budyń - 12640 przepisów (strona:82/843)

Rafaello na krakersach – bez pieczenia 176

tylko wiórki, ale i mielone migdały – idealnie się tam odnalazły. Całość podkręca adwokat, który “robi” to ciasto (w wersji dla dzieci należy go gotować wraz z budyniem, aby alkohol odparował). Ciasto nie wymaga praktycznie żadnych zdolności kulinarnych – wystarczy tylko umieć ugotować budyń (najlepiej ugotować go dzień wcześniej – aby połączył się z masłem powinien być całkowicie(...)grudek), a mleko będzie wrzące lub prawie wrzące, wlewamy masę na mleko, jednocześnie szybko i intensywnie mieszając zawartość garnka – mieszamy tak, aby łyżka dotykała dna. Gotujemy tak budyń przez ok. 3 minuty nie przestając mieszać. Zestawiamy z ognia i nakrywamy folią aluminiową lub spożywczą tak, aby dotykała budyniu (dzięki temu nie zrobi się kożuch). Odstawiamy do całkowitego ostudzenia

Poezja smaku
Snikers bez pieczenia 912

Snikers bez pieczenia Wspaniałe warstwowe ciasto z orzechami, kajmakiem oraz masą budyniową. Łatwe w wykonaniu i nie wymagające pieczenia. Dwie warstwy słonych krakersów rewelacyjnie przełamują słodycz budyniu i kajmaku. Mega smaczny deser. Polecam!     Składniki: około 30 sztuk kakaowych herbatników około 40 sztuk słonych krakersów 1 puszka masy kajmakowej 1 szklanka orzechów włoskich Składniki na krem: 4 budynie śmietankowe(...)dnie blaszki wykładamy warstwę herbatników (moja blaszka ma wymiary 26/21cm) *** *** Przygotowujemy krem: z mleka odlewamy 1,5 szklanki. Resztę mleka zagotowujemy razem z cukrem. W odlanym mleku mieszamy budynie. Masę wlewamy do gotującego się mleka (mleko musi zacząć kipieć zanim dodamy masę budyniową!), cały czas mieszamy i gotujemy, aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń studzimy *** Masło ucieramy mikserem przez kilka

Blog z Apetytem
Napoleonka-idealny deser dla wielbicieli tego przysmaku 150

przepis którym się można delektować ,a u mnie ciasto znikło tego samego dnia . podam składniki a blaszka 24 x 24 1op mrożonego ciasta francuskiego 900 ml mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego 6 łyżek cukru kryształu 4 łyzki cukru pudru sok wyciśniety z 2 cytryn 20dag śmietany 36 % skórka starta z cytryny przygotowanie upiec 2 jednakowe ciasta dopasowane do szerokości blaszki(...)temperaturze 180st pieczemy ok 25 minut wszystko zależy od piekarnika gdy ciasta mamy już upieczone przygotujemy masę ,można je upiec dzień wcześniej masa 100ml mleka rozmieszać z budyniem a pozostałe mleko zagotować z cukrem kryształem i sokiem z cytryny i starta skórka z cytryny. Gdy mleko się zagotuje wsypujemy budyń i mieszamy aby się nie przypaliło aż będzie gęsty, wtedy

Moje Wyroby
ciasto drożdżowe z jabłkami, budyniem i kruszonką 139

formy (ok. 21×32 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Drugą delikatnie rozwałkowujemy i kroimy w poprzek na paseczki. składniki na masę budyniową i jabłka: 1000 ml mleka 3 budynie waniliowe 4 łyżki cukru lub więcej do smaku ok.1000 g jabłek ok. 1-2 łyżki bułki tartej lub kaszy manny wykonanie: 600 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie(...)mieszamy budyń i wlewamy do gotującego się mleka. Całość mieszamy,cały czas podgrzewając, aż powstanie gęsty budyń. Jabłka myjemy, obieramy wydrążamy gniazda nasienne. Kroimy na ćwiartki lub jeśli mamy większe to na ósemki. składniki na kruszonkę: 700 g mąki krupczatki 50 g cukru 50 g masła wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy palcami, zagniatając kruszonkę. Jedną część ciasta wykładamy równomiernie w blaszce

Domowy Smak Jedzenia
Domowy budyń szpinakowy 97

Zapraszam na smakowity domowy budyń szpinakowy z jogurtem i chrupiącymi wafelkami orzechowymi Wafelki Pałeczki od  Cukry Nyskie . Budyń jest bardzo prosty w przygotowaniu i bez zbędnych dodatków. Polecam na deser. Składniki: 1 szkl mleka 1 garść świeżego szpinaku 1 łyżka cukru 1 łyżka masła 1 żółtko jajka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g jogurtu naturalnego(...)czasie do pozostałego mleka dodajemy żółtko i obie mąki, mieszamy trzepaczką aby nie było grudek. Do gotującego się zielonego mleka wlewamy resztę płynu z mąkami i mieszamy. Zagotowujemy budyń i przez chwilę gotujemy cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do przestygnięcia. Lekko przestudzony budyń przekładamy do dwóch pucharków i odstawiamy do ostudzenia. Następnie na górę budyniu wlewamy jogurt

