budyń - 12640 przepisów (strona:105/843)

Ciasto krówka – bez pieczenia! 122

różnego rodzaju przyjęcia lub po prostu do popołudniowej kawki!  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto krówka – bez pieczenia: 350 g herbatników 1 puszka masy kajmakowej 2 opakowania budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 żółtko 1 litr mleka 6 łyżek cukru 250 g masła 100 g dowolnych orzechów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Blaszkę o wymiarach(...)układamy warstwę herbatników. Masę kajmakową podgrzewamy w garnku, aby łatwiej było ją rozsmarować. Następnie na herbatniki wykładamy połowę kajmaku i dokładnie rozprowadzamy po całej powierzchni, przykrywamy kolejną warstwą ciastek. Budyń rozpuszczamy w szklance mleka, dodajemy cukier, mąkę ziemniaczaną oraz żółtko, dokładnie mieszamy, aby nie było żadnych grudek. Resztę mleka podgrzewamy w garnku, jak się zagotuje to wlewamy budyń i energicznie

Gotuj z Prezesem
Krucha tarta z truskawkami 113

ciasto: pół kostki masła 1 żółtko 1 opakowanie cukru waniliowego 1/3 szklanki cukru 1 1/3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia opcjonalnie 1 łyżka śmietany Dodatkowo: 2 opakowania budyniu śmietankowego, pół kostki masła, kilka truskawek, jedno opakowanie galaretki truskawkowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kruchą tartę z truskawkami: Do miski wsypujemy cukier, proszek do pieczenia oraz przesianą przez sitko(...)mąkę. Mieszamy je dokładnie łyżeczką. Następnie dodajemy masło oraz żółtko. Ciasto wyrabiamy na jednolitą masę i odstawiamy je na 30 minut do lodówki. W międzyczasie możemy przygotować budyń według instrukcji na opakowaniu, tylko, że dodajemy 3 szklanki mleka na dwa opakowania proszku. Po ostygnięciu budyniu dodajemy pół kostki masła i dokładnie mieszamy całość łyżką. Wracamy do ciasta. Wyciągamy

Gotuj z Prezesem
Fale Dunaju 200

łyżeczka proszku do pieczenia 25 dkg cukru pudru 2 łyżki ciemnego kakao 3 łyżki mleka 25 dkg margaryny 40 dkg jabłek cukier waniliowy 1 łyżka budyniu waniliowego Krem budyniowy: 40 gr budyniu waniliowego w proszku 400 ml mleka cukier waniliowy 8 dkg cukru kryształu 25 dkg masła Dodatkowo: 5 dkg tartej gorzkiej czekolady Ciasto Fale Dunaju Jak zrobić ciasto Fale(...)garnka wlać 250 ml mleka, wsypać cukier kryształ oraz cukier waniliowy. Zagotować. W kubeczku wymieszać proszek budyniowy z pozostałym mlekiem i kiedy mleko w garnku zaczyna się gotować zalać budyń z kubeczka. Zmniejszyć ogień na mały i mieszając nieustannie gotować przez 3-y minuty. Ugotowany budyń zdjąć z ognia, przykryć folią spożywczą i wystudzić. Za pomocą miksera rozetrzeć miękkie masło

MeCooks
Ciasto truskawkowa chwila 98

smakuję obłędnie i zadowoli każdego miłośnika słodkości. CIASTO TRUSKAWKOWA CHWILA PRZEPIS Składniki Biszkopt: 4 jajka 140 g mąki pszennej 140 g cukru szczypta soli Masa budyniowa: 1l mleka 3 budynie śmietankowe 140 g cukru 200 g masła Masa truskawkowa: 300 g truskawek 2 łyżki cukru pudru 330 ml śmietanki kremówki 2 łyżki żelatyny 120 ml wody Warstwa z galaretką(...)minut w temperaturze 180 stopni C. MASA BUDYNIOWA Do rondelka wlewamy 700 ml mleka i dodajemy cukier. Mieszamy i doprowadzamy do zagotowania. W pozostałych 300 ml mleka rozpuszczamy budynie. Całość przelewamy do gotującego się mleka i intensywnie mieszamy do zgęstnienia. Naczynie z budyniem przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy

Przepiski.pl
Truskawkowiec na herbatnikach 159

szał. Powstało takie ciacho z tego co miałam pod ręką. Bez pieczenia na herbatnikach, z dużą ilością truskawek i masą budyniową. Po prostu pycha :) składniki: masa budyniowa 2 duże budynie bez cukru  (na 3/4 l mleka) 5 łyżek cukru 1,1 l mleka 200 g miękkiego masła masa tuskawkowa 600 g truskawek 150 g jogurtu naturalnego 2 galaretki truskawkowe(...)400ml gorącej wody oraz ok 400 g herbtników, u mnie kakaowe 450 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 750 ml gorącej wody Ugotować budyń. Do garnka wlać połowę mleka i dodać cukier, zagotować. W pozostałym mleku rozpuścić budyniowy proszek. Wlać do wrzącego mleka i ugotować gęsty budyń. Wystudzić. Utrzeć masło na puszystą masę i porcjami dodawać wystudzony budyń. Zmiksować do połączenia

Monia miesza i gotuje
Domowy budyń waniliowo - kokosowy z jagodami 119

Domowy budyń na śniadanie czy jako deser, któż go nie lubi. Czy jako dzieci też uwielbialiście taki budyń z sokiem malinowym? ja uwielbiałam jak babcia mi taki gotowała. Jak samemu ugotować taki budyń? to bardzo proste, podam Wam receptę a potem już sami gotujcie i dobierajcie smaki. Domowy budyń. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto budyniowy przekładaniec 111

spód: 2 opakowania kakaowych herbatników ok 500 gram 2 opakowania podłużnych biszkoptów ok 300 ml mleka do namoczenia herbatników i biszkoptów Składniki na masę budyniową: 1100 ml mleka 3 budynie waniliowe bez cukru 3/4 lub szklanka cukru w zależności jaką słodycz masy chcemy uzyskać 1 łyżka mąki pszennej 5 żółtek 200 gram masła lub margaryny Składniki na masę śmietanową(...)naprzemiennie jak widać na zdjęciu. Przygotowanie masy budyniowej: w garnku zagotowujemy 900 ml mleka. W misce ucieramy przy pomocy miksera żółtka wraz z cukrem, następnie dodajemy pozostałe mleko z budyniami oraz mąką. Dokładnie wymieszaną masę budyniową wlewamy do gotującego się mleka dokładnie mieszając przez cały czas zagotowujemy ją. Powstały budyń ściągamy z gazu, do zagotowanego budyniu dodajemy pokrojoną w mniejsze

Blog kulinarny S9.PL
BISZKOPT Z KREMEM I GALARETKĄ 166

porze roku to raczej mrożone :). SKŁADNIKI biszkopt 4 jajka  3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki maki pszennej 1/2 szklanki maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem budyniowy 2 budynie śmietankowe 900 ml mleka 1/4 szklanki cukru 200 g miękkiego masła dodatkowo owoce 2 galaretki  WYKONANIE Składniki na biszkopt przygotowujemy wcześniej żeby miały temperaturę pokojową.Białka oddzielamy od żółtek(...)formę wylewamy nasze ciasto,wyrównujemy.Nastawiamy piekarnik na temp.180C i pieczemy ok.20 min.Po tym czasie wyjmujemy ciasto i odstawiamy do wystudzenia. Teraz czas na krem budyniowy.Do szklanki mleka wsypujemy budyń w proszku i rozpuszczamy.Pozostałe mleko doprowadzamy do wrzenia a następnie wlewamy rozpuszczony w mleku proszek budyniowy i gotujemy budyń.Odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę,następnie

Mała w garnku miesza
Tort budyniowy z owocami 117

wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 45-50 minut do suchego patyczka. Gotowe ciasto odstawiam do wystygnięcia. Składniki na krem: 2 budynie waniliowe 850 ml mleka 1 pomarańcza 220 g miękkiego masła Dodatkowo: ulubione owoce szklanka wody z sokiem z cytryny Skórkę ocieram z pomarańczy i odstawiam. Wyciskam sok z pomarańczy, dolewam(...)mleka i gotuję budyń dodając 3 łyżki cukru (jeśli wolicie bardziej słodkie kremy, dodajcie trochę więcej cukru, mój krem wyszedł bardzo mało słodki). Gotowy budyń odstawiam do wystygnięcia. Do wystygniętego budyniu dodaję miękkie masło i całość miksuję na jednolitą masę (zrobiłam to blenderem z końcówką rozdrabniającą). Ciasto kroję na 3 blaty i składam tort. Pierwszy blat nasączam 1/3 wody

