budyń - 12640 przepisów (strona:133/843)

Ciasto „Budyniowe jabłuszko” 124

łyżeczka cukru trzcinowego z cynamonem Dr.Oetker 2 galaretki cytrynowe 2 łyżki soku z cytryny Masa budyniowa: ½ litra mleka ½ szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy 20 dag masła 82% Masa śmietanowa: 1 szklanka śmietany kremówki 30 % 1 śmietan fix Dr.Oetker 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: Ciemne kakao do oprószenia Sposób przygotowania: Masa jabłkowa: Jabłka obrać(...)Zestawić z ognia, wsypać suche galaretki, wymieszać do rozpuszczenia, odstawić do wystudzenia. Przygotować masę budyniową: 300 ml mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko wymieszać   z budyniem i mąką pszenną . Mieszaninę wlać do wrzącego mleka i ugotować gęsty budyń. Odstawić do wystygnięcia. Miękkie masło w temp. pokojowej utrzeć   na puszystą masę i partiami dodać zimny budyń

Wanilia i Kardamon
Tartaletki z borówkami i malinowym kremem 96

Ciasto: 250g mąki pszennej 125g masła extra 2 łyżki cukru pudru 1 jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy Krem malinowy: 1 budyń malinowy         250ml mleka 1 szklanka świeżych malin 2 łyżki cukru cukru 100g masła extra Dodatkowo: 250g borówki amerykańskiej masło do wysmarowania foremek(...)wykleić wysmarowane masłem formy tartaletek. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. 2. Krem malinowy Połowę mleka zagotować z cukrem w pozostałej ilości rozrobić budyń. Gdy mleko się zagotuje wlać budyń, mieszać aż zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć mikserem, ciągle miksując dodawać stopniowo wystudzony budyń oraz maliny. 3. Upieczone tartaletki wypełnić malinowym kremem

Szalona Kuchnia Eweliny
ciasto "majorka" bez pieczenia 483

ananasy, banany, brzoskwinie...ach czego chcieć więcej... no, może jeszcze kubka kawy do tego;) *foremka 25*34 cm Składniki: 1,5 dużej paczki herbatników 700 ml mleka 2 opakowania budyniu z wanilią 3 łyżki cukru 150 g masła 2 opakowania galaretki bananowej 2 opakowania galaretki pomarańczowej paczka małych biszkoptów puszka pulpy z marakui 1/2 puszki ananasa banan kilka połówek brzoskwiń(...)Budyń i cukier rozrobić w połowie mleka, resztę zagotować. Na gotujące się mlek wlać rozrobiony budyń i gotować mieszając aż zgęstnieje. Wystudzić. Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem.  Galaretki bananowe rozpuścić razem w 150 ml wrzątku. Odstawić. Blaszkę do pieczenia wyścielić wysoko papierem do pieczenia. Na dnie rozłożyć herbatniki. Posmarować je kremem budyniowym i przykryć drugą warstwą herbatników. Owoce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Banalnie łatwy deser 204

głową pełną smacznych pomysłów. Jako pierwsze zapraszamy na smaczny deser, który nie dość, że szybki w wykonaniu, banalnie łatwy, to jeszcze jak się prezentuje! Bananowy deser Składniki: Banany Budyń śmietankowy Bita śmietana Crunchy bananowe (polecamy te z Biedronki) Sos toffi Sok z cytryny Wykonanie: Sławek ugotowal budyń zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Jeśli jest on bez dodatku cukru należy(...)sokiem z cytryny aby nie ciemniały. Śmietane ubiliśmy za pomoca miksera, miksując na najwyższych obrotach. Sos tofii wykonaliśmy samodzielnie, ale o tym w kolejnym poście. Czekamy aż ugotowany budyń wystygnie i możemy się zabrać za tworzenie deseru. Układamy warstwami: crunchy, budyń, banany, toffi, crunchy, bita śmietana, banany, tofii itd. Wkładamy do lodówki i to na tyle! Dajcie koniecznie znać

Sprawni w smaku
Naleśniki pełnoziarniste z budyniem czekoladowym i owocami 150

domu wszyscy, a szczególnie dzieci - wiadomo. Najchętniej jadłyby właśnie je i wszelkiego rodzaju placuszki. Tym razem zrobiłam naleśniki z mąki pełnoziarnistej, dodałam dwie łyżki zwykłej, do tego ugotowałam budyń czekoladowy i dodałam owoce. Pysznie wyszło, naleśniki zniknęły wszystkie i już zamówienie mam na kolejne :-) Miłego dnia :-) Składniki na około 8 naleśników:   2 szklanki mąki pełnoziarnistej (około) 2 łyżki mąki(...)pudru 1 1/2 szklanki mleka troszkę wody gazowanej ( ja daję na oko, ale wychodzi tak nie pełna szklanka) 1 jajko (można dodać 2) olej do smażenia   Farsz: 1 budyń czekoladowy 40 g bez cukru 2 - 3 łyżki cukru 500 ml mleka 2% owoce (u mnie borówka i malina) polewa czekoladowa 1. Do misy miksera wbijam jajko, dodaję wodę

kruche babeczki
Moja Fantazja - ciasto 529

Składniki: * 1 opakowanie ciasteczek owsianych * 1 i 1/3 kostki masła * 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki ok. 200 ml * 1 puszka brzoskwiń albo 1 szklanka soku z brzoskwiń * 2 budynie waniliowe * 3/4 szklanki wody * 4 żółtka * 3 - 4 łyżki cukru * 1 duże opakowanie herbatników kakaowych * 1 małe opakowanie herbatników jasnych * 300 ml śmietanki 30% * czekolada mleczna albo deserowa do dekoracji(...)blachy wyłożonej wcześniej pergaminem do pieczenia i piekłam 20 minut w 180 stopniach. Odlałam sok z brzoskwiń i nastawiłam na gotowanie. W 3/4 szklanki wody roztrzepałam żółtka, 2 budynie i cukier. Wlewałam strużką do gotującego się soku energicznie przy tym mieszając, by nie powstały grudki w budyniu. Odstawiłam do ostygnięcia. Masło rozwierciłam i dodawałam małymi porcjami budyń. Kiedy masa była

Pieprzyć z Fantazją
Schmandtorte. Niby sernik na kwaśnej śmietanie. 148

dodaje sie tam do pelmieni, do barszczu czyblinów oczywiście z kawiorem. I dla czego nie upiec by ciasta. Składniki: 600 g gęstej, tłustej kwaśnej śmietany 1 lub 2 opakowania budyniu waniliowego 500 ml mleka 150 g mąki 75 g masła 75 g cukru 1 jajko (żółtko) ok 150 g cukru niektóryz dodają jeszcze do ciasta proszek do pieczenia(...)masła, zółtka i 150 g cukru żagniećcie ciasto na spód. Przenieście na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie wyklejcie spód. W tzm czasie zabieramy sie za przygotowania masy. Budyń przygotujcie tak jak sugeruje to producent plus odajcie te 75 g cukru – ja robiłam to ciasto kiedyś z jednym budyniem, ale małż powiedział, że z 2 torebek jest lepsze

Szybko Tanio Smacznie
Naleśniki budyniowe z czekoladowym kremem z daktyli i jabłkiem 95

wychodzi i zwykle robię je za każdym razem inaczej, a to dolewając więcej wody, a to dorzucając trochę mąki. Ostatnio bardzo polubiłam naleśniki budyniowe, czyli zamiast mąki używam budyniu w proszku. W szufladzie natrafiłam na budyń o smaku krówki, od razu w mojej głowie pojawiła się myśl, że naleśniki o takim smaku będą bardzo pysznym pomysłem. Można też użyć innej(...)wersji budyniu albo zastąpić go mąką. Proporcje ciasta naleśnikowego też są raczej indywidualne, z podanych składników da się zrobić 3 lub nawet 4 cienkie naleśniki. Dla większego zasłodzenia, i nadziania naleśników świetnie sprawdził się czekoladowy krem z daktyli, a do tego jeszcze podsmażone na patelni kawałki jabłka z cynamonem. Z podanego przepisu wyszły mi dwa dość grube naleśniki, którymi można

Healthy food explorer
Czekoladowy omlet z twarożkiem i bananem 145

robię się jak na naleśniki, tylko jajko miksuję za pomocą elektrycznej trzepaczki przez około minute, przez co jest bardziej puszyste. Następnie dodaje około 1/3 szklanki mleka oraz mąkę lub budyń, w tym przepisie użyłam czekoladowego budyniu oraz dodałam jeszcze łyżeczkę kakao, aby ciasto wyszło bardziej czekoladowe. Można z tego przepisu zrobić zwykłe naleśniki, ja natomiast zdecydowałam się na jednego dość(...)serem nie pamiętam kiedy ostatnio gościły w moim menu, więc dziś naszła mnie wielka ochota, żeby przygotować sobie takie śniadanie. Składniki: 1 jajko 1/3 szklanki mleka 3 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru 1 łyżeczka kakao 1 łyżka ksylitolu szczypta soli 100 g chudego twarogu 2 łyżki jogurtu naturalnego szczypta mielonej wanilii 1 łyżka ksylitolu pół banana Wykonanie: Twaróg wymieszać

Healthy food explorer
Tort Kornelki 160

cukru kryształu - 150 g margaryny - 150 g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 kisiele wiśniowe masa - 5 żółtek - 180 g cukru kryształu - 500 ml mleka - 1 budyń waniliowy - 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej - 350 g masła oraz - słoik powideł śliwkowych - puszka brzoskwiń - kolorowe draże - pianki Przygotowanie: Na początku zabieramy się za przygotowanie biszkoptu piegowatego. Oddzielamy żółtka od białek(...)tortownicy i pieczemy około 35 minut w 180 C. Oba przestudzone ciasta przekrawamy na pół i zabieramy się za przygotowanie masy. Trochę mleka odlewamy i mieszamy w nim budyń oraz mąkę ziemniaczaną. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem i łączymy z rozpuszczonym budyniem oraz mąką. Mieszamy, zdejmujemy z ognia, dodajemy pojedynczo żółtka, mieszamy. Masę ponownie stawiamy na ogień i chwilę

Zainspirowana w kuchni
Ciasto Forsetka 328

SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki, 8 łyżek oleju, 1 łyżka octu, 1 łyżka proszku do pieczenia, Krem waniliowy: 3 szklanki mleka, 3 opakowania budyniu waniliowego, 2 opakowania cukru waniliowego, 200g masła, 3 łyżki cukru pudru, 50ml likieru waniliowego lub spirytusu, Dodatkowo: 300g borówek amerykańskich, 3 opakowania galaretki jagodowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam(...)minut w temp. 170 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa równe blaty. 2. Krem waniliowy: Dwie szklanki mleka zagotowuję razem z cukrem waniliowym. W pozostałym mleku mieszam budynie. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Budyń odstawiam do przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję budyń. Ucieram. Wlewam alkohol

Tradycyjna kuchnia Kasi