budyń - 12640 przepisów (strona:82/843)

SZYBKIE DROŻDŻÓWKI Z BUDYNIEM 1233

przygotowania domowych drożdżówek. Są o niebo lepsze od tych, które możemy kupić w sklepie. Ciasto jest delikatnie i puszyste, a z nadzieniem można kombinować. Moja dzisiejsza propozycja nadzienia to budyń, a nawet jego dwa smaki, tak żeby nie było nudno ;) SKŁADNIKI: nadzienie 2 opakowania budyniu z cukrem (u mnie waniliowy i malinowy) 500 ml mleka ciasto 20 g świeżych drożdży(...)cukru 500 g mąki pszennej 1 żółtko 85 g oleju szczypta soli białko do do posmarowania drożdżówek lukier 4 łyżki cukru pudru sok z cytryny A jak to zrobić: Budyń   lub budynie ugotować i odstawić do wystygnięcia. Drożdże pokruszyć do miski, dodać łyżkę cukru, 2 łyżki mąki i 2 łyżki ciepłego mleka, wszystko dobrze wymieszać i zostawić na około

Kuchnia w opałach
DOMOWY BUDYŃ WANILIOWY 132

Domowy budyń z prawdziwą wanilią to bardzo prosty w przygotowaniu deser. Uwielbiają go chyba wszyscy. Choć przyznam, że znam dosłownie kilka osób, które nie przełkną budyniu, ale to tylko garstka :) Smak... o niebo lepszy od tego z paczki. Podaję go najczęściej z sokiem malinowym bądź konfiturą z kawałkami owoców. Polecam :)  Składniki: * 1/2 litra mleka * 3 łyżki cukru z prawdziwą(...)użyłam Skworcu)  lub 1/2 laski wanilii i 3 łyżki cukru * 1 łyżka masła * 2 żółtka * 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej * sok malinowy, konfitura do polania na wierzch (mój budyń podałam z konfiturą  Naturalnie owocowe- cztery owoce  od firmy  Stovit ) Wykonanie: 2/3 mleka zagotować w garnku razem z masłem i cukrem waniliowym. Resztę mleka wymieszać z żółtkami

Zrób to smacznie
Ciasto toffi bez pieczenia 490

szarlotka – sernik z kajmakiem BROWNIE Przygotowanie: 1 h Składniki: – 350-400 g herbatników maślanych – 3,5 szklanki mleka – pół szklanki cukru + 1 łyżka – 2 budynie waniliowe – 2 galaretki cytrynowe – 250 g masła – 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego lub gotowa masa kajmakowa – 400 g śmietany 36% – 1 cukier waniliowy(...)Formę wielkości 20 x 30 cm lub zbliżonej wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż 1 warstwę herbatników, tak aby tworzyły jednolity spód. W połowie szklanki mleka rozpuść 2 budynie waniliowe. Pozostałe 3 szklanki mleka zagotuj w garnku dodając do mleka 1 łyżkę cukru. Kiedy mleko zacznie się gotować dodaj budynie rozpuszczone w mleku i jeszcze chwilę gotuj aż całość

nietylkopasta.pl
ciasto kopciuszek 213

papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 4 łyżki cukru 2 budynie waniliowe, bez cukru 200 g masła, miękkiego wykonanie: 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy budynie i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy i mieszamy(...)powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy z wystudzonym budyniem na gładką masę (aby masa się nie zważyła budyń powinien mieć taką samą temperaturę jak masła). masa śmietankowa: 500 ml śmietanki kremówki 1 czerwona galaretka ok. 70 ml gorącej wody 2 łyżki cukru pudru wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Śmietankę

Domowy Smak Jedzenia
Sernik przekładany z owocowym wkładem 602

jajka  4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wkład serowy: 600 g twaróg półtłusty Łowicki 150 g cukru 1 budyń waniliowy 5 jajek 150 g masła Masa truskawkowa: 800 g truskawek (u mnie mrożone) 2 galaretki truskawkowe  Krem budyniowy: 600 ml mleka 2 budynie waniliowe 1 łyżka cukru waniliowego(...)ogniu od czasu do czasu mieszając doprowadzić do wrzenia. Zdjąć zmiksować blenderem. Wsypać galaretki i dokładnie wymieszać. Odłożyć do lekkiego stężenia. Krem budyniowy: Z podanych składników (oprócz masła) ugotować budyń. Gorący budyń przykryć z wierzchu folią spożywczą i odłożyć do wystygnięcia. Masło utrzeć na puch i dodawać łyżka po łyżce ostudzony budyń.   Polewa: Margarynę rozpuścić (nie gotować). Zdjąć

Ala piecze i gotuje
Babka majonezowa z budyniem 184

http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/03\/babkamaj2.jpg","recipeIngredient":["6 jajek\r","1,5 szkl. cukru (da\u0142am czubat\u0105 1 szklank\u0119)\r","3 budynie \u015bmietankowe lub waniliowe\r","1 szkl. m\u0105ki\r","3 \u0142y\u017ceczki proszku do pieczenia\r","1 ma\u0142y majonez, s\u0142oiczek mniejszy ni\u017c 250 ml"],"name":"Babka majonezowa(...)budyniem","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Jajka ubijamy z cukrem na puszyst\u0105 mas\u0119.\r","Dodajemy proszek budyniowy. dalej miksujemy.\r","Dodajemy przesian\u0105 m\u0105k\u0119 wymieszan\u0105 z proszkiem do pieczenia.\r","Mieszamy.\r","Dodajemy majonez.\r","Ciasto przek\u0142adamy do nat\u0142uszczonej formy.\r","Pieczemy w 180 stopniach ok. 50 min."]} Drukuj Babka majonezowa

Mieszam w Garnku
ciasto kawowo migdałowe-w sam raz do kawy na zbliżające się święta 188

kakaowe, na ostatnią warstwę użyłam krakersy masa kawowa 3 łyżki żelatyny 2 szklanki mleka 2 opakowania śnieżki #łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 kostki czekolady masa budyniowa 1 litr mleka 2 budynie z cukrem waniliowe 3 łyżki mąki wrocławskiej 1/2 szklanki cukru kryształu 3 żółtka 1/2 paczki migdałów zmielonych 1 masło przygotowanie Pierwsze robimy masę budyniową – wlewamy mleko do garnka(...)szklanki z tego odlać i do tego mleka dodajemy budynie, cukier, żółtka, mąkę i to roztrzepać żeby nie było grudek. Pozostałe mleko gotujemy aż nam się zagotuje, wtedy wlewamy mleko z budyniem i gotujemy budyń, aż będzie gęsty, potem go odstawiamy żeby nam ostygł. Jak będzie zimny ucieramy masło i dodajemy budyń a na końcu zmielone migdaly i mamy masę

Moje Wyroby
Popapraniec wg Aleex 193

szklanka mąki • 1 szklanka cukru • 1/4 szklanki oleju • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1/2 szklanki wiórków kokosowych • 1/2 szklanki maku • 1 łyżka kakao Masa: • 1/2 litra mleka • 2 paczki budyniu śmietankowego bez cukru • 250 g masła (temp. pokojowa)* • 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: • kilka łyżek dżemu z czarnej porzeczki • 50 g płatków migdałowych • ½ szklanki wódki do nasączenia ciasta Polewa: • pół(...)zostawić do całkowitego wystygnięcia. 9. Płatki migdałowe lekko podprażyć na suchej patelni, ciągle mieszając (łatwo mogą się przypalić). Wystudzić i od razu przesypać do innego naczynia. 10. Przygotować masę: budyń w proszku wymieszać z 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować, po czym wlać rozrobiony budyń. 11. Podgrzewać do zagotowania, ciągle mieszając, aż budyń zgęstnieje. Odstawić do wystygnięcia, od czasu

W mojej kuchni
Wielkanocny wieniec frankfurcki 187

cukier wanilinowy szczypta soli 4 jajka 200g mąki pszennej 100g mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki proszku do pieczenia skórka z połowy cytryny masło do wysmarowania formy bulka tarta Krem: 1 budyń waniliowy 500ml mleka 100g cukru 250g masła 4 łyżki spirytusu 1 łyżka aromatu rumowego Orzechowy krokant: 200g posiekanych orzechów włoskich 100g cukru 2 łyżki masła Dodatkowo: 240g konfitury wiśniowej Wykonanie(...)tartą i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 50 minut. Po tym czasie wystudzić ciasto i przekroić w poziomie na 4 części. 2. Krem Budyń rozrobić w połowie szklanki mleka a resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń i zagotować. Gotowy budyń przykryć folią (żeby nie zrobił się kożuch

Szalona Kuchnia Eweliny
tort czekoladowy-wiśniowy z dripem 189

kremówki 30% 100 g czekolady deserowej na mus wiśniowy: 200 g mrożonych wiśni 1,5 opakowania galaretki wiśniowej 2 łyżki cukru na krem budyniowy: 2 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego kopiata łyżka mąki pszennej 2 łyżki cukru 100 g masła na drip: 120 g czekolady (pół na pół mleczna z gorzką) 100 ml śmietanki kremówki Przygotować biszkopt: białka ubić(...)Wiśnie zasypać cukrem, zalać szklanką wody i gotować kilka minut na małym ogniu. Wyłączyć, wsypać galaretki i dokładnie wymieszać. odstawić w chłodne miejsce Połowę mleka zagotować. W reszcie rozrobić budyń, mąkę i cukier, ugotować na mleku. Kiedy trochę przestygnie, 3 łyżki budyniu przełożyć do szprycy.  Dolny blat biszkoptu położyć na paterze, zapiąć obręcz wokół ciasta. Na ciasto wycisnąć margines

