaja 150 g cukru 1/4 łyżeczki soli skórka otarta z pół cytryny 1 kg twarogu półtłustego(z wiaderka) 1 op.cukru wanilinowego 1,5 opakowania budyniu śmietankowego Masa budyniowa: 1 budyń śmietankowy 375 ml mleka 5 jaj 150 g margaryny 150 g cukru szczypta soli Wykonanie: Ciasto kruche szybko wyrabiamy  i wkładamy do lodówki. Gotujemy budyń(...)Całe jaja, cukier, cukier wanilinowy i sól miksujemy.  Powoli po łyżce wrzucamy twaróg.  Gdy masa będzie pulchna wsypujemy proszek budyniowy. Masę wylewamy na kruche ciasto. Do zimnego budyniu dodajemy 5 żółtek i miksujemy.  Białka ubijamy na sztywną pianę i ostrożnie dodajemy do masy budyniowej. Tą masę wylewamy na masę twarogową. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 200 stopni

Pyszności Słodkości
Pychotka 149

waniliowy 1 szt. Żółtka jaja 6 szt. Składniki na masę: Powidła śliwkowe Orzechy wołoskie posiekane 1 szklanka   Cukier 1 szklanka Masło 1 ½ kostki Mąka ziemniaczana 3 łyżki Budyń śmietankowy 2 szt. tłuszcz do formy bułka tarta do formy białka jaja 6 szt. Wykonanie ciasta: Z podanych składników zgnieść ciasto i podzielić na dwie równe części. Dwie jednakowe(...)śliwkowym. Białka ubić na sztywno z cukrem i wyłożyć po połowie na placki, po czym posypać startymi orzechami. Piec 40-50 minut w temperaturze 180 stopni, po czym ostudzić. Budyń wymieszać z mąką ziemniaczaną i ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, ostudzić. Masło utrzeć i połączyć z budyniem. Przygotowany budyń wyłożyć na jeden placek i przykryć upieczonym drugim plackiem spodem

Tradycyjna Kuchnia
Babeczki waniliowe z budyniem 161

Babeczki waniliowe z masą budyniową.  Słodkie, wilgotne w środku. Bardzo szybko znikają! Podajemy lekko polukrowane z kolorową posypką. Składniki: 150 g Kasi + łyżka do budyniu, jajko, 2 szklanki mąki, prawie ¾ szklanki cukru, opakowanie cukru z prawdziwą wanilią (10g), kilka kropel aromatu waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szklanka mleka + 400 ml do budyniu, budyń waniliowy Przygotowanie: Masło rozpuszczamy(...)studzimy. W między czasie robimy budyń – tak jak na opakowaniu tylko na 400 ml plus łyżka masła. Do zimnego masła dodajemy jajko, aromat waniliowy i mleko.  Mieszamy. W drugiej misce suche składniki (mąka, cukier,cukier z prawdziwą wanilią, proszek do pieczenia). Łączmy suche i mokre składniki. Do foremek wykładamy dużą łyżkę masy na ciasto, następnie łyżeczką masę budyniową

Lena Gotuje
Ciasto z mandarynkami 109

nagrodę zaraz po upieczeniu dostała kawałek i była pierwszym degustatorem ciasta :). Jest to zdecydowanie ciasto, które robi wrażenie na gościach, bo wydaje się bardzo "bogate". Cytrusowy smak mandarynek i budyniu fajnie równoważy smak słodkiej śmietany i czekoladowych herbatników. Polecam na Wielkanoc, Boże Narodzenie czy na imieniny! Dla kogo: dla szukających ciasta, które zachwyci gości dla mających puszki mandarynek dla fanów(...)cytrusowych smaków Składniki na ciasto: 6 jajek 120g cukru łyżeczka cukru waniliowego lub ekstraktu waniliowego 150g mąki łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę: 4 puszki mandarynek 2 budynie waniliowe lub śmietankowe w proszku 500ml soku pomarańczowego firmy Hortex 500ml śmietany 30 lub 36% łyżka cukru pudru śmietanfix (lub inny stabilizator do śmietany) Składniki na dekorację: 150ml śmietany

