ciasto bbaaaardzo słodkie Składniki: Biszkopt: 6 jajek, szkl. drobnego cukru do wypieków, cukier waniliowy, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, łyżka mąki pszennej, 3 budynie waniliowe bez cukru (40g każdy). 5 łyżek kakao Krem: 2 budynie waniliowe lub karmelowe bez cukru (40g każdy), 3 szkl. mleka, 250g margaryny lub masła(...)około 400 ml. dżemu z czarnej porzeczki Białka ubić z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sproszkowany budyń. Ciasto przelać do przygotowanej blaszki o wym. 22x33cm. Piec ok.35-40 min w 180st. 2,5 szkl. mleka zagotować. W reszcie rozrobić budynie, wlać na gotujące się mleko. Gotować, aż zgęstnieje
NaKońcuJęzykaBISZKOPT: 4 jajka 1 szkl.cukru 1/2 szkl.mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli sok z cytryny MASA: 1,5 – 2 budynie śmietankowe 2 szkl mleka cukier do budyniu o ile nie jest słodzony kostka masła (tj. 200 g) w temp. pokojowej 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru(...)ciągle miksując. Następnie dodawać przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie drewnianą łyżką. Piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku 30-35 minut. KREM: Najpierw przygotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ciągle mieszając by się nie przypalił. Budyń musi być gęsty! Po zrobieniu odstawiam by całkowicie wystygł. Masło o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem
Kuchnia w opałachpełnej krasie (lekko zmodyfikowałam kolejność warstw). Nie leżakował w lodówce zbyt długo bo część zabieram ze sobą do pracy, ku uciesze koleżanek mam nadzieję :) SKŁADNIKI: 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietanowego 2 szklanki mleka 150g miękkiego masła 400g herbatników 1 puszka masy kajmakowej (krówkowej) 500g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru(...)kakao A jak to zrobić: Proszek budyniowy wymieszać z 1/2 szklanki zimnego mleka tak, żeby nie było grudek. Resztę mleka zagotować w rondelku z grubym dnem (żeby budyń się nie przypalił) i wlać rozrobiony proszek. Cały czas mieszać, aż budyń się zagotuje. Gotować jeszcze przez chwilę na małym ogniu, aż zrobi się bardzo gęsty. Gotowy budyń
Kuchnia w opałachcukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 czubate łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody szczypta soli 2 jajka 150 ml mleka Nadzienie i polewa: 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego 400 ml mleka 500 g mrożonych czerwonych porzeczek 1 tabliczka gorzkiej czekolady 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Czerwone porzeczki należy odmrozić(...)znacznym wyprzedzeniem, tak żeby wyciekł z nich sok. Do przygotowania budyniu należy użyć mniej mleka niż w instrukcji i dołożyć kilka łyżek soku z odmrożonych porzeczek. Pod koniec robienia budyniu dodać odsączone przez sitko porzeczki (nie wszystkie, zostawić też do polewy) i delikatnie wymieszać, tak żeby masa gotowała się jeszcze kilkanaście sekund. Gotową masę zostawić do ostudzenia. Piekarnik nagrzać
Passions hobbies lifemleka 270 g kokosu 1 puszka mleka zagęszczonego słodkiego (530 g) pół laski wanilli 150 ml wódki marmolada wieloowocowa lub inna Na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 200 g masła 50 g cukru pudru Na polewę czekoladową: 1,5 gorzkiej czekolady 150-200 ml śmietany 30% WYKONANIE Wszystkie wymienione składniki muszą być w temperaturze pokojowej(...)sitko, umieścić w misce, dodać miękkie masło i zmiksować na puszysty krem. Jeżeli krem jest za suchy, to dodać trochę płynnej masy. Krem powinien być lekko mokrawy. Krem budyniowy: Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu dodając jednak nieco mniej mleka. Ostudzić często mieszając (tak żeby nie powstał kożuch). Miękkie masło utrzeć z przesianym przez sitko cukrem pudrem na puszysty krem