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kruche tartaletki z sokiem i bitą śmietanką. 127

Witajcie :) Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne tartaletki. Idealnie kruche ciasto, do tego krem na bazie soku pomarańczowego i budyni ( krem nie jest słodki ) i na koniec słodka śmietanka. Wszystko w tym deserze do siebie idealnie pasuje. Zróbcie koniecznie na podwieczorek lub dla gości. Tak naprawdę to nie wymagają dużo pracy, a nie dość, że są pyszne to jeszcze(...)ładnie się prezentują. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki tortowej 1/4 szklanki cukru pudru 10 dag masła lub margaryny 2 żółtka Krem: 2 szklanki soku pomarańczowego od Hortex 2 budynie waniliowe ( na pół litra mleka każdy i bez cukru ) Śmietanka: 250 ml śmietanki kremówki 30  % cukier puder do smaku Wykonanie: 1. Ciasto i pieczenie: Z podanych składników zagniatamy ciasto

Izabelawkuchni
Ciasto ,,Kawoszek''. 494

szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej pół szklanki kawy cappuccino o smaku śmietankowym 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500 ml mleka 25 dag masła lub margaryny 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 2 kopiaste łyżki cukru pudru 7 kopiastych łyżek kawy cappuccino o smaku  śmietankowym Pianka: 330 ml śmietanki kremówki 30 % cukier(...)około 24 cm x 35 cm. Pieczemy około 25 -30 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Biszkopt sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony i studzimy. 2. Krem budyniowy: Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego mleka, pozostałe mleko zagotowujemy i wlewamy budynie, gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń dokładnie studzimy. Masło lub margarynę ucieramy na puszystą masę, dodajemy cukier puder

Izabelawkuchni
Przekładaniec z herbatnikami i kremem kakaowym 380

zachęcam Was do przygotowania ciasta na zimno przekładanego herbatnikami, domowym kremem czekoladowym i powidłami śliwkowymi. Poniższy przekładaniec jest w miarę szybki do przygotowania (o ile wcześniej przygotujemy i ostudzimy budyń) i bardzo smaczny.  Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 cm x 30 cm: około 0,5 kg herbatników (zwykłych i kakaowych) 1 słoiczek kwaśnych powideł śliwkowych domowy(...)łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka zwykłego cukru (około 200 g) 2 żółtka 1 kostka masła (200 g) do dekoracji gorzkie kakao Na samym początku przygotować budyń: do rondelka wlać 3 szklanki mleka. Zagotować. W pozostałym mleku rozpuścić cukier, dodać żółtka i wsypać mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz gorzkie kakao. Dokładnie wymieszać, aż do połączenia się wszystkich składników

Ugotować
Skoleboller – drożdżówki z budyniem 182

Skoleboller czyli norweskie szkolne bułeczki, to nic innego jak drożdżówki z budyniem. Osobiście nigdy nie kupowałam drożdżówek. Nigdy mi one nie smakowały. Co innego domowe!:) Zwłaszcza z tego przepisu. Chciałabym Wam napisać jak bułeczki smakowały następnego dnia, ale po prostu nie mogę – nie ostała się ani jedna. Drożdżówki wyszły niesamowicie puszyste i mięciutkie. Smakowały nam wszystkim bardzo. Pomimo tego(...)potrzeby można dosypać 2-3 łyżki mąki – nie więcej). Wyrobione ciasto przykrywamy w misce ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości (na około 1,5 godziny). W międzyczasie przygotowujemy budyń: w niewielkim naczyniu ucieramy żółtka z cukrem do białości. Dodajemy 100 ml mleka oraz mąkę i mieszamy do połączenia. Pozostałe mleko (400 ml) doprowadzamy do wrzenia. Gdy się zagotuje, wlewamy

Smaki Na Talerzu
Kora orzechowa 134

mąka pszenna 3 łyżki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, krem brzoskwiniowy: syrop z jednej dużej puszki brzoskwiń ( puszka o łącznej masie 820 g. ) cukier 5 łyżek, woda 300 ml, budyń śmietankowy 2 opakowania, żółtka 5 szt, mąka pszenna 1 łyżka, masło 300 g, Ponadto: delicje pomarańczowe 2 opakowania, galaretka pomarańczowa lub brzoskwiniowa 2 opakowania, brzoskwinie pozostałe z puszki, herbata czarna(...)białka opadną. Jeden z upieczonych blatów pozostawiamy w formie.  Krem: Do garnuszka przelać syrop z brzoskwiń, 150 ml wody oraz cukier i zagotować. Pozostałą wodę miksujemy z budyniami, mąką i żółtkami. Mieszankę wlewamy na wrzący syrop i intensywnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Budyń gotujemy przez 3 min. Następnie przykrywamy go folią aluminiową, tak aby folia dotykała budyniu

kulinarne odsłony pati

Proponowane wyszukiwania