słodkie i nie tylko historie kulinarne
15 deserów dla niemowlaka (bez mleka) 209

Ciasteczka owsiane (bez mleka, jajek i glutenu) Od 8 miesiąca Ciasteczka kokosowe – tylko 2 składniki Szybki deser brzoskwiniowy (bez mleka) Wegański makaron z truskawkami (bez śmietany i mleka) Kremowy budyń jaglany z malinami Od 10 miesiąca Idealny budyń dla alergików (bez mleka, jajek i glutenu) Prosty chlebek bananowy Budyń czekoladowy bez mleka Tarta rustykalna z papierówkami Od 11 miesiąca Proste

Dieta bez mleka
Sernik z frużeliną malinową. 174

malinowy, wyszedł mi idealny, lekki i owocowy. Macie ochotę na taki sernik? Upieczcie koniecznie, zapewniam, że Wam posmakuje :) Smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na frużelinę malinową: 6 szklanek świeżych malin 2 budynie waniliowe 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy Na masę serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie(...)masła lub margaryny Wykonanie pysznego sernika z frużeliną malinową: 1. Frużelina malinowa: Maliny płuczmy i dokładnie osuszamy. Przekładamy do garnka, wsypujemy oba cukry i zagotowujemy. Następnie wsypujemy budynie w proszku i gotujemy do zgęstnienia. Frużelinę studzimy. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i dokładnie ucieramy

Izabelawkuchni
Góra lodowa 352

kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli do nasączenia: kawa (warto dodać do niej 2-3 łyżki likieru orzechowego) Krem maślany: 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe 2 żółtka 1 łyżka mąki pszennej 250 g miękkiego masła Polewa z mleka w proszku: 2 szklanki mleka w proszku + 1 czubata łyżka 1 czubata łyżka gorzkiego kakao(...)Krem maślany: W czasie gdy biszkopt się piecze, możemy przygotować krem. Dwie i pół szklanki mleka zagotowujemy razem z cukrem. Do małego naczynia dodajemy dwa żółtka, łyżkę mąki i budynie śmietankowe – rozcieramy, stopniowo dodając pozostałe pół szklanki mleka. Dokładnie mieszamy, aby rozpuściły się wszystkie grudki. Wylewamy masę na gotujące się mleko i szybko, energicznie mieszamy, aż masa mocno zgęstnieje

Poezja smaku
Cytrynka bez pieczenia 134

delikatny smak   składniki 2 paczki herbatników kakaowych blaszka 24 x 24 masa cytrynowa 6 szt cytryn – wycisnąć z nich sok 1 szklanka cukru 100 g masła 2 budynie waniliowe masa śmietankowa 500g kremówki 36 % 1 galaretka cytrynowa 1 czekolada mleczna na polewą 0k 4 łyzek śmietany przygotowanie blaszkę wyłożyć papierem a potem herbatnikami i robimy masę cytrynową(...)cytryny połączyć z 250 ml wody wsypać cukier i zagotować. Bierzemy 125 ml wody i rozpuszczamy w tym budynie jak się woda cytrynowa zagotuje wlewamy budynie i gotujemy aż będą geste . Teraz czekamy aż budyń będzie zimny i margarynę miksujemy z budyniem i wylewamy na herbatniki . masa śmietankowa galaretkę rozpuścić w 200ml wody i czekamy aż zacznie gęstnieć, śmietanę ubić

Moje Wyroby
Drożdżówki z budyniem 138

kawki albo herbatki. Składniki: 1 kg mąki 25 dag margaryny 2 szklanki mleka 8 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 10 dag drożdży 4 żółtka szczypta soli Na nadzienie: 2 budynie śmietankowe (na 3/4 litra) 6 szklanki mleka 4 łyżki cukru 1 jajko do posmarowania drożdżówek 1. Margarynę roztapiamy i odstawiamy do wystudzenia. Drożdże mieszamy z dwoma łyżkami cukru i ciepłym(...)żółtka, resztę cukru , cukier waniliowy i odrobinę soli. Wyrabiamy ciasto tak długo, aż będzie odchodziło od ręki, wtedy przykrywamy je ściereczką i dajemy do wyrośnięcia. W tym czasie rozrabiamy budyń według przepisu na opakowaniu (ja rozrobiłam dwa budynie w 6 szklankach mleka i dodałam 4 łyżki cukru). Gdy ciasto wyrośnie, robimy z niego kuleczki i lekko rozwałkowujemy małe placuszki

