budyń - 12640 przepisów (strona:79/843)

Szarlotka z budyniem i pianką 110

mojprzepisna.pl | Szarlotka z budyniem i pianką Dość nietypowa szarlotka, podstawa to ciasto kruche, następnie kwaśne jabłka, zapieczone w budyniu, a na to pianka bezowa. Szarlotka ta przypomina mi lata dziecięce, wydaje mi się, że moja mama robiła kiedyś podobną. Ciasto bardzo smakowało rodzince, dzieciaki były zachwycone bezową pianką. Jest lekko słodkie i delikatne w smaku. Składniki ciasta są trochę podobne(...)Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia. Ciasto kroić dopiero do całkowitym ostudzeniu, najlepiej nożem z piłką, inaczej masa owocowa może wypłynąć, ciasta nie trzeba przechowywać w lodówce. Smacznego! Szarlotka z budyniem i pianką Szarlotka z budyniem i pianką Szarlotka z budyniem i pianką

moj przepis na
Ciasto góra lodowa (przepis na dużą blaszkę) 95

łyżek mąki krupczatki 2 czubate łyżki dobrego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru (poj.250 ml) Na masę budyniową: 1 litr mleka 320 g prawdziwego masła 3 budynie waniliowe szczypta startej laski wanilii 3 żółtka 2/3 szklanki cukru (poj.250 ml) Na polewę: 2 i 1/2 szklanki mleka w proszku + 2 łyżki 2 łyżki dobrego kakao 125 ml wody(...)opadła. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto wylać na papier. Piec w 180 st C przez 30 min. Biszkopt ostudzić. Krem. W czasie gdy biszkopt się piecze gotujemy budyń. Szklankę mleka odlewamy, resztę zagotowujemy z cukrem. Do szklanki mleka dodajemy żółtka, budynie i wanilię dokładnie mieszamy. Gdy mleko się zagotuje wlewamy miksturę do mleka i gotujemy energicznie mieszając, aż się

Krylowa Kuchnia
Torcik pomarańczowy 76

rozrobić w nim mąkę z jajkiem. Resztę płynu przelać do garnka, w którym jest starta skórka, wsypać cukier, zagotować. Wlać zawartość szklanki, gotować, często mieszając, aż uzyska się konsystencję budyniu. Zdjąć z ognia, na powierzchni położyć folię spożywczą, odstawić do wystygnięcia. Żelatynę rozpuścić w 1 / 2 szklanki gorącej wody, wmiksować ją w budyń pomarańczowy. Kremówkę ubić na sztywno, delikatnie wmieszać(...)nią budyń. Wykonanie Dolny blat biszkoptu skropić pomarańczówką, wyłożyć na niego krem pomarańczowy, przykryć drugim blatem i jego również nawilżyć pomarańczówką. Na wierzchu rozprowadzić pomarańczową marmoladę. Torcik pomarańczowy wstawić na kilka godzin do lodówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Torcik pomarańczowy pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Tort kawowy z wiśniami 76

wlać żółtko jajka. Dokładnie rozrobić składniki, wlać je do wrzącej kawy, bardzo energicznie mieszać trzepaczką, aby nie powstały grudki. Doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając, gotować ok. 2 minuty. Kawowy budyń zdjąć z palnika, przykryć dokładnie folią spożywczą i odstawić do wystygnięcia, uważając jednak, aby budyń nie zaczął tężeć. W czasie, kiedy budyń na krem studzi się, przygotować wiśnie. Wsypać(...)galaretka zaczęła tężeć, ale aby dało się ją wylewać łyżką. Miękkie masło ucierać 10-15 minut mikserem na puszystą masę. Następnie miksując na niskich obrotach, dodawać po łyżce kawowego budyniu, za każdym razem dokładnie ją wmieszać przed dodaniem następnej. Wykonanie Dolny blat czekoladowego biszkoptu włożyć do tortownicy, nasączyć go odlanym sokiem z wiśni. Wyłożyć na niego 1 / 3 kawowego kremu

