budyń - 12640 przepisów (strona:93/843)

Ciasto z kiwi i budyniem 148

chce jeść..no i trza coś wykombinować...no i tutaj znalazłam przepis na ciasto z dodatkiem kiwi..Pyszne ciasto i pięknie wygląda ..polecam...Ja zapomniałam dodać cukru do budyniu, więc posypałam dużo więcej cukru na ułożone owoce . Ciasto kruche 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki masla 1 jajko  1/2 kubeczka kwaśnej śmietany (ok 100g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)mąki Masa budyniowa:   2 budynie smietankowe lub waniliowe 1 litr mleka cukier do smaku Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki maki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: kiwi  jabłka Wszystkie składniki na ciasto kruche wymieszać i wyrobić ciasto.Wyłożyć na blaszkę i upiec. Na upieczone i lekko przestudzone ciasto kruche ułożyć obrane i przecięte na połowę

Moje domowe kucharzenie
Kremowe ciasto z ananasem. (bez pieczenia) 160

Składniki: 300 g herbatników MASA ŚMIETANOWA 500 ml śmietanki 30% 60 g żelatyny fix deserowej 565 g ananasa w puszce (w kawałkach) 2 łyżki cukru pudru MASA BUDYNIOWA 2 budynie śmietankowe 200 g masła w temp. pokojowej 500 ml mleka 5 łyżek cukru MASA ŚMIETANOWA Żelatynę miksujemy z 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku, dodajemy 100 ml syropu(...)czym dodajemy syrop z żelatyną i miksujemy. Wrzucamy kawałki ananasa i mieszamy łyżką. MASA BUDYNIOWA W garnku zagotowujemy 300 ml mleka z cukrem. Pozostałe 200 ml mleka mieszamy z budyniami. Do gotującego się mleka wlewamy budyń i ciągle mieszamy aż masa zgęstnieje. Budyń studzimy. Miękkie masło w temperaturze pokojowej ucieramy na gładką masę następnie dodajemy po jednej łyżce budyniu cały

Moje-pitraszenie
Muffinki czekoladowe z budyniem 129

wizytę u rodziców i teściów, trzeba się przygotować. Muffinki zawsze dobrze pasują do kawki w rodzinnym gronie. Muffinki czekoladowe z budyniem Składniki na około 12 dużych babeczek : Nadzienie 1,5 szklanki mleka 1 budyń w ulubionym smaku 3 łyżki cukru, jeżeli budyń jest niesłodzony Ciasto 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanka cukru pudru 2 łyżki kakao cukier waniliowy 1/2 łyżeczki(...)sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 i pół łyżki oleju lub oliwy 1 szklanka mleka 1 jajko Do połowy szklanki zimnego mleka wsypać budyń, wymieszać, pozostałe mleko zagotować. Dodać zawartość szklanki do gotującego się mleka i gotować, aż zgęstnieje. Wystudzić. W jednej misce wymieszać łyżką suche składniki. W drugiej zmiksować jajko, olej oraz mleko. Dodać suche składniki

Kocham Czekoladę
Szybki deser 113

Zapraszam na pyszny i niesamowicie prosty w przygotowaniu deser. Każdy według własnego gustu może dobierać smaki budyniu i kisielu, oraz dodawać ulubione owoce. U mnie budyń waniliowy, kisiel żurawinowy i truskawki.  Polecam, jest szybki i naprawdę smaczny. Smacznego ;) Składniki: 500ml mleka 500ml wody opakowanie buduniu waniliowego opaowanie kisielu żurawinowego ok. 200g truskawek Na mleku ugotować budyń, a na wodzie(...)kisiel. Truskawki pokroić w plasterki. Do szerokich szklanek nałożyć warstwę budyniu, następnie warstwę truskawek i zalać warstwą kisielu. Powtórzyć wszystkie warstwy jeszcze raz: budyń, truskawki i kisiel. Deser podawać schłodzony. Smacznego

kuchnia doski
Proste ciasto z rabarbarem i budyniem 112

Ciasto: - 20 dag mąki pszennej - 20 dag masła lub dobrej margaryny - 2 jaja - 1/2 szklanki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - 1 kopiasta łyżka budyniu waniliowego - wanilia lub cukier waniliowy od www.Skworcu.com.pl Masa: - 2 łyżki cukru - 2 łyżki budyniu waniliowego - 250 ml mleka - 1 łyżka masła Dodatkowo: - 4 łodygi rabarbaru 1. Gotujemy budyń z podanych składników, następnie(...)przykrywamy go folią do żywności aby nie zrobił się na wierzchu kożuch. 2. Ciasto wyrabiamy za pomocą miksera. Masło miksujemy cukrem, następnie dodajemy jaja. Przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, budyń i sodę. 3. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy połowę ciasta, następnie budyń i drugą ciasta. Na wierzch kroimy obrany rabarbar, posypujemy cukrem i pieczemy ok 70 minut

