Przepis na : deser
W trakcie Świąt Wielkanocnych oprócz ciast i innych potraw, można zaserwować delikatny, puszysty deser śmietanowy z dodatkiem aromatycznego sosu budyniowego z ajerkoniakiem. Niewątpliwie zrobi on wrażenie na naszych najbliższych :) Z podanych składników uzyskamy 4 porcje deseru. Składniki na sos budyniowy z ajerkoniakiem: 20 g waniliowego proszku budyniowego, 250 ml mleka, 1 łyżka cukru, 70 ml ajerkoniaku. Krem śmietanowy: 250 g serka marscarpone (schłodzonego), 250 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej), 3-... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...