Passions hobbies lifemasła 125 g. cukru 250 g. mąki 1 jajko 2 cukry waniliowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na masę: 1 kg jabłek 175 g cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 litra soku jabłkowego krem z 2 szklanek bitej śmietany cynamon mielony kawałki grubo startej czekolady WYKONANIE Z masła, cukru, mąki, jaj, wanilii i proszku robimy(...)kruche ciasto i wkładamy do lodówki na 1/2 godziny do schłodzenia. Jabłka, obrać i zetrzeć. Z soku jabłkowego, cukru, cukru waniliowego, budyniu ugotować budyń. Starte jabłka wymieszać z cynamonem. Ciasto włożyć do okrągłej natłuszczonej tortownicy, dookoła zrobić obręcz z ciasta. Następnie wlać budyń. Na budyń wyłożyć starte jabłka. Piec w temperaturze 180° C przez około
W kuchennym oknie Ewyduża tortownica): 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa miętowa: 150 g landrynek miętowych 1/4 szklanki wody 1 budyń śmietankowy 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 150 g masła Masa śmietankowa: 1 galaretka agrestowa 0,5 litra śmietany kremówki 1 śmietan-fix Dodatkowo: 2 paczki herbatników czekolada(...)wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. W 0,5 szklanki mleka rozrabiamy budyń z 2 łyżkami cukru. Resztę mleka gotujemy. Na gotujące mleko wlewamy rozrobiony budyń i gotujemy do zgęstnienia. Budyń przykrywamy folią spożywczą, aby nie powstał kożuszek. Landrynki miętowe wkładamy do rondelka
Salonik smakówcytrynowe, mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się składników. Dodatkowo: 1 słoiczek wiśni 1 puszka brzoskwiń Krem: 3 żółtka 100 g cukru kryształu 1 budyń śmietankowy sok z brzoskwiń woda 1 kostka masła 1 galaretka brzoskwiniowa Żółtka ucieramy z cukrem. Sok z brzoskwiń łączymy z wodą tak żeby otrzymać 500 ml płynu. Odlewamy troszeczkę płynu(...)mieszamy w nim budyń a resztę stawiamy na ogniu. Doprowadzamy do wrzenia. Rozmieszany budyń wlewamy do utartych z cukrem żółtek i wszystko wlewamy na gotującą się wodę z sokiem z brzoskwiń. Mieszamy, uzyskując konsystencje budyniu. Odstawiamy do ostudzenia. 1 galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w 125 ml wrzącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Kostkę masła ucieramy na puch. Dodajemy stopniowo ostudzony
Made By Mom And Sonużyłam margaryny 2 szklanki wody 2 szklanki mąki 6 jaj Dodatkowo : słoiczek gruszek w syropie 3 łyżki drobno posiekanej skórki pomarańczowej w syropie garść świeżej żurawiny krem budyniowy: budyń 450 ml mleka 100 g masła 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią Sposób przygotowania ciasta: Do garnuszka przelewamy wodę i wrzucamy masło, pozostawiając je do całkowitego rozpuszczenia. Następnie do gotującej się(...)będą przybierać złotawy kolor, to znak, że już nadszedł ich czas. Ponieważ czas ich pieczenia zależny jest mimo wszystko od ich wielkości :) Studzimy w piekarniku. Następnie przygotowujemy krem budyniowy - Budyń rozpuszczamy w paru łyżkach mleka, resztę przelewamy do rondelka i gotujemy. Gdy mleko zacznie się gotować dodajemy rozpuszczony proszek i chwilę gotujemy ciągle mieszając. Tak przygotowany budyń odstawiamy do ostygnięcia
Słodkie Przyjemnościpopołudniu ochota na małe co nieco. Mając do wyboru miseczkę owoców, którą się z nikim nie podzielę, a kawałkiem domowego wypieku z równie dużą porcją owoców, dodatkowo z domowym budyniem i puszystą bezą obsypaną złocistą kruszonką chyba nie trudno stwierdzić co wybrałam. Fakt, witaminy z owoców w większości uleciały, ale smak zdecydowanie pozostał. No i sprawiłam przyjemność większej (nawet całkiem(...)dość wysokie (chyba nawet pierwsza trójka!) miejsce ulubionych ciast ever, dlatego pomyślałam, że może również i Wam przypadnie do gustu. Przygotowanie chwile zajmuje, cóż ubicie idealnej bezy i przygotowanie budyniu, już chwilę pochłonie, dlatego wydaję mi się, że najlepiej będzie Wam zaproponować to ciasto jako weekendowy wypiek. Choć i tak zrobicie, jak będziecie chcieli. Zapraszam Was na Truskawkowo-czereśniowe