Kuchnia u Bietki
Ciasto z kremem i jeżynami 828

cukier wanilinowy, postawić na palniku i podgrzewać do rozpuszczenia cukru. Zagotować. Zestawić z ognia i mieszając wlać zmiksowaną mieszankę. Postawić z powrotem na palniku i cały czas mieszając ugotować budyń. Należy mieszać energicznie, aby nie zrobiły się grudki. Gdy budyń zabulgocze zdjąć go z ognia, przykryć folią spożywczą w taki sposób, aby dotykała jego powierzchni i odstawić do całkowitego wystudzenia(...)Studzenie budyniu można przyspieszyć wstawiając garnuszek do zimnej wody. Gdy budyń stygnie można przygotować frużelinę : Żelatynę zalać wodą, odstawić na około 10 minut do napęcznienia. Jeżyny umieścić w garnuszku ( mrożonych nie trzeba wcześniej rozmrażać ), wymieszać z cukrem. Postawić na palniku i podgrzewać na średnim ogniu do rozpuszczenia cukru i częściowego rozpadnięcia jeżyn. Można w tym momencie przetrzeć jeżyny przez sitko

Opowieści z piekarnika
Ciasto balowe 2329

pół szklanki mąki pszennej – ok. 80g pół szklanki mąki ziemniaczanej – ok. 100g 3/4 szklanki cukru – ok. 160g 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 2 gotowe budynie waniliowe w proszku (bez cukru, każdy po 40g) 500ml mleka 200g masła 6 czubatych łyżek cukru – ok. 110g 1 opakowanie cukru wanilinowego – 16g Poncz: ok. 1 szklanka soku(...)piec przez ok. 18-23 minuty (do zarumienienia i suchego patyczka). Po upieczeniu biszkopt ostudzić, a później przekroić wzdłuż na dwa blaty. MASA BUDYNIOWA: Ugotować 2 gotowe budynie waniliowe w 500ml mleka, z dodatkiem cukru zwykłego do smaku (u mnie ok. 110g) i cukru wanilinowego. Po ostygnięciu budyniu, utrzeć go z masłem (czyli do utartego na puszystą masę masła, dodawać

Kulinarne Przeboje
Ciasto z kremem budyniowym bez pieczenia 4296

Czas przygotowania: 40 minut + studzenie Ilość porcji: 24 Składniki na ciasto z kremem budyniowym: (na formę o wymiarach 33 cm x 23 cm x 7 cm) Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe w proszku bez cukru (w sumie 80 g) 700 ml mleka 3/4 szklanki cukru 200 g masła Marmolada owocowa: 500 g śliwek 3 duże brzoskwinie 5 - 6 łyżek cukru(...)łyżeczka - 5 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić ciasto z kremem budyniowym bez pieczenia? Masa budyniowa: 500 ml mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszane w 200 ml mleka budynie i gotować na małej mocy palnika do czasu, aż powstanie gęsty budyń. Cały czas mieszać, aby nie powstały grudki. Ugotowany budyń przykryć ręcznikiem papierowym i dokładnie wystudzić. Masło zmiksować

Kuchcik gotuje
Kruche ciasto śliwkowe z budyniową pianką 99

kruche ciasto śliwkowe. Ciasto : 25 dkg mąki 6 dkg cukru pudru szczypta soli 12 dkg margaryny (bez laktozy) 1 jako 40 dkg śliwek Pianka : 4 białka 4 łyżki budyniu śmietankowego 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo : 1 łyżka bułki tartej i 1 łyżka margaryny do wysmarowania formy, papier do pieczenia oraz ziarna do obciążenia ciasta, cukier puder do posypania ciasta. Kruche(...)stopni Celsjusza na 15 minut. Pianka : białka ubić na szytwno z szczyptą soli. Kiedy są już wystarczająco sztywne partiami dodawać cukier puder. Na końcu dodać po łyżce budyniu, cały czas ubijając pianę. Śliwki umyć, osuszyć, przekroić każdą wzdłuż. Podpieczony spód ciasta po 15 minutach ostrożnie wyjąć z lodówki. Na ciasto wylać pianę budyniową, na wierzch której wyłożyć połówki śliwek, jednka

mecooks
Ekspresowe drożdżówki z budyniem i borówkami 169

jest świetny sposób,by drożdżówki przygotować w skróconym czasie z ciasta francuskiego, które jest niezwykłym wynalazkiem w kuchni. Sprawdza się w kuchni słodkiej jak i wytrawnej. Ciasto francuskie, budyń i owoce to genialne połączenie. Można je zrobić szybko, tanio i cieszyć się słodyczą smaku. Ekspresowe drożdżówki z budyniem i borówkami ciasto francuskie 2 op. budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru(...)mleko 500 ml. cukier 2 łyżki masło 2 łyżki cukier puder do obsypania borówki 300-400 g.  Budyń przygotować według wskazówek na opakowaniu, dodając na końcu masło. Mieszać do rozpuszczenia. Odstawić do ostygnięcia.  Ciasto francuskie wyłożyć na blaszce od piekarnika z papierem do pieczenia. Wyciąć szklanką kółka. Na środku każdego kółka nałożyć budyń i kilka borówek. Wstawić

Kuchnia Paulettes