budyń - 12640 przepisów (strona:90/843)

Deser Snickers w słoiczku FIT 984

Tuż przed świętami, chciałabym zaprezentować Wam rewelacyjny i niesamowicie pyszny deser a’la Snickers na bazie budyniu jaglanego, karmelu daktylowego i solonych orzeszków. Każda warstwa wyróżnia się swoim wyjątkowym smakiem, a łącząc je wszystkie łyżeczką… zwariujecie na punkcie tego deseru! Całość zrobiona jest przyrządzona tylko ze zdrowych i naturalnych składników, musicie go spróbować! Zapraszam również do wypróbowania deseru(...)Raffaello w słoiczku FIT z tej serii Składniki na budyń jaglany: – 600+200ml mleka (krowiego, sojowego, migdałowego…) – 200g kaszy jaglanej (2 woreczki) – 1 laska wanilii *opcjonalnie: 2 łyżeczki ksylitolu Kaszę przelewamy kilkukrotnie i gotujemy na 600ml mleka z wydrążoną laską wanilii i ziarenkami oraz ksylitolem, na bardzo miękko na wolnym ogniu, pod przykrywką przez

Be Fit Be Strong
Karpatka trójsmakowa 592

mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki zwykłego cukru (115 g) 4 łyżeczki cukru wanilinowego 125 g margaryny 1 żółtko krem czek oladowy 2 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu o smaku czekoladowym 125 g masła krem śmietanowy 1 opakowanie śmietany 30% (250 ml) 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wrzątku 1/3 szklanki cukru pudru do dekoracji cukier puder Na samym(...)Zagotować. W pozostałym mleku wymieszać mąkę pszenną, ziemniaczana i żółtko. Gdy mleko zacznie się gotować to wlać masę z szklanki. Cały czas mieszać i gotować około 1 minuty. Gęsty budyń zdjąć z ognia i ostudzić. Margarynę ubić na miękką, puszystą masę. Na sam koniec dodawać do niej po 1 łyżce przestudzonego budyniu. Wszystkie składniki muszą połączyć się ze sobą

Ugotować
Herbatnik – kuchnia podkarpacka 3855

25x35 cm: Biszkopt kakaowy – składniki na 2 blaty: 10 jaj 10 łyżek cukru 10 łyżek mąki pszennej 2 łyżki kakao 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1 budyń śmietankowy 500 ml mleka (do budyniu) 250 g miękkiego masła 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 2 paczki herbatników (u mnie w 1 paczce 36 sztuk) 1 puszka masy toffi (kajmakowej(...)minut w 180 stopniach C (piekarnik góra-dół). Drugi blat biszkoptowy przygotowujemy tak samo i z takiej samej ilości składników. Upieczone blaty oddzielamy od papieru do pieczenia i studzimy. Budyń gotujemy na mleku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy, przykrywając go folią spożywczą, żeby na wierzchu nie powstała sucha warstwa. Masło miksujemy w misce, dodajemy cukier puder i stopniowo dodajemy

Trzeci talerz
ciasto Marysieńka s. Anastazji 2849

ucieramy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy mąkę ziemniaczaną, wlewamy do utartych żółtek i mieszamy. Całość wlewamy do gotującego się mleka, cały czas mieszamy i gotujemy, aż powstanie budyń. Gotowy budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Maso ucieramy, dodajemy przestudzony budyń i ucieramy na gładki krem. wykonanie po mojemu : 350 ml mleka zagotowujemy z cukrem oraz z cukrem z wanilią(...)osobny naczyniu dokładnie mieszamy żółtka z mąką oraz pozostałym mlekiem i wlewamy do gotującego się mleka. Całość cały czas podgrzewamy i mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia o dostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na głodki krem. dodatkowo: ok. 100 ml mocnego naparu kawy, wystudzonego do nasączenia biszkoptów polewa czekoladowa

Domowy Smak Jedzenia
PRINCESSA KOKOSOWA 141

szkl.  masło ( zimne ) 250 g.  proszek do pieczenia 2 łyżeczki żółtka 5 szt.  cukier puder 3 łyżki wiórki kokosowe 1/2 szkl.  Masa I: budyń waniliowy bez cukru 2 op. cukier 2 łyżki mleko 700 ml.  wiórki kokosowe zmielone lub bardzo drobne 3/4 szkl. Masa II: kajmak w puszce np. gostyński 400 g. mleko 2 łyżki(...)Masa III: białka 5 szt.  cukier puder 1/2 szkl.  olej rzepakowy 1/2 szkl.  budyń śmietankowy bez cukru 2 op.  wiórki kokosowe zmielone lub bardzo drobne 3/4 szkl.  Dodatkowo:  cukier puder do oprószenia  wiórki kokosowe do obsypania METODA: Ciasto: Wszystkie składniki ze sobą wymieszać ( masło pokroić na mniejsze części ). Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie

Kuchnia Paulettes
Deser biszkoptowo- owocowy w słoiku 168

się w domu.  Składniki:   Biszkopt na tort. o śr 28cm 3 jajka 3 łyżki mąki krupczatki 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia Budyń waniliowo- brzoskwiniowy 1 szklanka syropu brzoskwiniowego 1 szklanka wody 2 żółtka ½ szklanki cukru 3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej ½ tabliczki białej czekolady(...)końcu przesiane z proszkiem do pieczenia mąki. Mieszamy i przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180stC na ok 30 minut. Studzimy. 2. Budyń: Syrop mieszamy z wodą, odmierzamy ponad pół szklanki, w której mieszamy mąki oraz żółtka, a pozostałą część podgrzewamy razem z cukrem. Do gotującego się syropu wlewamy przygotowany rozczyn i zagotowujemy. Budyń

Kuchnia w czekoladzie
Tort kakaowy z masą budyniowo-wiśniową i pysznym kremem czekoladowym. 152

jajka 60 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 100 g mąki tortowej 20 g kakao gorzkiego 56 g roztopionego masła 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na budyń wiśniowy: 2 budynie waniliowe Winiary 1 łyżka mąki 680 g wiśni z kompotem Składniki na krem czekoladowy: 660 ml śmietany kremówki 30 %  2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy(...)temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Do garnka wlewamy kompot z wiśniami i delikatnie rozdrabniamy mikserem zostawiając jednak małe kawałeczki wiśni. Odlewamy jedną szklankę i mieszamy w niej budynie i mąkę, resztę kompotu zagotowujemy.Do gotującego wlewamy budynie i energicznie mieszamy aż zgęstnieje. Ciasto przekładamy z powrotem do tortownicy i wykładamy budyń, na wierzch układamy herbatniki. Odstawiamy do zastygnięcia. W małym

Sama słodycz i szczypta chili
Lekkie ciasto z budyniem i masą truskawkową 1071

szklanka zwykłego cukru (200 g) niepełna szklanka mąki pszennej tortowej (130 g) połowa szklanki wody 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli krem budyniowy 1 budyń o smaku waniliowym na 0,75 l mleka (64 g proszku) 3 szklanki zimnego mleka 3 łyżki zwykłego cukru 1 kostka miękkiego masła (200 g) masa truskawkowa 2 galaretki(...)przygotowane ciasto. Piec około 25-30 minut (do zrumienienia biszkoptu). Upieczony biszkopt ostudzić.  Krem budyniowy Do rondelka wlać 2 szklanki zimnego mleka. Dodać cukier. W pozostałym mleku rozpuścić budyń. Gdy mleko zacznie się gotować to wlać masę z kubka. Dokładnie wymieszać i budyń gotować około 1-2 minuty. Gęsty budyń ostudzić. Następnie za pomocą miksera, zimny budyń zmiksować

Ugotować
Warsztaty kulinarne z Inką i szefem kuchni Sebastianem Olma 141

smoothie bananowym z żółtych i czerwonych bananów - Kawa Inka z rozpuszczoną czekoladą mleczną i puree z kokosa -  Kawa Inka z mlekiem sojowym i śmietanką, podana z kawiorem z budyniu waniliowego -  Kawa Inka z kruszonką z pistacji, orzechów brazylijskich i orzechów laskowych, udekorowana owocami physalis -    Kawa Inka z wywarem z ziaren mielonego lnu, słonecznika łuskanego(...)KAWOWY NR 3 Wielkość porcji oraz waga użytych składników w większości przepisów zależą od indywidualnych preferencji przygotowującego napój. Kawa Inka z mlekiem sojowym i śmietanką, podana z kawiorem z budyniu waniliowego Składniki:   / porcja na 350 ml ·          mleko sojowe – ok. 200-250 ml ·          śmietanka

SMYKWKUCHNI
Torcik Cappucino 285

Biszkopt 5 jajek 100 g mąki tortowej 35 g mąki ziemniaczanej 160 g cukru szczypta soli Krem budyniowy 625 ml mleka 3,2% 200 g masła 2 budynie śmietankowe 80 g cukru 2-3 łyżki spirytusu Masa kawowa 500 ml mleka 3,2% 7 łyżek kawy cappuccino (proszku) 2 torebki śmietanki "Śnieżka" 5 płaskich łyżek żelatyny 1/4 szklanki wody Poncz(...)przygotowanym ponczem nasączamy biszkopt. Krem budyniowy Do rondelka przelewamy 600 ml mleka, dodajemy cukier i podgrzewamy. W pozostałym mleku rozprowadzamy proszek budyniowy. Na gotujące się mleko wlewamy mieszankę z budyniem i energicznie mieszamy do momentu, aż masa zgęstnieje i powstanie budyń. Tak przygotowany budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puszystą masę. Nie przerywając ucierania dodajemy kolejno po łyżce