Słodki sentyment
Jabłkowy budyniowiec (bez pieczenia) 330

Ciasto bez pieczenia ze śmietankowo-jabłkową masą budyniową oraz bitą śmietaną na wierzchu, przygotowane na biszkoptach. Masa budyniowa składa się z budyniu śmietankowego, śmietanki kremówki oraz musu jabłkowego, dzięki temu jest ona kremowa i ma ciekawy, winny smak z nutą jabłka. Dodatkowo biszkopty są nasączone sokiem jabłkowym, co podkreśla jeszcze ten jabłkowy smak. Lekko kwaśnego akcentu dodaje też galaretka cytrynowa(...)cynamonem na wierzchu ciasta. Ciasto smakuję przepysznie , ale wymaga jednak trochę naszej pracy.   Składniki: Masa budyniowa: 3-4 jabłka (400-450 g) sok z 1 cytryny 1 budyń śmietankowy (40 g) 1 i 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru (kryształ) 3 łyżki galaretki cytrynowej 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Bita śmietana: 300 ml śmietanki

Kuchnia MagdaLeny
KRUCHE Z BUDYNIEM I BRZOSKWINIAMI 127

cukier puder – 1 szkl po 250 ml * cukier z wanilią – 1 łyżka * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki KREM BUDYNIOWY: * mleko tłuste – 1 l * budyń waniliowy = 80 g * mąka ziemniaczana – 1 łyżka * cukier – 4 łyżki DODATKOWO: * brzoskwinie i morele SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło, cukier puder, cukier z wanilią oraz(...)zrobić oczywiście również w robocie – tak jak ja. Zawijamy w folię, odstawiamy do mrożenia. Po schłodzeniu 3/4 ciasta wylepiamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuwamy. KREM BUDYNIOWY: Budyń i mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w szklance mleka. Resztę mleka gotujemy z cukrem, a następnie na gotujące wlewamy rozrobiony budyń. Cały czas mieszając gotujemy, aż zgęstnieje. Ciepły wykładamy na kruchy spód. CAŁOŚĆ

Ostra na Słodko
Kruche czekoladowe ciasto z wiśnią 178

Składniki: ciasto 200 g zimnego masła 400 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 jajka 4 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) masa 2 budynie czekoladowe 4 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) 3 szklanki mleka 1 galaretka pomarańczowa 500 g wiśni (mogą być mrożone) Przygotowanie: ciasto Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia(...)jedna większa część na spód i mniejsza na wierzch. Formujemy rulonik owijamy w folie spożywczą i wkładamy do zamrażarki. masa 2 szklanki mleka gotujemy, a w 1 rozpuszczamy budynie i cukier puder. Do gotującego mleka dodajemy budyń i galaretkę. Mieszamy i odstawiamy, aby ostygło (mieszajcie do jakiś czas, aby nie zastygło i masa była gładka do wylania na ciasto). Wiśnie

zdrowo i aktywnie
Kruche czekoladowe ciasto z wiśnią 184

Składniki: ciasto 200 g zimnego masła 400 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 jajka 4 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) masa 2 budynie czekoladowe 4 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) 3 szklanki mleka 1 galaretka pomarańczowa 500 g wiśni (mogą być mrożone) Przygotowanie: ciasto Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia(...)jedna większa część na spód i mniejsza na wierzch. Formujemy rulonik owijamy w folie spożywczą i wkładamy do zamrażarki. masa 2 szklanki mleka gotujemy, a w 1 rozpuszczamy budynie i cukier puder. Do gotującego mleka dodajemy budyń i galaretkę. Mieszamy i odstawiamy, aby ostygło (mieszajcie do jakiś czas, aby nie zastygło i masa była gładka do wylania na ciasto). Wiśnie

Zdrowie i pysznie na talerzu