budyń - 12640 przepisów (strona:75/843)

Malinowa księżniczka z kremem budyniowym – bez pieczenia! 873

Składniki: ok 30-40 sztuk herbatników kakaowych ok 30-40 sztuk herbatników maślanych ok pół szklanki mleka – do nasączenia herbatników 1 puszka masy kajmakowej Krem budyniowy: 2 opakowania budyniu waniliowego po 40g 800 ml mleka 6 łyżek cukru 2 żółtka 300g masła w temperaturze pokojowej Dodatkowo: 2 galaretki malinowe 450g mrożonych malin (mogą być też świeże) 600 ml gorącej(...)wody (do galaretek)       *** Przygotowujemy krem budyniowy: odlewamy 1 szklankę i mieszamy ją z budyniami, żółtkami oraz cukrem. Pozostałe mleko przelewamy do garnka i zagotowujemy. Gdy zacznie kipieć wlewamy do niego przygotowaną wcześniej mieszankę i energicznie mieszając ponownie zagotowujemy. Gotujemy mieszając, aż budyń zgęstnieje *** *** Budyń owijamy folią i odkładamy do całkowitego wystudzenia (nie może być ciepły) *** *** Miękkie masło

Blog z Apetytem
Sezamek 123

problemu, ale mniej wprawieni miłośnicy domowych wypieków mogą mieć problem, poza tym czasem proporcje składników na krem także mnie zaskakują, np zbyt mała ilość mleka do budyniu. Dlatego choć lubię się inspirować jej przepisami zachowuję czujność i nie ufam im ślepo. Przy okazji ciekawa jestem jak Wy podchodzicie do receptur, zawsze trzymacie się ich wiernie, czy robicie jednak wg swojej(...)dżemem, a na nim rozprowadzamy bezę, wyrównujemy i pieczemy ok 25 minut w 170 st. C Krem: 1 litr mleka 1/2 szklanki cukru 1 kostka masła(200 g) 3 budynie waniliowe lub śmietankowe (40 g każdy) 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 10 dag wiórek kokosowych Z mąki, budyniu, mleka i cukru gotujemy budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy mikserem dodając

Cynamonowe szczęście
Babeczki z jabłkami i kremem-pyszne i wilgotne+FILM 195

rzepakowego SKŁADNIKI SUCHE -2 szkl mąki pszennej tortowej -3/4 szkl cukru -1 łyżka kakao -1 łyżeczka proszku do pieczenia -0,5 łyżeczki sody KREM -500ml mleka -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g -łyżka mąki pszennej -100g masła -3-4 łyżki masy kajmakowej  DODAKOWO -czekolada do posypania  -2 jabłka Do garnka dajemy mleko,budyń, mąkę-mieszamy(...)gotujemy. Powstały budyń studzimy. Masło w temp pokojowej ucieramy, dodajemy stopniowo ostudzony budyń, na koniec dodajemy kajmak-miksujemy. ***do budyniu nie dodawaliśmy cukru, ponieważ masa kajmakowa słodzi krem, ale polecam skosztować czy słodkość nam odpowiada, jeśli jest mało słodki dodajemy cukier puder BABECZKI Do jednej miski dajemy składniki suche, do drugiej mokre (mokre mieszamy do połączenia) Dodajemy mokre do suchych

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kruche z budyniem i śliwkami 68

śliwek węgierek – 350 g mąki pszennej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 100 g cukru – 150 g masła (zimnego) lub margaryny – 1 jajko – 1 budyń śmietankowy (oraz dodatkowo 500 ml mleka i 2 łyżki cukru) – 1 łyżka cukru wanilinowego – cukier puder do posypania Przygotowanie: Zimne masło z mąką i proszkiem do pieczenia oraz(...)stolnicy. Następnie dodać jajko i zagnieść ciasto łącząc składniki w jednolitą kulę. Włożyć do lodówki na około 30 minut. Śliwki przekroić na pół, usunąć pestki. W międzyczasie ugotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, używając 500 ml mleka oraz 2 łyżki cukru. Ciasto podzielić na 2 części, jedną nieco większą od drugiej. Mniejszą część zostawić w lodówce, a większą wyłożyć