Wędrówki po kuchni
Babeczki czekoladowe z budyniem 157

Czekoladowe babeczki z budyniem w środku. Do tej pory wspominam ten smak. "Niebo w gębie". Znikają natychmiastowo. Bardzo lubię różne babeczki, bo są łatwe do zrobienia, szybkie i smaczne. Idealne na wszelkie imprezy. Na blogu w zakładce Ciastka znajdziecie inne przepisy na pyszne babeczki. Kto się skusi na jedną słodką czekoladową babeczkę? Ciasto (około 22 szt babeczek) 3 jajka(...)szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/2 szklanki oleju 0,5 l mleka 1 budyń waniliowy Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu Dodatkowo cukier puder do oprószenia Do miski wbić jajka, dodać cukier i zmiksować na gładko. Dodać pozostałe składniki i miksować do połączenia się składników. Piec w foremce

O kuchni z uczuciem
BEZGLUTENOWA WEGAŃSKA SZARLOTKA Z BYDYNIEM I KRUSZONKĄ 137

jednej z wegańskich knajp zdarzyło mi się delektować wegańską szarlotką na kruchym spodzie z budyniem waniliowym i kruszonką. Bardzo mi to ciasto smakowało, ale w pełnej rozkoszy zawadzał fakt, iż było ono przygotowane na bazie mąki pszennej. W związku z tym postanowiłam je troszkę "uzdrowić" i wykonać domową wersję bez glutenu. Jabłecznik w tym wydaniu wyszedł o niebo lepszy niż(...)szklanki mieszanki mąk bezglutenowych, u mnie: - 1,5 szklanki płatków owsianych bezglutenowych zmielonych na mąkę, - 1 szklanka mąki amarantusowej, - 1 szklanka mąki gryczanej, 1/4 szklanki ksylitolu + 2 łyżki do budyniu, 8 łyżek oleju kokosowego, 100 ml zimnej wody, 10 jabłek, 1 łyżeczka wanilii w proszku, 1 łyżeczka cynamonu, 1 opakowanie ekologicznego budyniu bezglutenowego (u mnie czekoladowy, ale świetnie sprawdzi się

Jeść, by żyć w zdrowiu
„Migdałowy Metrowiec ” – proste ciacho 258

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka gęstej śmietany lub jogurtu greckiego ciasto czarne : dokładnie tak samo jak białe , tylko dodatkowo dodajemy 2 łyżki gorzkiego kakao krem: 2 budynie czekoladowe 3 szklanki mleka 1,5 szklanki cukru 1 kostka masła lub margaryny ( z masłem smaczniejsze ) kilka kropli olejku migdałowego ( około 5 – 6 ) Najpierw ugotujmy budyń , bo musi jeszcze porządnie przestygnąć(...)zanim wchłonie go Metrowiec " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> . Dwie szklanki mleka , zagotowujemy razem z cukrem , w trzeciej rozpuszczamy budynie czekoladowe i wlewamy miesząc do wrzącego mleka . Mieszać trzeba intensywnie , żeby nie powstały kluchy , bo masa jest dość gęsta . Gotowy budyń odstawiamy do wystudzenia . Składniki na ciasto białe,wkładamy do miski , wszystkie oprócz margaryny , ją najpierw

Ogrodnik w podróży
ROGALIKI Z BUDYNIEM 526

Mięciutkie drożdżówki z czekoladowym budyniem, zachowują świeżość nawet na 3 dzień. Kokos dodaje aromatu, a szklanka ciepłego mleka lub filiżanka owocowej herbaty dopełnia całości. Jeszcze tylko ciepły kocyk, ciekawa książka i brzydka pogoda za oknem nie będzie nam przeszkadzać.   SKŁADNIKI CIASTO: 350 g mąki 35 g drożdży 3/4 szkl. mleka 1 jajko 4 łyżki oleju 3 łyżki cukru(...)łyżka cukru waniliowego szczypta soli Nadzienie: 1,5 szkl. mleka, 1 opakowanie budyniu czekoladowego, 3 łyżki cukru Dodatkowo: lukier, wiórki kokosowe WYKONANIE      1.Mleko podgrzewamy. W połowie rozkruszamy drożdże, dodajemy łyżkę cukru i mąki, mieszamy, odstawiamy na 15 min. do wyrośnięcia. Do dużej miski wsypujemy mąkę i suche składniki, dodajemy jajko, drożdże, resztę mleka a na końcu olej

słodki bratek
Ciasto cytrynowo- śmietanowe 154

mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Masa cytrynowa: 1/2 szklanki soku z cytryny 1 i 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 25 dkg margaryny Palma Masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 30 % 2 opakowania śmietan- fixu 1/2 szklanki cukru pudru. 1. Robimy biszkopt: białka(...)proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 25x35 cm i pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni. 2. Gotujemy budyń cytrynowy: do garnka wlewamy sok z cytryny, szklankę wody oraz cukier i cukier waniliowy i zagotowujemy. Do pozostałej wody wsypujemy budyń śmietankowy, mąkę ziemniaczaną oraz żółtka i mieszamy. Do gotującej

Kuchnia u Bietki