budyń - 12640 przepisów (strona:75/843)

Tort orzechowo-czekoladowy 135

pieczenia 3 łyżki wody Biszkopt kakaowy:  2 jajka 2 łyżki mąki 2 łyżki cukru 1 łyżka ciemnego kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy czekoladowy: 2 budynie czekoladowe (po 40g każdy) 2 szklanki mleka (500ml) 3 łyżki cukru 200 g masła Dodatkowo:  mały słoik konfitur wiśniowych mocny napar z czarnej herbaty orzechy + tarta gorzka czekolada  Sposób(...)tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 170 st.C przez ok 30 minut. Piec do suchego patyczka. Po upieczeniu całkowicie wystudzić, dopiero potem wyjąć z formy. 3. Przygotować budyń: 1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem. Do pozostałego mleka wsypać budynie i wymieszać dokładnie. Na gotujące się mleko wlać mieszankę budyniową, energicznie mieszać, krótko gotować do uzyskania właściwej konsystencji. Zdjąć

Kuchnia domowa Ani
CIASTO BUDYNIOWE Z BANANAMI (BEZ PIECZENIA) 139

galaretka. Ciasto najlepiej przygotować wieczorem, schować do lodówki na całą noc a kolejnego dnia można śmiało kroić :) Składniki na blachę kwadratową 24 cm: Krem budyniowy: * 1 l mleka * 4 budynie śmietankowe bez cukru (2 x 40 g) * 200 g cukru * 4 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią * 2 łyżki mąki pszennej * 4 żółtka jaj * 240 g masła  Dodatkowo: * około(...)Wykonanie: Krem budyniowy: 200 ml mleka wymieszać z żółtkami. Wsypać cukier, cukier waniliowy, mąkę i proszek budyniowy, dobrze wymieszać. Pozostałe 800 ml mleka zagotować, wlać masę budyniową, ugotować budyń. Budyń zakryć folią spożywczą tak, by folia dotykała wierzchu budyniu, w ten sposób nie powstanie kożuch, odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodawać stopniowo zimny

Zrób to smacznie
SEZAMEK Z KREMEM 109

łyżka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli Kruszonka kokosowa: 100 g maki pszennej 100 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych 80 g margaryny Masa kakaowa: 2 opakowania budyni czekoladowych 0,5 l mleka 250 g margaryny 3/4 szklanki cukru 1 łyżka kakao 1 olejek spirytusowy arakowy Przygotowanie: Biszkopt sezamowy -  margarynę rozpuścić i odstawić do ostygnięcia. Mąkę(...)Kruszonka kokosowa - mąkę z cukrem pudrem przesiać, dodać wiórki kokosowe - wymieszać. Następnie dodać schłodzoną rozpuszczoną margarynę i rozetrzeć palcami nie zagniatać.  Masa kakaowa -  2 opakowania budyni czekoladowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier

Ciastka - domowe słodkości
Szarlotka królewska 152

ogniu, co jakiś czas mieszając, aż jabłka niemal całkowicie się rozgotują. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretkę i żelatynę i mieszamy do ich rozpuszczenia. Studzimy. Masa budyniowa 1/2 litra mleka budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 4 łyżki cukru pudru masło śmietankowe Gotujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany budyń studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę(...)następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu i ucieramy aż dodamy cały budyń. Polewa: 1 czekolada mleczna (może być pół na pól mleczna i gorzka) 4-5 łyżek mleka Na zimny biszkopt wykładamy ostudzoną, tężejącą masę jabłkową, a na nią masę budyniową i całość polewamy czekoladą rozpuszczoną z niewielką ilością mleka w kąpieli wodnej. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Szarlotka z budyniem w słoiku z orzechami bez pieczenia 156

wielbiam szarlotkę z budyniem, ale nie ZAWSZE chce mi się piec ;). Tą w słoiczku nie tylko szybko się robi, ale można zabrać ze sobą do pracy. To Ty decydujesz czy będzie bez glutenu, bez laktozy, poprzez wybór mleka roślinnego lub krowiego. Czy wybierzesz ciasteczka kruche owsiane czy pszenne. Jak nie zrobisz to i tak będzie pysznie.  SKŁADNIKI: 8 ciasteczek(...)kruchych np. owsianych kilka orzechów włoskich budyń waniliowy  450 ml mleka słoiczek prażonych jabłek 4 słoiczki lub szklaneczki   B udyń ugotuj według opisu na opakowaniu. Garnek z budyniem wstaw do naczynia z zimną wodą i przestudź. Można położyć folię spożywczą na wierzch, aby na budyniu nie zrobiła się sucha "skórka” . Ciasteczka połam w dłoniach i lekko rozkrusz

AZgotuj!
Ciasto nesquik 144

cukru 1,5szkl. mąki pszennej tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki kakao naturalnego 8 łyżek oleju  8 łyżek wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem: 80g budyniu o smaku waniliowym bez cukru 05szkl. cukru 1l mleka 3 płaskie łyżki mąki pszennej tortowej 0,5szkl. kakao rozpuszczalnego 1 płaska łyżeczka kakao naturalnego 200g masła Dodatkowo: ok. 3/4szkl. zaparzonej(...)garnka i rozmieszałam w nim proszki budyniowe, mąkę, kakao rozpuszczalne i kakao naturalne. Garnek ustawiłam na gazie i podgrzewałam ciągle mieszając, aż mleko się zagotowało i zgęstniało na budyń. Budyń odstawiłam do wystygnięcia. Gdy budyń był zimny zmiksowałam miękkie masło i stopniowo dodawałam do niego po łyżce wystudzony budyń. Całość miksowałam do uzyskania jednolitego gładkiego kremu.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Waniliowe Improwizacje
JESIENNY CZEKOLADOWIEC 118

łyżki ciemnego kakao 150 g mąki pszennej 250 ml mleka Pomysł na ten biszkopt zaczerpnęłam ze strony Domowe Wypieki adres pod linkiem  Soczyste brownie Masa waniliowa: 2 opakowania budyni waniliowych bez cukru 1/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 2 łyżki cukru waniliowego 250 g serka mascarpone Jabłka: 6 średnich jabłek 2 opakowania galaretki o smaku(...)cukru na małym ogniu. Następnie wsypać 2 opakowania galaretki agrestowej i dobrze wymieszać. Podgrzewamy, aż się rozpuści galaretka i zdejmujemy z palnika. Odstawić do stężenia. Masa waniliowa - 2 opakowania budyni waniliowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać

Ciastka - domowe słodkości
TORCIK GRUSZKOWY 118

orzechowy: 5 jajek 0,5 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g zmielonych orzeszków ziemnych 1 łyżka proszku do pieczenia Masa waniliowa: 2 opakowania budyni waniliowych bez cukru 1/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 2 łyżki cukru waniliowego 250 g serka mascarpone Dodatkowo:  4 szt. gruszek 8 kostek czekolady gorzkiej(...)Piec około 35 - 40 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Gruszki - umyć, obrać i oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę.  Masa waniliowa -  2 opakowania budyni waniliowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać

Ciastka - domowe słodkości
GALARETKOWIEC NA BISZKOPCIE 111

Składniki: Biszkopt ciemny: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa budyniowa waniliowa: 2 opakowania budyni waniliowych bez cukru 1/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 2 łyżki cukru waniliowego 250 g serka mascarpone Dodatkowo:  1 opakowanie galaretki truskawkowej 1 opakowanie galaretki agrestowej 1 opakowanie galaretki(...)foremek, wystudzić i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Po stężeniu galaretki pokroić w średnią kostkę lub wyjąć z foremek. Wszystkie kolory wymieszać.  Masa waniliowa -  2 opakowania budyni waniliowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać

Ciastka - domowe słodkości
KOMBINATOR 106

Składniki: Biszkopt jasny: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kakaowa: 2 opakowania budyni czekoladowych bez cukru   0,5 szklanki cukru 0,5 litra mleka 250 g margaryny 2 - 3 łyżki kremu kakaowego Mus arbuzowy: ok. 1,5 kg arbuza ze skórą (ok. 1 kg. miąższu) 2 opakowania galaretki truskawkowej(...)mąkę z proszkiem do pieczenia i za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa kakaowa -  2 opakowania budyni czekoladowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać

Ciastka - domowe słodkości
Lodowiec z malinami i borówkami 142

pysznymi sezonowymi owocami. U mnie w połączeniu z malinami i borówkami. Gościom smakował, a to jest dla mnie najważniejsze 😊  Składniki (tortownica 26cm ): biszkopty 220 g, mleko 1 litr, budyń waniliowy 2 szt, mąka pszenna 3 łyżki, cukier 8-9 łyżek,  masło 200 g, kakao 2 łyżki, maliny 250 g, borówki 250 g, galaretka malinowa 3 szt, woda gorąca(...)pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy oraz mąkę. Gdy mleko zacznie wrzeć to powoli wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy i energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Gotujemy ok 5 min. Ugotowany budyń przykrywamy folią tak aby dotykała budyniu, zapobiegnie ona powstawaniu kożucha. Budyń odstawiamy do ostygnięcia.  Masło ucieramy na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Na koniec masę dzielimy

kulinarne odsłony pati
CIASTO "GÓRA LODOWA" BEZ PIECZENIA (NA HERBATNIKACH KAKAOWYCH) 137

tutaj Zapraszam Was również do obserwowania mojego konta na  Instagramie  -->  kliknij tutaj Składniki na krem budyniowy: (blacha kwadratowa 22 cm) * 0,5 l mleka * 2 budynie śmietankowe bez cukru (2 x 40 g) * 100 g cukru * 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią (użyłam  Skworcu ) * 1 łyżka mąki pszennej * 2 żółtka jaj * 120 g masła(...)Wykonanie: Krem budyniowy: 150 ml mleka wymieszać z żółtkami. Wsypać cukier, cukier waniliowy, mąkę i proszek budyniowy, dobrze wymieszać. Pozostałe 350 ml mleka zagotować, wlać masę budyniową, ugotować budyń. Budyń zakryć folią spożywczą tak, by folia dotykała wierzchu budyniu, w ten sposób nie powstanie kożuch, odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodawać stopniowo zimny

Zrób to smacznie
Ciasto Kukułeczka kuka 210

Ciasto Kukułeczka kuka Co powiecie na coś słodkiego do kawki? Masa z cukierkami i budyniem czekoladowym każdego skusi. 30 minut czas przygotowania 15 porcji Składniki: ·        5szklanek mleka ·        200 g cukierków kukułek ·        2 budynie czekoladowe ·        4 łyżki(...)gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia 2.    2 szklanki mleka gotujemy razem z cukierkami, do chwili ich rozpuszczenia 3.    W jednej szklance mleka rozrabiamy budynie czekoladowe z 4 łyżkami cukru i wlewamy do mleka z cukierkami, gotujemy mieszając aż budyń będzie gęsty 4.    Margarynę miksujemy mikserem i stopniowo dodajemy ostudzony budyń

Kulinarna Chwila
Kostka orzechowo - kajmakowa 149

Ciasto składa się z trzech warstw. Pierwsza to masa kajmakowa/krówkowa. Druga to warstwa z kaszy manny ugotowanej jak do stefanki, a trzecia to krem czekoladowo - orzechowy na bazie budyniu, z mielonymi orzechami włoskimi. Krem jest bardzo intensywny w smaku i mało słodki, więc idealnie uzupełnia się ze słodką masą krówkową. Całość zwieńcza polewa z mlecznej i gorzkiej czekolady. Ciasto(...)mannowa: 500ml mleka 0,5szkl. kaszy manny 0,5szkl. cukru 150g masła Masa czekoladowo - orzechowa: 2szkl. mleka 1,5szkl. zmielonych orzechów włoskich 2 czubate łyżki cukru pudru 1 duży budyń czekoladowy na 3/4l mleka 100g masła Polewa: 100g czekolady (u mnie mleczna i gorzka) 4 łyżki śmietany 30% Sposób przygotowania: Kwadratową tortownicę o wymiarach 25x25cm wyłożyłam na dnie papierem

Waniliowe Improwizacje
148. Różowe szaleństwo, czyli ciasto ucierane z rabarbarem i budyniem waniliowym pod owsiano-razową kruszonką 175

trzcinowego - 2 szklanki mąki pszennej - 2 łyżeczki sody oczyszczonej - 3/4 szklanki cukru drobnego do wypieków (lub innego słodzidła) - 4 żółtka  - 3/4 kostki zimnego masła  - szczypta soli  BUDYŃ: - 1 op. budyniu waniliowy  - 500ml mleka krowiego (może być też napój kokosowy, owsiany, ryżowy itp) - 3 łyżki syropu z agawy lub cukru  KRUSZONKA: - 1/4 szklanki mąki razowej żytniej(...)Piekarnik nastawiamy na 190*C (góra dół). Umyty rabarbar obieramy ( z obierek polecam zrobić kompot ) i kroimy w dość drobną kostkę. Zasypujemy go 1 łyżką cukru trzcinowego. Następnie sporządzamy budyń według przepisu na opakowaniu( ja osłodziłam go syropem z agawy, Wy możecie wybrać zwykły cukier ). Budyń powinien być gładki i nie mieć grudek. Gdy taki uzyskamy zestawiamy go z ognia

Symfonia Smaków