Mania Wypiekania
Ciasto “Rafaello” bez pieczenia 501

pieczenia By Piotr 12 marca 2018 Ciasto "Rafaello" bez pieczenia, czyli pyszny, prosty i naprawdę szybki w przygotowaniu deser, który pokochają wszyscy fani kokosu! :) Składniki: mleko - 1 litr budyń śmietankowy - 2 opakownia mąka ziemniaczana - 4 łyżeczki cukier - ok. 180g (niepełna szklanka) masło - 270g krakersy - ok. 400g* wiórki kokosowe - 150g (do masy) + 50g (do posypania) * Można zastąpić herbatnikami, jednak(...)całkowitego(!) wystudzenia. W misie miksera umieszczamy masło i ucieramy je przez kilka minut aż stanie się białe i puszyste. Następnie, cały czas ucierając, do masy dodajemy po łyżce budyniu. Do gotowej masy budyniowej dosypujemy jeszcze kokos i krótko lecz intensywnie miksujemy. Formę wykładamy folią spożywczą i składamy warstwowo ciasto w następującej kolejności: warstwa krakersów, warstwa masy, warstwa krakersów, warstwa masy

Pogotujmy.pl
Szarlotka budyniowa na kakaowym spodzie czyli Słodki Czwartek odc.147 111

urodzin Syncia. Wymaga wiele zachodu, osobno przygotowuje się poszczególne warstwy, ale efekt końcowy jest przepyszny! Pomysł na to ciasto znalazłam w KUCHNI nr.03/2018, zmieniłam jednak proporcje i wykorzystałam inny budyń. Szarlotka budyniowa na kakaowym spodzie marmolada: 1 kg jabłek typu szara reneta 15 g masła 60 g cukru szczypta cynamonu 100 g płatków migdałowych (ja pominęłam) Jabłka obieramy i kroimy(...)przykryciem aż jabłka zaczną się rozpadać. Ja podlałam kilkoma łyżkami wody by się nie przypaliły. Studzimy. Mieszamy z podprażonymi płatkami migdałowymi. Ja je pominęłam z racji upodobań Małżona. budyń waniliowy: 500 ml mleka 35 g domowego cukru waniliowego pół laski wanilii 60 g mąki ziemniaczanej 1 żóltko Połowę mleka mieszamy z cukrem i ziarenkami wanilii oraz masłem. Zagotowujemy i łączymy

Dzieje kuchennej Wiewióry
3 Bit z herbatnikami. 96

Dziś przedstawię Wam mój przepis na ciasto 3 Bit. :) Robi się je prosto, szybko i przyjemnie. Składniki: I. Masa budyniowa: 700 ml mleka 3,2% 1 budyń śmietankowy z białą czekoladą (bez cukru) 1 budyń z prawdziwą wanilią (bez cukru) 4 łyżki brązowego cukru 2 łyżeczki przyprawy do deserów "Karmel i wanilia" (opcjonalnie) 1/3 łyżeczki pasty waniliowej (opcjonalnie(...)maślanych herbatników woda różana 1 puszka masy kajmakowej (510 g) czekolada/ wiórki czekoladowe/ kamyczki karmelowe/ kamyczki czekoladowe do dekoracji Sposób przygotowania: Z osłodzonego brązowym cukrem mleka gotujemy budynie (razem). Odstawiamy do ostygnięcia. W misce umieszczamy 200 g masła, pastę waniliową i przyprawę do deserów. Miksujemy. Nie przerywając tej czynności stopniowo dodajemy ostudzony budyń. Miksowanie kończymy, gdy całość połączy nam się

DominikaDolci
Jak ugotować babkę? Babka budyniowa w wiśniowej polewie (gotowana) 137

często.  A teraz czas na przepis na babeczkę ze zdjęcia. Tym razem jest to babka z ciasta budyniowego, z niewielką ilością mąki pszennej (którą też można zastąpić budyniem jeżeli ktoś nie używa). W smaku jest dość charakterystyczna, mączna. W konsystencji wilgotna, zbita. Dla urozmaicenia polałam ją galaretką z wiśniowej frużeliny i był to strzał0w dziesiątkę. Nadało jej to świeżości(...)wyraźniejszego smaku.  *na foremkę o pojemności 1,5 litra Składniki: na ciasto: 6 jajek 8 opakowań budyniu waniliowego bez cukru (po 40 g) 40 g mąki pszennej 1 szklanka cukru 250 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia na polewę: 1/2 szklanki frużeliny wiśniowej (ewentualnie dżemu) 1/2 opakowania galaretki wiśniowej  Miękkie masło rozetrzeć i ucierając powoli dodawać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania