budyń - 12640 przepisów (strona:132/843)

Ciasto z rurkami (rurociąg) 138

Ciasto na biszkopcie z masą budyniową, wafelkami i posypką kokosową Składniki: Biszkopt: 4 jajka Szklana mąki 2 łyżki cukru pudru Szczypta soli Łyżka oleju Masa budyniowa: 3 budynie śmietankowe 1 szklanki cukru pudru 200 g Kasi 3 szklanki mleka dodatkowo: 250 g rurek kakaowych 100 g wiórek kokosowych Przygotowanie: Biszkopt: Żółta oddzielamy od białek. Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli(...)sztywną pianę. Dodajemy stopniowo żółtka i olej. Na koniec mąkę i cukier. Miksujemy do połączenia składników. Pieczemy przez około 20 minut w temp. 180 stopni. Budyń rozrabiamy w szklane mleka  Pozostałą część zagotowujemy wraz z cukrem. Dodajemy budyń, zagotowujemy do uzyskania gęstej masy. Studzimy. Masło ubijamy. Dodajemy budyń i miksujemy na gładką masę. Na biszkopt wykładamy połowę masy. Układamy

Lena Gotuje
Świąteczne ciasto – orzechowiec z masą kawową 130

orzechów włoskich grubo posiekanych 0,6 kostki masła (120g, około 8 łyżek) 100 g cukru (trochę mniej niż pół szklanki cukru) 2 łyżki miodu (43 g) Masa kawowa: 1 budyń śmietankowy 1,6 szklanki mleka (400ml, czyli 400g) 1 kostka i 3 łyżki miękkiego masła (250 g) ¾ szklanki cukru pudru (150 g) 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Wykonanie: Miód i sodę(...)tylko do momentu, aż masło i cukier się rozpuszczą, a wszystkie składniki ładnie się połączą. Gorący karmel wykładamy na drugą część ciasta i pieczemy przez około 12 minut. Gotujemy budyń w 400 ml mleka. Ugotowany budyń przykrywamy z wierzchu folią spożywczą, dociskając ją do jego powierzchni, pozostawiamy do wystudzenia. Kawę rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody, masło ucieramy z cukrem

KulinarneImpresje.pl
Ciasto Shrek bez pieczenia 194

porcji: 15 Czas przygotowania: 40 minut + czas chłodzenia Składniki na ciasto Shrek bez pieczenia: Masa zielona: 900 ml zielonego soku owocowego typu Kubuś lub Pysio (kiwi+jabłko+banan) 3 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (120 g razem) Masa ze śmietany: 400 ml śmietany 30% (schłodzić) 2 - 3 łyżki cukru pudru galaretka agrestowa Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe 150 g okrągłych(...)opakowania delicji 3 dojrzałe gruszki Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. Jak zrobić ciasto Shrek bez pieczenia? W 300 ml soku rozmieszać budynie, a pozostały zagotować. Do gotującego się soku wlewać powoli rozmieszany budyń i ciągle mieszając gotować na małej mocy palnika do czasu, aż zgęstnieje. Jeszcze ciepły budyń przełożyć do formy wyłożonej biszkoptami

Kuchcik gotuje
Budyń kasztanowy bez cukru – Blogmas 2018 #13 95

Dawno już nie jadłam budyniu solo, a najczęściej występował jako jeden ze składników ciasta (nawet całkiem niedawno przy okazji przepisu na biszkopt kokosowy z jabłkami ). Mąkę z kasztanów chciałam już dawno wykorzystać w ten sposób i w końcu mi się udało. Budyń kasztanowy bez cukru co prawda nie wyszedł mi tak gęsty, jak ten tradycyjny, ale i tak to fajny(...)pomysł na deser Do tego odrobina śliwkowej konfitury i coś słodkiego na zimowy wieczór gotowe Budyń kasztanowy bez cukru 250 ml dowolnego mleka (u mnie napój owsiany) 25 g mąki kasztanowej 2 łyżki erytrytolu powidła śliwkowe z pomarańczą Około połowę porcji mleka zagotować. W pozostałej części zimnego napoju rozpuścić erytrytol i mąkę tak, aby nie było grudek. Wlać do gotującego

Fitkot
Piernikowy smaczek 19469

mieszamy na najmniejszych obrotach miksera, lub łyżką. Gotowe ciasto przekładamy do  pieczemy ok 30 minut w 180 st. C (blaszka 23x33cm). Krem budyniowy: kostka masła (200 g) 2 budynie (u mnie bez cukru) 1/2 litra mleka  2 łyżki cukru Proszek budyniowy rozprowadzamy w 1/2 szklanki mleka, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem (jeśli używacie budyniu z cukrem to oczywiście(...)dodajecie go już do mleka, no chyba że lubicie bardzo słodkie kremy). Do wrzącego mleka wlewamy rozrobiony proszek budyniowy i mieszamy do momentu aż się zagotuje. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło (najlepiej wyjąć je z lodówki zanim weźmiemy się za robienie biszkoptu, a nawet wcześniej) ucieramy na najwyższych obrotach miksera na puch, a następnie dodajemy do niego stopniowo po łyżce

Cynamonowe szczęście
Szarlotka piernikowa z jabłkami 176

jajka 100g śmietany 2 łyżeczki (np. domowej ) przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody oczyszczonej Masa orzechowa: 200g orzechów 100g masła ⅓   szklanki cukru Masa budyniowa: 400ml mleka 1 budyń śmietankowy 1 biała czekolada Warstwa jabłkowa: 8 jabłek (reneta) ½ szklanki wody Sok z ½ cytryny 5 łyżeczek cukru 2 galaretki agrestowe Sposób przygotowania Ciasto: Mąkę przesiewamy, mieszamy z sodą. Robimy wgłębienie(...)ciasta i dopiero wkładamy do piekarnika. Blaty studzimy. Masa budyniowa: Z 400ml mleka odlewamy pół szklanki i mieszamy z proszkiem budyniowym. Pozostałą część stawiamy na ogniu i łączymy z budyniem w momencie zagotowania. Gotujemy mieszając przez ok 1 minutę, po czym zestawiamy z ognia i dodajemy posiekaną drobno białą czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia. Ciepły, ale nie gorący krem rozsmarowujemy cienką

Kuchnia w czekoladzie
Tort orzechowo - kawowy 197

taki tort w wersji deluxe ;). Dlatego bardzo gorąco polecam go również na zbliżające się święta :). Biszkopt orzechowy oraz wkładkę orzechową można upiec dzień wcześniej. Poprzedniego wieczoru można również przygotować budyń do kremu, po wystudzeniu schować do lodówki, a następnego dnia, przed wykonaniem kremu, ocieplić do temperatury pokojowej. Biszkopt orzechowy: 4 duże jajka 150 g cukru 100 g mąki pszennej tortowej(...)się zagrzeje rozpuścić w nim kawę. Mleko zagotować, zdjąć z palnika i mieszając rózgą kuchenną wlać zmiksowaną mieszankę. Postawić z powrotem na palniku i cały czas mieszając ugotować gęsty budyń. Należy mieszać energicznie, aby nie zrobiły się grudki. Gdy budyń zabulgocze, zdjąć go z ognia i przykryć folią spożywczą w taki sposób, aby dotykała jego powierzchni, odstawić do całkowitego wystudzenia

Opowieści z piekarnika
Ambasador wg Aleex 118

łyżeczka proszku do pieczenia • szczypta soli Masa budyniowa: Trzeba przygotować jedną masę podstawową i podzielić ją na pół. • 1 litr mleka • 400 g miękkiego masła • 6 łyżek cukru • 2 budynie waniliowe bez cukru • 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej • 1 czubate łyżka mąki pszennej • 3 żółtka • 2 łyżki spirytusu Dodatkowo do masy jasnej: • puszka brzoskwiń w syropie (syrop odlać i zachować(...)stopni C. 6. Sprawdzić patyczkiem, czy jest upieczony. 7. Biszkopt odstawić do wystudzenia. 8. Po wystudzeniu przeciąć biszkopt na dwa blaty. 9. Przygotować masę budyniową: szklankę mleka, żółtka, budynie i obie mąki zmiksować. 10. Pozostałą część mleka zagotować z cukrem. 11. Do gotującego się mleka wlać przygotowaną mieszankę i całość doprowadzić do wrzenia. 12. Powstały w ten sposób budyń przykryć

W mojej kuchni
Ciasto Michałek 798

szkl cukru -1 szkl mąki pszennej tortowej -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -2,5 łyżki kakao -8 łyżek oleju -8 łyżek wody KREM -1 litr mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru po ok 40g sztuka -1 cukier waniliowy -3/4 szkl cukru -2 łyżki mąki pszennej (łyżki pełne, z górką) -200g cukierków Michałki -250g masła lub margaryny(...)kroimy na dwa spody. KREM Cukierki Michałki kroimy na drobne kawałki. Do garnka wlewamy 800 ml mleka, i stawiamy na gazie. Do miski dajemy 200 ml mleka, 2 budynie, cukier, cukier waniliowy,mąkę i mieszamy na gładką masę, wylewamy ją na gotujące się mleko i mieszamy do zgęstnienia. Powstały, gęsty  budyń studzimy.  Masło lub margarynę w temp pokojowej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Dyniowy biszkopt z galaretką 118

puree z dyni pieczonej galaretka dyniowa: 400 g dyni hokkaido 1 szklanka soku z pomarańczy 1 galaretka brzoskwiniowa Winiary 200 ml śmietany 30 % krem budyniowy: 250 g masła 2 budynie waniliowe bez cukru Winiary 4 łyżki cukru  2 żółtka 750 ml mleka 3.2% 110 g herbatników z czekoladą kakao do posypania Pure z dyni: Dynię kroję na kawałki razem(...)dodaje do puree dyniowego. Śmietankę ubijam na sztywno i mieszam z dynią. Krem budyniowy: Miękkie masło ucieram na puch. Do garnka wlewam 500 ml mleka, dodaję cukier i zagotowuję. Budynie i żółtka rozrabiam w 250 ml mleka zimnego. Wlewam do gotującego mleka i mieszam aż zgęstnieje. Odstawiam z gazu i wierzch budyniu nakrywam folią spożywczą, żeby nie wytworzył się kożuch

wesoła kuchnia
Orzechowiec 119

oczyszczonej   Orzechowa warstwa : 250 g orzechów włoskich 75 g masła 5 łyżek cukru 2 łyżki miodu   Masa : 3 szklanki mleka 250 g masła 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem słoik dżemu truskawkowego Wykonanie : Masa : Z 3 szklanek mleka i 2 opakowań budyniu przygotować budyń. Garnek przykryć folią spożywczą i odstawić do ostudzenia. Ciasto : Z podanych składnik(...)jednej z blach z ciastem. Każdy placek piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Masa cd : Masło utrzeć z dżemem a następnie dodawać stopniowo po łyżcze ostudzony budyń. Przygotowana masą przełożyć ciasto. Przechowywać w lodówce, najlepsze jest na drugi dzień po przygotowaniu

cucinare
Migdałowiec ciasto bez pieczenia 143

Czekam na Wasze komentarze i opinie. W zakładce Ciasta znajdziecie mnóstwo przepisów na wypieki, ciasta bez pieczenia, ciasta ucierane, kruche, babki, serniki itp. Składniki 3 duże opakowania herbatników 3 budynie śmietankowe z cukrem 1 l mleka 1,5 puszki kajmaku 600 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 250 g masła 3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki cukru pudru(...)płatków migdałowych Dno blaszki o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie ułożyć warstwę herbatników. Mleko wymieszać z budyniami i zagotować budyń stale mieszając, aby się nie przypalił. Wystudzić, a kiedy już będzie zimny utrzeć masło z trzema łyżkami cukru pudru na puszystą masę. Miksując dodawać stopniowo ugotowany budyń. Masę podzielić na dwie części. Jedną cześć wyłożyć

O kuchni z uczuciem
szybka kremówka- ciasto w 10 minut 111

Wiadomo było, że na podwieczorek trzeba zrobić coś słodkiego i najlepiej na różowo. W takiej sytuacji ten przepis sprawdza się idealnie. W sumie to żaden przepis, po prostu herbatniki, budyń i lukier ale tak to wszystkim zasmakowało, że zostało zjedzone lepiej niż niejeden wykwintny wypiek.  mała blaszka 23*23 cm Składniki: duża paczka herbatników litr mleka 2 opakowania budyniu(...)łyżki cukru pudru 1-2 łyżki soku z cytryny kolorowa posypka Foremkę na ciasto wyścielić papierem do pieczenia. Na dnie rozłożyć warstwę herbatników.  W szklance mleka rozmieszać budynie, mąkę, żółtka i cukier. Pozostałe mleko zagotować z masłem, wlać rozrobione mleko i ugotować na gęsto. Gorący budyń wyłożyć na herbatniki i przykryć drugą warstwą ciastek. Odstawić aż ostygnie.  Cukier

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Cappuccino z orzechami 196

ciasto orzechowe: białka 5 szt, orzechy włoskie zmielone lub bardzo drobno pokrojone 250 g, cukier 1 szklanka, mąka pszenna 1 łyżka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, masa: mleko 700 ml, budyń waniliowy 1 szt, mąka pszenna 1 łyżka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, cukier 0,5 szklanki, masło 200 g, cappuccino 6 łyżeczek, dodatkowo: cappuccino 8 łyżeczek, czekolada mleczna 40 g, Sposób(...)Pianę wykładamy na wyłożoną papierem blaszkę i pieczemy w 170 st.C przez 30-40 min. aż piana będzie rumiana i wypieczona.  Część mleka odlewamy i rozpuszczamy w nim budyń oraz mąkę. Pozostałe mleko stawiamy na palnik i dodajemy cukier. Gdy mleko zacznie wrzeć powoli wlewamy rozpuszczony proszek i intensywnie mieszamy, aby nie powstały grudki i zagotowujemy. Budyń przykrywamy folią

kulinarne odsłony pati