Apetyczna babeczka
Deser jaglany z migdałowym spodem i frużeliną wiśniową 194

mojprzepisna.pl | Deser jaglany z migdałowym spodem i frużeliną wiśniowa Mam dla Was obłędny deserek, który z smaku przypomina budyń utarty z masłem, a w rzeczywistości nie ma ani grama masła czy mleka. Jest delikatny, kremowy, pyszny i oczywiście zdrowy, bo na bazie kaszy jaglanej. Składniki na tortownicę 20 cm: Spód: 200 g tartych na mąkę migdałów* 1 łyżka siemienia lnianego(...)łyżki ciepłej wody 2 łyżki cukru pudru Budyń jaglany: 1 szklanka kaszy jaglanej (nieugotowanej) 2 i 1/4 szklanki mleka ryżowego lub innego 1 puszka mleczka kokosowego schłodzonego (minimum 17% tłuszczu) 2 łyżki cukru pudru lub innego słodzika (wedle smaku) 2-4 łyżek nasion chia (jeżeli nie ma, to 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 2 łyżkach wrzątku) ** 200-300 g wiśni

moj przepis na
Tarta bananowa z kremem czekoladowym, bezglutenowa, bez cukru 183

mąki gryczanej 50 g oleju kokosowego (następnym razem dam 70 g) 1 łyżka zimnej wody (opcjonalnie, w przypadku gdy ciasto nie chce się kleić ) 1 jajko Składniki na bananowy budyń: 300 g dojrzałych bananów 500 ml mleka (u mnie sojowe) 1 – 2 łyżki cukru (ja nie dodawałam, bo miałam bardzo słodkie banany) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczkę kakao(...)wyrobić ręcznie. Ciastem wyłożyć formę, wyrównać, wstawić do zamrażarki na 10 min. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Wstawić spód, podpiec na jasnozłoty kolor 10-15 min. W międzyczasie przygotować budyń bananowy. Wszystkie składniki na budyń umieścić w wysokim naczyniu, zblendować na gładką masę. Na podpieczony spód wylać budyń bananowy. Wstawić do nagrzanego do 180 st. piekarnika, piec do ścięcia się

moj przepis na
Kruche z rabarbarem i budyniem 122

Uwielbiam kruche ciasta a w połączeniu z budyniem w szczególności. To najlepiej smakuje dobrze schłodzone ale trudno się mu oprzeć i czekać aż całkiem ostygnie ;) Musicie koniecznie je upiec, wspaniale smakuje z filiżanką dobrej kawy :) Ciasto: 350 g mąki pszennej luksusowej Młynomag 100 g mąki krupczatki Młynomag 230 g zimnej margaryny 1 szkl cukru + 2 łyżki do rabarbaru 2 jajka(...)łyżka śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 800 g rabarbaru 2 budynie waniliowe na 1/2l mleka 750 ml mleka 2 łyżki bułki tartej cukier puder do posypania Ciasto: składniki na ciasto posiekać i zagnieść. Podzielić na 2 części i zwinąć w folię. Jedną część włożyć na dwie godziny do lodówki, drugą do zamrażalki. Pamiętajcie, że ciasto im lepiej schłodzone

Smakołyki Asi
Ciasto półkruche z rabarbarem i budyniem 168

cytrynowym PIANA: 2 białka - do ubicia na pianę szczypta soli bułka tart a - do posypania wyłożonej piany RABARBAR: 1 kg rabarbaru - przed obraniem 4 łyżki cukru MASA BUDYNIOWA : 2 budynie waniliowe 3/4 l mleka 4 łyżki cukru 1 łyżka masła Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę - w ten sposób wprowadza się powietrze i ciasto jest bardziej pulchne . Dodać(...)minut. Rabarbar umyć, obrać z włókien, i pokroić w kostkę. Wsypać do miski, zasypać połową cukru - 2 łyżki - i odstawić na ok. 1 godz., aby puścił sok. Budynie wymieszać z 1/2 szkl mleka. Resztę mleka przelać do garnka, dołożyć masło oraz cukier i zgotować. Zdjąć na chwilę z ognia i wlać rozpuszczony budyń. Energicznie wymieszać.  Garnek z powrotem postawić

Grunt to przepis!
Tarta z budyniem i rabarbarem 128

zobaczyłam pierwszy rabarbar, stało się jasne, że pora z nim poszaleć! :) Akurat miałam gości, więc postawiłam na słodki, ale jednocześnie lekki wypiek w postaci tarty. Kruche ciasto wypełniłam budyniem, który został zapieczony wraz z lekko podduszonym rabarbarem, który wykonał resztę pracy w postaci kropki nad przysłowiowym "i". Chyba nie muszę wspominać, że okazała się hitem? :) Składniki na formę o średnicy(...)27cm: Na ciasto: 250g mąki pszennej 125 g masła ½ szklanki cukru 2 żółtka Krem: 750 ml mleka 2 budynie w proszku bez cukru 3 łyżki cukru Dodatkowo: 350g rabarbaru 3 łyżki cukru + 1 łyżka do posypania na wierzch Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Wstawić na minimum 1h do lodówki lub 20 minut do zamrażalki. Z podanej ilości mleka odlać