Słodkie PrzyjemnościWitajcie :) dzisiaj coś na szybko :) Zapraszam na tartę gruszkową z budyniem , może z wyglądu nie jest za piękna :) ale w smaku naprawdę przepyszna :) Składniki na kruche ciasto : 250 g mąki 100 g cukru 1 cukier waniliowy Skworcu(...)pieczenia 1 słoik gruszek w syropie 2 tabliczki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej ( miseczka z czekoladą nad miseczką z gorącą wodą ) Masa budyniowa : 650 ml mleka 2 budynie waniliowe Winiary 1 łyżka mąki Wykonanie : Do miski przesiać mąkę z proszkiem , dodać masło , cukier waniliowy , jajka , wymieszać mikserem na grudkowatą masę . Przełożyć ciasto na posypaną mąką stolnicę i zagnieść
Sama słodycz i szczypta chili750g mąki pszennej 300g margaryny łyżka smalcu 1/2 szkl. cukru pudru 6 żółtek łyżeczka proszku do pieczenia Krem : 1 kostka margaryny najlepiej "Kasi" 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego 750ml mleka 2 łyżki wódki- u mnie "Soplica"o smaku orzech laskowy 2 różne galaretki ( u mnie agrestowa i wiśniowa) owoce ( u mnie jagody i drylowane wiśnie(...)wylepić. Piec około 5-10 minut na zloty kolor w 180*C. Ostudzić. Każdą galaretkę rozpuścić jak na opakowaniu. Wylać na płaskie naczynie, schłodzić do stężenia. Pokroić w kostkę. Budyń ugotować wg opakowania ale jednak w 750ml mleka. Budyń można dosłodzić według upodobań. Ostudzić, Margarynę utrzeć na puch, dodawać kolejno po łyżce budyniu, ucierać do połączenia składników. pod koniec dodać
Garnkowe fanaberiemożemy dodać więcej. Natomiast jeśli ciasto po dodaniu jednej łyżki będzie już odpowiednio elastyczne, nie musimy dodawać całych 2 łyżek. Masa budyniowa: 2 szklanki mleka 3 łyżki cukru opakowanie budyniu smietankowego 150g miękkiego masła Masa Jabłkowa: 1kg jabłek galaretka cytrynowa łyżka cukru- jeśli lubicie słodsze masy Dodatkowo: mleczna czekolada łyżka masła Mąkę siekamy z masłem lub margaryną. Dodajemy pozostałe(...)układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 190 stopniach przez 20 minut. Tak samo pieczemy pozostałe dwie części. Masa budyniowa W trakcie pieczenia możemy ugotować budyń z mleka, budyniu i cukru. Odstawiamy do wystygnięcia. Gdy budyń wystygnie, masło ucieramy mikserem na puch. Dodając po łyżce zimnego budyniu, miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Blat miodowy smarujemy masą i przykrywamy
Czerwona Porzeczkaszklanki maku 1 szklanka cukru szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki octu lub spirytusu krem karpatkowy 250 g miękkiego masła 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka mleka 8 łyżek cukru masa malinowa 500 g malin 1 szklanka cukru 2 galaretki malinowe 1 szklanka cukru 1 budyń malinowy 1/4 szklanki(...)góra dół. Jak placek się ostudzi przecinamy go poziomo tak aby powstały dwa placki. krem karpatkowy Połowę mleka gotujemy w rondelku z cukrem, drugą połowę mleka rozrabiamy z budyniem i mąką ziemniaczaną, do gotującego się mleka wlewamy mieszankę cały czas mieszając. ( gotujemy jak zwykły budyń). Masę budyniową ostudzamy. W makutrze wcieramy masło, powoli dodając po jednej łyżce masy budyniowej
Niezły Młynekszkl cukru 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 1 łyżka octu 40 dag rodzynek 1 szkl wódki 2 budynie kakaowe 2,5 szkl mleka 1 kostka margaryny 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 1 gorzka czekolada 1 mleczna czekolada listonic_name = "Ciasto czekoladowo – rodzynkowe (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme(...)szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 1 łyżka octu 40 dag rodzynek 1 szkl wódki 2 budynie kakaowe 2,5 szkl mleka 1 kostka margaryny 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 1 gorzka czekolada 1 mleczna czekolada " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Wódkę wlać do słoiczka, wsypać
CoolinarniePL