niecodziennikpary
Cynamonowa tarta z budyniem i jabłkami. 127

tygodnia przymusowe siedzenie w domu więc postanowiłam nadrobić zaległości na blogu.     Dziś tarta z budyniem i karmelizowanymi jabłkami. Pachnie cynamonem cały dom... W smaku rewelacja, polecam przetestować bo jest szybka i pyszna.   Idealna do popołudniowej kawy ;) Składniki na formę 24cm Ciasto kruche: -200g mąki, u mnie typ 650 -100g masła -50g cukru pudru -jedno(...)żółtko -pół łyżeczki cynamonu -2 duże łyżki śmietanki 30% Masa budyniowa: -budyń waniliowy -300ml śmietanki 30% -200ml mleka 3,5% -jedno żołtko -łyżka masła -łyżeczka cynamonu Mieszamy wszystkie składniki na ciasto, wkładamy do woreczka i do lodówki. Foremkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Robimy budyń wg przepisu na opakowaniu, odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie wałujemy schłodzone

Wypieki Rene
Anielskie ciasto z mrożonymi owocami i masą z kwaśnej śmietany 110

mrożonych owoców 100ml szklanki wody (do owoców) 1/2 szkl. cukru (proponuję spróbować czy owoce nie będą zbyt kwaśnie i w razie potrzeby dosłodzić) 1 galaretka poziomkowa 1 budyń bez cukru 100ml. wody do rozrobienia budyniu Składniki na polewę 1 tabliczka gorzkiej czekolady 50 ml śmietany 30% Krok po Kroku 1 Do wysokiego naczynia wkładamy białka jajek i ubijamy na najwyższych(...)przypali się). W misce łączymy pozostałe mleko, mąkę, jaja i śmietanę tworząc jednolitą masę. Następnie wlewamy wszystko do wrzącego mleka i ciągle mieszając gotujemy do momentu aż powstanie budyń. Do gorącego budyniu wrzucamy kostkę masła i mieszamy do całkowitego połączenia się składników (nie miksujemy ponieważ masa zrobi się rzadka). 5 Mrożone owoce umieszczamy w garnku z wodą, gotujemy na małym

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Tarta Z Budyniem Czekoladowym I Kruszonką 128

kocha budyń czekoladowy, kruszonkę i kruche ciasto na pewno pokocha ta tartę ;) Składniki na formę 25 cm Ciasto kruche: 100 g mąki pszennej tortowej 100 g mąki krupczatki 1 żółtko 5 łyżek cukru 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 18 lub 12 % 90 g masła esencja waniliowa Warstwa budyniowa: 750 ml mleka (może być roślinne) 2 budynie czekoladowe bez cukru(...)łyżki cukru Kruszonka: 1/2 szkl mąki pszennej tortowej 50 g masła 50 g cukru Dodatkowo: garść drobnych owoców np. jagód (mogą być mrożone) 1. Budyń gotujemy tak jak zawsze tylko w mniejszej ilości mleka lub napoju roślinnego, następnie przykrywamy folią i odstawiamy aż ostygnie. 2. Z podanych składników zagniatamy kruszonkę i chowamy do zamrażalki. 3. Z podanych składników zagniatamy szybko

Gotowanie...to proste !
Owocowy TORCIK z CIASTA FRANCUSKIEGO 194

łyżek likieru advocaat Masa owocowa: 1 puszka moreli w syropie lub brzoskwiń (puszka około 850ml) 250ml puree/soku z marakui (można zastąpić sokiem brzoskwiniowym lub bananowym, ananasowym) 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1-3 łyżki cukru pudru (należy dosłodzić do smaku, czasami sok z marakui może trafić się bez dodatku cukru) Krem: 300ml schłodzonej śmietanki kremówki(...)Masa owocowa: 6. Morele osączyć i pokroić je na małe kawałeczki. 7. Do rondelka wlać około 150ml soku z marakui i postawić na ogniu zagotować. Do pozostałego soku dodać budyń i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Rozmieszany budyń wlać do gotującego się soku i ugotować gęsty budyń. Gdy budyń się zagotuje zmniejszyć ogień na najmniejszy i gotować, mieszając, przez