I LOVE LIFE
Szarlotka bez pieczenia! Wegańska fit szarlotka na spodzie z płatków owsianych 63

Szarlotka bez pieczenia z budyniem na spodzie z płatków owsianych! To przepis na zdrowe ciasto z jabłkami w wersji wegańskiej – czyli bez jajek, bez mleka i innych produktów odzwierzęcych. Szarlotkę możesz przygotować w wersji niskokalorycznej – wystarczy, że jako słodzika użyjesz erytrytolu. Jak zrobić zdrową wegańską szarlotkę? Przygotowanie fit szarlotki to bardzo prosta sprawa! Spód ciasta zrobisz z płatków(...)owsianych zalanych gorącą wodą i wymieszanych z olejem kokosowym oraz słodzikiem. Najważniejszą częścią przepisu oczywiście są jabłka. Talarki jabłek prażymy na tłuszczu, a na koniec mieszamy je z budyniem. To wszystko! Szarlotka bez pieczenia – prosty przepis Szarlotka bez pieczenia na spodzie z płatków owsianych Via Gusto Szarlotka bez pieczenia z budyniem na spodzie z płatków owsianych! To przepis

Via Gusto
Sernik z kawą 63

wyśmienite w smaku ciasto. Tak naprawdę ciasto to jest połączeniem dwóch ciast – ciasta biszkoptowego z ciastem serowym. Oba ciasta scala ze sobą krem kawowy , który powstaje z połączenia budyniu z masłem. Jako, iż ciasto to jest nieco czasochłonne, sugeruję rozłożenie sobie pracy nad nim na dwa dni. W pierwszym dniu upiec można biszkopt i sernik, a w drugim przygotować(...)kropelki różowego barwnika w żelu Sernik: 15 dkg masła 3 żółtka 4 jajka “L” 1 kg twarogu 20 dkg cukru pudru szczypta soli 40 gr budyniu waniliowego w proszku Masa kawowa: 4 żółtka 35 dkg masła 20 dkg cukru kryształu 2 łyżki kawy rozpuszczalnej w proszku 500 ml mleka (2,8 % tłuszczu lub powyżej) 50 gr mąki ziemniaczanej

MeCooks
Kruche ciasto z kremem i figami 62

garnku, wstawić całość na średni ogień i nieustannie mieszając gotować przez około minutę. Po tym czasie zmniejszyć ogień na mały i kontynuować gotowanie przez około 2 minuty. Ugotowany budyń zdjąć z ognia, dodać miękkie masło, szybko wymieszać i przykryć folią spożywczą. Budyń odstawić do wystygnięcia. Folia spożywcza, którą przykrywamy budyń powinna przylegać bezpośrednio do budyniu, co zapobiegnie powstaniu tak zwanego(...)kożucha. Wystudzony budyń wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin, a najlepiej na całą noc. Krem chantilly: do miseczki wsypać żelatynę, dodać 30 ml wody i wymieszać. Odstawić na 10 minut, po czym podgrzać lecz nie gotować. Chwilkę wystudzić, dodać 30 ml śmietanki kremówki i szybko wymieszać. 250 ml zimnej śmietanki kremówki ubić na pół-sztywno, dodać cukier puder