Fabryka pomysłów
KREM BUDYNIOWY 158

Krem budyniowy nazywany jest też często kremem karpatkowym. Przygotowuje się go do przełożenia tortów, ciast między innymi karpatki czy eklerków.  Składniki: * 2 budynie waniliowe bez cukru * 500ml mleka * 6 łyżek cukru * 250g masła w temperaturze pokojowej Wykonanie: W garnku zagotować 300ml mleka z cukrem. Pozostałe 200ml mleka wymieszać z proszkiem budyniu. Do gotującego się mleka wlać wymieszany budyń(...)ciągle mieszać aż masa zgęstnieje. Budyń wystudzić. Miękkie masło w temperaturze pokojowej utrzeć na gładką masę i stopniowo dodawać po jednej łyżce budyniu. Miksować aż powstanie jednolita masa kremu

Zrób to smacznie
ciasto anielskie 395

pieczenia. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30 min. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę orzechową: 6 łyżek zmielonych orzechów 2 budynie waniliowe bez cukru 100 g masła, miękkiego 500 ml mleka 2-3 łyżki cukru 2-3 łyżki spirytusu wykonanie: Ok. 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozpuszczamy(...)budynie i wlewamy do gotującego się mleka. Podgrzewamy cały czas i mieszamy, aż budyń zgęstnieje. Gotowy budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładką masę. Na końcu dodajemy zmielone orzechy oraz alkohol i miksujemy do połączenia się składników. Masę dzielimy na 4 części. składniki na masę kokosową: 200 g wiórek

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto "3 Bit" 158

przekładaniec bez pieczenia. Wyjątkowo smaczne i proste w wykonaniu... rozpływa się w ustach. Idealne ciacho dla osób, które lubią słodko zjeść. Składa się z 3 warstw herbatników, masy kajmakowej, budyniu i prawdziwej bitej śmietany! Jednym słowem bomba kaloryczna ;) Ten deser to mój ideał wśród ciast...       Składniki: ok. 400g herbatników 500ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru(...)pudru 2 x budyń waniliowy puszka masy kajmakowej gotowe wiórki czekoladowe (lub starta gorzka czekolada - dla mniej słodzących)   Przygotowanie: Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Foremkę do pieczenia ciasta (u mnie duża prostokątna) smarujemy margaryną. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec miksowania dodać cukier puder. Układamy kolejno: herbatniki, masa kajmakowa, herbatniki, budyń, herbatniki i bita

Alutka-Gotuje
Pychotka lub Pani Walewska 477

zagotowałam. Drugą szklankę wlałam do blendera, dodałam żółtka, mąki i zmiksowałam. Zawartość z blendera wlałam do gotującego się mleka cały czas mieszając.  Wszystko robimy podobnie jak przy gotowaniu budyniu, tylko takiego troszkę gęściejszego. Ugotowany budyń przykryłam folią spożywczą tak aby folia dotykała powierzchnię budyniu i odstawiłam do całkowitego wystudzenia. Kiedy budyń już wystygł w misce zmiksowałam masło na jasny(...)puch, po czym łyżka po łyżce dodawałam budyń oczywiście cały czas miksując. Na końcu dodałam ekstrakt i miksowałam do momentu połączenia się składników. I teraz tak, gotowe ostudzone placki wyciągnęłam sobie na dwie tace. Na jeden placek wyłożyłam krem i przykryłam drugim. Ciasto wstawiłam do lodówki na co najmniej 4 godziny, po tym czasie można kroić i jeść. Ja kroiłam

Blondynka Gotuje
Ciasto kokosowo-budyniowe 170

Kruche ciasto z budyniem i masą kokosową to wypiek idealny do weekendowej kawy. Ciasto jest bardzo smaczne i wbrew pozorom łatwe do przygotowania :) Poniższe ciasto podarowałabym swojej siostrze, ponieważ uwielbia wiórki kokosowe. Ponadto ciasto kokosowo-budyniowe to świetny wypiek na poprawę humoru w chłodny, deszczowy dzień, ponieważ swoim kolorem i zapachem zachęca do jedzenia. Przepis dodaję do akcji "Piecz(...)kostki masła (100 g) 1/2 szklanki zwykłego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 3 jajka (rozmiar m lub l) masa budyniowa 5 szklanek mleka (1,25 l) 3 budynie o smaku waniliowym z dodatkiem wanilii Delecta 3 łyżki zwykłego cukru masa kokosowa 2 jajka (rozmiar l) 200 g wiórków kokosowych 1/2 kostki masła (100 g) 1/2 szklanki zwykłego cukru

Ugotować

Proponowane wyszukiwania