Mała Cukierenka
Rurki z ciasta francuskiego 95

Nutella oraz dodatkowo na krem budyniowy z mlekiem w proszku. Połączenie okazało się bardzo trafne. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego po 330g 1 budyń śmietankowy bez cukru na 0,5l mleka 2 łyżki cukru 1,5szkl. mleka 1 czubata łyżka masła 4 łyżki mleka w proszku ok. 1 czubata łyżka kremu czekoladowo - orzechowego(...)razu wyjęłam je z piekarnika i wyłożyłam na metalową kratkę. Gdy wystygły, zdjęłam ostrożnie rurki z foremek.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jedną szklankę mleka zagotowałam. W pozostałym mleku rozmieszałam budyń i cukier i przelałam je na gotujące się mleko. Ciągle mieszając, gotowałam budyń do zgęstnienia. Ugotowany budyń odstawiłam do wystygnięcia. Gdy budyń był zimny, zmiksowałam go z miękkim masłem

Waniliowe Improwizacje
Szarlotka owsiana 100

smaczna, więc polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 1szkl. mąki pszennej tortowej 1szkl. mąki owsianej 1 jajko 100g masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy 40g bez cukru 0,5szkl. cukru pudru szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na nadzienie: 3szkl. musu jabłkowego (u mnie jabłkowo - cukiniowy) 0,5 łyżeczki cynamonu 1 budyń śmietankowy(...)opcjonalnie cukier jeśli jabłka są kwaśne Sposób przygotowania: Do miski wsypałam mąkę pszenną tortową, mąkę owsianą, proszek do pieczenia, budyń waniliowy w proszku, cukier puder i szczyptę soli. Dodałam zimne masło pokrojone na plasterki i jajko. Z podanych składników zagniotłam szybko jednolite ciasto. Ciasto uformowałam w kulę, owinęłam folią spożywczą i schowałam na kilka godzin do zamrażalki. Mus jabłkowy przełożyłam

Waniliowe Improwizacje
Snickers bez pieczenia 126

Ciasto bez pieczenia, przypominające swoim smakiem popularny baton snickers. Proste i dość szybkie w wykonaniu, wystarczy nieco wcześniej przygotować sobie budyń aby gotowe ciasto powstało dosłownie w ciągu 10 minut. Taki deser idealnie komponuje się zarówno na świątecznym stole, jak również na rodzinnych imprezach. Z pewnością posmakuje wszystkim wielbicielom bardziej kalorycznych słodkości. Składniki: Masa budyniowa: 1 litr mleka 3/4 szklanki(...)cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 2 budynie waniliowe (po 40g, bez cukru) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka mąki pszennej 2 żółtka 300 g masła Polewa: 150 g gorzkiej lub mlecznej czekolady (ja użyłam mieszanej) 150 ml śmietanki 30% Dodatkowo: 2 opakowania herbatników maślanych 2 opakowania herbatników kakaowych 2 puszki masy kajmakowej 1 i 1/2 szklanki orzeszków ziemnych

Fascynacje Ani
Ciasto dyniowe 69

piżmowej) 200g mąki 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 35g suszonych moreli 35g posiekanych migdałów Krem: 1/2l mleka 4 łyżki cukru 2 budynie waniliowe 1/2 kostki masła lub margaryny „Palma” Do dekoracji: pasek gorzkiej czekolady parę płatków migdałów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Jajka ubić z cukrem i szczyptą soli(...)Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto. 3. Ciasto piec w temperaturze 160 st.C. około 60 minut. 4. Przygotować krem. Odlać pół szklanki mleka i rozrobić w nim budynie. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka powoli wlewać rozrobiony budyń, ciągle mieszać, aby nie powstały grudki. Ugotowany budyń zostawić do wystygnięcia. 5. Masło lub margarynę utrzeć

Danka Pichci
Tort Ambasador 257

Składniki: biszkopt:  mąka pszenna 1 szklanka, mąka ziemniaczana 0,5 szklanki, cukier 1 szklanka, jajka 5 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, sól szczypta, masa: mleko 700 ml, budyń śmietankowy 60 g, żółtka 6 szt, cukier 0,5 szklanki, masło 300 g, dodatkowo: galaretka czerwona 1 szt, galaretka żółta 1 szt, czekolada mleczna 100 g, kakao 2 łyżki, orzechy(...)mleka wraz z cukrem nastawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy oraz żółtka, najlepiej to zrobić za pomocą blendera. Gdy mleko zacznie wrzeć to wlewamy rozpuszczony budyń i energicznie mieszamy, aby w budyniu nie powstały grudki. Budyń gotujemy przez ok. 5 min cały czas mieszając. Gotowy przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy do ostygnięcia. Galaretkę czerwoną rozpuszczamy

kulinarne odsłony pati