MeCooks
Ciasto kruche z rabarbarem i budyniem. 51

margaryny 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę budyniową : 0,75 l ( 3 szklanki ) świeżego mleka 2 % tłuszczu  2 budynie śmietankowe lub waniliowe ( bez cukru ) 1/3 szklanki cukru kryształu Dodatkowo przygotuj : 1 kg rabarbaru  2 - 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki cukru kryształu blaszkę do pieczenia o wymiarach około 20x36(...)rabarbaru ). Pokrojony rabarbar wymieszaj w misce z kaszą manną , rozłóż równą warstwą na ciasto. Rabarbar posyp niewielką ilością cukru. Trochę mleka zostaw w małym garnuszku ( aby wymieszać w nim budyń ), resztę mleka zagotuj z cukrem. Gdy mleko się zagotuje, wlej rozrobiony budyń, gotuj jeszcze przez chwilkę . Gorący budyń wyłóż na rabarbar, równą warstwą . Wymnij z zamrażarki ciasto, zetrzyj na tarce

Przepisy i porady kulinarne
KOKOSEK OWOCOWY 64

ciemnego kakao Mus owocowy 1 puszka brzoskwiń 4 jabłka 100 g rodzynek hetmańskich 2 opakowania galaretki cytrynowej 1 łyżka żelatyny do deserów cukier do smaku Masa kokosowa: 2 opakowania budyni kokosowych 0,5 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 1 łyżeczka aromatu kokosowego w płynie Dodatkowo: żółte wiórki kokosowe Przygotowanie Biszkopt kakaowy-   Do miski przesiać mąkę(...)galaretek cytrynowych i 1 łyżkę żelatyny, mieszamy. Podgrzewamy, aż się rozpuszczą się galaretki. Możemy dodać do smaku cukier. Zdejmujemy z palnika. Odstawić do stężenia. Masa kokosowa  - 2 opakowania budyni kokosowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia, cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto orzechowa pychotka 76

zawsze pojawia się ciasto orzechowa pychotka, na które przepis zaprezentuję Wam poniżej. Jest to smaczny wypiek, składający się z kruchego ciasta, warstwy orzechowej oraz masy na bazie budyniu. Całość smakuje naprawdę świetnie i idealnie nadaje się na święta. Pamiętajcie, by ciasto orzechowa pychotka przygotować kilka dni wcześniej, by odpowiednio zmiękło, wówczas smakuje najlepiej. PRZEPIS NA CIASTO ŚWIĄTECZNE Składniki(...)jajka 100 g masła 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody 60 g cukru WARSTWA ORZECHOWA 60 g masła 3 łyżki cukru 2 łyżki miodu 180 g orzechów MASA 2 budynie śmietankowe bez cukru 200 g masła 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru DODATKOWO 1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki 1/2 szklanki migdałów Wykonanie Mąkę przesiewamy na stolnicę. Robimy wgłębienie

Alle Dobre!
POMARAŃCZOWIEC Z CZEKOLADĄ 71

margaryny 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia skórka i sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 1 olejek pomarańczowy Krem czekoladowy: 2 budynie czekoladowe bez cukru 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 1 łyżeczka aromatu czekoladowego w proszku (pojemność łyżeczki 1,25 ml). W przypadku jeśli nie mamy takich miarek kuchennych dodajemy(...)24x24 cm gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia zaś boki smarujemy masłem.  Piec około 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.  Krem czekoladowy -  2 opakowania budyni czekoladowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia, cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać

Ciastka - domowe słodkości
RURKI PIERNIKOWO - MIGDAŁOWE 70

Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 łyżka przyprawy do piernika 1 jajko 1 szklanka śmietany 18% 250 g margaryny szczypta soli Krem migdałowy: 2 budynie śmietankowe bez cukru 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 3 - 4 łyżeczki kremu migdałowego z miodem Dodatkowo: ok. 50 g gorzkiej czekolady garść pokruszonych migdałów Przygotowanie: Ciasto -  mąkę z przyprawa do piernika(...)wyszło 23 szt. Piec 20 - 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu, gdy parę minut odparują jeszcze ciepłe delikatnie zdjąć z foremek. Krem migdałowy - 2 opakowania budyni śmietankowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia, cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier

Ciastka - domowe słodkości